Bir insan bu kadar eksilebilirmi?

snejana83

..KaLp BeLaM..
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
222
0
96
İstanbul
Yine ben yine bir dert..Son yıllarda okadar çok şey yaşadım okadar yıprandımki nefes aldığım zaman bile sanki kalbim acıyo..En son 1 yılımı verdiğim sorumsuz olan ama malesefki sevdiğim birisinden ayrıldım..içimde bitirmeye çalışsamda yeri geliyo göz yaşlarına boğuluyorum..hep neden diyorum neden ben hakettiğim sevgiyi bulamıyorum ?neden ben sevdiğim kadar sevilemiyorum?..neden sevdiklerim hep sorunlu çıkıyo diye kendi kendimi yiyip bitiriyorum ..Diğer yandan en yakın arkadaşımın bana attığı kazık yüzünden hiç haketmediğim bi borcu ödüyorum ailemin bile bundan haberi yok benim maaşımın çoğu zaten bu borcu ödemeye gidiyo :( Kendim için hiç birşey yapamıyorum bu yüzden en azından önceden olsa çıkardım bi yerlere giderdim kafamı dağıtmak için ama bu durumda onuda yapamıyorum :( kapana kısılmış gibi hissediyorum kendimi an geliyo herşeyden kaçıp gitmek kimsenin beni tanımadığı bi yere gidip kafamı dinlemek istiyorum..Hayatımı mahvetmiş gibi hisseediyorum kendi ellerimle kendi hayatımı mahvettim çünkü hep yanlış seçimler yaptım , hep yanlış insanlara güvendim ve hep yanıldım,,şimdide bunun cezasını çekiyorum..
Önceden yüzümden gülümseme eksik olmazdı ne olursa olsun ne yaşarsam yaşayayım ayağa kalkacak gücü kendimde bulurdum ama artık kendimi okadar eksilmiş okadar çaresiz hissediyorumki ayağa kalkacak mücadele edecek gücü kendimde bulamıyorum :( içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor çalışmasam evden dışarı bile çıkmam Allahtan çalışıyorum en azından kafamı meşgul edecek bişeyler oluyor ama akşam olunca yine bütün sorunlar aklıma geliyo ve ben yine karamsarlaşıyorum..
Bu durumla nasıl başedicem bilmiyorum :( sizce ne yapabilirim? bu psikolojiden nasıl kurtulabilirm?
Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..

hani diyorsun ya hep yanlış seçimler yaptım.bu konuda yalnız değilsin önce bunu kabullen.hepimiz hayatımızın bazı dönemlerinde yanlış seçimler yaparız ve bedelini öderiz.bütün bunlar bize tecrübe olur biliriz güçleniriz zamanla.sende öyle bi dönemden geçiyosun sadece bu açıdan bakmalısın .eyvah öldüm bittim mahvoldum demek 1-0 yenilmek demek.bunun yerine buda geçecek demeli ve hayata dört elle tutunmalısın .en önemlisi sağlığın yerinde bi işin var ve bu borcun üstesinden gelebiliyorsun.ya ödeyemeseydin?...........

ödeyeceksin bitecek......ondan sonra birdaha aynı yalnışı asla yapmazsın ve daha mantıklı yaklaşacağın için hayatın dahada güzelleşecek hata yapmadan doğrular bulunmaz yağmur yağmadan güneş açmaz..........asla umutsuzluğa kapılma öldürmeyen herşey güçlendirir

hepimiz böyle zor dönemler geçiriyoruz bu yüzden kendini hata yaptım diye kendini cezalandırma önemli olan nerede hata yaptığının farkında olman ki hayatının devamında tekrar tekrar bu hataları yapmaman, zaman kadar büyük ve sihirli birşey yoktur hayatında asla unutamayacağın asla vazgecemeceğin seyleri bitiren ve geicren tek sey zamandır zamanla sende bunları atlatacaksın... atlatırkende kendi iç hesabını yapacaksın ve seni bu hayatında kişilik olarak bir adım daha ileri götürecek... bu dönemde mümkün olduğunca en yakın arkadaslarınla iltibattta ol ne hakkında konusmak istiyorsan saatlerce onlara konus ben genelde öyle rahatlıyorum sağolsunlar benide bıkmadan dinlerler eğer cevrende öyle biri yoksa bana ulaşabilirsin dinlerim ;)

öncelikle kendini suçlamaktan vazgeç hepimiz hata yapabiliriz yapıyoruz
sevdiğinle güldün eğlendin olmadı sadece geçirdiğin güzel günler elinde kaldı
borç konusuna gelince evet kötü olmuş ama buda bir tecrübedir bence..
hepimizin zaman zaman boğulduğu yeter dediği zamanlar oluyor ama malesef hayat böyle
çokta takmamak lazım şunu bilki herşey geçiyor geçmeyen hiçbir acı yok sadece yaşadığın elinde kalan 3/5 güzel anıyı düşün ..Rabbim yar ve yardımcın olsun

hani diyorsun ya hep yanlış seçimler yaptım.bu konuda yalnız değilsin önce bunu kabullen.hepimiz hayatımızın bazı dönemlerinde yanlış seçimler yaparız ve bedelini öderiz.bütün bunlar bize tecrübe olur biliriz güçleniriz zamanla.sende öyle bi dönemden geçiyosun sadece bu açıdan bakmalısın .eyvah öldüm bittim mahvoldum demek 1-0 yenilmek demek.bunun yerine buda geçecek demeli ve hayata dört elle tutunmalısın .en önemlisi sağlığın yerinde bi işin var ve bu borcun üstesinden gelebiliyorsun.ya ödeyemeseydin?...........

ödeyeceksin bitecek......ondan sonra birdaha aynı yalnışı asla yapmazsın ve daha mantıklı yaklaşacağın için hayatın dahada güzelleşecek hata yapmadan doğrular bulunmaz yağmur yağmadan güneş açmaz..........asla umutsuzluğa kapılma öldürmeyen herşey güçlendirir

Hep şükrediyorum zaten Allahtan çalışıyorum ya çalışmasaydım napardım ben diye :14:
Umarım aynı hataları yapmam..Çünkü okadar yufka yürekliyimki her karşıma çıkanı kendim gibi zannediyorum kin tutamıyorum..Bu yüzden hep kaybettim belkide :85:
Tşk ederim canım tavsiyelerin için..

Hep şükrediyorum zaten Allahtan çalışıyorum ya çalışmasaydım napardım ben diye :14:
Umarım aynı hataları yapmam..Çünkü okadar yufka yürekliyimki her karşıma çıkanı kendim gibi zannediyorum kin tutamıyorum..Bu yüzden hep kaybettim belkide :85:
Tşk ederim canım tavsiyelerin için..

rica ederim hepimiz zaman zaman böyle hissedeceğimiz durumlarla karşılaşırız.zamanla düzelir sıkma canını sende artık insanlara güvenirken 2 kere düşünürsün sen istersen bidaha olmaz kendin iste ve yapabileceğinide bil.......

hepimiz böyle zor dönemler geçiriyoruz bu yüzden kendini hata yaptım diye kendini cezalandırma önemli olan nerede hata yaptığının farkında olman ki hayatının devamında tekrar tekrar bu hataları yapmaman, zaman kadar büyük ve sihirli birşey yoktur hayatında asla unutamayacağın asla vazgecemeceğin seyleri bitiren ve geicren tek sey zamandır zamanla sende bunları atlatacaksın... atlatırkende kendi iç hesabını yapacaksın ve seni bu hayatında kişilik olarak bir adım daha ileri götürecek... bu dönemde mümkün olduğunca en yakın arkadaslarınla iltibattta ol ne hakkında konusmak istiyorsan saatlerce onlara konus ben genelde öyle rahatlıyorum sağolsunlar benide bıkmadan dinlerler eğer cevrende öyle biri yoksa bana ulaşabilirsin dinlerim ;)

Malesef en yakın arkadaşımdanda böle bir kazık yiyince artık çevremde pek güvenebileceğim arkadaşım kalmadı sadece iş arkadaşlarım var onlarlada bu kadar özel durumları paylaşmıyorum önyargı oluşmasın diye :43:

bu durumu ailenizle paylaşsanız borç konusunu?
belki birazdaha rahatlarsınız?
hiç bişey için dünyanın sonu değil..
zaten çalışıyomussunuz borç bi şekilde ödenir biter canım..
yeni çevre edinip akşamlarıda kafanı dağıtırsan bisüre bi sorunun kalacağını sanmıyorum?

Keşke ailem bu konuda anlayışlı olabilse ama bu durumda ailem hep kendi ayakların üzerinde durman gerekiyor diye hayatı öğretmeye çalıştıkları için bunu anlattığımda eminimki nasıl böle bir hata yaparsın nasıl güvenirsin diye onlarda beni yargılamaya başlıyacaklar..Bu konuda ben zaten kendimi yeterince yargılıyorum bide onlar sürekli yüzüme vurursa hiç katlanamam..Bu yüzden zaten kimseyle paylaşamıyorum dert iyice içimde büyüyo resmen :14:

çok üzüldüm yaşadıklarınıza.. kendinizi suçlamayın, saglık olsun hepsi düzelir,düzelecekte!
anı yaşamaya çalışın tüm bunlar aklınıza geldiğinde o düşüncelerden uzaklaşmaya çalışın..

Gerçekten de zor şeyler yaşamışsın. :26: Ama şunu sakın aklından çıkarma, hepimiz insanız ve yeri geldiğinde hayatta olmaz dediğimiz şeyler başımıza gelebilir. Ki bu tür şeylerin içinde tabii ki yanlış insanlara güvenmek ve bunun ceremesini çekmek de vardır.

Sen zaten elinden gelenin en iyisini yapıyorsun şuan, o yüzden kendini neden daha iyisi elimden gelmiyor diye suçlama, ya da neden böyle oldu diye. Her şey kısmettir, olacağı vardır olmuştur. Ve unutma ki gecenin en karanlık olduğu an gün doğmadan önceki andır. O yüzden emin ol ki bunlar daha sonra yaşayacağın güzel şeyler için bir nevi sınavdır, bu dünyada ya da öbür dünyada. Hiçbir çile karşılıksız değildir. :34:

Bir profesyonelden de yardım alabilirsin, ama bunun sebebi tek başına başa çıkamayacağın için değil, sadece güzele doğru gitme sürecini hızlandırmak adına. Kendine güven ve bol bol dua et. İnşallah her şey çok daha güzel olacaktır. :34:

kolay değil yaşadıkların canım ama gün gelir biter ,geçer gider herşey Allah sevdiğine dert verir zaten sana düşen sabretmek sadece .bu kötü günlerin ardından eminim çk güzel günler bekliyor seni .insan bazen seçimlerinin iyi veya kötü olduğunu kestiremez önceden o yüzden herşeyin hayırlısı olsun ...

Teşekkür ederimm tavsiyeleriniz için bende bu durumda bol bol dua ediyorum bu zor süreçten sağ salim çıkabilmek için..Allah kimseye kaldıramayacağından fazla yük vermez biliyorum ama omuzlarıma artık gereğinden fazla ağır gelmeye başladı bu dertler..
Kendimi teselli etmeye çalışıyorum herşey düzelecek diye ama pek ümidim kalmadığı zamanlarda bunuda başaramıyorum :85:
Tavsiyeleriniz beni rahatlatıyor ..

Allah yardımcınız olsun.Herşeyin bir nedeni olduğunu unutmayın.İsyan etmek neden bunlar benim başıma geldi diye hayıflanmak rahatlamaktan çok üst üste sıkıntı eklenmesine neden olur.O yüzden yaradandan sabır dileyin...

herkes hata yapar seninkinin sorumluluğu biraz fazla olmuş hepsi o kadar. kendini tükenmiş hissetme bence. öncelikle güçlü ol. bundan sonra adımlarını sağlam atarsan bi daha böyle şeylerle karşılaşmazsın. seçimlerini iyi yapmalısın bence sonrası zaten istediğin gibi olacaktır. allah kolaylık versin

Amin teşekkür ederimm..Bu durumda zaten bol bol dua etmekten ve sabretmeye çalışmaktan başka bişey gelmiyo elimden..Umarım üstesinden gelebilirim :(

Artık bu duruma gözlerimde dayanamaz oldu çok ağladığım için sanırım gözlerimde bana isyan etmeye başladı..Gözümde arpacık çıktı :14:
Bazen düşünüyorumda vücudumda isyan edip yeter artık biz bu kadar üzüntüye dayanamıycaz ne halin varsa gör derse hakkıdır yani :85:
Allah'ım sabır ver bana ...

Back
X