bir gün eşimin ailesinden nefret edeceğim hiç aklıma gelmezdi..

mabel_la

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
613
14
68
İstanbul
eşimle 7 sene görüştükten sonra evlendik....ablasıyla önceden arkadaştık ve bizim ilişkimizi öğrenince benle konuşmayı kesti..yıllarca görüşmedik..zamanı gelince bi şekilde aileler ikna oldu ve 1 yıl önce evlendik..başta herşey çok güzeldi,aslında nişanlıykende sıkıntılar oluyodu ama tartışma falan değil,bi ilgisizlik umursamazlık vardı ailesinde..

eşim anadolu yakasındaydı ben avrupa yakasındaydım evlenmeden önce..evlenince eşimin işinden ve çevresinden dolayı anadolu yakasına taşındık..oturduğumuz ev eşimin anneannesinin evi,azcık bişi kira ödüyoruz..benim hiç kimsem yok buralarda..trafik,ulaşım araçlarının kalabalığı ve uzaklık nedeniyle her istediğimde gidemiyorum ailemin yanına,arkadaşlarımla eskisi gibi görüşemiyorum..ilk zamanlar çok zor oldu benim için ama sonraları alıştım..

evimiz kaynanamlara 10 dk mesafede,iki güne bir ordayız,görümcemde kaynanamın 2 bina yanında oturuyo..kaynanamlara gidince görümcemede uğruyoduk her seferinde,eşim yeğenlerini görmek istedği için sırf onun hatrına,kaynaşalım dargınlık olmasın diye kabul ediyodum gitmeyi...ama ben çağırmasam gelmiyolardı bana..kaynanamlarda aynı şekilde..bizim evin en üst katında kaynanamın annesi oturuyo karşısında abisi,bni alt katında diğer abisi,diğer dairelerde de diğer abisin çocukları falan..kaynanam hep annesine gelir gider bana bi kez bile uğramazdı..apartmandaki diğer akrabalarla biraraya gelir çay sohbet muhabbet takılırlardı beni çağırmazlardı..yani anlicanız benimle muhattap olmak istemediler..

eşim bi gün çok hastaydı,işe gitmedi,kaynanam evde olduğunu biliyodu ve yine annesine gelmişti ama uğramadan gitti..bizde eşimle camdan görmüştük geldiğini ve eşim çok üzüldü..görümcem geçenlerde çocuklarıyla yine üst kattaydı,eşim balkondaydı ve çocuklar balkondan bakarken eşimi görüp dayı dayı diye seslendiler ve görümcem giderken kapımızı bile çalmadı..bu durumlar eşimin çok zoruna gidiyo..bende çok kafama takıyorum,napıyorum ben onlara bilmiyorum..bi gün bile güleryüzümü esirgemedim..kandillerde özel günlerde falan eşim hiç hatırlamaz arayıp sormaz her defasında ben sıkıştırdım araması için..her özel günlerine koştum..hamile halimle görümcemin kızının doğum günü için şeker hamurlu kurabiye,cupkek,2 yaş pasta yaptım,evini süsledim kii eşim yapma bu halinle dediği halde..

şu an 9 aylık hamileyim..son haftamdayım bugün yarın doğuma gidicem ve annemde kalıyorum hastanem buraya yakın olduğu için..aslında annem o taraftan bi hastaneye git belki kaynananlar orda olmanı ister dedi ama 4 ay ordaki hastaneye gittim memnun kalmadım ve kimse ilgilenmedi benimle..bayramdan beri annemde kalıyorum doğum yakın olduğu için,bi kez bile arayıp sormadılar..üstelik ptesi günü tatile gidiyolar ve doğum yaptığımda burda olmicaklar..bize göre bu çok kırıcı bişey,yani senin torunun olucak ve sen tatile gidiyosun..doğum olsun öyle git yani..

3 gün önce artık dayanamadım ve patadım,eşimle konuştum bu konuları...o da benim gibi çok dolu olduğu için gidip annesiyle babasıyla konuşmuş ama konuşma kavgaya dönmüş..kayınpederim evden kovmuş eşimi,kaynanam ben 4 çocuk doğurdum hiçbirinde kocam bile yanımda yoktu ilk defa o mu doğurcak demiş sen böyle değildin doldurmuşlar seni demiş..haklıyken haksız duruma düştük yani..

bu sabah kaynanam eşimi aramış baban senden özür bekliyo diye..eşimde özür dilemicem beni anlamıyolar,değer vermiyolar dedi..zor ikna ettim eşimi gidip barışması için..akşam gitmiş sarılmış öpmüş babasını ama kayınpederim hiçbişi dememiş..bundan sonra napıcam nası davranıcam bilmiyorum..evlerine gitmek yüzlerini görmek istemiyorum..bebek doğunca onu bahane edip gitmicem mümkün olduğunca,çok görmek istiyolarsa torunlarını gelsinler görsünler kapım açık..

çok uzun oldu biliyorum ama günlerdir çok doluyum,artık eşimle bu konuyu konuşamam çok sinirleniyo ve gidip ailesine patlıyo,aralarını bozmak istemiyorum..kendi ailemede bişi anlatamıyorum kötü bilmesinler diye..sabredip okuyanlardan Allah razı olsun..belki çok büyük bi dert değil ama sadece paylaşmak istedim..

Canım benim seni istemeyen insanları sen niye ısrarla istiyorsun bende senin gibiydim eşim ailesiyle tartışsa eşime kızardım sonra bigün anladılar benim çok afedersin enayiliğimi bizim evden çıkmaz oldular senin gibi hamile halimle onların hizmetini görüyordum evlisi bekarı resmen yamandı. Ama ben istedim gelsinler gidelim diye benim de senin gibi kimsem yok yakınımda ama sen sen ol şunu unutma ne kadar uzak o kadar tehlikesiz nerdeçokluk orada .... 😄 zorla dertsiz başına dert açma gelirlerse gelinlik yaparsın gelmezlerse gelmesinler

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

işte ben bunu yeni anladım..orda bi başıma kaldım arayıp sormadılar,depresyona girdim resmen aylarca evden çıkmadıpğım zamanlar oldu,bi kaynanamlara gidiyoduk eşimle..şimdiye kadar salaklık yaptım ama bundan sonra tavrım bambaşka olucak..yinede zoruma gidiyo işte..eşime üzülüyorum en çok,ailesi sonuçta,eşimi zügün görmeye dayanamıyorum..

geçenlerde de evimize fare girdi,bu hamile halimle heryeri çamaşır suyu yaptım temizledim koltukları falan çekti eşimde sağolsun çok yardım etti...bi allahın kulu demedi biz yaparız sen bu halde kalkışma işe diye..kaynanam alt tarafı fare fil mi girdi niye abartıyosunuz dedi,,görümcelerim dalga geçti ama ertesi gün görümcemin evini pireler bastı:) 3gün kaynanamda kaldılar,evi ilaçlattılar:) salaklık bendeki diyemedim alt tarafı pire deve mi diye

Ben zaten kaynanadan dost olacagina inanmiyorum benimde iki oğlum var ilerde cadilik yapıcam o potansiyel var bende hissediyorum :)) o yüzden hamile hamile takılma bunlara gelmesinler esinle Paylaş mutluluğunu

Bizim gelin de bize yüz vermez. Birden senin görümcen olmak istedim valla. Neyse şaka bir tarafa onlardan birşey bekleme. Belli ki daha çok üzüleceksin beklentilerin karşılanmadıkça. Mümkünse onlara uzak bir yere taşın. Bari gözünüz görmez.

:) benimde oğlum olucak inşallah ,geleceğin kaynana adayıyım.haklısın valla,en başta ne kadar iyi niyetli yaklaşmıştım ama yaranamadım,kaynanadan bırak dostu hiç bi cacık olmazmış cidden:)

Canım ben daha evli değilim bişe değilim evliliğin ee sini bilmiyorum ama şunları diyebilirim sana. BOŞVER ONLARI..
Gerçekten sen elinden geleni yapmışssın ama artık çabalama sen kendine eşine hayatına bak.Onlarda hayatınızda olmak isterlerse gelirler. bu kin öfke nefretleri nerden geliyor anlamadım bu kadarı da pes doğrusu.Nasıllar anlayamadım.
Sen kafana takma gerçekten doğacak meleğin çok etkilenir bunlardan ablamın doğum zamanları böle garip şeyler oluştu.Yiğenim sarılık geçirdi büsüürü olay.Takmamak en güzel şey bence.
Bak eşinde iyi yani onların tarafını tutmuyor görüyor eğriyi doğruyu.Allah dua et bırak ötesini.

Son düzenleme:

:) ah keşke taşınabilsem uzak bi yere..ama artık cadı gelin olmaz zamanı geldi geçiyo..burunlarının dibinde olup gözlerinin içine baka baka peşimde dolandırcam hepsini..eşimde zaten bıkmış vaziyette artık ailesinden..ben onlara muhtaç değilim çok şükür ama onlar torunlarını görmek için bana muhtaç olucaklar...belkide torunlarınıda sevmezler bilemiyorum..evlenmeden önce çok üzülürdüm kaynanalara adı çıkmış onlarda anne derdim ama hakediyolar baksana..

artık boşverdim zaten ama olan oldu:)baştan düşünemedim....her şeylerine he dedim ondan oldu böyle..bebeğimede bi sürü laf ettiler zaten,yok benden tombul bebek beklemiyolarmış,ben çocuğumu düşünmüyomuşum iyi beslenmiyomuşum falan..Allaha havale ediyorum hepsini..çok şükür eşimle mutluyum kimseninde bozmasına izin vermicem..

kız sancın tutacak yarın değıl sımdı olucak bebek uzme kendını ben eşimin ailesiyle yasıyorum bebişimde yok sen istıyorsun ki akrabalık olsun bana gdıp gelsınler bende öyle seylerı severım ama bıyerden sonra bende söyle dusunmeye basladım bı evımız olsa bı cocugumuz yeterdıyorum neden dıye sorarsan cok sık gelıp gtmek ıyı olmuyor canım hanı kızıdır ogludur gelıp gıdenı coktur o ayrı ama gelın olunca daa bır ayrı yerde duruyorsun nedense ama bana kalırsa hıc canını sıkma ben bıle ıhtıyacları oldumu görunuyorum ıhtıyacları olmadımı mesafelıyım en guzelı de bu bence sende suan o durumdasın annen yakınında ben uzaktayım annemden dusun ve senın gıbı bebegın yarıngelıyormus ınsallah Allah ın ıznıyle onunla ılgılen onun sevgısı senı doyursun ınsallah ben hep beklıyorum suan bebegımın anne ben gelıyorum dedıgı gunu ve ıcımden hep gecıyor kı bı bebısım olsa onla gezsem bana yeter zamanıle zaten cocugun buyudukce onun arkadaslarının annelerıyle sen arkadas olursun ve gelıp gtceın bırılerı olur kendını uzme olurmu

:) zaten baya bi hareketlenme var karnımda şu an salak gibi hep istedimki ablasıyla eskisi gibi arkadaş olayım,annesi kızlarına nasıl davranıyosa banad öyle davransın,çünkü ben öyleydim..ama gördümki oğullarına bile farklı davranıyolar..eşim dediki hatta beni bile umursamayan arayıp sormayan insanlardan sen ne bekliyosun...Allah seninde gönlüne göre versin inşallah..ayrı bi eviniz olsun eşinle,sağlıklı dünya tatlısı bi bebeğiniz olsun...aslında bazen bulup bunuyoruz dimi:) bu hormonlar mahfetti beni,her zaman şükrederim halime ama ne bileyim ya çok doldum işte..ben huzuru eşimin ailesiyle kaynaşmak sanmışım anlaşılan,meğerse huzur bizim aile olmamızmış..

Aynen canım sallaa. Tüm kayınvalidelerde var bi delilik ablamın kayınvalideside bebek tombul olmucakmı vs aglamalar

amin bende aslında iyiyim beraber oturuyoruz rahatım yerınde ama insan bazen düşünüyor biraz daha mutluluk dıye Allah sana o mutlulugu suan hareketlenen seyle vermiş zaten :)

Aynen canım sallaa. Tüm kayınvalidelerde var bi delilik ablamın kayınvalideside bebek tombul olmucakmı vs aglamalar

ayy bide en ufak bişide ağlaması yok mu,herkese duygu sömürüsü yapıyo:) ağlasın zırlasın istediği kadar ablanın kaynanasıda:) bide utanmadan ismine karıştılar..kadın her gittiğimizde mısır haşlayıp getiriyodu önüme,dokunuyo yemicem diyorum yok yok bişey olmaz psikolojiktir diyo:)2 kez yedim oda yarımdı,3 gün gaz sancısı çektim vay anasını dedim nası bi psikoloji varmış bende yarım mısır 3gün süründürdü

bu duruma çok üzüldüm.. ama maalesef günümüzde böyle insanlar var. en iyisini düşünmüşsün.. bebeğin olunca onu bahane edip uzaklaşırsın. allah yardımcın olsun..

Oncelikle RAbbim evladini hayirli kilsin ve sana hayirli bi dogum nasip etsin .
o fareyi alip kayinvalidenin koynuna sokmak lazim dedikten sonra diyecegim su ki esinle mutlusun anladigim kadariyla gerisini bos ver gitsin
benim k.v. de beni aramaz hic de umrumda degil ben de onu aramam .

zelihaaydın çok güldürdün beni gece gece:)fareyi bi yakalasaydım zaten biliyodum yapıcamıda neyse,koynuna değilde:)

Milletin arayıp da bulamadığı şey, bırak gelmesinler daha iyi... Hatta anneannenin evinden çıksanız tam süper olur.

haklısın işte cahilliğime,yeni gelinliğime ver arkadaşım..az daha kendi rahatımı kendim kaçıracaktım:) anneannenin evinden çıkamayız,kendi evimiz gibi yaptırdık içini az bi kira verip oturuyoruz..ben kapımı açmadıktan sonra kimse gelemez artık,gel diye yalvardığımız halde gelmiyolardı zaten

Aman sakın sesini çıkarma canım kapat kapını otur, eşinle bebeğinizi ağız tadı ile büyütün :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…