Bir günümüz...

montesori

dua ile
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
4.053
19
158
oglum yaşına girdi ama hala bir düzen otutturamadık malum kardesi de olucakakannehir bazı topiklerde okuyorum 8 de kalkar 10 da yatar 1 de şunu 3 de bunu yer yatar şöyle yapar böyle eder diye ocak bebeleri hariç hepsi kurulu düzen kaydirigubbakcemile3bizim nasıl geciyo bir günümüz ne zaman kalkarlar :ecrin_bebek:ne yerler cokacimcoooknasıl uyurlar aklinialirimsmilehangi oyuncak ilgisini ceker neden hoslanır kural koyarken ne gibi zorlukları asarız alsanaalsanasmilefilan falana gerci gec acılmıs bir topik ama zararın neresinden dönsek kardır dimi ama:hulya:

ben yazıyım da acılısı yapıyım metin bizle yatıyo gerci yatagında uyuyo ama uyurken bile özledigimiz için aramızda yatıyo eger ben o gün işe gitmediysen 6 da kalkıyokötükedihüsobabası evde oldugu için ben gidince 9-10 a kadar uyuyomus mafoldumbenben varken uyusa yaalsanaalsanasmileneyse 9 da devam sütü cavdar mısır tahılının içine keçi peyniri yumurta pekmez ıhlamur yada portakal suyu karıstırıyorum miniminicik bir kase yiyo ama mutlaka reklam izlicek mümkünse bayan olcak reklamda laelaelaelaelaehadise filan lülülülülülü2 saat sonra muz cici bebe yogurt karısımında yine minik kase sonra yatar ama saat filan yok canı ne zaman isterse ayakta da sallanmaz nerde sızarsa 2-3 saat uyurkalkar tarhan köfte balık sebze cesitlerinde birini güç bela yer ama ekmek agzına sürmez cok sonra bir biberon portakal suyu aksam da gece muhallebisi yer yatar altını almak kabus illa reklam olcak yoksa her yer bokkötükedihüsoama bunun dısında tv acılmaz...
oyuncak olarak da ilk arabam playskool un iç içe gecmeli küpleri geri gidip güç alınca ileri giden arabalar pet şişe içine nohut ıvır zıvır koydum onlar ilgisini ceker ....bu kadar

ah canım topik güzelde bizim hiç düzenimiz yok valla bugün 11 de yattıysa yarın gece 3te yatıyor çözemedim gitti tabi yatış saatine göre kalkış değişiyor zaten yemesi ayrı dert bugün yerse yarın yemiyor uyku olayı sabit yanlız ayağımda sallanarak uyuyor oyuncak desen en fazla 5 dakka oynuyorsonra sıkılıp üç beş çekmece boşaltmaya yada mutfak dolaplarını boşaltmaya gidiyor kuralları hiç sevmiyor benim oğlum pek özgüğrlük meraklısı

eguş sabah 9.9,30 gibi kalkar
10-10,15 gibi babası tarafından kahvaltısı yedirilir..
uyandıktan 2-3 saat sonra uykusu gelir ve öğle uykusuna yatar..
bu arada babasıyla oynar,arka odaya gider dolapları karıştırır
yatak odasına gider babasının gömleklerini çeker düşürür dolabından
oyuncaklarıyla oynar..babasının sıktığı taze meyve suyunu içer..
uyandıktan sonra 2,30-3.00 gibi çorbasını veya yemek ne varsa onu yer..
o saatte ablası gelir onunla ve kendi kendine oynar yine
saat 4,30-5,00 gibi ablası tarafından yine uyutulur ama ben bu uykuya itiraz ediyorum
ama dinlemiyorlar ve abla kardeş uyuyorlar..çünkü saat 6 gibi uyanıyor gece geç uyuyor bu sefer
saat 7 de ben gelince yarım saat meme keyfi yapar,sonra benimle birlikte mutfakta vakit geçirir
o karıştırır ben kızarım bağırırım ama dinlemez kaçar gene gelir karıştırır..
9,00-9,30 gibi muhallebisini yediririm ve 10,00-10,30 gibi de uyur
eğer ikinci uykudan geç kalkmamışsa hemen uyur yoksa biraz uğraştırır beni
kısaca yaramaz ama yinede uysal bir çocuk..

müzikli oyuncakları çok seviyor,onunla oynanmasından keyif alıyor..
ama ben yavrumu günde sadece 3 saat görebiliyorum maalesef..

hehehehe guclubacismileben anormal degili yani....
ya ne biliyim baska topikleri okuyunca kendimi mutsuz hissettim ocak bebekleri hep böyle sanırım ...klava:

bizde de vardı o ikinci uyku kaldırdım rahat ettim annem cocuk uyuyarak büyür diyo ben bir kere uyutulmasından yanayım o uyku da güç topluyo sonra aksam gec saatlere kadar bana bacaksız boyuyla gövde gösterisi yapıyodu :))

ayağında ki çoraplarını çıkarıp tekrar giymeye çalışır giyemez sinirlenir
ama bir süre öyle oyalanır :)))aynı şekilde yelek hırka ne bulursa giymeye çalışır
alttan girer üstten çıkar beceremez :)

degişik bir oyunkaydirigubbakcemile3bizimki de coraplarını cıkarır yer sırılsıklam agzından alırsın -tatlicadiarzu-

elvinin sabah ne zaman kalkacağı belli olmuyo ama en geç 10.30'a kadar uyur..eğer erken yatarsa 8.30 veya 9 gibi kalkar.kahvaltısında bi gün karışık mama(ya irmiiğin içine pekmez peynir ceviz yada sütün içine cici bebe pekmez peynir vs)bi günde peynirli omlet yer yanında ıhlamur veya süt içer.saat 1.30,2 gibi bi portakal içine bi tane muz ezerek cici bebele onu yer.sonra emer uyur...uzun uyursa bi kere uyutuyrm uyumazsa eğer 2 kere uyuyo günde gecede 11.30 gibi uyuyo.. neyse öğle uykusundan kalktıktan sonra çorba yoğurt yada o akşam ne varsa balık tavuk köfte onları yer.yatmadan bi saat önce de muhallebisini yer..düzenimiz böle bizim..
bu aralarda yaptığı yaramazlıkları yazmıyrm..çünkü hangi birini yazazağımı şaşırdım...her yeri karıştırmasını çok sevio oynadığı oyuncak yok hiç sepeti önüne koyuyrm napıcak die önüne oturup oyuncaklarnın yüzüne bile bakmadan tek tek içinden alıp fırlatıyo nereye giderse artık her yer oyuncak dolu hiç toplanamıyrm mutfak girş hol her yerde bişiler mevcut..

Egehan sabah 7,30-7,45 arası kalkıyor.Tabii ben bu arada hala uyku mahmuru olduğum için yatakta bir 10 dk daha gözlerimi kapalı tutabilmek için onun önüne yatak odasında bulunan oyuncaklarından veriyorum.O onlarla yetinmeyip, komidindeki saati, bebefonu da oyuncaklarının içine dahil ediyor.Saat 8 gibi kalkıp, altını üstünü değiştiriyoruz, aşağı babanın yanına iniyoruz.Eğer tatilse 8 de çıkmadıysa baba ile abi babaya bırakıp biraz daha uyumak için ben yukarı kaçıyorum.Ama bu tabii çok nadir oluyor.Normal günlerde, ben bir taraftan egehanın kahvaltısını bir taraftan bizim kahvaltıyı hazırlarken, o mutfak dolaplarındakileri indirmek, çekmeceleri karıştırmak, balkon kapısı açıksa balkona koşmak gibi işlerini yapıyor.Tabii ben bir taraftan oğlum yapma, bir taraftan elini sıkıştırma diye konuşmaya çabalarken bir taraftan da hazırlıkları yapıuyorum, masayı hazırlıyorum.Anneanne kalkıyor bu arada, kahvaltıya oturuyoruz, ege mama sandalyesinde bir kaşık ona veriyorum bir lokma ben yiyorum şeklinde kahvaltımızı yapıyoruz.:))))
Saat 9,30 -10 gibi ben hazırlanıp çıkıyorum.11,30 gibi anneannesi daninonun yoğurtlarından ya da normal yoğurt yedirip 12 gibi uykuya yatırıyor.Bazen 1 saat bazen 1,5 saat uyuyor.Uyandığında çorba ya da o gün hangi yemek varsa ondan yiyor.
Saat 3,5-4 gibi yoğurt ya da meyve püresi yiyip tekrar uykuya yatıyor, ama bu uyku saati bazen 5 i bile bulabiliyor.Ege kendisini ne zaman uyumaya hazır hisederse o zmana uyuyor.Uyuma saatine göre 1 saat sonra uyanıyor.Gün içinde herhangi bir saat taze sıkılmış meyva suyunu önce bardaktan yaklaşık 1 bardağa yakın içiyor.Geri kalan meyva suyunu biberona koyuyoruz, elinde biberon dolaşarak bitiriyor.
Saat 6,5- 7 gibi ben gelmiş oluyorum.Akşam yemeğini yediriyorum.Çorba ya da o gün içinde yapılmış yemek.Saat 8,5-9 a kadar anneynin kuyruğu durumunda dolaşıyoruz.8,5 gibi sütle milupanın tahıllı maması ve muhallebi karışımlarından mama hazırlıyorum.Onu yiyor.Bu arada iyice huysuzluğu başlamış oluyor.9 u zor ediyoruz.Babasıyla beraber yukarı odaya çıkarlarken ben bir biberon süt ısıtıyorum.Odaya girer girmez babasının kucağından yatağa atlıyor zaten.Üstünü değiştirip biberonu veriyorum.Elektrik sobasını açıp, bütün ışıkları söndürüyorum.Bundan sonrası egenin uyku moduna geçmesini odada beklemek.:lepi::lepi:
Arabaları ile oynamayı çok seviyor.Filiz senin dediğin gibi geri çekip bırakılan arabalarını çok seviyor, ama birde koltuk altına atıpta ondan sonra alın demese daha güzel olacak.Koltuğun altına sığmyan arabalardan alacağım bu günlerde.Topla oynuyor, arkadaşı geldiğinde (hergün 1-2 saat birlikte oluyorlar çoğunlukla) onunla kavga ediyor, aynı oyuncağın peşinde oluyorlar sürekli.Birisine ne alınırsa ötekine de almak zorundayız.İkiz olsa bu kadar olurdu herhalde:)))))İç içe geçen fıçılar ve içine şekiller atılan küp hoşuna giden diğer oyuncaklar.1 ay öncesine kadar tel üzerinde boncuklar olan bir oyuncağı vardı onu çok seviyordu, ama sanırım bıktı, şimdilerde yüzüne bakmıyor.Tabii bunlar oyuncakları ile geçirdiği zmaanlar, diğer zamanlarda mutfak çekmecelerini açmak, aldıklarını salonun ortasına getirmek,o kapların içine oyuncaklarını doldurmak, bilg. başına geçip düğmesine basıp açıp kapatmak diğer hobileri arasında.
epeyce yazmışım:)))))))))yeter bu kadar di mi filizcim_?bayanssulusmile

merhabaaaa:)
nil sabah keyifli uyanırsa gel gel die bağırarak başlar güne değilse ağlar..
apar topar yataktan çıkarım saat 8 hatta 9 oluo bazen(emzirmeyi bıraktığımdan beri).(akşam 8 gibi uyuduysa7-nadir-)
altını değiştirmemem izin verirse değişiriz yoksa hemen krep yaparız ,oturur yeriz soona değiştiririz.
soona buzdolabını aç die tutturur nil,açarım ne varsa çıkarır,parfüm ve kolonyayı içmek ister,her seferinde olay olur!!ordan sıkılır,diğer dolaplara..
ben tv de hareketli bi şarkı açıp haydeeeee llilililii die dansa başlamasam mutfaktan çıkmaz..
uykuya gelince bıraksan 5'e kadar dayanıo soona da 11,12 yi buluodu şimdi zorla 1,2 gibi uyutuorum,en çok 2,5 saat uyudu 2 kere falan genelde 1,5 saat uyuo.bizim yeme rutinimiz yok her an elinde bişi var.ama ben öğlen uykusundan soona rutin oluşturmaya çalışıorum...
dışarı çıkmak için hazırlanılır artık saat kaç olduysa (en geç 4,5)..a.v.m.ye gidilir bi kahve içilir,ordan annenin parası varsa:))oyun parkına gidilir lucka ablasıyla..ve migros dağıtılır eve dönülür..acıktı ise yolda kudurulur..bi elimde araba bi elimde nil ,dilimde bi şarkı,koşulur..evde ne varsa teklif edilir en son(geçen gün oldu)hazır çorba ham ham yenir anne sinir edilir..
tabii oyunlar evde herşey oyuncakl..ama bugünlerde bi direği sokulan yuvarlak halkaları geçirmek favorimiz bi de iç içe geçen şeyler..yapıp aferin beklioruss ama defalarca yapılıo ben çıldırıorum.
süt,meyve suyu falan içilmez,sadece su..bi de şurup ister kafaya dikmeye??
dün sabah krep yerine yumurtayı krep gibi yaptım,yedi bu arada normalde yumurtada yemez nil.peyniri yediremiorum bişey içinde ama(
gece uykusu öğle uykusuna göre değişim göstermekle beraber ortalama 9,5 diyebiliriz..bazen bizim yatakta döne döne(bir kız gelecek dağdan döne döne:)) )ama artık çoğu zaman salonda tüm ışıklar kapalı,orta sehpanın çevresini tavaf ederek 40 dk da uyuoruzz ama yatağına koyarsam uyanır,kızar,bizim yatağa ordan bi 15 dk soona kendi yatağına,gece bazen full uyuo bazen 2 kere kalkıo(maşallah deyin,şurda 2 haftadır rahatım)
bilmem kısaca bööle ..tabi ben çıldırırım ,nil çıldırır,son bi kaç gündür nil hanım meyvelerini ağzından geri çıkarma oyunu oynuo!!ev desen leş,her yer bişi atığı durumunda,koltuklar mandalina sulu!!

Onat sabah 7 de uyanıyor kurulu saat gibi bende bi 10-15 dk daha uyukluyorum oda bu arada yatakta oynamaya çalışıyor daha doğrusu yere inmeye çalışıyor ve artık sıkılıyor bağırmaya başlıyor ve benim Onatı kucaklayıp salona getirmem saat 7.20 yi buluyor:)) saat 8.30-9 gibi kahvaltımızı yapıyoruz 5-6 tane cici bebe içine biraz peynir , yarım yumurta sarısı, biraz tereyağ, pekmezli ıhlamurla ıslatıp onu yiyor ayrıca yanında da ıhlamur içiyor , sonra saat 10-10.30 gibi uyuyoruz meme emerek yarım saat sonra uyanıyoruz :) uyandıktan bir saat sonra falan meyve yiyoruz ne varsa artık saat öğle 13-13.30 gibi yemek yiyoruz çorba veya yemek ne varsa saat 14.30-15 gibi uyuyoruz yine meme emiyoruz sonra yarım saat sonra yine kalkıyoruz bir saat kadar sonra yoğurt yiyoruz saat 18 gibi akşam yemeğinden tadıyor biraz ağır gelmesin diye doyacak kadar yedirtmiyorum sonra 19 gibi muhallebi yiyoruz saat 20-20.30 gibi de uyuyoruz . Yemediğimiz ve uyumadığımız zamanlarda oyun oynuyoruz Ece ile buluşuyoruz beraber oynuyorlar iyi oluyor, en sevdiği oyuncak top, araba, mezura, ip, kablolar evde aklınıza ne gelirse birde çamaşırlığa bayılıyoruz her yer karışıyor çekmeceler dolaplar özellikle banyo bütün fırçalar salonda geziyor lambaları açıp kapatmaya bayılıyoruz şimdi birde yürüyoruz artık girmediğimiz delik kalmadı bizimde bir günümüz genelde böyle geçiyor tv yasağı koyduk 10 gündür hiç seyrettirmiyoruz

naz 7yle 8arası diledii saatte söylenerek güne uyanır, 120cc mama içirilir babası tarafından.anası 8.15 gibi o da söylenerek uyanır, 9gibi kahvaltısı verilir en çok zeytin sever 4tane falan yer yumurtada sever ne varsa yer işte.sonra mandalina portakal nar suyu içer, 10.30gibi uyksu gelir yatağında 150cc mamayla uyur.12 gibi uyanır çorba yemek ne varsa zorla yer.aralarda yoğurt danino kek falan veririm.5gibi huysuzlaşır çoook zor uyur yarım saat 45dk.ağlayarak uyanır çünkü uykusunu alamamşştr ama uyutmam gece erken yatsın.bizle masaya oturur 7de ne varsa eliyle yer.akşam muhallebisi yemiyo artık.8buçuk 9falan uyur.her uyutma denemesinde 120 cc mama içer buarada nile benziyo yaşam tarzı sanırım, buzdolabı karıştırır, saksılara topraklara bayılır, kolonya sabun mum kemirir.ama çoook neşelidir zıp zıp zıplar hayatıma neşe katar...

her çocuktan değişik yaşam şekli çıkıyor..
baktığında hepsi aynı yaşlarda çocuklar yapılması gerekenler yenmesi gerekenler hep aynı
ama hepsinin tarzı farklı..

ayşegülcüm ne güzel demişsin zıp zıp zıplar hayatıma neşe katar :))
hepimiz için geçerli bunlar ,hayatımızı renk bizlere neşe kattılar kuzucuklarımız :))

ceylin genellikle sabah bizimle 7 de kalkar bir yandan ceylini bir yandan kendimi hazırlarım kahvaltısını ,daninosunu ve ceylini veririm bakıcımıza uyanmazsa uyur halde veririm ceylini kahvaltısı hiç belli olmaz genelde cicibebe peynir ceviz pekmez bazen meyve püresi bazen yumurta bunları yemezse bakıcı teyzesi ona çorba yapar onu içer
10-10.30 gibi uyurmuş en fazla 1 saat uyanınca danino yer annesi 12 de alır onu eve gelince bir emme faslı biraz oyun 2 gibi çorbasını içer 3 gibi uyur öğleden sonra uykusu genelde uzundur 2 saati bulur uyanınca yoğurdunu yer reklamla akşam bizimle birazcık yerr mama sandalyesine hayatta oturmaz tepsisine oturur kaç kere düştü ama akıllanmadı
9 gibi hazır meyve püresi yada kuru meyve püresi yer 11 gibi de un çorbası içip uyur (genelde un çorbasının içine arkadaşımın günlük 7-8 sebzeyle ve kıymayla yaptığı sebze çorbasını karıştırıyorum)
oynadığı oyuncak selesinin içinde saçma sapanşeyler var su şişeleri,kremler,tabaklar,kaşıklar,parfüm şişeleri,tokalar daha bir sürü şeyler bir de bebkleri var tabi onlara yemek yedirir zorla:))biberonla su içirir uyutur,öper,sarılır mutfakta ben yemek yaparken bulaşık makinesinin temiz çatal kaşıkları ile oynar
gece uykusuna ya memede geçer yada sallayarak çok değişkenlik gösterse de geneli böyledir bir günümüzün...

defne sabah 6-7 gibi uyanır mama içer uykuya devam eder (bazen uyanmaz) sonra 8.30 gibi kalkar 9da kahvaltı yapar ya sofrada benimle ya kahvaltı maması içine peynir bal v.s pekmezi ilaç niyetine direk veriyorum artık kahvalıtyıda suyla deil sütle yapıyorum artık sonra 10 gibi uyur ne kadar uyuduğu pek belli olmaz uyanınca meyve yer ben nerdeysem o odadaki dolap ve çekmeceler boşaltılır ben sürekli kapatır izah ederim anlatılmaz falan diye bi süre sonra pes eder bende bağararak kapatmaya başlarım oda bana çemkirip bağarmaya başlar sonra 2-3 gibi çorba yer yada evdeki yemeklerden sonra uyur bununda net saati yoktur sonra uyanınca yoğurt yer 6-7 gibi tekrar uyumak ister ama ben uyutmam yoksa gece yatmaz akşam 8de masada bizimle yer sonra 10da uyur 11-12 arası cicibebli mama içer tabiii arada yine meyve kek falan atıştırır
en favori oyunu aynen içine atılan şekilli oyuncaklar babasıyla beaber oynar bide şu uçuşan topları seviyo konuşan kitapçığından bıktı

ben de yazayım mı
günümüz emzir gazını çıkar bez değiştir uyut seklinde geçiyor gece de ayaktayız gaz sancısı..
hehehe en kısa bizim oldu

ben de yazayım mı
günümüz emzir gazını çıkar bez değiştir uyut seklinde geçiyor gece de ayaktayız gaz sancısı..
hehehe en kısa bizim oldu
keşke o günlere geri dönsemmafoldumbeneeeeeeeeeeen kolay günlerin emzirmek gibisi yok ne leke yapar ne ısıtma derdi var kuy bebegi koydugun yerden al ya biz mutfakta bişiy hazırlıyorum toprak yiyo halı tüyleri agzırnda yedirmesi ayrı dert her yedirdiginde üst degişir alt almak kabus HOYA en güzel günlerin bunlar....

yaa korkutmayın beni zaten anneliğe yeni alışıyorum
olsun ama insan sevince her şeyi yapmaz mı:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…