bir gün buraya bu şekilde konu açacağımı düşünmüyordum :(

kuzeyisiklari2017

Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2017
204
51
13
39
arkadaşlar uzun süredir takip ettiğim bir forum yeni üye oldum ve başımda bir sıkıntı var.
bir nişanlılık süreci yaşadım ama ayrıldık olmadı onun isteğiyle ayrıldık ve ben kürtaj olmak zorunda kaldımmçok çok utanıyorum bunu buraya yazarken ama beni mecbur bıraktı.psikolojisini hala atlatamadım o durumun.
şimdi size sorum şu olacak tekrardan doktora gitmem lazım midem bulanıyor inanın hiç istemiyorum ama sanırım mecbur kaldım.benim adetlerim azalmaya başladı.eskiden çok olurudum sürekli ped değiştirirdim ama ama günde 1 tane bile idare ediyor bu rdurum bana normal gelmemeye başladı.zaten bu işledim yapan doktora çok güvenmememiştim bana çok güven vermedi başka bir doktara gitmek istemiştim ama paradan kaçtığı için ve bu doktor daha ucuz olduğu için ona yaptırdı.
bununn psikolojik boyutu beni yeterince üzdü.şimdi de böyle bir sorun çıktı bana tavsiyeleriniz nelerdir? yapışıklık diyorlar internette olabilir mi? tek neden rahimdeki yapışıklık mıdır?

canım geçmiş olsun öncelikle.
bu tarz şeyleri yaşadıktan sonra utanmanın gereksiz olduğunu düşüyorum. şimdi kk'nın çok ahlaklı(!) bağyanları gelir. ama sen çok da şaapma. senin bedenin senin kararın gibi içi boş bir laf söylemeyeceğim ama sonuçta bu senin hayatın istersen nişanlınla yaşarsın istersen etkilendiğin herkesle veya eşinle bile yaşamazsın istersen.. namus masumiyet vs iki damla kanla olacak şeyler değil.
sorduğun soru bu değil ama saldıracaklar birazdan onun için söylüyorum.

soruna gelince bu çok risk bence. bu tarz şeyleri riske etmeyip kk yerine doktora danışmakta büyük fayda görüyorum. dediklerin mümkün ihtimaller. bence bir doktora görünmelisin.

bi de şükür namazı kıl yat kalk. nişanlın gibi bir hayvandan kurtulmuşsun. annesinin ne iş yaparken hamile kaldığı belli olmayan erkek müsveddesi şahsiyetsiz.

Derhal derhal Dr a gidin başka bir Dr a muayene olun ....şimdi bir antibiyotik ile tedavi olabilecekken ki ihtiyaç var ise o da olmasanız yıllarca tedavi görürsünüz sonra. ..ihmale gelmez sakin...olabilir. ..yasadiklariniz elbette çok zor ama atlatip önünüze bakın. ..

ALLAH razı olsun yazdıkların içime su serpti.çok sağol.inan ki kendimi çok hissediyordum.ama düzeleceğim söz verdim kendime.

canım hemen doktoru arayıp ranbdevu alacağım çok sağol.senin mesajından sonra karar verdim.yarın gidiyorum.randevuyu bugün alıp.yıllarca uğraşırım ihmal edersem dediğin gibi.

İnternetten araştırmayın ve hemen doktora gidin bence başka bir doktora. Netten araştırınca herşey çıkabilir boşuna moralinizi bozarsınız. Bir de kürtaj yeni mi oldu belki vücut daha kendini toparlamamıştır, hormonlar falan düzensizlik olabilir siz gidin ama doktora.

Dini hassasiyetim olduğu için nikahsız cinsel birlikteliğe karşıyım. Yanlış buluyorum, öncelikle bunu belirteyim. Bakın erkekler bir şekilde yolunu buluyor ama sizin kaybettikleriniz? Ruhen ve bedenen yaşadıklarınız? Ya sonrası...

İşte bu sebeplerden bu tip şeyler yaşanmamalı.

Muhakkak iyi bir doktora görünmenizi tavsiye ederim. Bana kalırsa farklı bir şehirde muayene olun. Allah korusun tanıdık birisiyle karşılaşırsınız, sağda solda lafı edilir çok üzülürsünüz. İnsanların size bakışı değişir.

Her ne kadar nikahsız cinsel birlikteliğin dinen kadın ve erkek için bedeli eşit olsa da gelenekçi yapı bu tip durumlarda maalesef kadına bedel ödetiyor. Geçmiş olsun...

Netten araştırmak ve buradan fikir almak kafanızı iyice bulandırır, dahası moralinizi yerle bir eder.

Bir an evvel doktora gitmeniz gerekir. Tamamen temizlendi mi, rahim ne durumda, güvenilir bir doktor bulun gidin, önemli bir durum sonuçta.

Ucuz doktor nasıl oluyor ben o kısmına takıldım. Yani bu işlemi tabiri caizse merdiven altı denilen yerlerde doktor olup olmadığı belli olmayan bir kişiye mi yaptırdınız. Sağlığınızı bir kez tehlikeye atmışsınız zaten hemen bir başka bir hekime görünün. Diğer konularda ise kimseye bir şey demek düşmez her koyun kendi bacağından asılır derler. Sizin kararınız sizin seçiminiz

Canım geçmiş olsun utanılacak birşey yok şu hayatta neler neler var ona gelene kadar. Kurtajdan sonra yaklaşık bir bir buçuk hafta kadar kanama olur ondan sonra düzene girer sizinki mevsimsel ya da psikolojik olabilir. Ya da parça mi unutuldu bilmiyorum ama bence başka sağlam bi doktora gözüküp sağlığınızı çöpe atmayin

özeller bile artık kürtaj yapmıyor isteğe bağlı ,siz bu nedenle araştırmadan can havliyle bu doktoru buldunuz galiba ,sonuçç ta bıçak altına yatıyorsunuz arkadaşların dediği gibi başka bir kadın doğum doktoruna gözükün mutlaka,evet psikolojik olarak etkilenirsiniz tabii ama ilerisi olmayan bir ilşkide de mağdur çocuk oluyor maalesef bundan sonraki yaşantınızda daha dikkatli olursunuz inşallah

Evlilik öncesi cinsellik yaşanır yaşanmaz herkesin kendi bileceği iş.
Ama korunmamak neden?
Aldırılan çocuğun suçu günahı ne?

Doktora gidin nasıl bir tavsiye verebiliriz ki size?

nişanlının yuzunu erken görmüş kurtulmuşsun ,
ama dr gitmeyi geciktirme canım , inşallah hersey yolundadır.

Yahu senin hayatını yargılamak kime düşer ki?
Neden utanıyorsun?
Herkes çok mü düzgün sanki?
Neyse onu bunu boşverelim de sen sağlığına dikkat et.
İhmal etme biran evvel iyi bir doktora gözük bence.

Yaaaaa çok üzüldüm hiç bişey yazamıcam ama o eski nişanlıya da bi küfür, bi de beddua etmeden ayrılamıcam bu sayfadan.. hem bebeğe kıydı hem sana.. canım benim hep güçlü ol. geçmiş olsun..

ah canım ya cinselliği yaşıyorsun tamam ama sağlıklı bir cinsellik çok önemli. keşke korunsaydın hadi korunmadın o doktoru kabul etmeseydin. neyse olan olmuş şimdi hem psikolojik hem de fiziksel olarak ayağa kalkacaksın kendini sakın yargılama iyileşmene bak. bir doktora görün ve hayatına yeniden başla. o adamdan kurtulduğuna da sevindim.

Başka bir doktora gidin. Bu durumuda unutmaya bakın. Olabilir ,bu hayatta herşey insanlar için,yaşanmiş bitmiş. Siz sağlığınızı ihmal etmeyin.

Canım benim. Önce iyi bir doktora git. İyi doktor ücreti fazla olan doktor demek değildir. İnternetteki doktor yorumları çok işe yarayabiliyor. Kürtaj sonrasi adet düzeninin bozulması normal ama ciddi bir kontrol de gerektiriyor. Sakın ihmal etme. Ayrıca imkanin varsa psikolojik destek de al. O da regl dongunu etkiliyordur emin ol. Ve artık ileriye bak. Utanman gereken bir şey yok. Yaşanmış ve geçmiş. Önemli olan bundan sonrası. Kürtaj kadin vücudu için ciddi bir operasyondur. Artık lütfen daha dikkatli ol ve boyle sıkıntılar yasama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…