bir insan bun kadar kotu olabilirmi?

oyle bişey olabilir mi sence?mal meyannames denen bişey var...varis denen bişey var.hukukı olarak bıle mumkun degılken haksızlık bunun neresınde??

oyle bişey olabilir mi sence?mal meyannames denen bişey var...varis denen bişey var.hukukı olarak bıle mumkun degılken haksızlık bunun neresınde??

Ben hukukçu değilim detayları bilemem. Ama belli ki bu ortaklık kağıt üzerinde çünkü baba vefat etmiş ve amca yıllardır işleri tek başına yürütüyor, öyle değil mi? Yani ben öyle anladım.

Ortaklık kurulurken yapılan yatırımda konu sahibinin elbette hakkı var zaten amca kardeşinin vefatının hemen ardından yengesinin ve yeğenlerinin hakkını vermeliydi ama sonrasında yani amcanın kazandığı para üzerinde sırf kağıt üzerindeki bir ortaklık sebebiyle kimse hak iddia etmemeli.

Amca iyi olur, yeğenlerini sever, adam gibi adamdır sahip çıkar ona bir lafım yok ama yapmıyor diyede topa tutamayız. Anne sağlıklı, çalışıp çocuklarına bakması lazım.

Neden hak iddia etmesin ?
Bizim şirketin ortakları şirkete uğramadıkları halde kardan paylarını alıyorlar, ki bunlar yetim kardeş çocukları.
Hakkı hukuku geçtim, vicdana sığmaz bu.

Neden hak iddia etmesin ?
Bizim şirketin ortakları şirkete uğramadıkları halde kardan paylarını alıyorlar, ki bunlar yetim kardeş çocukları.
Hakkı hukuku geçtim, vicdana sığmaz bu.

İyi mi yapıyorlar? Siz bu insanlar çalışmadıkları halde şirketin karından pay aldıkları için rahatsız olmuyormusunuz?

Dediğim gibi bu amcanın vicdanına kalmış bir durum. Çalışmayan, emek vermeyen bir insanın sırf bir imzayı kullanarak hak iddia etmesi etik değil.

Ben olsam böyle mi hareket ederdim? Hayır elbette. Yengem gerçekten emek veriyor çocukları ve kendisi için uğraşıyorsa bende kardeşimin çocukları ayakları üzerinde duruncaya kadar onlara destek olurdum ama sadece destek olurdum tutup ta çoluk çocuğumun rızkını bir imza davasına onlara vermezdim.

Rahatsız olmuyorum cünkü o insanlar da zamanında emek vermişler, sermaye bırakmıslar sirkete.
Konu sahibinin babası da zamanında emek vermiş sermaye vermiş ölene kadar o sirket için calısmıs.
4 ve 8 yasında iki cocukla kalan kadından da çalışması değil bebeklerine bakmaları beklenir, ve hakkının verilmesi..

Resmi bir ortaklık varsa mahkeme yoluyla da hak iddia edebilir ve kendi paylarına düşeni alabilirler aslında. Kimsenin yengenin yada amcanın gönlünü yapmasına gerek kalmaz herhalde .

Kazanılmış hak diyorsunuz yani. Bu durumda devlete atanan bir memurda ömrünün kalanını çalışmadan geçirebilir. Malum o konuma gelebilmek için ömür boyu emek vermiş ne gerek var çalışmasına gibi bir şey ortaya çıkıyor sanki.

Bilemiyorum ...

Allah vicdan versin ne diyeyim..
Sabredin her şey gönlünüzce olsun..

Benim babam bizim is yerimizde oldu kaninin son damlasinida oraya harcadi amcam zamaninda laylaylom gezerken benim babam bir bardak cayin pesine kac kere gidip gelirmis simdi siz bunlari bilmediginiz icin boyle konusabilirsiniz ayrica tek basina calisiyo diyosunuz benim ablami yanina alip calistirmiyor peki buna ne diceksiniz biz calismayalim demiyoruz ki

Bir yetimin ahini alanin iki yakasi bir araya gelmez canim. Sen o guzel kalbini bozma, bosver. Allah ona yaptiklarinin karsiligini verecektir. Daha guclu ol, o kadina inat. Ve ayakta kal!

Allah yardımcınız olsun ne diyelim herkes ektigini bicecek dua etmekten vazgeçme..

tek tutunacak dal dediğin her şeye bedel biliyosun dimi? sen ona samimiyetle teslim olduktan sonra ondan gayrı kimsen olmasa da fark etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…