Bir Güvenlik Soruşturması Meselesi (Rica etsem okur musunuz ?)

Neydiney

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
875
626
33
Herkese merhaba;

Bir konu hakkında biraz kafam karışık. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Öğretmen ve atanmış bir arkadaşım var. Kendisi güvenlik soruşturmasından geçememiş. Nedenini tam olarak bilmiyorum açıkcası. Kendisi eskiden beridir siyaset ile ilgili, ailesi de öyle sanırım. Bundan dolayı olabilir ama ailesini, ilişkilerini pek bilmiyorum. Neye üyeler neye bağlılar var mı böyle bağları falan hiç bilmiyorum. Belki konuşmaları, yazışmaları izleniyor, dinleniyor olabilir. Bir fikrim yok tabi ki.

Arkadaşım ile siyaset açısından hiç bir konuşmamız olmadı. Zaten siyasetten bahsetmekten çok da hoşlanmam. Whatsaptan ara sıra konuşuyoruz. Şu sıralar konuşmamız sıklaştı hatta. Bir kaç günde bir konuşur olduk. Birbirimize karşı ilgi alakamız arttı hatta. Havadan, sudan, normal konulardan konuşuyoruz. Soruşturma sonucu için mahkemeye başvuruda bulunmuş, yalnızca onu sordum bir kaç kere, umarım hayırlısı olur falan diye ikimizde üzerinde durmadan kapatıyoruz zaten.

Sorum şu ; kpss hazırlanmak istiyorum. Malum ülkede paranoyak olduk hepimiz. Arkadaşım ile konuşuyor olmamız yarın bir gün karşıma sorun olarak çıkabilir mi ? Aslında aklımın ucundan geçmezken çevremdeki herkes sürekli bu konu hakkında uyarıda bulunup olmayacak şeyi aklıma soktular sanırım. Bir süredir bir birimiz ile alakadar olduk, siyasi fikri veya yaşadıklarının arkadaşlığımızı etkilemesi çok saçma olur. Bunu düşünmeye bile utanıyorum ama zaman zaman tedirgin de olmuyor değilim herkes söyleyince. Fazla mı abartıyorum sizce ?

Son düzenleme:
Neden sorun olsun? O zaman güvenlik soruşturmasından geçememiş olan kişilerin yanında kimse kalmaması gerekir sizin mantığınıza göre. Ayrıca iyi ilişkilerim olan yakın bir arkadaşımın benim için böyle düşündüğünü öğrensem o kişiyle bir daha görüşmezdim. Bence arkadaşınızla iletişiminizi minimuma indirin de "arkadaşlık" kavramını dolduran biriyle arkadaş olsun.

Neden sorun olsun? O zaman güvenlik soruşturmasından geçememiş olan kişilerin yanında kimse kalmaması gerekir sizin mantığınıza göre. Ayrıca iyi ilişkilerim olan yakın bir arkadaşımın benim için böyle düşündüğünü öğrensem o kişiyle bir daha görüşmezdim. Bence arkadaşınızla iletişiminizi minimuma indirin de "arkadaşlık" kavramını dolduran biriyle arkadaş olsun.
Başta da belirttim zaten böyle düşünmek zorunda kaldığım için utanıyorum diye. Zaten ona bunu hiç hissettirmiyorum da. Sadece uzun zamandır emek veriyorum ve sanırım bu emeğimin karşılığını benden bağımsız bir sebepten dolayı alamamak korkutuyor galiba. Paranoyak olduk ülkece, aklımda hiç böyle bir şey yokken etrafımdaki insanlar sürekli söyleyince nedense düşünür oldum galiba.

Kim olsa tedirgin olur, malum şartlar belli günümüzde.

Bence o konuyla ilgili yorum yanmadıkça sorun olmaz gibi ?

Neden ne olduğunu tam olarak sormuyorsunuz ?
Kendi özel hayatı beni pek ilgilendirmez diye sormak istemedim hiç. Zaten kendi de pek bilmiyor sanırım sebebini. Ailesel sebepler olabilir ya da bir üyeliği falan vardır belki. Hiç bilemiyorum. Etrafımda herkes bir kaç gündür bu konu hakkında uyarıda bulunca olmayan şeyi soktular aklıma galiba. Düşüncesi bile utanç verici ama nedense acaba dedim birden

arkadasim kim kimin ne oldugunu bilmeden yillarca bu ulkede komsuluk is arkadasligi okul arkadasligi yapti
arkadasin kim diye bakmiyorlar nerelere uyesin hangi derneklerde kaydin var yada varmis
baban ne is yapmis annen ne is yapmis kardesin neler yapiyor bunlara bakarlar
is komsuya arkadasa kalsaydi memlekette memur kalmazdi emin ol
sosyal medya paylasimlariniz takip ediliyor evet
ama telefon dinleme falan suan olmaz

Herkese merhaba;

Öğretmen ve atanmış bir arkadaşım var. Kendisi güvenlik soruşturmasından geçememiş. Nedenini tam olarak bilmiyorum açıkcası. Kendisi eskiden beridir siyaset ile ilgili, ailesi de öyle sanırım. Bundan dolayı olabilir ama ailesini, ilişkilerini pek bilmiyorum. Neye üyeler neye bağlılar var mı böyle bağları falan hiç bilmiyorum.

Arkadaşım ile siyaset açısından hiç bir konuşmamız olmadı. Zaten siyasetten bahsetmekten çok da hoşlanmam. Whatsaptan ara sıra konuşuyoruz. Şu sıralar konuşmamız sıklaştı hatta.Bir kaç günde bir konuşur olduk. Havadan, sudan, normal konulardan konuşuyoruz. Soruşturma sonucu için mahkemeye başvuruda bulunmuş, yalnızca onu sordum bir kaç kere, umarım hayırlısı olur falan diye ikimizde üzerinde durmadan kapatıyoruz zaten.

Sorum şu ; kpss hazırlanmak istiyorum. Malum ülkede paranoyak olduk hepimiz. Arkadaşım ile konuşuyor olmam yarın bir gün karşıma sorun olarak çıkabilir mi ? Aslında aklımın ucundan geçmezken çevremdeki herkes sürekli bu konu hakkında uyarıda bulunup olmayacak şeyi aklıma soktular sanırım. Sevdiğim de bir arkadaşım, siyasi fikri veya yaşadıklarının arkadaşlığımızı etkilemesi çok saçma olur. Bunu söylemeye utanıyorum ama zaman zaman tedirgin de olmuyor değilim herkes söyleyince. Fazla mı abartıyorum sizce ?
Okadar da olacağını sanmıyorum.

Yapmayın lütfen, arkadaş diye kayıtsız şartsız her halini kabul ve hiçbir halini sorgulamamak demek değildir.

Insan sorgularda , şüpheye de düşer.

Dedikodusunu yapıp , yüzüne gülüp arkasından iş cevirmedikce hepsi normal.

Bazen bu forumda birseyler fazLa abartılıyor ve ilk mesajlar nasılsa devamı sayfalarca aynı konu üzerinden yazılıyor.

Aaaa benim de bir arkadasimin enistesini(polis) aciga almislardi. Ben de onunla kessem mi arkadasligimi? 😳
Yapmayin lutfen ya, bunu akliniza sokanlar kesin orta yas ustu, karincalarin yuruyusunden deprem olacagini zanneden, her seye felaket tellali gibi yaklasan akrabalarinizdir. Bu sebepten insan arkadasligini sorgular mi?

arkadasim kim kimin ne oldugunu bilmeden yillarca bu ulkede komsuluk is arkadasligi okul arkadasligi yapti
arkadasin kim diye bakmiyorlar nerelere uyesin hangi derneklerde kaydin var yada varmis
baban ne is yapmis annen ne is yapmis kardesin neler yapiyor bunlara bakarlar
is komsuya arkadasa kalsaydi memlekette memur kalmazdi emin ol
sosyal medya paylasimlariniz takip ediliyor evet
ama telefon dinleme falan suan olmaz
Haklısınız. Böyle düşündüğüm için bile kendime kızdım ama etrafımda herkes " belki tehlikeli bir yerlere üyedir, ailesi de şöyle, böyle" diye diye olmayan şeyi aklıma soktular. Diyorum ya paranoyak olduk. Niyeyse herkes söyleyince acaba ben mi dikkat etmiyorum diye danışmak istedim. Teşekkür ederim yorumunuz için

Olmaz

Ama eğer bunu da araştırıp da sizi güvenlik soruşturmasından eleyeceklerse ülkede memur da siyasetçi de kalmaz

Korku iklimi böyle birşey işte kendi gölgemizden korkuyoruz
Maalesef öyle olduk. Emek vermemiş olsam düşünmezdim sanırım ama emeğine yazık diye diye kaç gündür aklıma sokup durdular, utanç duydum vallahi aklımdan geçmesine bile

Haklısınız. Böyle düşündüğüm için bile kendime kızdım ama etrafımda herkes " belki tehlikeli bir yerlere üyedir, ailesi de şöyle, böyle" diye diye olmayan şeyi aklıma soktular. Diyorum ya paranoyak olduk. Niyeyse herkes söyleyince acaba ben mi dikkat etmiyorum diye danışmak istedim. Teşekkür ederim yorumunuz için
sende haklisin sonuna kadar esim msb ye bagli abim emniyete bagli calisiyor gectigimiz yillarda bu olaylar patlak verince bizimkilerde boyle oldu su is arkadasimi aldilar samimiydik ama bilmiyordum banada sebep olurmu diye dusunmekten uyuyamadilar onlarada aynisini soyledim
suan belirli bankadan o malum hesaba hic harc yatirilmismi kurslarina dersanelerine evlerine gidilmis mi herhangi bir teror orgutuyle baglantilari olmusmu bunlara bakiyorlar genelde

sende haklisin sonuna kadar esim msb ye bagli abim emniyete bagli calisiyor gectigimiz yillarda bu olaylar patlak verince bizimkilerde boyle oldu su is arkadasimi aldilar samimiydik ama bilmiyordum banada sebep olurmu diye dusunmekten uyuyamadilar onlarada aynisini soyledim
suan belirli bankadan o malum hesaba hic harc yatirilmismi kurslarina dersanelerine evlerine gidilmis mi herhangi bir teror orgutuyle baglantilari olmusmu bunlara bakiyorlar genelde
Dediğim gibi konuştuğum kişinin böyle bağlantıları var mı bilmiyorum. Ola da bilir. O kadar yakın tanımıyorum. Belki yazışmaları okunuyor dinleniyor olabilir. Ama bilmiyorum bu durum beni etkiler mi. Diyorum ya herkes söyleyince biraz düşünür oldum galiba. Şu aralar her şeyi kafaya taktığım dönemdeyim :) Yorumunuz için teşekkür ederim

Herkese merhaba;

Öğretmen ve atanmış bir arkadaşım var. Kendisi güvenlik soruşturmasından geçememiş. Nedenini tam olarak bilmiyorum açıkcası. Kendisi eskiden beridir siyaset ile ilgili, ailesi de öyle sanırım. Bundan dolayı olabilir ama ailesini, ilişkilerini pek bilmiyorum. Neye üyeler neye bağlılar var mı böyle bağları falan hiç bilmiyorum. Belki konuşmaları, yazışmaları izleniyor, dinleniyor olabilir. Bir fikrim yok tabi ki.

Arkadaşım ile siyaset açısından hiç bir konuşmamız olmadı. Zaten siyasetten bahsetmekten çok da hoşlanmam. Whatsaptan ara sıra konuşuyoruz. Şu sıralar konuşmamız sıklaştı hatta. Bir kaç günde bir konuşur olduk. Birbirimize karşı ilgi alakamız arttı hatta. Havadan, sudan, normal konulardan konuşuyoruz. Soruşturma sonucu için mahkemeye başvuruda bulunmuş, yalnızca onu sordum bir kaç kere, umarım hayırlısı olur falan diye ikimizde üzerinde durmadan kapatıyoruz zaten.

Sorum şu ; kpss hazırlanmak istiyorum. Malum ülkede paranoyak olduk hepimiz. Arkadaşım ile konuşuyor olmamız yarın bir gün karşıma sorun olarak çıkabilir mi ? Aslında aklımın ucundan geçmezken çevremdeki herkes sürekli bu konu hakkında uyarıda bulunup olmayacak şeyi aklıma soktular sanırım. Bir süredir bir birimiz ile alakadar olduk, siyasi fikri veya yaşadıklarının arkadaşlığımızı etkilemesi çok saçma olur. Bunu söylemeye utanıyorum ama zaman zaman tedirgin de olmuyor değilim herkes söyleyince. Fazla mı abartıyorum sizce ?
Guvenlık sorusturmasını gececememe sebebı olarak, siciline işlenmıs olabilr e devletten hıc acıp bakmıyormu adına dava varmı ya da bırılerı ondan sıkayercı olmusmu gıbısınden ya d aaılesınde daha onceden hapse gırmıs cıkmıs yada sabıka kaydı olan bı suclu varsa gecememıs olabılır. Ama bu sorusturma yapılırken ailevi sorusturms gebekde emnıytte ve tskda olur ogretmenlerde ailevi suc aramazlar dıye dusunyorm muhtemelen arkadasın unıv donemınde malum orgutun evlerınde cemaatlerınde kaldıysa yada adına sıkayet bulunuyorsa e devletten baksın . Lısede cemaalerde kalmıssa sorun olmuyor ama unıden sonra o malum orgutune evlerıne bglıysan veya tek bısefer dahı muhatap olduysan maleseef acıga alınıyoesun. Onun dısında telwfın dınlenmesı mesaj okunması falan 😁😁 onu polıslerun bıle telefınu dınlenmıyor cumhurbaskanının bıle telefonu dınlenmıyorken sıradan bır vagandasın telefonunu dınkeyıp napsınlar. Adına cocuk ıstısmarı, tecavuz olum cınayet gıbı sıkayetler varsa telefonu dınlenebılır ama o bıle yapılmayan bısey okadr terorst var hangısınn telı dınlenıyor okadr sıyasetcı mafya katıl tecavuzcu var hangısınn telı dınlenıyprsa arkadasınnkı dınlesın. O dedıgım gıbı muhakkak edevletten adına acılmıs bı daba varmı dıye baksın ua da emnıyete gıdıp aradtırsın

Paranoyak olmaya gerek yok. Bir tanıdığım polis okulundan güvenlik soruşturmasından geçemediği için atıldı ama abileri polis ve hala görevdeler. Aile içinde bile herkesin yaşamı kendine...

Alıntıyı becerebildim mi bilmiyorum

Kararı da gördüm ama şimdi yanımda değil

Annesi yetiştirdiğine göre güvenlik soruşturmasını geçmemeli kararı bu da burada bulunsun

Zira hala güvenlik soruşturmasından geçemedi ise mutlaka vardır bir hatası düşüncesi toplumda hakim

Guvenlık sorusturmasını gececememe sebebı olarak, siciline işlenmıs olabilr e devletten hıc acıp bakmıyormu adına dava varmı ya da bırılerı ondan sıkayercı olmusmu gıbısınden ya d aaılesınde daha onceden hapse gırmıs cıkmıs yada sabıka kaydı olan bı suclu varsa gecememıs olabılır. Ama bu sorusturma yapılırken ailevi sorusturms gebekde emnıytte ve tskda olur ogretmenlerde ailevi suc aramazlar dıye dusunyorm muhtemelen arkadasın unıv donemınde malum orgutun evlerınde cemaatlerınde kaldıysa yada adına sıkayet bulunuyorsa e devletten baksın . Lısede cemaalerde kalmıssa sorun olmuyor ama unıden sonra o malum orgutune evlerıne bglıysan veya tek bısefer dahı muhatap olduysan maleseef acıga alınıyoesun. Onun dısında telwfın dınlenmesı mesaj okunması falan 😁😁 onu polıslerun bıle telefınu dınlenmıyor cumhurbaskanının bıle telefonu dınlenmıyorken sıradan bır vagandasın telefonunu dınkeyıp napsınlar. Adına cocuk ıstısmarı, tecavuz olum cınayet gıbı sıkayetler varsa telefonu dınlenebılır ama o bıle yapılmayan bısey okadr terorst var hangısınn telı dınlenıyor okadr sıyasetcı mafya katıl tecavuzcu var hangısınn telı dınlenıyprsa arkadasınnkı dınlesın. O dedıgım gıbı muhakkak edevletten adına acılmıs bı daba varmı dıye baksın ua da emnıyete gıdıp aradtırsın
Kendisi muhalif. Söylediğiniz şekilde bir evde kalma durumu vs yok. Ama ailesinden daha önce siyasi suçlardan dolayı hüküm yemiş kişiler var sanırım. Kendisi de siyaset ile ilgili. Neye bağlılar tabi bilmiyorum. Çeşitli eylemlere falan katılmış belki örgütlere bile katılmıştır. Dediğim gibi bilmiyorum pek. O kadar yakın tanımıyorum ama yeni yeni tanışmaya başladık diyebilirim. Herkes söylenince nedense bir düşündüm ben de bu durumu.

Back
X