Bir Güvenlik Soruşturması Meselesi (Rica etsem okur musunuz ?)

Alıntıyı becerebildim mi bilmiyorum

Kararı da gördüm ama şimdi yanımda değil

Annesi yetiştirdiğine göre güvenlik soruşturmasını geçmemeli kararı bu da burada bulunsun

Zira hala güvenlik soruşturmasından geçemedi ise mutlaka vardır bir hatası düşüncesi toplumda hakim
Paranoyak oluyoruz sonra işte

Evet bir korku salındı insanların üzerine.

Toplum olarak kendi insanımızdan korkar olduk. Siyaset tam olarak böyle berbat bir şeydir çünkü.

Benim en yakın arkadaşım da geçemedi güvenlik soruşturmasını. Ama bu kendi ailesini bile etkilemedi. Bu kadar abartmayin yani

Evet bir korku salındı insanların üzerine.

Toplum olarak kendi insanımızdan korkar olduk. Siyaset tam olarak böyle berbat bir şeydir çünkü.

Benim en yakın arkadaşım da geçemedi güvenlik soruşturmasını. Ama bu kendi ailesini bile etkilemedi. Bu kadar abartmayin yani
Maalesef böyle olduk. Benim aklımdan bile geçmezdi ama etrafımda herkes son zamanlarda sürekli bu konuda uyarıda bulundular sanırım saçma sapan aklıma sokuverdiler, ne utanç verici

Güvenlik soruşturmasını muhtemelen fetöden dolayı geçememiştir ama fetönün adamları mecliste bakan milletvekili. Böyle adaletsiz bir ülke. Gün olur bu devran döner

dogru ne yazıkki paranoyak olduk bu ülkede artık. kimden enrden ne cıkacagı belli olmuyor. dikkatli olmakta fayda var ama arkadasınızı da harcamayın tabii durup dururken.
bildigim kadarıyla whatsapp konusma ve kayıtları tutulmuyor biryerde sildiğinde hoppp duman oluyor.
sms gibi değil yani...

o konuyla ilgili bisey konusmadiginiz surece niye sorun olsun.yeni sartlarla esiniz anneniz babaniz dahi olsa yaptiklarindan sorumlu tutulmuyorsunuz

Saçmalık. Biz doğulu olduğumuz halde soruşturmadan geçip atanabılıyorsak paranoya yaratmayın
Güvenlik soruşturması sadece siyaset konuşmakla falan etkilenmez.
Cok aklınıza takılıyorsa kesin irtibatı.

Kendisi muhalif. Söylediğiniz şekilde bir evde kalma durumu vs yok. Ama ailesinden daha önce siyasi suçlardan dolayı hüküm yemiş kişiler var sanırım. Kendisi de siyaset ile ilgili. Neye bağlılar tabi bilmiyorum. Çeşitli eylemlere falan katılmış belki örgütlere bile katılmıştır. Dediğim gibi bilmiyorum pek. O kadar yakın tanımıyorum ama yeni yeni tanışmaya başladık diyebilirim. Herkes söylenince nedense bir düşündüm ben de bu durumu.
Gezı olayları vs belkı onlara katılmıssa. Sıyaset yapmk gıbı ılmasında ne anlıyorlar eylwmden orotestodan gezı eylemı yapıldıda noldu hıcyotran memelekte zarar verdı eylemcıler mılletın ekmej teknesını taslayıp yıkdılar agacları trafık lambalarını devırdler. Ulkede hukumet ortaya laf atsında hemen yakıp yıkalom dıye pusuda beklıyolar resmen. Hıcbır partıyıde tutmam hıcbır eylemede karısmam karnımız doyuyor mu ailem huzurlumu bıze karısan bulasan yokmu yok evımzde oturuyoruz ne gerk var devlete kafa tutmaya saymaya sovmeye. 13 yasındakı cocuk elınde sıyagarısyla gelmıs fıyor kı 16 senedır cektıgımz yeter dıyo 😁😁 ah daha neler gorucez. Unıdekı kamucularda mesela daha mesun olmamıs eylemlere bulasıp duruyolar sende dıkkat et. Bızım cok bildigşmz ınsan dıyelm bırı bırıne gıcık genelde polısler ıcınde olıyor bu dıyelm ben bır polıse gıcıgım onu durduk yere ıhbar edıyorm ıftıra atıyorm su polıs fetocu dıye. Oda cagırılyoe ıfadesı alınıyor acıga alınıyor bır sure oda dıyokı sunlar sunlar fetocu oda 10 kısının ısmını verıyor haydıı bıde onları arastır kımın ıfadesını alsan baska ısım verıyor helekı avukatsan dusun bu dosyalarla ugrasmanın ne kadr zor ve sıkıcı oldugunu her gelen 10 kısınn ısmını verırse avukat bapsın hangı bırıne yetıssın hıcbırınse delıl yok bıseybyok arastor dur. Yanı sımdı sen bu arkdasla muhanent edıyorsm yakında basına bıseu gelse senmde ısmını kullanır dıkkat etmek lazım

Gezı olayları vs belkı onlara katılmıssa. Sıyaset yapmk gıbı ılmasında ne anlıyorlar eylwmden orotestodan gezı eylemı yapıldıda noldu hıcyotran memelekte zarar verdı eylemcıler mılletın ekmej teknesını taslayıp yıkdılar agacları trafık lambalarını devırdler. Ulkede hukumet ortaya laf atsında hemen yakıp yıkalom dıye pusuda beklıyolar resmen. Hıcbır partıyıde tutmam hıcbır eylemede karısmam karnımız doyuyor mu ailem huzurlumu bıze karısan bulasan yokmu yok evımzde oturuyoruz ne gerk var devlete kafa tutmaya saymaya sovmeye. 13 yasındakı cocuk elınde sıyagarısyla gelmıs fıyor kı 16 senedır cektıgımz yeter dıyo 😁😁 ah daha neler gorucez. Unıdekı kamucularda mesela daha mesun olmamıs eylemlere bulasıp duruyolar sende dıkkat et. Bızım cok bildigşmz ınsan dıyelm bırı bırıne gıcık genelde polısler ıcınde olıyor bu dıyelm ben bır polıse gıcıgım onu durduk yere ıhbar edıyorm ıftıra atıyorm su polıs fetocu dıye. Oda cagırılyoe ıfadesı alınıyor acıga alınıyor bır sure oda dıyokı sunlar sunlar fetocu oda 10 kısının ısmını verıyor haydıı bıde onları arastır kımın ıfadesını alsan baska ısım verıyor helekı avukatsan dusun bu dosyalarla ugrasmanın ne kadr zor ve sıkıcı oldugunu her gelen 10 kısınn ısmını verırse avukat bapsın hangı bırıne yetıssın hıcbırınse delıl yok bıseybyok arastor dur. Yanı sımdı sen bu arkdasla muhanent edıyorsm yakında basına bıseu gelse senmde ısmını kullanır dıkkat etmek lazım
Siyasi tartışma sebebi ile açmadım konuyu. Herkesin fikri kendine. Teşekkürler

Güvenlik soruşturmasını muhtemelen fetöden dolayı geçememiştir ama fetönün adamları mecliste bakan milletvekili. Böyle adaletsiz bir ülke. Gün olur bu devran döner
Öyle bir konu değil. Muhalif kendisi. Nedenini bilemiyorum tabi. Nedendir diye de açmadım aslında konuyu. Farklı bir şey sormak istemiştim. Teşekkürler

Başta da belirttim zaten böyle düşünmek zorunda kaldığım için utanıyorum diye. Zaten ona bunu hiç hissettirmiyorum da. Sadece uzun zamandır emek veriyorum ve sanırım bu emeğimin karşılığını benden bağımsız bir sebepten dolayı alamamak korkutuyor galiba. Paranoyak olduk ülkece, aklımda hiç böyle bir şey yokken etrafımdaki insanlar sürekli söyleyince nedense düşünür oldum galiba.
Ben de şöyle düşünüyorum diğer arkadaşların aksine.. Eğer konuşmalarınızda siyasi hiçbir şey geçmiyorsa sıkıntı yok.. Fakat konuşuyor ve eleştiriyorsanız sıkıntı olabilir.. Yetki dahilinde her şeye ulaşabilirler çünkü.. Ben de siyaseti hiç sevmem ve kaçınırım her zaman, telaşınızı anlayabiliyorum..

Telefonunuzdan ya da sizin internetinizi kullanıp kendi sosyal medyası vs gibi şeylere girmesine izin vermeyin yeterli. Arkadaşımıza internet bağlantısı açarız ya onun interneti yoktur, onu kastediyorum. Yakın zamanda bir tanıdığım bu yüzden ciddi sıkıntı yaşadı, çok anlamıyorum ama sanırım onun ip adresinden indirilmiş gibi gözüküyor sıkıntılı bir şey ama aslında onla alakası yok. Kız, ailesi görevden uzaklaştırıldı. Sonradan çıkt olayın aslı aklandılar.

Vallahi ben artik herseyi bekliyoum.bu kadar siyasetler hasir nesir olan prapaganda yapan insanlar herseyi hakediyor. Bir kac gun once babam icin konu acmistim nerdeyse basimiz yakacak.yahu sanane be adam vallahi artik nefret ediuorum savunmayacaksin ulu orta bildigini kendie sakla oyunu ver sus gec

Daha ilginç bir tespit yapayım metni 3 kez okumaya çalıştım ve hiç bir şey anlamadım. Bu sebeple siyasi içerikten dolayı ceza veremiyorum. Zira yazılanları anlamadım.

Ben tedirginliğinizi anlayabiliyorum ve sizi eleştirmeyeceğim.
Tedirginlik veya kaygı bir duygudur ve
bu duyguları hissetmemek her zaman elimizde olmaz.
Kaygı duyan birine de 'aaa ne ayıp,bunda tedirgin olacak ne var?' Demem.

Bununla birlikte bir büyüğünüz olarak size,
özel hayatınız ve işle ilgili konuları ayrıca bu
tip özel durumları mesaj ve watsap ortamına taşımamanızı öneririm.
Yüzyüze sohbette konuşun böyle özel ve önemli konuları.
Hiç kimseyle,üçüncü şahıslar hakkında bile,
watsapta yazışıp,yorum yapmıyorum ben.
Tedbirli olmamın zararını da görmedim.

Ben de şöyle düşünüyorum diğer arkadaşların aksine.. Eğer konuşmalarınızda siyasi hiçbir şey geçmiyorsa sıkıntı yok.. Fakat konuşuyor ve eleştiriyorsanız sıkıntı olabilir.. Yetki dahilinde her şeye ulaşabilirler çünkü.. Ben de siyaseti hiç sevmem ve kaçınırım her zaman, telaşınızı anlayabiliyorum..
O tarz bir konuşma geçmiyor hiç. Havadan sudan. Sık sık konuşur olduk son günlerde. Durumu nedir neye üyedir, neye bağlıdır bilmiyorum tabi. Kendisi de konuşmaktan kaçınıyor zaten. Ben de sevmediğim için sormuyorum hiç

Ben tedirginliğinizi anlayabiliyorum ve sizi eleştirmeyeceğim.
Tedirginlik veya kaygı bir duygudur ve
bu duyguları hissetmemek her zaman elimizde olmaz.
Kaygı duyan birine de 'aaa ne ayıp,bunda tedirgin olacak ne var?' Demem.

Bununla birlikte bir büyüğünüz olarak size,
özel hayatınız ve işle ilgili konuları ayrıca bu
tip özel durumları mesaj ve watsap ortamına taşımamanızı öneririm.
Yüzyüze sohbette konuşun böyle özel ve önemli konuları.
Hiç kimseyle,üçüncü şahıslar hakkında bile,
watsapta yazışıp,yorum yapmıyorum ben.
Tedbirli olmamın zararını da görmedim.
Teşekkür ederim ikazınız için ama dediğim gibi bu tarz bir konu hiç konuşmadık. Gerekte yok zaten sevmiyorum ben siyaset gibi şeyler konuşmayı. Ama sadece iletişim halinde olmamız bile sorun yaratabilir mi acaba diye düşündüm

Vallahi ben artik herseyi bekliyoum.bu kadar siyasetler hasir nesir olan prapaganda yapan insanlar herseyi hakediyor. Bir kac gun once babam icin konu acmistim nerdeyse basimiz yakacak.yahu sanane be adam vallahi artik nefret ediuorum savunmayacaksin ulu orta bildigini kendie sakla oyunu ver sus gec
Siyasi bir tartışmaya dönmesin lütfen. Bambaşka bir şey sordum konu bazı üyeler tarafından başka noktalara çekiliyor.

Offff iki mesajınız da aşırı saçma sapan, okumak zaman kaybı
Guvenlık sorusturmasını gececememe sebebı olarak, siciline işlenmıs olabilr e devletten hıc acıp bakmıyormu adına dava varmı ya da bırılerı ondan sıkayercı olmusmu gıbısınden ya d aaılesınde daha onceden hapse gırmıs cıkmıs yada sabıka kaydı olan bı suclu varsa gecememıs olabılır. Ama bu sorusturma yapılırken ailevi sorusturms gebekde emnıytte ve tskda olur ogretmenlerde ailevi suc aramazlar dıye dusunyorm muhtemelen arkadasın unıv donemınde malum orgutun evlerınde cemaatlerınde kaldıysa yada adına sıkayet bulunuyorsa e devletten baksın . Lısede cemaalerde kalmıssa sorun olmuyor ama unıden sonra o malum orgutune evlerıne bglıysan veya tek bısefer dahı muhatap olduysan maleseef acıga alınıyoesun. Onun dısında telwfın dınlenmesı mesaj okunması falan 😁😁 onu polıslerun bıle telefınu dınlenmıyor cumhurbaskanının bıle telefonu dınlenmıyorken sıradan bır vagandasın telefonunu dınkeyıp napsınlar. Adına cocuk ıstısmarı, tecavuz olum cınayet gıbı sıkayetler varsa telefonu dınlenebılır ama o bıle yapılmayan bısey okadr terorst var hangısınn telı dınlenıyor okadr sıyasetcı mafya katıl tecavuzcu var hangısınn telı dınlenıyprsa arkadasınnkı dınlesın. O dedıgım gıbı muhakkak edevletten adına acılmıs bı daba varmı dıye baksın ua da emnıyete gıdıp aradtırsın

Back
X