- 6 Mayıs 2025
- 16
- 22
- 3
Gösterdim, hiçbir şey demedi.Bu mesajları göstermedin mi henüz babana
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gösterdim, hiçbir şey demedi.Bu mesajları göstermedin mi henüz babana
Su konuda (konu sahibi haric) yaptiklari en makul olan tacizcinin esi. Kim bilir konu sahibiyle yuzlesene dek o kadin nasil dolduruldu, insan kocasina konduramaz, kondurabilecegi adamlada zaten evli kalamaz.Babandan ayrı kuzeninden ayrı kuzeninin eşinden ayrı tiksindim. Gerçekten iğrenç bir zihniyet. Kötülüklerinde boğulsunlar soru sahibi.
Toplum bu halde iken sapık erkeklerin sırtı yere gelmez...Babandan ayrı kuzeninden ayrı kuzeninin eşinden ayrı tiksindim. Gerçekten iğrenç bir zihniyet. Kötülüklerinde boğulsunlar soru sahibi.
Polise gitse nolucak ya, tecavuz edenler bile ceza yemiyo...Her zaman duymak istemeyeceğiniz soruları soracak birileri olacaktır bu hayatta. Savunmanız o kadar leş ki hayatınız boyunca haklılığınızı ispatlama durumunuz yok gibi duruyor.
Polise neden gitmiyor da bu saçma kalabalıkla uğraşıyor? Ben size bunu diyorum. Madem mesajlar da var. Neden bana bu kötülüğü yapan adamın karısıyla gidip görüşeyim kendimi savunayım?
Ben haklıysam kendimi üç kuruş insanlara ispat etmek istemem. O yüzden gider hukuki haklarımı alırım. Uzatmanın manası ne?
Evet ben de oyle okudum dış kapiyi kitlemiş kuzen diger kuzen baska odadan cikmisSanırım kilitlenen evin dış kapısıydı. Gören kuzen de odalardan birindeydi, o şekilde gördü gibi anladım ben.
"Beni zorla ellemeye başlayınca onu ittirdim, ne demek? Ellemeye başlamasa ittirmeyecek miydin? Diğer kuzenin sizi gördüğünde neden tepki vermedin, neden o sapığa bir tokat yapıştırıp, abi yardım et demedin?" diye sormazlar mı adama?
Ben yargılamadım, sadece karşılaşacağı şeye hazır olsun istedim.
Bu arada tacizcinin abisini görür görmez, "abi yardım et" denilebilirdi diye de, düşünmüyor değilim.
Herkesin ailesi böyle değil. Benim babam kardeşiyle konuşur muydu bilmiyorum ama en azından inanmazlık yapmazdı veya illa ki aynı ortama gireceksin diye baskı kurmazdı. Aksine o uzak durmam için uğraşırdı. Amcanın tepkisine şaşırmadım, kimse yogurdum ekşi demez fakat karısı tam bir mal değneği. Böyle kadınlar yüzünden ülkenin erkekleri ahlaksızlığı normal görüyor.Ne dediğimi daha tam anlamadan, sırf sonunda karşılaşacağı şeylere hazırlıklı olsun diye attığım mesajı algılayamayan ve olay anında bağırıp, tepkini gösterecektin dediğimde beni yargılayanlar, gördünüz mü?
Birşeyler biliyoruz da, öyle konuşuyoruz.
Biz kadınız, kim ne derse desin, maalesef ki bu toplumda eksik eteğiz, oğullarına toz kondurmamak için kadının canını bile hiçe sayarlar, eğer her şeyi göze alıp da; ne olacaksa olsun diye sesimizi çıkarmazsak, konuda olduğu gibi, sonuçta suçlu biz oluruz.
Buyurun bu yorumumu da beğenmeyin...
Evet herkesin ailesi böyle değil tabii ki, ama geneli böyle malesef. Özellikle kırsal kesimlerde yetişen ailelerde, erkek çocuk ne derse doğrudur diye benimsenmiş, aptalca bir tutum söz konusu.Herkesin ailesi böyle değil. Benim babam kardeşiyle konuşur muydu bilmiyorum ama en azından inanmazlık yapmazdı veya illa ki aynı ortama gireceksin diye baskı kurmazdı. Aksine o uzak durmam için uğraşırdı. Amcanın tepkisine şaşırmadım, kimse yogurdum ekşi demez fakat karısı tutam bir mal değneği. Böyle kadınlar yüzünden ülkenin erkekleri ahlaksızlığı normal görüyor.
Bilişsel becerisi yeterli düzeyde olan herkes için ne dediğiniz gayet açıktı. Yanlış anlaşılabilecek birşey görmedim.Ne dediğimi daha tam anlamadan, sırf sonunda karşılaşacağı şeylere hazırlıklı olsun diye attığım mesajı algılayamayan ve olay anında bağırıp, tepkini gösterecektin dediğimde beni yargılayanlar, gördünüz mü?
Biz kadınız, kim ne derse desin, maalesef ki bu toplumda eksik eteğiz, oğullarına toz kondurmamak için kadının canını bile hiçe sayarlar, eğer her şeyi göze alıp da; ne olacaksa olsun diye sesimizi çıkarmazsak, konuda olduğu gibi, sonuçta suçlu biz oluruz.
"Öpüşürken sorun yoktu da tacize başlayınca mı sorun olup ittin?"Beni zorla ellemeye başlayınca onu ittirdim, ne demek? Ellemeye başlamasa ittirmeyecek miydin? Diğer kuzenin sizi gördüğünde neden tepki vermedin, neden o sapığa bir tokat yapıştırıp, abi yardım et demedin?" diye sormazlar mı adama?
siz tacize uğradınız mı hiç?Ne dediğimi daha tam anlamadan, sırf sonunda karşılaşacağı şeylere hazırlıklı olsun diye attığım mesajı algılayamayan ve olay anında bağırıp, tepkini gösterecektin dediğimde beni yargılayanlar, gördünüz mü?
Bilişsel becerisi yeterli düzeyde olan herkes için ne dediğiniz gayet açıktı. Yanlış anlaşılabilecek birşey görmedim.
Açıkça yargılama ve sorgulama yaptınız.
"Öpüşürken sorun yoktu da tacize başlayınca mı sorun olup ittin?
Yani tacize kadar halinden memnundun.
Diğer kuzenin sizi görmeseydi devam edecektin demek ki." diyorsunuz.
"Adama sormazlar mı?" daki sorguçlarda başkaları değil kendinizsiniz zaten.
Ona şuan inanmayanlarla aynı fikirdeydiniz. Konu sahibini uyarmak niyetinde değil.
Sonraki mesajlarla kademe kademe ilk tavrınızdan uzaklaştınız.
Bir taş attınız arkasında durun.
Konu sahibini yargıladınız ve eleştiri aldınız. Sizin bir başkasına yapabildiğiniz şeyi elbette bir başkasıda size yapabilir. Bu gayet adil.
Ya fikrinizi değiştirmişsinizdir. Yada değiştirmemişsinizdir. Taşı ortalayıp yanlış anlaşilma ve yargılanıyor olma perdesinin arkasına saklanmak muhataplarınızı aptal yerine koymaya çalışmak olur. Zira gerçekten fikriniz ilk mesajla son mesaj arasında bu denli değişti ise konu sahibine bir özür borcunuz var.
siz tacize uğradınız mı hiç?
konu sahibine yazdıklarınızı uygulamışsınızdır eminim, bundan sonra uğrarsanız yine aynısını yaparsınız. İlla olay esnasında orada bulunan birine neden ses çıkarmadın diyecekseniz olaya şahit olan abiye diyebilirsiniz mesela, tacizi yaşayan değil gören o neticede konu sahibinden daha az şoka uğradığı kesin. aile içi (kuzen)tacize maruz kaldım korktuğum ve şoka girdiğim için ben de sesimi çıkaramadım, suçlu ben miyim bu durumda?Evet, uğradım.
Sen iyi misin?konu sahibine yazdıklarınızı uygulamışsınızdır eminim, bundan sonra uğrarsanız yine aynısını yaparsınız. İlla olay esnasında orada bulunan birine neden ses çıkarmadın diyecekseniz olaya şahit olan abiye diyebilirsiniz mesela, tacizi yaşayan değil gören o neticede konu sahibinden daha az şoka uğradığı kesin. aile içi tacize maruz kaldım korktuğum ve şoka girdiğim için ben de sesimi çıkaramadım, suçlu ben miyim bu durumda?
Fakat konu ettiğim ilk mesajınız.O sizin yorumunuz, konu ile ilgili olarak gönderdiğim 2. mesajımda da söylediğim gibi, karşılaşacağı şeye hazır olsun istedim ve dediğim şekilde karşılaştı!