bir insan ailesinden nefret edermi?

yprk_89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
427
18
118
36
Ankara
2 yıldır 2 ablamlada küsüm.biriyle boşanıp bir çocuğuyla eve geldiği için diğeriyle benim hayallerime saygı duymadığı için.o veya bu sebepten dolayı evde yabancı gibiyiz.annem ve babam ise benim için vazgeçilmez değil yani benim için ev ev olmaktan çıktı yurda dönüştü.benim gibi olan varmı? acaba sorun bendemi ?bazen kendime acıyorum sevgisiz hatta nefret ettiğim ve nefret edildiğim bi yerde yaşamak zorunda olduğum için

Son düzenleme:
söylediğin sorunlar pek sorun değil gibi.. daha farklı şeyler yaşıyormusun? hem ablan boşanıpta eve geldiği için neden nefret ediyosun? hayallerine saygı duymayan ablanda hangi hayallerine saygı duymadı onu merak ettim..

evliliğini keyfi olarak bitirdiği için ve hayatta hiç birşey başaramayan tembel idealsiz bir insan olduğu için konuşmak içimden gelmiyo.aslında ona karşı tavır ldığım için diğerleriyle aram bozuk.ben böyle bir kardeşim olduğu için çook şanssızım daha doğrusu böyle ailem olduğu için

size keyfi boşanma olarak gelebilir ama geçerli sebepleri vardır çünkü o yaşayan kişi evliliği..hayallerine saygı duymasını bekleme sana dogru gelen bir başkasına yanlış gelebilir.eleştiriye eçık olmalısın cnm..bunlar küsmeye degecek şeyler deil bana göre.

aslında b,çok arkadaşımlada küsüm bilmiyorum belkide kendimin kAbul etmediği içsel derin bunalımlarım var .hayatta sevdiğin 3 kişiyi say desen sayamam.ama şunu biliyorum ki hayatım grçekten çok çekilmez bi halde

bence sorun sende gibime geldi... çunki soylediğin sebepler en azından bana göre çok önemli sebepler değil... insanlar ne sorunlar yaşıyor.. elbette herkesin sorunu kendine göre ağırdır. etrafındakilerle küsmen senin beklentilerinle alakalı. sen önce hayattan ne bekliosun onu bi düşün ve yaz... ne istyorsun mesela? iş_? aşk? hepimiz dönem dönem yaşarız, etrafımızdaki kimseyi görmek istemeyiz hatta uzak bir yerde olmayı isteriz yapayalnız.. ama geçici bir dönemdir bu.. hayat güzel ve herşeye rağmen yaşamaya değer... elindekilerin kıymetini bil, kaybettikten sonra çok geç olabilir..

Herkes yaşadığı sıkıntılara göre senin derdin üst sıralarda değil ama hiç değilse hangi hayatı yasamak istiyorsan ona göre hedef belirle ve dersini iyi çalış şunuda unutma kötü günde yine ailen yanında

ablan boşanmış olabilir, bu keyfi dahi olsa senin karışmaman gereken bir konu. sonuçta bu onun hayatı ve ondan nefret etmeni gerektirmez bana kalırsa.
diğer ablanın hayallerine saygı göstermemesinin canını sıkması doğal, haklısın. ama ondan nefret etmen yine de gerekmiyor bana kalırsa.
aranızda çok mu yaş farkı var?
aileni kaybettiğinde, bir gün kimsesiz kaldığında şu kızdığın günleri bile çok arayacaksın. kıymetini bil derim...

nefret etmeni gerektirecek bir durum görmüyorum günün birinde pisman olabilirsin bugün onlara karsi böyle davrandigin icin onlar sana karsi samimi davranmiyorsalar bile ( ki anladigim kadari ile sen uzak duruyorsun ) yinede ilk adimi sen at diyorum... simdi ailen hakkinda böyle düsünebilirsin ama Allah korusun bugün yarin Rabbim onlari senden alsa daha mi mutlu olacaksin? bu olanagida düsün ona göre hareket et...

halinee şükret yinede beterın beteri var ne sorunlar yaşayanlarr varr evet bnde ailemden evimden nefret ediyorum amaa kaçıp gidemiyorumm yapamıyorumm yaşamak zorundayım..en azından babam uzaktaykenn huzrluyum biraz oda gelicek bu haftaa napıcamm diee karar kara düşünüyorumm gercekdenn..aamaa sıkmaa canını sendee sabretmeyee calıss hep korktugumm yagmurdan kacarken doluya tutulmak...

kusura bakma ama seninki biraz şımarıklık. ablası boşandığı için konuşmamak ne demek ya? sen hemen gidip bir uzman yardımı al.

Sanırım ablanın düşdüğü duruma sinirlenip onu suçluyorsundur bir evlilik yapmadan bu konu hakkında onu suçlama,aşağılama sadece destek olman gerekir günümüz erkeklerin çoğu mükemmel aşık kötü koca nerden biliyorsun durumun ondan beter olmayacağı?

babam emekli ben öğrenciyim ablam kıçını kaldırıp çalışmaya tenezzür etmiyo haliyle birinin aldığı bi karar diğerlerini etkiliyo kendi başının çaresine bakabilecek biri olsa amenna.her hafta kendine yeni kıyafetler alıyo ,5 yıldızlı otelde tatil yapıyo .kimin rızkıyla benim...

şimdi son yazdığın mesajla onu okuyunca hak verdm tabiki sen çalış o ordaburda yesin tabiki yesn madem ablam size muhtaç olmuş aile olarak sahip çıkcan ama oda tabiki kendini bilcek sanırım sen haksızlığı kaldıramıyon ama yinede bir yardım al derim yoksa psikolejin iyice bozula bilir ve bnlara çok takma ama diğer ablan mesela sana hangi konularda karşıyor merak ettm açıkca

Kardeş ne içindir destek olmaları için birbirlerine ama gerçek hayatta asla böyle olmuyor eğer ki bir kız kardeşin durumu kötü ise yine anne baba sahip çıkıyor çok kardeşli ailelerde çekişme kıskançlık had safhada asla birlik olmuyor ben bu kardeşlikten ne anlayayım diyelim ki her kardeşte akıllı olmuyor olamıyor çalışma kapasitesi dahi olmuyor onu kardeşlikten mi sileceksin ?maddi çıkarlarının uğruna? Kardeşlerin bazıları hayatta şanslı ,akıllı bazılarıda öyle olmayabilir ben kardeşlerin çekişmemesinden yanayım yoksa kardeşliğin anlamı kalmıyor her arkadaş gelip geçicidir kardeş kalıcıdır yine seni zamanı geldiğinde yardıma koşacak olan kardeşindir bu anlaşılıyor ama biraz geç

mantıklı ve yapıcı yorumun için teşekkür ederim ema1 söylediklerin doğru

Son düzenleme:
Arkadaşım birincisi sorunları sen kendin yaratmışsın gibime geldi okuyunca.
Ne demek yani ablam boşandı geldi diye onu tavır almak yaa...Bu herkesin başına gelebilir kimse durup dururken evliliğini bitirmez.Hem sen nasıl onu yargılayabiliyorsun ekmeğini suyunu sen mi veriyorsun arkadaşım ablanın?
Aynı duruma sende düşebilirsin bi gün gelir unutma bunu.Bana biraz kıskançlık duygusu gibi geldi.Anne baba zor durumda kalan çocuklarına el kol açmak zorunda bunu sen yargılayamaazsın.Her ne kadar aynı durum bende olsa kesinlikle annem boşanmamı istemez zaten bende boşanıp da sığıntı durumuna düşmek istemem annemler o konuda biraz usta yani hemen laf etmeye başlarlar başlarına gittim die.ben veya kardeşim farketmez.Pek evlat aşkı yok maddi konularda.Senin ablana destek olman gerekirken bi güzel kıza bi de sen vuruyorsun anladığım kadarıyla.Kendinde yazmışsın sevdiğin arkadaşın bile yokmuş belli sen kendini de sevmiyorsun.İlk önce işe kendini sevmekle başla arkadaşım sonra insan sevgisi oluşur kalbinde öyle umut ediyorum

sana tamamen katılıyorum aynayı biraz kendine çevirmeli insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…