- 1 Aralık 2013
- 2.416
- 1.356
- 248
eşimle 7 sene görüştükten sonra evlendik....ablasıyla önceden arkadaştık ve bizim ilişkimizi öğrenince benle konuşmayı kesti..yıllarca görüşmedik..zamanı gelince bi şekilde aileler ikna oldu ve 1 yıl önce evlendik..başta herşey çok güzeldi,aslında nişanlıykende sıkıntılar oluyodu ama tartışma falan değil,bi ilgisizlik umursamazlık vardı ailesinde..
eşim anadolu yakasındaydı ben avrupa yakasındaydım evlenmeden önce..evlenince eşimin işinden ve çevresinden dolayı anadolu yakasına taşındık..oturduğumuz ev eşimin anneannesinin evi,azcık bişi kira ödüyoruz..benim hiç kimsem yok buralarda..trafik,ulaşım araçlarının kalabalığı ve uzaklık nedeniyle her istediğimde gidemiyorum ailemin yanına,arkadaşlarımla eskisi gibi görüşemiyorum..ilk zamanlar çok zor oldu benim için ama sonraları alıştım..
evimiz kaynanamlara 10 dk mesafede,iki güne bir ordayız,görümcemde kaynanamın 2 bina yanında oturuyo..kaynanamlara gidince görümcemede uğruyoduk her seferinde,eşim yeğenlerini görmek istedği için sırf onun hatrına,kaynaşalım dargınlık olmasın diye kabul ediyodum gitmeyi...ama ben çağırmasam gelmiyolardı bana..kaynanamlarda aynı şekilde..bizim evin en üst katında kaynanamın annesi oturuyo karşısında abisi,bni alt katında diğer abisi,diğer dairelerde de diğer abisin çocukları falan..kaynanam hep annesine gelir gider bana bi kez bile uğramazdı..apartmandaki diğer akrabalarla biraraya gelir çay sohbet muhabbet takılırlardı beni çağırmazlardı..yani anlicanız benimle muhattap olmak istemediler..
eşim bi gün çok hastaydı,işe gitmedi,kaynanam evde olduğunu biliyodu ve yine annesine gelmişti ama uğramadan gitti..bizde eşimle camdan görmüştük geldiğini ve eşim çok üzüldü..görümcem geçenlerde çocuklarıyla yine üst kattaydı,eşim balkondaydı ve çocuklar balkondan bakarken eşimi görüp dayı dayı diye seslendiler ve görümcem giderken kapımızı bile çalmadı..bu durumlar eşimin çok zoruna gidiyo..bende çok kafama takıyorum,napıyorum ben onlara bilmiyorum..bi gün bile güleryüzümü esirgemedim..kandillerde özel günlerde falan eşim hiç hatırlamaz arayıp sormaz her defasında ben sıkıştırdım araması için..her özel günlerine koştum..hamile halimle görümcemin kızının doğum günü için şeker hamurlu kurabiye,cupkek,2 yaş pasta yaptım,evini süsledim kii eşim yapma bu halinle dediği halde..
şu an 9 aylık hamileyim..son haftamdayım bugün yarın doğuma gidicem ve annemde kalıyorum hastanem buraya yakın olduğu için..aslında annem o taraftan bi hastaneye git belki kaynananlar orda olmanı ister dedi ama 4 ay ordaki hastaneye gittim memnun kalmadım ve kimse ilgilenmedi benimle..bayramdan beri annemde kalıyorum doğum yakın olduğu için,bi kez bile arayıp sormadılar..üstelik ptesi günü tatile gidiyolar ve doğum yaptığımda burda olmicaklar..bize göre bu çok kırıcı bişey,yani senin torunun olucak ve sen tatile gidiyosun..doğum olsun öyle git yani..
3 gün önce artık dayanamadım ve patadım,eşimle konuştum bu konuları...o da benim gibi çok dolu olduğu için gidip annesiyle babasıyla konuşmuş ama konuşma kavgaya dönmüş..kayınpederim evden kovmuş eşimi,kaynanam ben 4 çocuk doğurdum hiçbirinde kocam bile yanımda yoktu ilk defa o mu doğurcak demişsen böyle değildin doldurmuşlar seni demiş..haklıyken haksız duruma düştük yani..
bu sabah kaynanam eşimi aramış baban senden özür bekliyo diye..eşimde özür dilemicem beni anlamıyolar,değer vermiyolar dedi..zor ikna ettim eşimi gidip barışması için..akşam gitmiş sarılmış öpmüş babasını ama kayınpederim hiçbişi dememiş..bundan sonra napıcam nası davranıcam bilmiyorum..evlerine gitmek yüzlerini görmek istemiyorum..bebek doğunca onu bahane edip gitmicem mümkün olduğunca,çok görmek istiyolarsa torunlarını gelsinler görsünler kapım açık..
çok uzun oldu biliyorum ama günlerdir çok doluyum,artık eşimle bu konuyu konuşamam çok sinirleniyo ve gidip ailesine patlıyo,aralarını bozmak istemiyorum..kendi ailemede bişi anlatamıyorum kötü bilmesinler diye..sabredip okuyanlardan Allah razı olsun..belki çok büyük bi dert değil ama sadece paylaşmak istedim..
:) ah keşke taşınabilsem uzak bi yere..ama artık cadı gelin olmaz zamanı geldi geçiyo..burunlarının dibinde olup gözlerinin içine baka baka peşimde dolandırcam hepsini..eşimde zaten bıkmış vaziyette artık ailesinden..ben onlara muhtaç değilim çok şükür ama onlar torunlarını görmek için bana muhtaç olucaklar...belkide torunlarınıda sevmezler bilemiyorum..evlenmeden önce çok üzülürdüm kaynanalara adı çıkmış onlarda anne derdim ama hakediyolar baksana..
Bu kadar yaşanan şeyler süresince bir gün cidden eşinin ailesinden nefret edeceğin aklına gelmiyorduysa aklına ne geliyordu çok merak ettim. Ben okurken içim şişti yarıda kestim sen yaşarken nasıl aklına gelmedi anlamıyorum.
Ayrıca da neden bu kadar üstlerine düşüp bir taraflarını kaldırıyorsun ki? Çok mu önemli bu insanlar senin için? Sen onlar olmadan nefes alamaz mısın misal? Neden bu kadar beklenti? Eşin ve çocuğunla oluşturduğunuz dünya neden sana yetmiyor? Neden illa gelsinler gitsinler sevsinler diye uğraşıyorsun? Hayır hem kendini mutsuz ediyorsun, hem bebeğin etkilenir bundan, hem kocan mutsuz oluyor. Ee kime yarıyor bu kadar saçma olay. Onlar yokmuş gibi yapamıyor musun?
Benzer konu bizdede var karisik biseyler ama hamilelikte fazla alingan oldugumu dusundugum icin olay yaratmiyorum. Bosver onlar tatilini yapsin ne basini agritican rahat rahat dogur evladini en onemlisi sen ve bebegin bu durumda
Kizcagiz surta assa bu kez hıh kibirli derler... Napsan yaranamazsin .. Kızı yaninda diye yapiyordur o kadin onu benim babaannem kizlarina ve damatlarina acayip duskundur maas karti bile damadindadir bi gun niyr babami yillardir disladin dedin aaa ne dislamasi dedi halamlar ne kadar kiymetli dedim hele damatlarin öz oglun gibi dedim aynen su cevabi verdi kadin onlar namus tasiyor... Ulan kadin benim babam namussuz mu tasiyor yani ... Bu cahil insanlarla anlasmak zor hiccc yoklarmis gibi yap bi gun el etege dusunce kopegin olurlar kopegin o zmanda sira sana gelir :) artik orasida vicdanina kalmis ama ben olsam hadi host derim
benim bu kaderim ailemden genlerden falan geliyo galiba:) babamın tarafı kızlarına düşkündür,annemin tarafıda oğullarına,yıllarca biz arada kaldık..şimdide eşimin tarafı kızlarına düşkün ama çok şükür benim ailemden yana öyle bişi yok:)her ailede oluyo senle karşılıklı oturup bi dertleşsek neler dökülürüz kimbilir
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
O cocuga hasret birak kayinvalidenleri.seni sevmeyen istemeyen,cocugunuda sevmesin istemesin..yook ama oyle olmaz cocuk dogsun bir bak,senden fazla sahiplenmeye calisirlar.tamamen iliskiyi kesemessin ama en aza indirmek senin elinde.niye boyle derlersede,sizden ogrendim dersin,sagolun gozumu actiniz dersin.hani soyleyecek sozun olur anliyo musun,zamaninda sizde bana yaptiniz aynisini diye.
bizi dinlemedi oglumuz evlendi tribindelermi? ne...
ama sende ısrar edipde aralarına girme boşver. ne halleri varsa görsünler.
akrabalarıyla samimi ol sende. onlara gidip gel. kendine cevre yap
ve akrabalara haklarında tek laf etme.
aslında herşey güzellikle oldu düğün zamanı..önce bayanlar geldi tanıştılar herkes çok memnun ayrıldı evimizden..nişan günü kararlaştırdık kimseden ses çıkmadı,meğer onlar istemeye geldikleri gün yüzük takcaklarmış bi daha o kdr yolu gelmemek için...yani anadoludan avrupaya:) eşim nişanı düğünü herşeyi kendi parasıyla yaptı..içimde kalmasın illa nişan alışverişine çıkalım dedim eşim annesiyle konuştu bi gidin dedi ama hanımefendide tık yok...zaten bişey alıcağımdan değilde işte maksat muhabbet olsun,sonuçta ben eşimin durumunu biliyorum..bizde adettir bohça vs gelir erkek tarafından,erkek tarafı nişandan sonra gidince bakılır..eşime söyleye söyleye zor getirtrim bi bohçayı,onuda kaynanana hanım bilmiyomuş içine ne koyuluyo diye sorduruyo oğluna:)sanki ben onların aldığı iki çula kaldım,derdim ailem akrabaya eşe dosta rezil olmasın..bunlara rağmen hiç sesimizi çıkarmadık tatsızlık olmasın diye..kimseyle işim olmaz şu saatten sonra,akrabalarınada bişi demiyorum zaten onlar görüyo olanı biteni:)
şimdiden hayırlı olsun bebeginde
yani tüm yazıyı okuduktan sonra içimden geçen ilk şey keşke eşin konuşmaya gitmeseydi oldu
keşke gitmeseydi, yani bu kadar eşinin ailesinin ortasındayken her yer akrabayken sana gelmiyor olmaları bazıları için büyük nimet biliyosun dimi, senin yerinde olmak isteyen çok kadın vardır bu anlamda
ama eşin için üzücü tabii, keşke destek olsaydın boşver gelmesinler gitmesinler biz gideriz diye
Aman ya keşke hiç çağırmasalar :)) eltimin bir bir çorbasını dahi içmedim, bir çaya bile çağırmadı. Bana göre terbiyesizlik ama benim işime geliyor. Iki samimi oldu mu dozunu kaçıran bir tip. Doğumumda yanımda olmasınlar misafir mi ağırlayacağım. Valla ddiklerin benim istediğim koşullar, ama sen rahatsız olmuşsun, terbiyesizlik deyip geçememişsin. Bazen terbiyesiz deyip geçmek, kafanı dinlemek gerek. :)
Aslinda bir bakima iyi belki rahatsiz etmek ve cat kapi gelmek istemiyorlardir. Benve en iyisi bu veee boyle devam eder .
Ne guzel mesafeliler millet dakka basi gelmesinden yakinir dertsiz basina dert ariyorsun
haklısın valla genelde de yorumlar bu yönde demekki aklın yolu bir:) bundan sonra lazım değil eşimden çocuğumdan kendi ailemden başka kimse bana..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yaaa sizde kendi gelecegimi gordum sanki(( ben de daha yeni konu actim ki nisanlimin ailesi cok ilgisiz diye. Aunen o da sizin wsiniz gibi ailesinin yaptiklatina cok sinir oluyor ama el8nden bisey gelmiyor. Ben oturmus ilerde bunlar cocuk oldugunda faln da dönüp bakmazlae derken sizin konunuzu gordum Allah yardimciniz olsun hayirla alin kucaginiza insallah bebeginjzi.
eşimle 7 sene görüştükten sonra evlendik....ablasıyla önceden arkadaştık ve bizim ilişkimizi öğrenince benle konuşmayı kesti..yıllarca görüşmedik..zamanı gelince bi şekilde aileler ikna oldu ve 1 yıl önce evlendik..başta herşey çok güzeldi,aslında nişanlıykende sıkıntılar oluyodu ama tartışma falan değil,bi ilgisizlik umursamazlık vardı ailesinde..
eşim anadolu yakasındaydı ben avrupa yakasındaydım evlenmeden önce..evlenince eşimin işinden ve çevresinden dolayı anadolu yakasına taşındık..oturduğumuz ev eşimin anneannesinin evi,azcık bişi kira ödüyoruz..benim hiç kimsem yok buralarda..trafik,ulaşım araçlarının kalabalığı ve uzaklık nedeniyle her istediğimde gidemiyorum ailemin yanına,arkadaşlarımla eskisi gibi görüşemiyorum..ilk zamanlar çok zor oldu benim için ama sonraları alıştım..
evimiz kaynanamlara 10 dk mesafede,iki güne bir ordayız,görümcemde kaynanamın 2 bina yanında oturuyo..kaynanamlara gidince görümcemede uğruyoduk her seferinde,eşim yeğenlerini görmek istedği için sırf onun hatrına,kaynaşalım dargınlık olmasın diye kabul ediyodum gitmeyi...ama ben çağırmasam gelmiyolardı bana..kaynanamlarda aynı şekilde..bizim evin en üst katında kaynanamın annesi oturuyo karşısında abisi,bni alt katında diğer abisi,diğer dairelerde de diğer abisin çocukları falan..kaynanam hep annesine gelir gider bana bi kez bile uğramazdı..apartmandaki diğer akrabalarla biraraya gelir çay sohbet muhabbet takılırlardı beni çağırmazlardı..yani anlicanız benimle muhattap olmak istemediler..
eşim bi gün çok hastaydı,işe gitmedi,kaynanam evde olduğunu biliyodu ve yine annesine gelmişti ama uğramadan gitti..bizde eşimle camdan görmüştük geldiğini ve eşim çok üzüldü..görümcem geçenlerde çocuklarıyla yine üst kattaydı,eşim balkondaydı ve çocuklar balkondan bakarken eşimi görüp dayı dayı diye seslendiler ve görümcem giderken kapımızı bile çalmadı..bu durumlar eşimin çok zoruna gidiyo..bende çok kafama takıyorum,napıyorum ben onlara bilmiyorum..bi gün bile güleryüzümü esirgemedim..kandillerde özel günlerde falan eşim hiç hatırlamaz arayıp sormaz her defasında ben sıkıştırdım araması için..her özel günlerine koştum..hamile halimle görümcemin kızının doğum günü için şeker hamurlu kurabiye,cupkek,2 yaş pasta yaptım,evini süsledim kii eşim yapma bu halinle dediği halde..
şu an 9 aylık hamileyim..son haftamdayım bugün yarın doğuma gidicem ve annemde kalıyorum hastanem buraya yakın olduğu için..aslında annem o taraftan bi hastaneye git belki kaynananlar orda olmanı ister dedi ama 4 ay ordaki hastaneye gittim memnun kalmadım ve kimse ilgilenmedi benimle..bayramdan beri annemde kalıyorum doğum yakın olduğu için,bi kez bile arayıp sormadılar..üstelik ptesi günü tatile gidiyolar ve doğum yaptığımda burda olmicaklar..bize göre bu çok kırıcı bişey,yani senin torunun olucak ve sen tatile gidiyosun..doğum olsun öyle git yani..
3 gün önce artık dayanamadım ve patadım,eşimle konuştum bu konuları...o da benim gibi çok dolu olduğu için gidip annesiyle babasıyla konuşmuş ama konuşma kavgaya dönmüş..kayınpederim evden kovmuş eşimi,kaynanam ben 4 çocuk doğurdum hiçbirinde kocam bile yanımda yoktu ilk defa o mu doğurcak demişsen böyle değildin doldurmuşlar seni demiş..haklıyken haksız duruma düştük yani..
bu sabah kaynanam eşimi aramış baban senden özür bekliyo diye..eşimde özür dilemicem beni anlamıyolar,değer vermiyolar dedi..zor ikna ettim eşimi gidip barışması için..akşam gitmiş sarılmış öpmüş babasını ama kayınpederim hiçbişi dememiş..bundan sonra napıcam nası davranıcam bilmiyorum..evlerine gitmek yüzlerini görmek istemiyorum..bebek doğunca onu bahane edip gitmicem mümkün olduğunca,çok görmek istiyolarsa torunlarını gelsinler görsünler kapım açık..
çok uzun oldu biliyorum ama günlerdir çok doluyum,artık eşimle bu konuyu konuşamam çok sinirleniyo ve gidip ailesine patlıyo,aralarını bozmak istemiyorum..kendi ailemede bişi anlatamıyorum kötü bilmesinler diye..sabredip okuyanlardan Allah razı olsun..belki çok büyük bi dert değil ama sadece paylaşmak istedim..
bir şeyler eksik gibi bir de diğer tarafı dinlemek lazım bu durumda.sadece okuduklarımdan şunu söyleyebilirim çok rahat biri değilsiniz takıntılısınız bu bile insanları sizden uzaklaştırabilir
Bende evleneli 1 yıl oldu. Benim kendi ailem gelinlerine düşkün, onları kendilerinden üstün, el üstünde tutarlar (onlar kıymet bilmez ama neyse). Benim evliliğime gelince düğünümde hiç kimse yoktu. Eşimin ailesi çok kopuk. kendi kendileriyle bile iyi değiller. Ne elti yüzü gördüm ne kayın. Çocuğum olsa başını okşayacak bir büyük yok. ben çocukken amca, yenge, teyze olan bir ortamda büyüdüm. O kadar üzülüyorumki anlatamam bu duruma. Anneme babama Allah gecinden versin bir şey olursa yapa yalnız kalacam diye korkuyorum. İnsanın evlenince erkek ailesi tarafından değer görmemesi çok üzücü bir durum. Bunu kafama taktıkca eşimden bile soğuyorum. Gecenlerde kuzenim nişanlandı, nisanına 30 tane teyze yeğen kuzen geldi. sıkı fıkılar. çok imrendim. o günden beri daha kötüyüm. Ailesiz tek başına bir eşle evlilik olmuyor. ne gelenim var gidenim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?