Bir İnsan Nasıl Canından Bezdirilir?

geranio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2012
5.018
4.072
198
Bu konuyu açmamak için çok direndim aslında ama içimi dökmem lazım çatlamak üzereyim yoksa.

Sözlüyüm yazın nişanım var. Okulda uzatmaları oynuyorum mezuniyet kapıda. Aynı zamanda çalışıyorum. Haftanın 6 günü bazen 7 günü koşturuyorum. Inanılmaz yoğunum ve her işi düşünmekten yetiştirmekten canım çıkıyor.

Sorun babam. Aramız zaten iyi değildi yüzeysel bi ilişkimiz var ve ne kadar öyle görünse de anlayışlı biri değil. Sözlendiğimden beri burnumdan getiriyor herşeyi. Eskisi gibi rahat çıkamıyorum dışarı mesela kavga kıyamet kopuyor. Işte mesaim vardı geç gelince kavga ettik inanmadı çünkü işten geldiğime ve uzun süredir konuşmuyoruz aynı evin içinde.

Bana cephe almış gibi sanki. Dış kapının dış mandalı gibiyim ne ilgileniyor ne umursuyor. Çıkarken geç geleceğinde izin almak istedim sorun büyümesin diye ne haki varsa görsün dedi mesela.Ama ona ters bişey olunca bağırıp çağırıyor ve gerçekten çok ağır konuşuyor. En yoğun ve en güzel günlerimi burnumdan getiriyor. Şeytan diyo mezuniyeti bekleme bas nikahı git.

Sıkıldım, yoruldum, bunaldım artık. Tüm yaptıklarına rağmen (çocukluğumdan beri çok fazla sorun yaşadık alkol, işsizlik vs) cephe almadım bi soğukluk kaynamaya çalıştım araya ama kin tutmaya başladım artık.

Edit: Bu konuyu okuyan tüm annelere ve anne adaylarına sesleniyorum. Evladinizi sevin yaşı kaç olursa olsun. Adam gibi babalık yapamayacak hiç bi adamdan da çocuk yapmayın lütfen.

Son düzenleme:
Sen evlenip gidince kiymetini anlar. Boşver... sen mutlu olmaya bak.
Olamıyorum ki. Mesele evlenmekte değil zaten. Hani bi kızın babası hep ilk aşkı olur ya benim olmadı. Kahramanım olmadı hiç. Kocaman bi boşluğu var içimde ve artık yaptıklarını hazmedemiyorum.

Aynı babalara sahibiz bende artık he diyip geçiyorum işine gelmeyen şeylere hep bir şey buluyor sabredin az kalmış sabırdan başka bi şey yok konuşsan fayda etmiyor ...

Geleneksel e ski kafa baba durumu. Ben sevgiliyken ve babam bilmiyorken kocamla daha rahat görüşüyordum, nişanlanınca daha rahat gorusecegime izin vermiyordu babam. Gizli nikahida unut daha beter sogutur aranizi.

Babalarla aramızda bir kere çağ farkı var onlar hala eskide kaldı benim babam daha beter inan..Ama genede allah başımdan eksik etmesin diyorum..Sabredince,allaha havale edince bi baktım başkasına kafes gibi gelen hayatım..Huzur,cennet köşesine dönüvermiş

Bir tane de benim basimda var aynisinda surada evlenmeme sayılı günler kaldi yapmadigini birakmadi. 17 gunoldu konusmuyoruZ. En guzel günlerim surekli aglayarak geciyor

Olamıyorum ki. Mesele evlenmekte değil zaten. Hani bi kızın babası hep ilk aşkı olur ya benim olmadı. Kahramanım olmadı hiç. Kocaman bi boşluğu var içimde ve artık yaptıklarını hazmedemiyorum.
Sakin bir zamanda konuşsanız mı acaba? Beklentiye girmeyin tabi, ama belki size biraz nefes aldırır.
Babanıza zerre hak vermedim tabi ki ve sizi çok iyi anladım ama yine de içinizde kalmaması adına, yani ilişkinizi kesecek olsanız dahi vicdanınızın ileride rahat etmesi ve ardınıza bir daha bakma ihtiyacı duymamanız için bunu öneriyorum.
Şuan muhtemelen siz evleneceksiniz gideceksiniz diye tuhaf duygulara girip böyle yapıyor, zaten çok sağlıklı olsa çocukluktan itibaren size gerçek anlamda babalık edebilirdi ama belli ki sorunlu bir ruh hali var zaten, içten içe üzülüp vicdan yapıp bu duyguyla baş edemediğinden karşıdakinin daha da burnundan getiren insanlar tanıyorum, kaygıya düşüp diğerlerinden bin beter zarar veren. Babanız da öyle geldi bana. O yüzeysel ilişkiniz - nedeni kendi olsa da - şu an ona çok batıyor ve yüzleşemediğinden öfkeleniyor olabilir. Bu yüzden acaba evlenmeden sakin bir zamanda geçip karşısına sakince ve samimiyetle konuşsanız mı diyorum. Belki bir bağ kurabilirseniz, sorumluluklarınızın çok fazla olduğunu, keyfi olarak evden uzak olmadığınızı, sözlünüz için ailenizi ihmal etmediğinizi, ailenizi çok sevdiğinizi, evlenseniz dahi neticede hep onların evladı kalacağınızı, ancak babanız olarak onun anlayışına ve desteğine ihtiyacınız olduğunu söylerseniz,babanızın bu konularda öfkeyle yansıttığı bir sıkıntısı varsa belki o ruh hali durulabilir. Kahramanınız olmasa da onu sevdiğinizi varsayıyorum da bu öneride bulunuyorum, o yaptığı hataları affetmeyin tabi, o konuda affetmek zorunda hissetmeyin, içsel bir çatışmaya girmeyin, ama geçmişte yaptıklarını affedemesiniz de, bu konuşma size ve ilişkinize iyi gelebilir belki.
Ancak bu konuşmaya rağmen aynı şeylere devam ederse, bir de durum kötüleşirse artık ne kadar uzak, o kadar iyi demek lazım bence. Bu arada hala alkol sorunu sürüyorsa ve üzerinize alkollüyken geliyorsa, mutlaka alkol almadığı bir zaman ve tabi pek de beklentiye girmeden konuşun derim.

Sen evlenip gidince kiymetini anlar. Boşver... sen mutlu olmaya bak.
Bizde babamla evlenmeden önce anlaşamazdik. Kizlar icin babasi İlk aşk falan ben hiç inanmam. Nişanlandım. Evlenesiye kadar ne gicikliklar çektim. Normal ya. Yorumlarına baktım. Herkes aynı genelde. Geçer gider bu günler. Sen mutlu olmaya bak.

Geleneksel e ski kafa baba durumu. Ben sevgiliyken ve babam bilmiyorken kocamla daha rahat görüşüyordum, nişanlanınca daha rahat gorusecegime izin vermiyordu babam. Gizli nikahida unut daha beter sogutur aranizi.
Yok gizli değil zaten kanlı bıçaklı olsak yapmam onu. Bazen erkene çekmek geliyor içimden günü sadece ama mümkün değil evlenirken tüm masrafları nişanlımla ikimiz paylasicaz çünkü.

Keşke sadece eski kafa olsa. Ama bu mazeret değil ki. Bi ebeveynin evladına gerekli ilgiyi gostermemesinin mazereti yok bana göre benim suçum ne?

Dedikerinize katılıyorum doğru bi analiz olmuş çok aldım bu tavsiyeyi. Ancak söyle bi durum var içimde öyle büyük bi boşluk varki bi sarılmasına bi halimi hattımı sormasina o kadar ihtiyacım olan zamanlar oldu ki. Şu yaşımda hiç görmedim ondan bunları. Artık beklemiyorum da zaten yapmacık geliyor yaparsa.

Ben bi kaç sene evvel tedavi oldum bu sorunlar yüzünden. Hayatımı devam ettirmez duruma geldim. Hazmedemiyorum yaptıklarını burada detaylı bahsetmedim çok uzardı konu.

Bunlardan dolayı konuşursam ağır konuşmaktan korkuyorum. Bi başlarsam içimdekileri dökmem lazım çünkü. Ne kadar bana zarar verse de onu böylesine yaralamak istemem ama evlenmeden önce ufak bi konuşma yapmayı düşünüyorum. Geride bıraktığım iki kardeşim var onlara en azından daha farklı davranması açısından.

Bir tane de benim basimda var aynisinda surada evlenmeme sayılı günler kaldi yapmadigini birakmadi. 17 gunoldu konusmuyoruZ. En guzel günlerim surekli aglayarak geciyor
Allah hepsine akıl fikir ve vicdan versin ya. Bi babanın evladını böyle üzmedi hak değil içinde bulunduğu durum ne olursa olsun. Ben kız babası sözüne inanmıyorum.

Biliyorum canım derdinden bendede var bazen kaçıp gitmemek için zor durdum 2 ayım kaldı ama sevgiline sıkı sıkı tutun en büyük sabrın o senin

O olmasa zaten sabremezdim sanırım. En büyük dayanağım benim senelerdir. Birde annemi üzmek istemiyorum o yüzden sabır çekip susuyorum sürekli o çok üzülüyor bu duruma. Böyle yapacağını bilseydim hiç sozlenmenize izin vermezdim bir an önce evlenip kurtulun diyo hep.

Şöyle düşün yakında kendi yuvam olacak sevdiğim adamla kendi işim olacak ben böyle düşünüp sakinleşiyorum ...Huzur yakınımızda az kaldı arkadaşım sabır.

Allah hepsine akıl fikir ve vicdan versin ya. Bi babanın evladını böyle üzmedi hak değil içinde bulunduğu durum ne olursa olsun. Ben kız babası sözüne inanmıyorum.
Hic yoktan ufacik bir sebebi buyuttu ustume yurudu kufurler etti yuzume tukurdu dovmeye kalkti annem kurtardi elinden. Allaha havale ettim. Elhamdülillah hic sucum yok. Kendi bilir artik. Omur boyu unutulmayacak seyler yapti.

Onlarin cocugu olabiliriz ama cocuk degiliz artik. Bunun farkina varmalari lazim

Anladım. Ama madem o öfken şu an seni normal konuşmaktan da alıkoyacak düzeyde, tekrar ve gereken süre boyunca bir uzman desteği almanı tavsiye edeceğim. Çünkü bu defa için nefret ederken sevgi dolu bir konuşma yapmaya kendini zorlasan ciddi bir çatışmaya girebilirsin, bir de karşılık alamazsan çok yıpratıcı olabilir senin için. Ama yine de, dediğin gibi, kardeşlerin için beklentisizce küçük bir konuşma yap ama bir yandan da bir uzman desteği al bence.
Destek tavsiye etmemin nedenine gelince, babanla ilişkini ardında bıraksan da o koca koca boşluklar yardım almazsan içinde kalacak. Ve sözlün dünyanın en iyi insanı da olsa aynı eve girdiğinizde mutlaka sürtüşmeler yaşayacaksınız her evlilikte olduğu gibi. Ama babadan eksik olunca evlilikteki sorunlar çok büyüyebiliyor, ya da gerçek bir sorun olunca kadın baba evine dönemediğinden tüm dayanakları yıkılsa da çaresizce çekiyor. Bazı erkekler de malesef kadın zayıf düştükçe egoları daha da kabarıyor. Dediğim gibi sözlün dünyanın en muhteşem erkeği de olsa ilişkinizin selameti için lütfen, için bu kadar eksikken, evliliğin kurtuluşun olacağını düşünerek devam etme yoluna. Elbette evlen, günü erteleme tabi, ama bu süreçte bir uzmanla görüşsen belki içinde o baba mevzusunu aşmış olarak adım atacaksın yeni hayatına ve evliliğinde bir sorun olduğunda bunu olduğundan çok fazla büyütmeden ya da çaresizce yok saymadan, gerektiği gibi ele alma şansın artacak... Bir düşün derim.

Benim babamda bana genç kızken yapmadığını bırakmazdı evlendikten sobra anladı kıymetimi valla hatta şimdi toz kondurmaz herşeyimizle ilgilenir eskiden görmediğim değeri şimdi görüyorum bence sizin babanızda anlayacak değerinizi klasik eski adam işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…