Bir gün mutlu...Dört gün mutsuz.......

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evet eşim yakışıklı,ondan da önemlisi anlayışlı ve çok sabırlı ama beni çok kırdı daha en başında...evimiz,düğünümüz hiçbirşey istediğim gibi olmadı.ailesi bize hiç sahip çıkmadı ve herşeyi ailem aldı evimize.bu benim çok zoruma gitti çünkü ben kaçmıştım ve onları çok üzmüştüm onlar yine beni bağarlarına bastılar ama eşim ve ailesi dandik bir düğünden başka hiçbirşey yapmadı....bütün bunlar zaten sevgimi yontan şeylerdi en başından beri...senağlama

sevgili yasemin90 açtığınız her konuda şu cümle geçiyor
dandik bir düğün :delphin:
neden düğüne bu kadar takıksınız anlayamadım doğrusu
geçmiş gitmiş önemli olan evlenmek mi şaşaalı bir düğün mü
bence abartıyorsunuz kusura bakmayın hak veremiyorum size

eşime aşık değilim demişsiniz. heves uğruna ailenizden kaçmak için evlendiniz şimdi de işin içinden çıkamıyor musunuz yoksa?

Yasemincimm canım çook gençsiniz....
yaşınızın verdiği cocukluklar var tabki kolay değil..... insallah sorunlarınızı aşabilirsiniz...

emin ol senin muhteşem gördüğün her düğünde bile gelin için bir eksik mutlaka vardır...

yani herkes birşeylerden pişman olur....

Senin şimdii önüne bakman lazım, geçen geçtiii sen bu adamı sevıyorsan bazen ailesini de alttan almak zorundasın... sorunlarını çözmeden bu genç yaşta çocugunuz da olursa cok zor olur...abla tavsiyesi

bu ne perhiz bu ne lahana turşusukafamçokkarıştı
arkadaşım bazı yanlışlar vardır ki.,geri dönüşü olmaz:sm_confused:
madem kaçtın evden -ki bunu yaptınsa deli gibi aşık ve gözün hiçbirşey görmüyor olmalısın-herşeyede katlanacaksın,acı ama gerçek..
elbette böyle olmasını istemedin
ama yaşadığın herşey senin seçimin
biraz olgun düşünmeye çalış:a015:

sanırım bazı konularda kendimi anlatamıyorum.önemli olan para değil ben bunu kabul ederek evlendim zaten ve şimdide çok zor durumlarda geçinmemize rağmen BUNA ŞÜKÜR diyorum.sorun para yada düğün değil.sorun verilmiş olan sözler ve karşılaşılan hayal kırıklıkları...kim istemezkı hayatında bir kez yaşayabileceği bir şeyin güzel olmasını..şimdi geriye baktığımda üzüntü değil de mutluluk hatırlamak isterdim düğünümüze dair..
Ama şunu eklemek isterim bazı arkadaşlar hayatımla ilgili paylaştığım bu sorunu hafife alıp dalga geçer tavırdalar.ok belki kendin ettin kendin buldun mantığında olabilirsiniz ama bence bu yaptığınız zor durumda olan birine;örneğin bi bataktan kurtulmaya çalışan birine 'sen bunu hakettin 'deyip dahada derinlere itmektir...
not:simdide evliliğini bataklık olarak mı görüyosun demeyin lütfen.bu sadece bir örnekti.
değerlı ablalarımın hepsıne yorumları için teşekkür ederim.

kimse kimseyle dalga geçemez,
hele hele bu bölümde...çünkü bu bölüme gerçekten
derdi olanlar konu açıyorlar...ama;
diğer konularınızdaki anlattıklarınız gerçekten
bir evliliği bitirme noktasına getirmez...
benim anladığım,siz eşinizle bu evliliğe devam etmek istemiyorsunuz..
bu yazdıklarınız da bahane belki de,ama şunu unutmayın,
eşinizle aranıza kimsenin girmesine,
evnize müdahale edilmesine izin vermeyin...
eskilerle yaşanmaz arkadaşım...şimdiye ve ileriye bakın...
evliliğinizi kurtarmaya çalışın...
ama yine de hayır diyorsanız,o sizin bileceğiniz bir iş...
Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

sanırım bazı konularda kendimi anlatamıyorum.önemli olan para değil ben bunu kabul ederek evlendim zaten ve şimdide çok zor durumlarda geçinmemize rağmen BUNA ŞÜKÜR diyorum.sorun para yada düğün değil.sorun verilmiş olan sözler ve karşılaşılan hayal kırıklıkları...kim istemezkı hayatında bir kez yaşayabileceği bir şeyin güzel olmasını..şimdi geriye baktığımda üzüntü değil de mutluluk hatırlamak isterdim düğünümüze dair..
Ama şunu eklemek isterim bazı arkadaşlar hayatımla ilgili paylaştığım bu sorunu hafife alıp dalga geçer tavırdalar.ok belki kendin ettin kendin buldun mantığında olabilirsiniz ama bence bu yaptığınız zor durumda olan birine;örneğin bi bataktan kurtulmaya çalışan birine 'sen bunu hakettin 'deyip dahada derinlere itmektir...
not:simdide evliliğini bataklık olarak mı görüyosun demeyin lütfen.bu sadece bir örnekti.

Tamam anlıyorum..
Çok kötü olaylar yaşamışsınız..
Bir türlü aklınızdan çıkmıyor..:çok üzgünüm:
Buradaki arkadaşlar,artık geleceği düşünün,üzülmeyin vs. diyor..:teselli:
Siz geçmişe takılmışsınız.. Bir türlü unutamıyorsunuz size yapılanları. Tamam bunu da anlarım ama boşanamam da diyorsunuz..
Peki ne yapmalı,ne demeli size?:delphin:

yasemin belli ki bunalıma girmişsin.burdaki insanlara kızıyosun.ama boşuna kızıyosun.onlar senin anlattıklarını yorumluyolar sadece.senin yapman gereken şey evliliğine sahip çıkmak.eşinin çok sabırlı olduğunu söylüyosun.sen de ondan biraz örnek al bence.çünkü kaçarak evlenmişsin.bunun ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz.seninle de kimse dalga geçmemiş ayrıca.okudum tüm yazılanları.kendine ve eşine iyi davran bence.yoksa bu evliliğin sonu hüsran.gideceğin yer yine mutsuz olduğun ailen olacak.

sevgiyle kal...

anladıgım kadarıyla saygı sevgi bitme aşamasında...

ve evlilıkte bu 2 si çok önemlidir..

gittigi yere kadar devam ettirin inceldigi yerden kopsun.:delphin:

hiç bişey senden önemli deil bence .
üzülmeye aglamaya degmez .

Canım evliliğin ilk yıllarında oluyor bu bir mutlu bir kavgalı durum, bebek yapma bir süre ve biraz daha bekle duyguların otursun, göreceksin kavgalarınız zamanla azalmaya başlayacak, birbirinizi olduğu gibi kabul etmeye başlayacaksınız.

eşime aşık değilim demişsiniz. heves uğruna ailenizden kaçmak için evlendiniz şimdi de işin içinden çıkamıyor musunuz yoksa?

bende tam bunları yazacaktım acemiperi aynı algılamışız olayı

Yasemin,ailenle yaşarken mutsuz olduğunu yazdığın için bende böyle düşünüyorum,ailenden kaçmak biraz daha özgür yaşamak için olabilir mi bu evlilik...​

cnm sen sanırım bıraz fazla mukemmellık hastasısın.o aıle sana ne yaparsa yapsınlar kusur bulabilirdin yada belkıde ellerınden gelen bu kadardaı senın aılen yaptı cunku onların kızlarısın ve onların durumu ıyı olabılır bunu dusun neden aılesınden dolayı onu sucluyorsun.evlenmışsın bıtmış gıtmış kaçarak evlenmişsin belkıde kaçmanı degılde davullu zurnalı düğünle onlarda oğullarına bır kızı almak ıstıyorlardı onlarda hayal kırıklığına ugradı senın kaçmanla olamazmı bence herseye sen tek taraflı bakıyorsun.herseyı gec kaçarak evlendıgıne gore sen esını sevmışsın demekki.sevmedıgı bır ınsana kımse kacmaz çünkü.ve sanırım kocan herseye olumlu bakan bırısı.acıkcası erkeklerın fazla damarına basmaya gelmıyor.
dun başıma gelen bır olayı anlatcam kıssadan hisse olsun sana.bende senın gıbıyım herseye bır laf bulurum ve erkek arkadaşıma bıtsın senınle hıcbırseyı rayına oturtamıyorum dedım,daha öncede demiştim.adam deli gibi aşık biliyorum tamam bitti bır daha geri dönüşü yok dedı yalvardım telefonda kalktım ısyerıne gıttım cıkmıştı aılesıyle yaşadıgı eve gıttım acmadı.sabah işyerinin önüne gittim bekledim konuşunca düzeldi ama bir daha olursa biter dedı .onu kaybetmeyı yaşamıştım ama bu kadar cıddı olmamıştı hıc.sende sanırım onu kaybetmeyı hıc yaşamadın.yerınde olsam onu üzmek yerıne nasıl bızı kurarız bızı nasıl mutlu yapabilirim dıye dusunurdum.emın ol kocanda mutsuz olmak ıstemez ve her ınsan mutlu olmak ıcın çaba sarfertmeyen birisine dayanabilme tahammül sınırı bir gün biter.

yasemincim seni anlıyoruz senin için üzülüyoruz ama anlamak istemiyorsun heralde
sana yol göstermeye çalışıyoruz,hataların varsa farkına var diyoruz
ne dememizi bekliyordun aferin iyi yapmışşın evden kaçmakla mı demeliydik
gerçeklerle yüzleşmek zor geliyor sanırım:1closedeyes:
çocukca tavırlardan kurtul burda kimse senle dalga geçmez
geçenede müdahale edilir zaten...allah yardımcın olsun inş.canım

geçmişte olan şeyleri dile getirmek sadece onları canlı tutar
olmuş olan yapabilieceğinz bir şey yok
dandik bir düğün dandik bir düğün diyerek yinelemek yerine
istediğim bir düğünle evlenemedim ama geride kaldı arkadaşım bir değil beş değil
sorunlarını böyle dile getirir takılır kalırsan onları taze tutarsın
geçmişde değil geleceğe bak dünün lafını edeceğine yarın ne olacak de
kimse seninle dalga geçmiyor böyle bir şey söz konusu dahi olamaz
geçilecek olsa dahi modlar izin vermez kimsenin özel hayatını yargılamaya hakkımız yok
biz sadece tavsiyede bulunuyoruz kaale alıp almamak senin bileceğin şey
ama biraz daha makul olmaya çalış oluruna bırak birazda
dört dörtlük değilde dört ikilik bir hayatın olsun ama sevdiğin adamlaysan mutlu olmak için yeterde artar zaten

her kimse evliliği 4*4 lük yasamıyor
ama sizi yıpratan yada yığpratacak olan her kavganızda ayrılmak istemeniz
sinirinizden söylediğinizi ve ayrılmak istemediğinizi biliyorsunuz ağzınızı buna alıştırmayın

sanırım bazı konularda kendimi anlatamıyorum.önemli olan para değil ben bunu kabul ederek evlendim zaten ve şimdide çok zor durumlarda geçinmemize rağmen BUNA ŞÜKÜR diyorum.sorun para yada düğün değil.sorun verilmiş olan sözler ve karşılaşılan hayal kırıklıkları...kim istemezkı hayatında bir kez yaşayabileceği bir şeyin güzel olmasını..şimdi geriye baktığımda üzüntü değil de mutluluk hatırlamak isterdim düğünümüze dair..Ama şunu eklemek isterim bazı arkadaşlar hayatımla ilgili paylaştığım bu sorunu hafife alıp dalga geçer tavırdalar.ok belki kendin ettin kendin buldun mantığında olabilirsiniz ama bence bu yaptığınız zor durumda olan birine;örneğin bi bataktan kurtulmaya çalışan birine 'sen bunu hakettin 'deyip dahada derinlere itmektir...

canım ; sorun para ya da düğün değil diyorsun...

Aynı paragrafa ; "üzüntü değil de mutluluk hatırlamak isterdim düğünüme dair"

yazıyorsun , çelişmiyor mu :uhm:

Bir şey daha ; arkadaşım hala niye geriye dönüp bakıyorsun , geriye dönüp baktıkça

kendi yuvanın huzurunu bozuyorsun farkında değilsin ...

cnmmm bende 8 aylık evliyimmm
ilk zamanlar farklı bi şehire geldim diyee kendimi ve eşimi üzdümm kiii haklıydımm
ailesi burda oturmamızı istedi diye oturduğumuzu düşünüp daha bi sinir
oldummm kabıma sığmadımm ama zamanla anladım kiii

herkes kendi kaderini yaşıyor böyle elime birşey geçmicekkk
aşkımla evlenmişken istediğim olmuşken bana yakışmaz ayrıntılara takılmak
diyerek (bazen takılıom ama boşverr) bakış açımı değiştirdimm
sanada şiddetle bunu öneriyorum nasıl bakarsan öyle görürsünn
güzel bak ve güzel görr
eleştirmekten vazgeçç madem eşini seviyosun onun için her şeyi
göze aldın günahıyla sevabıyla sevv

umarım yazdığımı yanlış anlamadınız. ben fikir belirtmiyorum sizi anlamaya çalışıyorum. yaşınızın verdiği yaşadığınız sıkıntıların verdiği bir cesaretle böyle bir şey yapmış olabilirsiniz diyorum.

küçücük şeylerden tartışa tartışa yıpratırsınız evliliğinizi...
bi karar alın eften püften şeylere tartışmayın..zamanla çekemeyecek duruma gelirsiniz birbirinizi...

Henüz 19 yaşındasın.evlilik, evlenmeden önce sandığın gibi sevgilinle aynı evde ,yan yana dip dibe yaşıycağın,kimseye hesap vermeden sevdiğin adamla günlerini geçireceğin,istediğin gibi gezip tozucağınız evciik oyunu değil..evliliğin yükünü taşıyabilecek yaşta değilsin zaten ..önce buna inanıp kendini olgunlaştırman,tahammül gücünü üst sınıra çekmen lazım..her tartışmada ayrılıktan bahsetmen evliliğinizi tahmin etmediğin kadar yıpratır hemde sinsice ,ruhunuz duymaz..9 aylık evlisin alışma tanışma dönemindesiniz..çok normal böyle gelgitler yaşaman,yaşınıda göz önünde bulundurursak duble normal..eşinle oturup sorununuz neyse konuşman lazım..iletişimin olmadığı hiçbir ikili ilişki yürümez.ortak zevkleriniz olsun,beraber geçirdiğiniz zamanlarda güzel şeyler paylaşın..dışardaki sorunları sürekli yüksek sesle evinizde tartışmayın.her ailede sorunlar var..tartıştığınız konular neyse ortak bi yol bulun yada tartışmaya neden olan hareketlerinizi dizginleyin.herşey insanlar için..bu kadar çabuk pes etme..vazgeçme evliliğinden..eşinide anlamaya çalış..ona köstek değil destek ol..tabi oda sana olsun..dediğim gibi iletişim çok önemli..

Back
X