• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir insan küçücük evladını nasıl aç bırakır!!!!!

Sadece kendı basınızı sıkıntıya sokmazsınız kızcagızında basına ıs acabılırsınız bu sekılde davranarak

kızlar aslında o kadar öfkeliyim ki,
Büyün gün nevrim döndü.
Yani oğlumun pasaportu çıkmış olsa
İlk iş bilet almak olacak!!!
Yan komşumuz var yani annemin komşusu
Çok çok severim aşırı iyi biri 3 yıldır tanıyorum.
Konuya gelecek olursak,

Annem bugün beni aradı,moreli bozuk felan
Ne oldu felan diyorum anlatmıyor (babasız büyüdüm sayılır çok zor zamanlarımız oldu ve bu tarz konularda aşırı şekilde hassasım adam döverim o derece)
En son annem dayamadı tabi.
Komşu bugün hastaneye çocuğunu götürdü
Ve doktor cildi çok kuru olduğu için kaşınıyor bebek yağı al demiş.
Tabi parası yok.
Kocası olacak...... maaşını kumara yatırmış.
Kira ödenmemiş, çocuk ne hallerle.
Ekmeği kalmamış evde.
Neyse kaynana gelmiş oğluna vurmuş geline yardım ediyor ne kadar olursa felan...

Ben her gittiğimde bir takım adak olsun v.s hep ona veririm. Ama kocası olacak kişi bunun rahatlığımı diye düşünüyorum.
Kadın söylemiyor yardım geliyor felan diye ama
Bir şekilde biliyordur.

Neyse benim şarteller attı tabi,
Aradım o ....... ağzıma geleni söyledim.
Ne erkekliği ne sülalesi düz gittim.
Düşündüm bu gece yatamazdım kendimi biliyorum.
Union ile para yolladım. Ama nereye kadar
Gerçekten ağustos ta gideceğim o günü iple çekiyorum. Şöyle suratına bir tokat bir pat sesi.
Öyle canım istiyor ellerim kaşınıyor ki.
Bütün gün evde deli gibi gezdim.
Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Ama o çocuğu düşündükçe kahroluyorum.
Kaşınıyor yatamıyor ama bir yağ almaya para yok
Çıldırmak üzereyim.
O adama ne yapsam da iyi gelse diye düşünüyorum.
Off karmakarışık oldu.

Darda olana yardım etmeniz çok güzel
Bu konuda adam zaten ş....siz
Ama büyük hata annede
Evladım aç olacak, bir yağ parasını bulamayacağım o adamı koyarım kapının önüne
Koca olsun da çamurdan olsun mantığında kadınların suçu bunlar
Yıl 2017, devlet imkan tanıyor, kimseye ihtiyacı yok, yine de boşamıyorsa bu adamı suçlu annedir

aynı durumda benim yengem var. amcam çalışmıyor evde para yok biz yardım ediyoruz bu da amcamın işine geliyor

kızlar aslında o kadar öfkeliyim ki,
Büyün gün nevrim döndü.
Yani oğlumun pasaportu çıkmış olsa
İlk iş bilet almak olacak!!!
Yan komşumuz var yani annemin komşusu
Çok çok severim aşırı iyi biri 3 yıldır tanıyorum.
Konuya gelecek olursak,

Annem bugün beni aradı,moreli bozuk felan
Ne oldu felan diyorum anlatmıyor (babasız büyüdüm sayılır çok zor zamanlarımız oldu ve bu tarz konularda aşırı şekilde hassasım adam döverim o derece)
En son annem dayamadı tabi.
Komşu bugün hastaneye çocuğunu götürdü
Ve doktor cildi çok kuru olduğu için kaşınıyor bebek yağı al demiş.
Tabi parası yok.
Kocası olacak...... maaşını kumara yatırmış.
Kira ödenmemiş, çocuk ne hallerle.
Ekmeği kalmamış evde.
Neyse kaynana gelmiş oğluna vurmuş geline yardım ediyor ne kadar olursa felan...

Ben her gittiğimde bir takım adak olsun v.s hep ona veririm. Ama kocası olacak kişi bunun rahatlığımı diye düşünüyorum.
Kadın söylemiyor yardım geliyor felan diye ama
Bir şekilde biliyordur.

Neyse benim şarteller attı tabi,
Aradım o ....... ağzıma geleni söyledim.
Ne erkekliği ne sülalesi düz gittim.
Düşündüm bu gece yatamazdım kendimi biliyorum.
Union ile para yolladım. Ama nereye kadar
Gerçekten ağustos ta gideceğim o günü iple çekiyorum. Şöyle suratına bir tokat bir pat sesi.
Öyle canım istiyor ellerim kaşınıyor ki.
Bütün gün evde deli gibi gezdim.
Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Ama o çocuğu düşündükçe kahroluyorum.
Kaşınıyor yatamıyor ama bir yağ almaya para yok
Çıldırmak üzereyim.
O adama ne yapsam da iyi gelse diye düşünüyorum.
Off karmakarışık oldu.
Bir yandan iyi yapmışsınız, adam hakediyor da adam da size sinirlenip karısından/çocuğundan çıkarırsa çok daha can sıkıcı bir durum olur :(

Bana kalırsa amaçsız ve kimseye faydası olmayan bir şey yapmışsınız. He kendi kendiniz rahatlamışsınız küfrederek. Kadına ve çocuklarına bir destek değil bu, aksine, ben de diğer arkadaşlar gibi hıncını yine bu insanlardan çıkarır mı diye düşündüm. Adamın sizin küfürlerinizden etkilenmediğine emin olabilirsiniz, ki zaten küfretmek iş değil. Bu kişilere ve çocuğa gerçekten yardımcı olmak istiyorsanız sosyal himetleri arayın mesela çocuk için. Adamın dayağı filan varsa polisi arayın. Kadının aklına girin boşanması için, kendi başına da bir şeyler yapabileceğini aşılayın, falan filan. Yoksa arayıp birine saydırmak sadece sizin öfke kontrolsüz biri olduğunu gösteriyor, iş olsun diye yapmışsınız ama amaçsız, mantıksız bir eylem yani... Bu şekilde olacaksanız bu kişilerin aile sorunlarına hiç karışmamanız daha yararlı olacaktır o kadın için. Zira adamı hepten azdırıp kadının tepesine bindiriyor da olabilirsiniz. Objektif yorumum bu. Genel bir tavsiye, bu tür sorunlu kişilerle pata küte dalaşmaya girmeden önce hareketlerinizin bir adım sonrasının neye sebep olabileceğini düşünün biraz, amacı nedir, ne tür bir yararı vardır, düşünün yani.

Çok iyi etmişsiniz
Zaten herkes siz gibi bir düşünceye sahip olsa
Adalet duygusu olsa Öz mü öz evladına Yoldaş aldığı hayat arkadaşına bu şekilde davranmaz

Ben de aynı sizin gibiyim,suya sabuna dokunmadan edemiyorum ama iyi yapmamışsınız,sadece kendiniz rahatladınız ..Siz ona sövdünüz diye tamam bundan sonra iyi bir adam olayım demeyecek! Ve böyle merhametsiz ...... ler (artık boşluğu herkes dağarcığına göre doldursun) genellikle dışarıdan gelen müdahele , eleştiri gibi şeylerin hıncını yine evdeki ezebildiğinden alır...Çok üzücü..

Tamam sinirlenmiş olabilirsiniz ama taa adamı arayıp küfretmeniz de gereksiz olmuş bence bu kadar da aile ilişkisine müdahil olmanızı gerektiren bir statünüz yok yani alt tarafı komşusunuz kadının bile tepkisini çekebilirsiniz bazı kadınlar kol kırılır yen içinde kalır derler siz kötü olursunuz ne münasebet demezler mi insana. Siz yardım edersiniz o ayrı ama adama telefon açınca ne olacak sizce adam karısına parlamayacak mı taa oralardan millet bizim olayımızı ne biliyor diye ya da ya annenizin kapısına dayanırsa çok düşüncesizce bir davranış olmuş.
Herkesin aklı,fikri vardır.
Siz başka ben başka düşünüyoruz demek ki.
O zaman sokakta bir adamın karısını döverken görelim, aile diyelim çekelim gidelim?
Yok öyle!
İstediğini desin bütün mahalle biliyor zaten ne b.k olduğunu istediğimi de yaparım da söylerim de,
İnsanım ben insan o çocuk acılar içinde kaşınırken
Ben burda rahat uyku çekemiyorum.
Elimden biraz yardım biraz da küfür gelirdi.
Bende yaptım. Gayet doğru yaptığımı düşünüyorum.
Yani bence ...

sen adama küfrettin diye adamına klı başına mı gelecek? ya sen elalamene beni rezil eidyosun diye kadına yüklenirse?
O biraz sıkar, hele elini kaldırsın.
Ben dedim zaten o kadar söyledim.
Haklısın abla dayanamıyorum dedi.
Ne yapayım elimde değil dayanamıyorum ...

Ben de aynı sizin gibiyim,suya sabuna dokunmadan edemiyorum ama iyi yapmamışsınız,sadece kendiniz rahatladınız ..Siz ona sövdünüz diye tamam bundan sonra iyi bir adam olayım demeyecek! Ve böyle merhametsiz ...... ler (artık boşluğu herkes dağarcığına göre doldursun) genellikle dışarıdan gelen müdahele , eleştiri gibi şeylerin hıncını yine evdeki ezebildiğinden alır...Çok üzücü..
Ben adam olur belki diye söylemedim ki.
O sinirle ezdim biraz işte.

O biraz sıkar, hele elini kaldırsın.
Ben dedim zaten o kadar söyledim.
Haklısın abla dayanamıyorum dedi.
Ne yapayım elimde değil dayanamıyorum ...

iyi de sen başka ülkedesin. kadınla bi bağın da yok. adam gitti bugün kadını dövdü, elinden ne gelecek? telefonla mı engelleceksin. komik olmayın.

Sadece kendı basınızı sıkıntıya sokmazsınız kızcagızında basına ıs acabılırsınız bu sekılde davranarak
Hayır, daha ne olabilir acaba??
Ya susup görmemezlikten mi geleyim bu mu yani?
Daha başına ne gelebilir ki?
Banada bişey yapamaz zaten. Sıkıntıya girecek birşey olmaz yani.

adam nolursa olsun sizi bu şekilde ilgilendirmez bence.
eşi boşanmıyorsa kime ne söyleyebilirsiniz.
orda sosyal hizmetler falan yok mu illa dışardan biri olarak bişey yapacaksanız orayı arayın gelip çocuğu alsınlar bari.
yoksa para göndererek ben de iyilik yaptığınızı düşünmüyorum.

Darda olana yardım etmeniz çok güzel
Bu konuda adam zaten ş....siz
Ama büyük hata annede
Evladım aç olacak, bir yağ parasını bulamayacağım o adamı koyarım kapının önüne
Koca olsun da çamurdan olsun mantığında kadınların suçu bunlar
Yıl 2017, devlet imkan tanıyor, kimseye ihtiyacı yok, yine de boşamıyorsa bu adamı suçlu annedir
Ben daha ne yapabilirim ki?
Çok söyledim çok.
İş bulurum sana ya neler neler.
Avukatın bile benden ne istersen dedim.
Daha ne diyeyim ki?
K.v k.p bakıyor diye susuyor yada bilmiyorum.
Şaştım kaldım.

Başka ülkede olmasan bu kadar rahat adamı arayıp küfür edebileceğini sanmıyorum. Sonuçta insan kendisini, ailesini düşünür önce.

Konuya gelince evet haklısın çok üzücü bir durum ama adamın muhatabı sen değilsin ve olmamalısın da. Senin iyilik olarak düşünüp yaptığın davranış ailesi için daha kötü sonuçlar doğurabilir. Bence uzaktan maddi yardım ve karısına destek olmak harici bu işe karışma.

Kimse o adamın .....

yazık yazık ya kimse amcana bişey demiyor mu?
Ya akrabalar ne bileyim sözün bittiği yer bazen.
amcama kimi dinliyor ki karısını aldattığı bekarım seninle evlencem diye kandırdığı kadınların sayısı babannemin yaşını geçti

Bir yandan iyi yapmışsınız, adam hakediyor da adam da size sinirlenip karısından/çocuğundan çıkarırsa çok daha can sıkıcı bir durum olur :KK43:
Şöyle birşey var.
Şiddet hiç uygulamadığını biliyorum.
Çok aciz bir yaratık.
Yani annemde söylüyor bişey yapması mümkün değil.
Erkek kardeşim var komşular v.s linç ederler onu.
Zaten biliyor herkes ona ne gözle bakıyor.
Sürekli başı yerde haklısınız haklısınız.
Ben küfür ediyorum. Haklısın abla diyor.
Ha bişey yaparsa benim söylememle yapmaz.
O kadar babasından annesinden tokatlar yedi.
Bilemiyorum. Cesaret edemez diye düşünüyorum.

Sen adami arayip küfür etme hakkina sahip degilsin ki.adam bu aramanin acisini karisindan cikarirsa vebal alacaksin.
Bence kadinla konusup ayrilmasi gerektigini hayat ve evliligin bu olmadigini mutlu olmayi hak ettigini anlatmalisin

Back
X