Bir insan kuzenine aşık olurmu?

cimcime eses

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
12.770
121
413
İstanbul
Arkadaşlar kafamı kurcalayan bişey var, bir insan kuzenine aşık olabilirmi?? Mantık olarak bana olmaz gibi geliyor, ama düşünüyorumda duygusal bakımdan çok farklı bir durum. Size şöyle açıklayayım benim bir kuzenim var, onunla 7 yıl önce tanıştık (ondan önce birbirimizi hiç tanımamıştık) belirli bir zaman sonra beni sevdiğini ve ayrılamayacağını söyledi ben ilk önce istemedim ama o kadar ısrar ettiki denemek zorunda kaldım, (ama her zaman sonu ne olacak diye düşünüyodum) gerçekten yapı olarak çok farklı çok ii biri, yani onunla farklı insanlar olarak karşılaşsaydık kesin evlenirdim. Daha sonra aileler duydu annem istemedi, tabi amcamlar falanda baya tepki göstermişler ben sonradan duydum, ama o sevgisi yüzünden hasta olmuş, benim okuluma gidip oraları gezmiş, yürüdüğüm yollarda yürümüş, klavyelere benim elim değmiştir diye dokunmuş... Sonraki günlerde bana bir hediye gönderdi, bende kabul etmeyip geri çevirdim. En son bana bir msj attı, artık seni istiyorum diye bende bırak artık beni ben nişanlanıyorum dedim o günden beri hiç aramadı. Geçenlerde nişanlandığını duydum nedense baya kötü oldum (Mantığım olmaz diyor, ama duygıularıma söz geçiremiyorum) böylesi daha ii diye kendimi avutuyorum ama akşam başka bir kuzenim, gerçekten çok seviyor, nişanlanana kadar seni sayıkladı durdu dedi. Ben aslında bu duruma alışmıştım ama akşam o sözler üzerine çok kötü oldum. Ya ben büyük bir yanlışmı yaptım, şimdi biliyorum hiç kimse bu duruma onay vermeyecek, bende onaylamıyorum aslında ama, mantığım doğru olanın bu olduğunu söylüyor, duygularıma ise söz geçiremiyorum. senağlama

zor bi durummmtatlicadiarzutatlicadiarzu
işin içinden çıkamassın düşünme hiççç mantığın olmaz diyorsa doğru yolu bulmuşsun zmnlada geçer canımm:1hug:

Arkadaşlar kafamı kurcalayan bişey var, bir insan kuzenine aşık olabilirmi?? Mantık olarak bana olmaz gibi geliyor, ama düşünüyorumda duygusal bakımdan çok farklı bir durum. Size şöyle açıklayayım benim bir kuzenim var, onunla 7 yıl önce tanıştık (ondan önce birbirimizi hiç tanımamıştık) belirli bir zaman sonra beni sevdiğini ve ayrılamayacağını söyledi ben ilk önce istemedim ama o kadar ısrar ettiki denemek zorunda kaldım, (ama her zaman sonu ne olacak diye düşünüyodum) gerçekten yapı olarak çok farklı çok ii biri, yani onunla farklı insanlar olarak karşılaşsaydık kesin evlenirdim. Daha sonra aileler duydu annem istemedi, tabi amcamlar falanda baya tepki göstermişler ben sonradan duydum, ama o sevgisi yüzünden hasta olmuş, benim okuluma gidip oraları gezmiş, yürüdüğüm yollarda yürümüş, klavyelere benim elim değmiştir diye dokunmuş... Sonraki günlerde bana bir hediye gönderdi, bende kabul etmeyip geri çevirdim. En son bana bir msj attı, artık seni istiyorum diye bende bırak artık beni ben nişanlanıyorum dedim o günden beri hiç aramadı. Geçenlerde nişanlandığını duydum nedense baya kötü oldum (Mantığım olmaz diyor, ama duygıularıma söz geçiremiyorum) böylesi daha ii diye kendimi avutuyorum ama akşam başka bir kuzenim, gerçekten çok seviyor, nişanlanana kadar seni sayıkladı durdu dedi. Ben aslında bu duruma alışmıştım ama akşam o sözler üzerine çok kötü oldum. Ya ben büyük bir yanlışmı yaptım, şimdi biliyorum hiç kimse bu duruma onay vermeyecek, bende onaylamıyorum aslında ama, mantığım doğru olanın bu olduğunu söylüyor, duygularıma ise söz geçiremiyorum. senağlama

Yanlış olduğunu bile bile başlamışsınız bir ilişkiye..
Hem kendinize hem de kuzeninize yazık etmişsiniz..
7 yıl önce tanıştım demişsiniz,ne farkeder ki?
Tanışmamış,görüşmemiş bile olsanız bir kuzrnin varlığını biliyordunuz zaten..
Kuzeniniz ne kadar ısrar ederse etsin bence hiç başlamadan kestirip atmalıydınız..
Madem olan olmuş,artık onu düşünmeyin,kendi hayatınıza bakın..Yaptığınız yanlışı daha da büyütmeyin artık.

canım çok üzülerek söylüyorum;bence hata yapmışsın:çok üzgünüm:
insan neden kuzenine aşık olamasın?hemde birbirimizi 7 yıl önce gördük ilk demişsin.yani bacı- abi gibi büyüme durumuda yok.
kuzen kardeş değildir.pekala aşık olunabilir.çok mutlu süren örnekleride mevcut.
ne islam hukukunda ne de medeni kanunda bu tür evlilikleri yasaklayan bir hüküm yok.
dolayısıyla malesef saçma toplumsal yargıların kurbanı olmuş ve belkide mutluluğunu elinin tersiyle geri çevirmişsin.
bundan sonra ne yapılabilir bilmiyorum.
eğer kuzenin acı acıyı bastırır,su sancıyı yöntemini denemiş ve sırf seni unutmak için başkasıyla nişanlanmışsa o kızada yazık.onada bunu yapmaya hakkı yok kuzeninin.
belki tekrar konuşmayı deneyebilirsin bilmiyorumfisfisfis

kuzenınız sızı unutup kendı hayatına yön vermeye başlamıs.
bence ne onun nede kendı kafanızı karıstırın.
bu askı unutun.hem kendınız hemde aılelerınız ıcın.a.s.

yollarınız ayrı heleki ailelerde istemiyorsa zaten yapacak bişiy yok.nişanlanmış boşver zamanla yüzünü görmesse alışır gider sende kararsızsın demekki onun kadar sevmiyorsun seninde karşına biri çıkar sende alışır gidersin ha unuturmusunuz bilemem onu zaman gösterir ancakk ama en mantıklısı bu saadet dilemek

evett neden olmasınnn ya bende halamın ogluna aşık oldum... öncelri çokred ettimmm ama onun aşkıı yendi benii.. eger kabul etmeseydimmmm onunhalinidüşünemiytorum.. şiödi evliyimm çok mutluyumm eşimide çok sreviyorum... kim ne derse desinnnn pişman da degilimmm

Yanlış olduğunu bile bile başlamışsınız bir ilişkiye..
Hem kendinize hem de kuzeninize yazık etmişsiniz..
7 yıl önce tanıştım demişsiniz,ne farkeder ki?
Tanışmamış,görüşmemiş bile olsanız bir kuzrnin varlığını biliyordunuz zaten..
Kuzeniniz ne kadar ısrar ederse etsin bence hiç başlamadan kestirip atmalıydınız..
Madem olan olmuş,artık onu düşünmeyin,kendi hayatınıza bakın..Yaptığınız yanlışı daha da büyütmeyin artık.

Ama o zamanlar okulda ve yalnızdım yani başka bir ildeydim, kendime tutunacak bir dal arıyordum, bi an kapıldım işte, buna ancak cahillik diyebiliyorum ama oldu bi kere işte, inan destek olacak birini bulsaydım bu konuyu buraya yazmazdım, ne annem nede ablam hiç biri bana destek olmuyo, kim olursa olsun istemiyoruz diyip kesip atıyolar, bana kimse düşüncelerimi sormuyoki

Ama o zamanlar okulda ve yalnızdım yani başka bir ildeydim, kendime tutunacak bir dal arıyordum, bi an kapıldım işte, buna ancak cahillik diyebiliyorum ama oldu bi kere işte, inan destek olacak birini bulsaydım bu konuyu buraya yazmazdım, ne annem nede ablam hiç biri bana destek olmuyo, kim olursa olsun istemiyoruz diyip kesip atıyolar, bana kimse düşüncelerimi sormuyoki

benim tahmin ettiğim bi durum işte bu boşluktan dolayı..
canım hazır oda başka yol çiziyor sende bak hayatına canımm kimse unutulmaz deil canım bunu unutmaa!!!!
mutlaka vardır bi hayır eğer evlenseydiniz belkide çocuklarınzda (Allah korusun) bi soorun olucaktıı üzülme canm her şerde bi hayır bi hayırda şer vardır bunu unutmaaayerimseniben

Öyle ya da böyle olmuş bitmiş..
Artık önünüze,geleceğinize bakmak zorundasınız..
Sürekli geçmişe takılarak yaşamak sizi daha çok mutsuz eder diye söyledim..
Anneniz,ablanız da onaylamıyorsa elbet vardır onların da kendilerine göre sebepleri..fisfisfis

canım benımde teyzemın oğlu beni istemişti aynen senın değini gibi msjlar felan atıyordu sensiz olamam diye.ben kesınlıkle kabul etmedım ve bunalıma girdi şuan yüzüme dahi bakamıyor bende teyzemlere gitmiyorum çok kötü bir durum eniştem felanda öğrendı.annemler tabi karsı çıktı.bende istemiyordum.sevsen belkı çok istisna ama ben kabul edemem.sende etme bence.

BURDA YANLIS OLAN BIRSEY YOK KUZENLERDE EVLENEBILIR.asil olabilirler.ama bazi kuzenler var bir evde büyüyorlar kardes gibi hic aklina getirmiyorsun evlenmeyi,abi kardes gibi oluyorsun o zaman istemesin.aynisi benimde basima geldi teyzemin oglu.ayni yasitiz beraber büyüdük ve ben ona kardes gözüyle bakiyordum ama o büyüdükce baska hallere dalmis.biz 1 2 yasimizda ayrildik görmedik birbirimizi ama cocukluk anilari vardi.aklimin ucundan bile ceciremezdim.bir gün tel acip söyledi ve cevabini aldi o oldu bir daha görüsmedim.cok sinirlenmistim nasil böyle düsünür diye.
amasizinki farkli sonradan görmüssünüz sende bos degildiysen keske olsaydi yani seviyor diysan

BURDA YANLIS OLAN BIRSEY YOK KUZENLERDE EVLENEBILIR.asil olabilirler.ama bazi kuzenler var bir evde büyüyorlar kardes gibi hic aklina getirmiyorsun evlenmeyi,abi kardes gibi oluyorsun o zaman istemesin.aynisi benimde basima geldi teyzemin oglu.ayni yasitiz beraber büyüdük ve ben ona kardes gözüyle bakiyordum ama o büyüdükce baska hallere dalmis.biz 1 2 yasimizda ayrildik görmedik birbirimizi ama cocukluk anilari vardi.aklimin ucundan bile ceciremezdim.bir gün tel acip söyledi ve cevabini aldi o oldu bir daha görüsmedim.cok sinirlenmistim nasil böyle düsünür diye.
amasizinki farkli sonradan görmüssünüz sende bos degildiysen keske olsaydi yani seviyor diysan

Aslında beni teyzemin oğluda aradı yani telefonda evlenme teklif etti, ama hiç tereddütsüz geri çevirdim, çünkü onunla düşünemiyorum kendimi, onunla beraber büyüdük

başka kuzenlerimde var hemde çok hepsiylede kardeş gibiyizdir, asla hiç birine farklı gözle bakmadım (Allah korusun bakmakta istemem) onlarda benim için aynı şeyi düşünürler. Acaba bu kuzen bizden değilmi yaa beni ona çeken ne varki emin olun çıldırıcam...

dünyanın en yakışıklı, en iyi huylu erkeği olsun isterse
ben 1 akrabama o gözle bakamam ki, mümkün değil yani :1shok:

arkadaşlar kafamı kurcalayan bişey var, bir insan kuzenine aşık olabilirmi?? Mantık olarak bana olmaz gibi geliyor, ama düşünüyorumda duygusal bakımdan çok farklı bir durum. Size şöyle açıklayayım benim bir kuzenim var, onunla 7 yıl önce tanıştık (ondan önce birbirimizi hiç tanımamıştık) belirli bir zaman sonra beni sevdiğini ve ayrılamayacağını söyledi ben ilk önce istemedim ama o kadar ısrar ettiki denemek zorunda kaldım, (ama her zaman sonu ne olacak diye düşünüyodum) gerçekten yapı olarak çok farklı çok ii biri, yani onunla farklı insanlar olarak karşılaşsaydık kesin evlenirdim. Daha sonra aileler duydu annem istemedi, tabi amcamlar falanda baya tepki göstermişler ben sonradan duydum, ama o sevgisi yüzünden hasta olmuş, benim okuluma gidip oraları gezmiş, yürüdüğüm yollarda yürümüş, klavyelere benim elim değmiştir diye dokunmuş... Sonraki günlerde bana bir hediye gönderdi, bende kabul etmeyip geri çevirdim. En son bana bir msj attı, artık seni istiyorum diye bende bırak artık beni ben nişanlanıyorum dedim o günden beri hiç aramadı. Geçenlerde nişanlandığını duydum nedense baya kötü oldum (mantığım olmaz diyor, ama duygıularıma söz geçiremiyorum) böylesi daha ii diye kendimi avutuyorum ama akşam başka bir kuzenim, gerçekten çok seviyor, nişanlanana kadar seni sayıkladı durdu dedi. Ben aslında bu duruma alışmıştım ama akşam o sözler üzerine çok kötü oldum. Ya ben büyük bir yanlışmı yaptım, şimdi biliyorum hiç kimse bu duruma onay vermeyecek, bende onaylamıyorum aslında ama, mantığım doğru olanın bu olduğunu söylüyor, duygularıma ise söz geçiremiyorum. Senağlama

ama sen kuzenin hiç görmemişsin. Ona karşi yabancisin beraber büyümemişsiniz. Benim böyle bir arkadaşim vardi evlendi kuzeniyle. Sonuçta kötü birşey yapmiyorsun. Ama nişanlanmiş ikiniz içinde çok geç olabilir üzülme.

Kusurabakmayın ama benim mantığım kuzene aşık olunabileceğini almıyor..

Benim mantığım almıyor, sizin ki alıyorsa diycek birşey yok..

Yetiştirilme tarzı..Kardeş gibi yetiştirilirseniz, aklınızın ucundan geçmez aşk ne sizin ne onun..

Ama ailede, sülalede kuzen vs. evlilik işleri varsa, zaten aileniz ve onun ailesi sizi kardeş değil de, ilerde evlenebilirler mantığı ile yetiştirirse, siz ya da o, zamanı gelince aşk sevgi hissedebilirsiniz belki..

Ama normal şartlarda kardeş gibi görürüm ben..
Bana çok itici geliyor bu konular..

Back
X