Bir insan icinde ne kadar nefret biriktirebilirmis meger....

B

Bu soylediklerinizi yapmak çok zor
Eşiniz sizi tuttu korudu diyelim ne olacak
Seni doguracagima taş dogursaydim diye başlar
Ne sütü kalır ne emeği
Peki kocanın üzerinde senin ne emeğin var
Sen sadece ''el kizisin''
Valla bu erkeklerin iside zor
Yorma kendini iyi ol sadece

El kizi degilim ben! Ben hayat arkadasiyim, iyi gününde kötü gününde ilk yaninda olan kisiyim. Ona zor zamaninda ilk destek olan kisiyim, onun hayatini kolaylastirmak icin caba veren tek kisiyim. El kizi degilim. Evladinin annesiyim.

Anne karima böyle davranamazsin demek, anneye hakeret icermez, karimi üzme demek, anneyi üzmek demek olmaz. Adam olan bunu yapar zaten.

El kizi degilim ben! Ben hayat arkadasiyim, iyi gününde kötü gününde ilk yaninda olan kisiyim. Ona zor zamaninda ilk destek olan kisiyim, onun hayatini kolaylastirmak icin caba veren tek kisiyim. El kizi degilim. Evladinin annesiyim.

Anne karima böyle davranamazsin demek, anneye hakeret icermez, karimi üzme demek, anneyi üzmek demek olmaz. Adam olan bunu yapar zaten.
İnan bana aynı şeyleri düşünüyorum
Ama gelde bunu o kv bozuntularina
Ve tabi pek değerli koca hazretlerine anlat
Hani konuşursun dil dokersin ben de varım dersin
Ama sadece dırdırcı olursun
Anlatamazsin
Üzme kendini
Değmez buna

B

Bu soylediklerinizi yapmak çok zor
Eşiniz sizi tuttu korudu diyelim ne olacak
Seni doguracagima taş dogursaydim diye başlar
Ne sütü kalır ne emeği
Peki kocanın üzerinde senin ne emeğin var
Sen sadece ''el kizisin''
Valla bu erkeklerin iside zor
Yorma kendini iyi ol sadece
B

Hah iste aynen böyle, kv suclu tabi ki yaptigi seyler yapilmamsi gereken ve affedilemeyecek seyler. Ama asil suclu kocamda, adam olsaydi karisiyla annesinin arasindaki dengeyi saglardi!

Ben bu yoruma hiç katılmıyorum canım. Peygamber efendimiz bile kadınlarınız size allahın emaneti diyorsa, bir erkeğin karısını koruyup kollaması kadın için lütüf değil gerekliliktir. Kaldı ki konu sahibi beni korusun demiyor sadece aradaki dengeyi sağlasın diyor. Karısını kollayınca annenin bedduası oluyor ama şimdi bu kadının bir ahı olmayacak mı acaba??? Sen benim annemsin ama o da benim karım, namusum, çocugumun annesi dese adam olay bitecek aslında...

Ben sadece erkeklerin üzerindeki psikolojik baskıdan bahsettim
Yoksa konu sahibinin anlattıkları besle kargayı oysun gözünü gibi birşey
Peygamber efendimizin hayatını karıştırmak istemiyorum
Yoksa kadınlarımız zaten insan yerine konurdu
Resmen sadece bana faydan olsun kendini benim için parçala ama benden birşey isteme diyorlar
Yoksa aynı taraftayiz

İnan bana aynı şeyleri düşünüyorum
Ama gelde bunu o kv bozuntularina
Ve tabi pek değerli koca hazretlerine anlat
Hani konuşursun dil dokersin ben de varım dersin
Ama sadece dırdırcı olursun
Anlatamazsin
Üzme kendini
Değmez buna

yok artik üzmemeye calisicam kendimi, tabi ki kolay olmicak. Onca sene, ömrümün 3 de birini gecirdim ben bu insanla(rla) ama ömrümün tamami gitti sayelerinde. Tükendim resmen. Kendimden bile sogudum. Ben civil civil bir insandim, nese sacardim buludugum her ortama. Simdi ruhum karardi resmen, icim eridi bitti, cürüdü. Artik buna müsade vermicem.

Bir an önce ciksin gitsin hayatimdan evimden yuvamdan ki bende kendime yeni bir hayat yeni bir düzen kurim.

Aynen o son cümleyi bekledim, desin ki sen annemsen o karim. Yapma böyle. Nokta bu kadar basit. Ama demedi diyemedi. Demesin bu saatten sonra eylemesra eylemesra

Ben sadece erkeklerin üzerindeki psikolojik baskıdan bahsettim
Yoksa konu sahibinin anlattıkları besle kargayı oysun gözünü gibi birşey
Peygamber efendimizin hayatını karıştırmak istemiyorum
Yoksa kadınlarımız zaten insan yerine konurdu
Resmen sadece bana faydan olsun kendini benim için parçala ama benden birşey isteme diyorlar
Yoksa aynı taraftayiz

Öyle yapti resmen iki gözümü birden oydu. Ben Allaha havale ediyorum bile demedim, demicemde. Benim bildigim iyi veya kötü kimsenin hakki kimsede kalmaz. Hele bide benim ufacik yavrum var, babasi icin deli olan. Gece gelip babasinin koynunda uyuyan, babam gitmeden beni öpmedi diye aglayan bir cocuk var ortada. Hadi ben hakkimdan vaz gectim diyelim. O cocugun hakkini kim ödeyecek.

Annemle konustum biraz önce. Dünyanin sonuymus gibi konustu. Onun hayati kaldigi yerden devam edecekmis. Olan bana olmus. Erkeklerin hepsi ayniymis. Sanki bidahaki daha iyi olacamis mis mis mis.....
Halbuki daha neler neler var bilmedigi. Bugünümden daha kötü yasayacagimi sanmiyorum. Ilk bosanan kadin da ben degilim. Hayatima birdaha hic kimse girmeyecek diye bisey de yok. Calisiyorum, aldigim para kizima da bana da bol bol yetecek cok sükür. Evimde güzel yerde. Hersey ayagimin altinda, arabam var. Az cok pirikimimiz var. Onuda kimsenin hakkini yemeden paylasicam. Nafaka da sadece kizim icin alicam. Baskada biseye gerek yok.

Annemle konustum biraz önce. Dünyanin sonuymus gibi konustu. Onun hayati kaldigi yerden devam edecekmis. Olan bana olmus. Erkeklerin hepsi ayniymis. Sanki bidahaki daha iyi olacamis mis mis mis.....
Halbuki daha neler neler var bilmedigi. Bugünümden daha kötü yasayacagimi sanmiyorum. Ilk bosanan kadin da ben degilim. Hayatima birdaha hic kimse girmeyecek diye bisey de yok. Calisiyorum, aldigim para kizima da bana da bol bol yetecek cok sükür. Evimde güzel yerde. Hersey ayagimin altinda, arabam var. Az cok pirikimimiz var. Onuda kimsenin hakkini yemeden paylasicam. Nafaka da sadece kizim icin alicam. Baskada biseye gerek yok.
İnsanın insana yaptığını başka kimse yapmıyor
Zaten hep yuvam yıkılmasin diye oluyor
Ben çocukken kadınlar kendi aralarında kadın erkeğin elinin kiri derlerdi değişmedi işte ne yapalım
Ama gerçek değil biliyoruz üzme kendini

Esim ve kv hic yokdan yere kavga ettiler (Telefonda). Her zaman oldugu gibi, benimle hic alakasi olmasada laf döndü dolasti bana geldi.

Sonra telefonu esimin suratina kapatti. Sesli mesaj yollamaya basladi.
Bana saydirmadigi hakaret, küfür, hatta beddua kalmadi. Aileme kadar beddua etti. O annesini kaybetmis, bende tüm ailemi kaybedeckmisim, onun yasadigi acinin daha beterini yasayacakmisim.

Ne ben ne esim bu sesli mesajlara cevap vermedik. KV nin kavga etmesine, ayagina tas deyse benden bilmesine aliskinim da, bu son ettigi hakaret, küfür, beddua sok etti benim. Nasil bu kadar kin tutabilirmis bir insan icinde meger, nasil nefret edebilirmis meger. Sastim kaldim.

Ona demek istedigim tek su var:
Bundan sonra ne ölüme, ne ölüne,
ne dirine ne dirime.
Bundan sonra ne olan evladimi, nede nasipse dogacak evlatlarimi görebileceksin.
Evime gelmeyi birak, benim sokagimin yolundan bile gecmeyeceksin.

Lakin bunlari söylersem esimin tepkisi ne olur bilemiyorum. Onunla annesi yüzünden kavga edip tartismakda istemiyorum. Konuyu dün aksam sakince konusmaya calistigimda hic dinlemek istemedi, baktim ki kabak benim basima patlicak konuyu kapattim. Normal hayatimiza döndük. Amaaaa, icim hic rahat degil. Su an karsimda olsa neler dicem neler. Telefon acip söylemem de mümkün degil. Konusturmaz bagirmasindan duyamaz daha dogrusu.

Benim bir sekilde bu icimdekileri söylemem, ama esimide kirmamam lazim.

Akil verin kizlar. Annem bosver sen kocanla iyi oldukdan sonra o senin arkanda oldukdan sonra hic muhattap olma dedi. Sizin fikriniz nedir?
Kayinvalidenizin size bu kadar hakaret beddua etmesinin sebebi nedir. Hadi ogluyla anlasamiyor diyelim ama durup dururkende size laf soylemesi tuhaf geldi. Nolduda bu kadar hakaret edebiliyor

Kayinvalidenizin size bu kadar hakaret beddua etmesinin sebebi nedir. Hadi ogluyla anlasamiyor diyelim ama durup dururkende size laf soylemesi tuhaf geldi. Nolduda bu kadar hakaret edebiliyor

Hic birsey olmadi, kadin hasta. Tanimadigi insanlara bile laf söylüyor. Ruh hastasi. Millet selam verse borclu cikiyor resmen. Kimseyi sevmez, kendince kimse onu cekemiyor, herkes onu kiskaniyor, herkes onun kötülügünü istiyor. O ama mükemmel bir insan agzini acinca!

İnsanın insana yaptığını başka kimse yapmıyor
Zaten hep yuvam yıkılmasin diye oluyor
Ben çocukken kadınlar kendi aralarında kadın erkeğin elinin kiri derlerdi değişmedi işte ne yapalım
Ama gerçek değil biliyoruz üzme kendini

Ayni zihniyet devam ediyor iste. Hep kadinlar susa susa buduruma gelmis iste. Bende simdi eger bi adim atip hayatimi degistirmezsem yarin birgün benim kizimda belki ayni hatayi yapacak.

Hala icimde bi tedirginlik var, babam duyunca ne olacak, millet duyunca ne olacak diye. Yanlis anlasilmasin bunlari takip geri adim atacak degilim, ama iste icimdeki o tedirginlikden de kurtulamiyorum.

Hic birsey olmadi, kadin hasta. Tanimadigi insanlara bile laf söylüyor. Ruh hastasi. Millet selam verse borclu cikiyor resmen. Kimseyi sevmez, kendince kimse onu cekemiyor, herkes onu kiskaniyor, herkes onun kötülügünü istiyor. O ama mükemmel bir insan agzini acinca!
Psikolojik yardim alsin o zaman. Bence bulasmayin bile boyle birine. Esinize bile bisi demeyin. Esiniz zaten biliyordur annesini. Allah'a havale edin.

İçini ferah tut
Herşey güzel olacak
Mesleğinde varmış
Daha ne olsun
Bu arada etrafında ki saçma insanların seni biktirmalarina izin verme iyi ol sadece

İçini ferah tut
Herşey güzel olacak
Mesleğinde varmış
Daha ne olsun
Bu arada etrafında ki saçma insanların seni biktirmalarina izin verme iyi ol sadece
Onu denicem, biliyorum ilk zamanlar cok zor olacak. O kadar emek, o kadar fedakarlik. Yemin ederim degerini bilen birisi icin olsaydi icim yanmazdi bu kadar. Ama simdi, hic hak etmeyen birine o kadar emek vermisim ki, o kadar fedakarlik etmisim ki. Yazik olmus bana. Yillarima, gencligime. Cok yazik etmisim kendime. Buna cok üzülüyorum. O kadar cok severdim ki ben, benim canimi al ona ver yeter ki o iyi olsun diye dua ederdim.

Annene katiliyorum. Yarin bir gun bir yerde bulustunda en azindan senin kafan dik onunkiside eyik olur , ama utlanmayi veya utanmayida bilmiyen birisiyse onu bilemem. En ezandan bir sebebin var , tınlamasin gecer gidersin..

Back
X