Bir icramız eksikti. Hoş geldin icra kardeş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merabaynnn sevgili hanım kardeşlerim.
Bugün her zaman ki gibi zabanan gözümü açtım. Zabanan dediysem 6.30 da. Sonrasında rutin işlerime başladım.
Derkennn kapı çaldı ve bir postacı geldi. Ben tabi trndyl kargosudur diye sevinerek kapı açmaya gittim :KK70: adama kutu nerede dedim ne kutusu İCRA geldi dedi. Yüzüm bi anda solu verdi 🥀
Sonra bir açtım ki zarfı aç gözlülükte level atlamış ev sahibimiz bizi icraya vermiş.
Kiralarını eksiksiz yatırmamıza rağmen , kafasına göre faiz eklemiş. Ben bir kaç kez gün atlayarak yatırdım.
Her neyse bizden 15 bin talep ediyor :KK70: Sinirden epey bir güldüm. Sonra suratım 5 karış olarak eşime gösterdim. O da epey sinirlendi ve avukatımızı aradık. Bir şey olmaz , karşı dava açacağım dedi. Kirayı geç yatırma sebebimiz eşimin o dönem iş yeri kapalıydı (1,5 yıl kapalı kaldı) benimde bir gelirim var ama gelirimin geldiği yeri de korona vurdu ( cümleyi anlayana 💕)
Bu durumda ne acebaa ?
Çocumlaa , goccamla sokakta kalır mıyız 😬
Millet 1,5 snee kira ödeyemiyo ama avukatı var hazırda.
Allah korusun basıma gelse google da aratırım cünkü avukata verecek param yok:D
Gecmis olsn ne diyelim ins cözersiniz.

Allah korusun basıma gelse google da aratırım cünkü avukata verecek param yok:KK70:
Tek bir noktaya öyle bir takılıyorsunuz ki okuduğunuzu anlamamaya başlıyorsunuz. Ovv 1.5 sene kira ödememiş diye kodluyorsunuz anında. Halbuki kadın öyle bir şey yazmamış. 1.5 senedir işler kötü, kirayı birkaç kez gün atlayarak yatırdım demiş.

Kiralarını eksiksiz yatırmamıza rağmen , kafasına göre faiz eklemiş. Ben bir kaç kez gün atlayarak yatırdım.

Alın anahtarını başına çalın diyesim geldi.
Bir bu kira konusu birde satılık ev fiyatlarını arttiranlari gördükçe deliriyorum.
Satamasinlar diyorum hep. gözlerini toprak bile doyurmaz bu insanlarin.
Satamasinlar dediklerimin evi bir güzel satıldı...dileklerim hiç kabul olmuyor.

Merabaynnn sevgili hanım kardeşlerim.
Bugün her zaman ki gibi zabanan gözümü açtım. Zabanan dediysem 6.30 da. Sonrasında rutin işlerime başladım.
Derkennn kapı çaldı ve bir postacı geldi. Ben tabi trndyl kargosudur diye sevinerek kapı açmaya gittim :KK70: adama kutu nerede dedim ne kutusu İCRA geldi dedi. Yüzüm bi anda solu verdi 🥀
Sonra bir açtım ki zarfı aç gözlülükte level atlamış ev sahibimiz bizi icraya vermiş.
Her neyse bizden 15 bin talep ediyor :KK70: Sinirden epey bir güldüm. Sonra suratım 5 karış olarak eşime gösterdim. O da epey sinirlendi ve avukatımızı aradık. Bir şey olmaz , karşı dava açacağım dedi. Kirayı geç yatırma sebebimiz eşimin o dönem iş yeri kapalıydı (1,5 yıl kapalı kaldı) benimde bir gelirim var ama gelirimin geldiği yeri de korona vurdu ( cümleyi anlayana 💕)
Bu durumda ne acebaa ?
Çocumlaa , goccamla sokakta kalır mıyız 😬
Ev sahibiniz yuksek zam yapamadi diye heralde ac gozlu ev sahipleri kervanina bu sekilde girmeyi dusundu sanirim

Tek bir noktaya öyle bir takılıyorsunuz ki okuduğunuzu anlamamaya başlıyorsunuz. Ovv 1.5 sene kira ödememiş diye kodluyorsunuz anında. Halbuki kadın öyle bir şey yazmamış. 1.5 senedir işler kötü, kirayı birkaç kez gün atlayarak yatırdım demiş.

Makarasına acmıs zaten konuyu.
İcra geldi derdim var konusu değil.
Biz de farklı yönlerinden bakıyoruz olaya napalım:)

Ev sahibine hak verenler olmus ya saka gibi.. sizi çıkartıp iki katına kiraya vermek içib yapıyor bir arkadasımın basına da yeni geldi iğrenç insanlar
Çıkarıp versinler valla ev kiramın yarısını :D ben ödediğim kısmı verem fazlasını da o likelayanlar versin :D

Altını çizdiğin iyi olmuş çiçeğim :D ama onu da şimdi nereye çekecekler bilmiyorum :D

Allah korusun basıma gelse google da aratırım cünkü avukata verecek param yok:KK70:
Seni saygıyla selamlıyom ve soruyomm ;
Ne içiyorsun ?
Yoksa okurken sende mi picamalıydın ? :D

Makarasına acmıs zaten konuyu.
İcra geldi derdim var konusu değil.
Biz de farklı yönlerinden bakıyoruz olaya napalım:)
Makarasına açmışım hummmmmm. Onu nasıl anladınız :D
Hepinizi şikayet et butonuyla şikayet etmediğim için mi ? Yoksa hepinize ağlayıp, zırlamadığım ve yetkilileri konuya davet etmediğim için mi ?
Siz böyle alışmış olabilirsiniz ama ben böyle biri değilim ÇOK ŞÜQÜR.

Yukarıda istediğinizi yaptım genjler :D şimdi konunun ciddi olduğu anlaşıldı mı ?

Regl gecikmesi, kemoterapi ve anti depresan vb konular burada sorulmamalı değil mi? Kesinlikle sizinle hem fikirim. Umut dünyası işte siz sorunca insanlarda sormak istemiş. Siz iyi örnek olun ki sizi örnek alsınlar. 👍

Ciddiyetsizlik, kullanılan yanlış kelimeler, devrik cümleler bu konularda hem fikiriz 🤏
Kazen ağır darbe oldu bu :D eridi sanırım bunu yazan magnum :D yazık oldu 🥀

Ben anlamıyorum ev sahipleri nasıl birden 2 katına çıkarıyorlar. Yıllık tefe TÜFE oranında yapılmıyor mu bu zamlar

Kafanıza göre zam yapamazsınız elbette, Tefe tüfe oranı üst limit.

Ancak bildiğim kadarıyla 5 yıl geçince kira tespit davası açılabiliyor, 10 yıl geçince direkt çıkartabiliyor.

Konu sahibi kiralarını düzenli ödese ev sahibinin elinde koz olmayacaktı, niyeti kötü elbette.

Farkındayım ama yine de hatırlattığın için saol. :) Ben sana bu tarz ciddi konuları bilirkişiye sormanda fayda var diyorum ki sormuşsun zaten. Adam da gereken işlemleri yapacağını söylemiş. Yani buradaki insanlara sorman gereksiz olmuş bence.
Geçenlerde de bir konuya denk geldim. Kadında kitle varmış, acaba kanser miyim diye soruyor. Git ablacım doktora. Burası sana ne diyebilir?
Ha bir de konunuz çok ciddiyetsiz yazılmış, o yüzden diğer üyenin yazmak için yazılmış bir konu cümlesini 👌 😉
Hastalikla ayni sey degil bu yalniz.. bazen avukatin soylediginin aksi cıkabiliyor hakim farkli karar da verebiliyor.. konu sahbi de burda benzer seyler yasayan varsa sormak ister ki ona gore davransınlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X