Herkese merhaba;
Bir konu hakkında biraz kafam karışık. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Öğretmen ve atanmış bir arkadaşım var. Kendisi güvenlik soruşturmasından geçememiş. Nedenini tam olarak bilmiyorum açıkcası. Kendisi eskiden beridir siyaset ile ilgili, ailesi de öyle sanırım. Bundan dolayı olabilir ama ailesini, ilişkilerini pek bilmiyorum. Neye üyeler neye bağlılar var mı böyle bağları falan hiç bilmiyorum. Belki konuşmaları, yazışmaları izleniyor, dinleniyor olabilir. Bir fikrim yok tabi ki.
Arkadaşım ile siyaset açısından hiç bir konuşmamız olmadı. Zaten siyasetten bahsetmekten çok da hoşlanmam. Whatsaptan ara sıra konuşuyoruz. Şu sıralar konuşmamız sıklaştı hatta. Bir kaç günde bir konuşur olduk. Birbirimize karşı ilgi alakamız arttı hatta. Havadan, sudan, normal konulardan konuşuyoruz. Soruşturma sonucu için mahkemeye başvuruda bulunmuş, yalnızca onu sordum bir kaç kere, umarım hayırlısı olur falan diye ikimizde üzerinde durmadan kapatıyoruz zaten.
Sorum şu ; kpss hazırlanmak istiyorum. Malum ülkede paranoyak olduk hepimiz. Arkadaşım ile konuşuyor olmamız yarın bir gün karşıma sorun olarak çıkabilir mi ? Aslında aklımın ucundan geçmezken çevremdeki herkes sürekli bu konu hakkında uyarıda bulunup olmayacak şeyi aklıma soktular sanırım. Bir süredir bir birimiz ile alakadar olduk, siyasi fikri veya yaşadıklarının arkadaşlığımızı etkilemesi çok saçma olur. Bunu düşünmeye bile utanıyorum ama zaman zaman tedirgin de olmuyor değilim herkes söyleyince. Fazla mı abartıyorum sizce ?