• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir imtihan gibi görmek istiyorum

vayyy oyun mu fake mi bu ne şimdi ?

inançlı insanlar yazsn deyip brde imtihanda söz edip

bunca kişinin dikkatini çekip yrmlar yadırıp bir de oyun oyun içinde yarsanız bunc kişinin hakkına giriş olursunuz

yani kul hakkı...

inancı imtihanı bilen kişi kul hakkını haydi haydi bilir...
Yanlış anlaşılma ortaya çıkarılmak üzere,
Herşeye atılmadan önce biraz sabırlı olun.

Orda duracaksın.
Ne münasabet haksız itham.
Senin adına cevap veren ayrı bir üyelik var burda.
Ya sen 2 üyelikle dolaşıyorsun,yada arkadaş ortalığı karıştırıyor(ama sanmıyorum),her iki durumda da haksız bir ithamım olduğunu sanmıyorum.
Orada size de hak veriyorum, Öyle bir yerde size karşılık verdi ki, öyle düşünmeniz de normal

sevgili konu sahibi gerçek ya da değil bilmiyorum
ben gerçekten sıkıntı içinde geçirdiğin bir evlilik hayatın olduğunu düşünerek yazıyorum
öncelikle Allah yardımcın olsun
sana bir kıssa anlatayım belki sabrını arttırır

bir alim zat varmış. çok mübarek biri. çeşitli kerametler gösterirmiş. onu zıyarete gelen bir dostu bakmış ki hanımı bu buyuk zata çok kötü davranıyor.
içten içe üzülmüş. ama alim zat eşine sabrediyormuş.

aradan bir zaman geçmiş aynı dostu tekrar gelmiş. görmüş ki alim kişinin huysuz hanımı vefat etmiş. bir müddet sonra ıyı huylu bir hanımla evlenmiş. hanımı onu el üstünde tutuyormuş.
dostu alimin rahatının iyi olmasına sevinmiş ancak eskiden gösterdiği kerametler yokmuş artık.
dostu şaşırmış ve alim zata sormuş.

o da benım eski hanımım çok huysuzdu ben ona sabrettikçe Allah bana kerametler gösteriyordu. sabredilecek hanımı elimden aldı. kerametler de bitti demiş.

bizim kötü gördüğümüz sabretmekte zorlandığımız eşlerimiz belki de bizim hayır kapımızdır.

bu kıssadır. lütfen başka taraflara çekilmesin. sadece konu sahibine teselli olur ümidiyle vakit ayırıp yazdım.
sevgiler

Teşekkür ederim mesajınız için,
bazen böyle kıssaların içinde öyle bir cümle okursunuz ki, o cümle sizi başka bir yolculuğa çıkarır.
Benim için de aynen öyle oldu
tekrar sağolun

Kendi mutsuz evliliğine katlananlar yazsın
çevresinde görenler yazsın
ne bileyim
dini anektodlar da olabilir
eşinin sana yaptığı psikolojik şiddetin önüne geçemezmisin kadınca zekanla?

sevgili konu sahibi gerçek ya da değil bilmiyorum
ben gerçekten sıkıntı içinde geçirdiğin bir evlilik hayatın olduğunu düşünerek yazıyorum
öncelikle Allah yardımcın olsun
sana bir kıssa anlatayım belki sabrını arttırır

bir alim zat varmış. çok mübarek biri. çeşitli kerametler gösterirmiş. onu zıyarete gelen bir dostu bakmış ki hanımı bu buyuk zata çok kötü davranıyor.
içten içe üzülmüş. ama alim zat eşine sabrediyormuş.

aradan bir zaman geçmiş aynı dostu tekrar gelmiş. görmüş ki alim kişinin huysuz hanımı vefat etmiş. bir müddet sonra ıyı huylu bir hanımla evlenmiş. hanımı onu el üstünde tutuyormuş.
dostu alimin rahatının iyi olmasına sevinmiş ancak eskiden gösterdiği kerametler yokmuş artık.
dostu şaşırmış ve alim zata sormuş.

o da benım eski hanımım çok huysuzdu ben ona sabrettikçe Allah bana kerametler gösteriyordu. sabredilecek hanımı elimden aldı. kerametler de bitti demiş.

bizim kötü gördüğümüz sabretmekte zorlandığımız eşlerimiz belki de bizim hayır kapımızdır.

bu kıssadır. lütfen başka taraflara çekilmesin. sadece konu sahibine teselli olur ümidiyle vakit ayırıp yazdım.
sevgiler

Sırf anlamadığım için soruyorum yanlış anlaşılmasın.
"Keramet" denilen olgu nedir?
Yenir mi, içilir mi, hayatımıza artısı nedir?
Yani arkadaş boşanmadığı için bu kerametlere sahip olunca hayatı daha mı konforlu olacak,biraz daha açsanız?

Arkadaslar ben yeniyim
Tek üyeligim var
Düsüncemi yazdim olay oldu
Alla alla, ilginc

eşinin sana yaptığı psikolojik şiddetin önüne geçemezmisin kadınca zekanla?
evet "kadınca "zeka" ile bir çok şeyin önüne geçiyorum zaten.
Hatta ikinci çocuğu yapmamakta buna dahil.(ilk sayfalarda başka çocuk yapmayın diyen olmuştu. ona da cevap oldu,takip ediyor zaten)

Yani arkadaş boşanmadığı için bu kerametlere sahip olunca hayatı daha mı konforlu olacak,biraz daha açsanız?
bizim hayatımızda keramet denilen olgu yok
bu bir kıssadır
keramet yenilip içilmez
arkadaş bosanmayacak
bu evliliği sürdürürken kafasını rahatlatacak cümleler istediği için yazdım.
dikkat ettiğiniz üzere evliliği hakkında yazmadım.
o manevi bir şey yazın dedi diye yazdım.

evliliği hakkında yorum yapacak olsam başka şeyler yazardım.

Yanlış anlaşılma ortaya çıkarılmak üzere,
Herşeye atılmadan önce biraz sabırlı olun.

Bu yazi bana ait deyil.
Tek hesabim var.

Nihayet geldiniz.
Yanlış anlaşılma oldu
Bana yazılan bir mesaja "benmişim"gibi bir cevap yazdınız.üzerinize aldınız.
:) olur böyle şeyler.

Oooo siz o arkadaşın hemencik geleceğini nasıl bildiniz?
Acaba kerametlerden dolayı mı?
:KK14:

kimse kimseye katlandığı için takdir görmüyor maalesef..rabbimde bizlere akıl vermiş kullanalım diye..annem rahmetli 4 ..4 lük ev hanımıydı..politika nedir bilemez eşine sadık eşi bağırır cevap vermez..rahmetli olunca insanlar ne dedi..çevresinede hayrı yoktu..ya insan bir düşünür bu kadının ne sıkıntısı vardı diye..
babamdan hem sözlü hem fiziki şiddet görüyordu..komşuya akrabaya anlatmaz utanırdı içine kapanmıştı kadın..takdirmi gördü..şimdi şartlar değişti kadınların gözü daha çok açık ..gerçekten mutsuzsa olmuyorsa ayrılabilir bir kadın..

Hala mı şüphecilik?
Daha nasıl laf anlatayım bilmiyorum.

Nihayet geldiniz derken, çok şükür geldiniz demek istemiştim.

Bu arada ben keramet'lere zerre-i miskal kadar inanmam!!
O yazı da beni düşündüren başka yerlere götüren yani bir fikir veren bir cümle vardı

evet "kadınca "zeka" ile bir çok şeyin önüne geçiyorum zaten.
Hatta ikinci çocuğu yapmamakta buna dahil.(ilk sayfalarda başka çocuk yapmayın diyen olmuştu. ona da cevap oldu,takip ediyor zaten)
kendi mutsuz olduğun ortama başka çocuk getirme..çok mutsuzsan evlilik sana işkence gibiyse ve bunu değiştirmeye gücün yetmiyorsa ayrıl derim..

Konmun asıl amacı ayrıl-ayrılma şeklinde akıl almak değil
Ben hayatta hepimizin imtahanları olduğuna inanırım, kesinlikle bu böyledir.
Ama senin durumun biraz farklı gibi.
Sana şöyle örnek vereyim, mesela benim psikolojik sıkıntılarım var tam iyileşemiyorum çünkü benim yapabileceğim çok fazla bir şey yok.
Ama sen bir şeyler yapabilirisin, hiç bir şey yapamasaydın imtahan olurdu evet..

Himmm atilma cozulecek deyince okypete veya mune bakıyorlar sandim

Meger arkadas yetisip atilmak uzereymis.

Kissadan hisse

Neymis sabir ben atlamasam atliyan biri olucakmis ben hissemi aldim

Erdim mi ne:KK51:

Back
X