Bir hobi olarak yemek yemek

Iste mesela cikolata yiyceksin.. yerine alternatiflerin olacak evinde.. kuru kayisi incir hurma.. bunlarda tatli ihtitacina iyi geliyo.. ya da muz ye o da iyi geliyo.. sekerden cipsten iyidir. Bunu yapamiyosan kalori hesabiyla ye mesela..

Bi paket cikolatada atiyorum 1500 kalori varsa 2000 kaloriye tamamlaman gerekiyosa 500 kalori hakkim var diye dusunursen.. belki hesap yapmak yuksek kalorili seylerden vazgecirir seni

bir ara da fındığa fıstığa çok dadanmıştım. burada sizlerle sohbet ederken çok fena can sıkıntıından yemeye başladığımı ve bunu kısırdöngü haline getirdiğimi farkettim. erken yatıp erkek kalkıp, vücudumu yorup bir de dediğiniz gibi hesap yaparsam çözülecekmiş gibi hissettim.

çok güzel bir yöntem ama maşallah siz kendinize verdiğiniz bu sözü tutuyorsunuz. Ben böyle bir karar versem sadece kendi koyduğum kuralların birini daha bozmuş olurum gibi geliyor, irademe güvenimi kaybedeli bir süre olmuş galiba..
Öyle cok iradeli sayılmam aslında, alışkanlığa dönüştü sadece. Bir süre sonra beyin otomatiğe bağlıyor zaten. Bir de verilen kiloları gordukce insan mutlu oluyor. Deneyin derim ne kaybedersiniz ki?

bunu itiraf etmek de baya enteresan olacak ama gıda mühendisiyim, kek çikolata kraker üzerine fabrikada çalıştım:/ bu konu üzerinde mantıklı düşünmeyi süre önce bıraktım, anlık hazza odaklıyım ama yanlış tabii ki. erken yatıp erken kalkma alışkanlığı sorunumu büyük miktarda çözecek galiba:KK43:

Demek ki yemek isini kendinize liman yapmissiniz.
Before after fotolari cekin.
Bugunden baslayin bence.
Yasiniz kac bilmiyorum, cocugunuz var mi ama, yumurta kalitenizi bile etkiler bu trans yaglar, siz bunu tabiki bnden daha iyi bilirsiniz ama sanirim baskalarindan duymuya ihtiyaciniz var.

şu an yorumları okuyorum işte. canım deli gibi hamur çekti kdksks. ama ben havuç ve yeşil elma yiyorum.
kendimle gurur duydum

Hayattaki en keyifli iki aktivite uyku ve yemektir benim için :)
Yemedigim zamanlar çok mutsuzum.
O kadar ki çevreme eğer beni mutsuz görürseniz ilk olarak aç mısın diye sorun diyorum :)

Yemeği seviyorum bari sağlıklı besinler alsam. O da yok. Full hamur odaklı besleniyorum.

Pek öneride bulunamiycam ama ben kendimde şunu farkettim.
Benim için çok güzel görünmek, fiziksel begeni almak önemsiz.
Iste bu yüzden kafama çok takamadim bu meseleyi.
Eğer siz bunu önemsiyorsaniz düzelmek mümkün..

ben de fiziksel beğeni durumu aştım ama aşmasaydım iyiydi. tabi şimdi böyle diyorum ama hasbelkader kilo verip fit falan olursam o zaman muhtemelen kendime güvenim ve davranışlarım da biraz değişecek. sizi o kadarr iyi anlıyorum ki. yemek ve uyku <3

Bnde makarna delisiyim, cok severim.
Yogurtla peynirle, sebzeli soslarla, mantarla filan masum hale getirmeye calisiyorum ve elimden geldigince erken yiyorum.
Gluten icermeyen makarnalar var, bi tencere ye ne siskinlik ne halsizlik.. tam tersi insani canlandiriyor ama pahali.
Pizzayi da lavastan yapiyorum.
Ustune istedigim malzemeleri koyup mangalin uzerine atiyorum, super oluyo, incecik :) tost makinasinda da yapilabilir.

ben de o kadar seviyorum ki yarın diyete başlarım bugün yiyeyim bari diye diye diye makarna bağımlısı oldum. bıçak gibi kesmeyip sağlıklı hale getirmeye çalışarak yemek de üzerinde düşüneceğim bir öneri:)

Demek ki yemek isini kendinize liman yapmissiniz.
Before after fotolari cekin.
Bugunden baslayin bence.
Yasiniz kac bilmiyorum, cocugunuz var mi ama, yumurta kalitenizi bile etkiler bu trans yaglar, siz bunu tabiki bnden daha iyi bilirsiniz ama sanirim baskalarindan duymuya ihtiyaciniz var.

kesinlikle gerçeklerin yüzüme vurulmasına ihtiyacım var. daha 1 senelik evliyim, bu aralar aklıma bebek fikri geliyor ara ara, ondan dolayı telaşa düştüm, değilse mutlu mutlu yemeye devam edecektim. liman benzetmesi de çok doğru. insan beyni özellikle işlenmiş gıdaya karşı bağımlılık geliştiriyor. doğal yiyecekler asla bir işlenmiş gıdanın verdiği zevki veremiyor bana, durumun farkındayım esasında:(

ben de o kadar seviyorum ki yarın diyete başlarım bugün yiyeyim bari diye diye diye makarna bağımlısı oldum. bıçak gibi kesmeyip sağlıklı hale getirmeye çalışarak yemek de üzerinde düşüneceğim bir öneri:)

tabiki kesmeyin bicak gibi.
Iki avuc haslayin kendinize gore, sosunu hazirlayin, yogurt yanina oh mis.
Ama kural, koca paketi haslamak yok, bi tabak olacak kadar haslayin, geride sonra yerim diye birakacaginiz bisey olmasin,tekrar tabak doldurmaya gitmek yok.
Bikac gun sonra caniniz isterse yine bi porsiyonluk yapin yiyin.

tabiki kesmeyin bicak gibi.
Iki avuc haslayin kendinize gore, sosunu hazirlayin, yogurt yanina oh mis.
Ama kural, koca paketi haslamak yok, bi tabak olacak kadar haslayin, geride sonra yetim diye birakacaginiz bisey olmasin.
Bikac gun sonra caniniz isterse yine bi porsiyonluk yapin yiyin.

her ihtimale karşı paketin 3/4 ünü haşlama alışkanlığıma değinmeniz beni benden aldı şu an:KK23:

İyi geceler hanımlar,

Siz bu satırları okurken ben gene peynirdi,salçaydı Allah ne verdiyse içeren gece öğünümü yemiş bulunuyorum. Hanımlar, ben çılgınlar gibi yemek yiyiyorum son 3 aydır.. Tamam onun öncesinde de zayıf biri değildim, kabul ediyorum ama şu an olaylar iyice çığrından çıktı. 6 ay önce yurt dışına taşındım, ilk dönemler kilo bile verdim. Sonra ne olduğunu hatırlamıyorum ama gün içerisinde beynimde yankılanan en önemli soru: 'ne yesem?'.. depresyonda olmadığımı tahmin ediyorum (inşaallah değilimdir..). İnsan ister istemez yeni kültürün içinde yalnız kalıyor eski hayatına göre, o sebeple mi yemeğe sardım bilmiyorum.
Dizilerde, filmlerde en dikkatimi çeken sahneler yemek sahneleri, verirken paraya kıymadığım tek şey de yemek.. Eşimi yatırıp sonra koştur koştur mutfağa gidip, dizi izlerken bişeyler tırtıklıyorum. Eskiden suçlu hissediyordum artık o da yok. Kendime neler yaptığımın da farkındayım, mesleğim gıda,yiyecek,içecek üzerine ama zerre önemsemiyorum. Buzdolabımın üzerine dr.nowzaradan resmi yapıştırdım, 3 gün frenledi, 4.gün o da yok.. nasıl motive olacağım ben:'(
Hep zayıftım ama oğlum olduktan sonra iyice zayifladım
Size en acilinden süper hareketli hiç yerinde durmayan bi bebek tavsiye ediyorum ;)
Şuan yemek yemeye fırsat dahi bulamıyorum yemek aklıma bile gelmiyor
Boyun 1.65 kilom 48 :)

Canım inan ben de böyleydim .Üniversite okuyorum bilirsin öğrenci yemeklerinin nasıl olduğunu her gün makarna ,dışarıdan sipariş vs.Hatta öğlen okulda pilav çıkardı onu alırdım ,yanına ekmek alırdım ,tatlı vs.hepsinden alırdım tabi ders çalışıyorum diye egzersiz ,yürüyüşe zaman ayırmazdım sonuç geçen yıl temmuzda 79 kg olmuştum yüzüm kocaman oldu bedenim de öyle. Her girdiğim mağaza büyük bedenimiz yoktur diyolardı öyle üzülüyordum ki. Dedim sena boğazını tutmadığından böyle oluyor bu kötülüğü neden yapıyosun kendine. Sonra aklım başıma geldi kkda geçen yıl diyet grupları bölümünde yarışmaya katıldım 74 e düştüm .Yine yıl içinde dikkat ettim bu yılda kkda bir topikte arkadaşlarla zayıflıyoruz şu an 70 kiloyum. Suyu günde 2,5 lt içtim, akşam 6 dan sonra yeme işini kestim sıvı aldım çay,su ,kahve vs .Uykuyu düzenledim işte akşam 11 de yatağa giriyorum. Inan çok faydası oluyor bu kötülüğü kendine yapma.O aburcuburlar direkt kalçada göbekte yağ olarak kalıyor, vücuda hicbir faydası yok .Tatlı krizlerimde 1 muzun üzerine toz tarçın serpiştiriyorum, ya da hurmanın günkurusunun üzerine de olur .Suyuna toz tarçın serpiştirebilirsin .Bunlar bana iyi geliyor boğazımızı tutmadan gitmiyor, günde en az 30 dk yürüyüş veya egzersiz ile başlasan mükemmel olur.

Hep zayıftım ama oğlum olduktan sonra iyice zayifladım
Size en acilinden süper hareketli hiç yerinde durmayan bi bebek tavsiye ediyorum :KK66:
Şuan yemek yemeye fırsat dahi bulamıyorum yemek aklıma bile gelmiyor
Boyun 1.65 kilom 48 :)

şimdi bu kiloda hamile kalırsam o bebik hareketli olana kadar 110 kg a çıkarım herhalde :KK53:

Bu konularda birbirini pohpohlamanin anlami yok "eger kilo vermek isteniyorsa."
Bir arkadas yazmis 77 kiloyum diye. Oburu demis o kilo cok degil bayan icin. :)))

Etraftaki insanlarin 100 kilo olmasi 77 kiloyu az yapmiyor.
77 kilonun normal olmasi icin boyunun 1.75 civarlari olmasi lazim minimum en azindan ki 1.75 boyda bile 77 kilo cok zayif durmaz hafif toplu durur yine genelde. Gerci kisilere gorede duruş degisiyor ama genelledim biraz.

Ozellikle kilolu olmayi seven birileri degilseniz o kilolar cok fazla.
Cözum az yemek. Keyif icin yemeyi birakildiginda, porsiyonlar kuculdugunde , 3-5 adim atildiginda aslinda diyete bile gerek kalmadan kilo verilebilir.

Bnde makarna delisiyim, cok severim.
Yogurtla peynirle, sebzeli soslarla, mantarla filan masum hale getirmeye calisiyorum ve elimden geldigince erken yiyorum.
Gluten icermeyen makarnalar var, bi tencere ye ne siskinlik ne halsizlik.. tam tersi insani canlandiriyor ama pahali.
Pizzayi da lavastan yapiyorum.
Ustune istedigim malzemeleri koyup mangalin uzerine atiyorum, super oluyo, incecik :) tost makinasinda da yapilabilir.
Ne guzelmakarna basit birsey ya icli kofte delisi olsaydin:)) makarnayi sevmeyen yoktu r bence:)

Lavastan filan isterim yapmakta cocuklar herseyi yemedigi icin elim hamura giriyo maalesef : (

Back
X