Bir insan ne kadar işsiz kalır?

cennettim

nazlım
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2013
313
58
123
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ya bir insan ne kadar süre işsiz kalır iş bulamazlum 3 ay 5 ay 2 sene misal yani bu kadarı saçma değilmi ben mi yanlış düşünüyorum ha ahım şahım işler den bahsetmiyorum sıradan ne iş olursa ama yok yada bu kişi için tembel iş seciyodur diye mi düşünürsünüz.

Yok yav düşünenlere bakma sen,bazı iler var köle arıyor izn yok haftalık,bazısı var 12-16 saat çalışıyosun,bazı yerler dayanamadı battı bi sürü işsiz kaldı.
Heryere üni,avm,yerine fabrika,işyeri açılsaydı ve çalışanların hakkı korunsaydı iş saati,ücreti vs bu şekilde olmazdı.

Ya iş seciyor ya tembel derim
Calısmak isteyen kasiyer tezgahtar ne bileyim eve yardımcı bile olur calısır

35 yaşından sonra iş bulmak çok zor konusuna göre normal ve olan durum. Bu konunun gidişatına göre anormal ve olmaması gereken durum. Değişiyor yani.

Yok yav düşünenlere bakma sen,bazı iler var köle arıyor izn yok haftalık,bazısı var 12-16 saat çalışıyosun,bazı yerler dayanamadı battı bi sürü işsiz kaldı.
Heryere üni,avm,yerine fabrika,işyeri açılsaydı ve çalışanların hakkı korunsaydı iş saati,ücreti vs bu şekilde olmazdı.[

Eşimin kardeşi; 8 aydır işsiz. İlk başlarda dinlensin, işsizlik maaşı alıyor zaten, bu arada iş de bulur dedik. Bulamadı, dek gelmedi, şartlar uymadı vs vs.
Lakin 8 ay oldu.Bizim bakışımız değişti maalesef.
Dediğiniz gibi;
bize şuan tembel iş seçiyor gibi gelmeye başladı artık..
evet; şuan ülkede çoooook ciddi bir işsizlik durumu var zaten.
Ama onunla beraber işsiz kalan arkadaşlarının neredeyse tamamı iyi kötü part full vs bir işte çalışıyor.

Eşimin kardeşi; 8 aydır işsiz. İlk başlarda dinlensin, işsizlik maaşı alıyor zaten, bu arada iş de bulur dedik. Bulamadı, dek gelmedi, şartlar uymadı vs vs.
Lakin 8 ay oldu.Bizim bakışımız değişti maalesef.
Dediğiniz gibi;
bize şuan tembel iş seçiyor gibi gelmeye başladı artık..
evet; şuan ülkede çoooook ciddi bir işsizlik durumu var zaten.
Ama onunla beraber işsiz kalan arkadaşlarının neredeyse tamamı iyi kötü part full vs bir işte çalışıyor.
Bizde de durum böyle sene oldu iş yok fabrikal ara her yere gidiyor araya birilerini sokuyoruz ese dosta soyluyoruz fakat yok yani artık ben bile çağırıyorlar sen mi gitmiyorsun diyorum bu seferde tartışma çıkıyor huzursuzluk oluyo ne düşüneceğimi şaşırdım

Bizde de durum böyle sene oldu iş yok fabrikal ara her yere gidiyor araya birilerini sokuyoruz ese dosta soyluyoruz fakat yok yani artık ben bile çağırıyorlar sen mi gitmiyorsun diyorum bu seferde tartışma çıkıyor huzursuzluk oluyo ne düşüneceğimi şaşırdım
İş için çağırdıkları halde gitmiyosa onda bi sıkıntı var o zaman beni nereye çağırsalar part tıme full tıme gidiyorum,sonrasında gel başla derlerse başlıyorum ama tabi hakkımı vermezlersede ayrılırım orası ayrı.

İş için çağırdıkları halde gitmiyosa onda bi sıkıntı var o zaman beni nereye çağırsalar part tıme full tıme gidiyorum,sonrasında gel başla derlerse başlıyorum ama tabi hakkımı vermezlersede ayrılırım orası ayrı.
Yok çağır salar gitmem mi yalan mı söylüyorum yok işte diyor ama artık ben inanmıyorum işte çünkü bu kadarda olmaz diye düşünüyorum

Sen haklısın.. Ama yapacak birşeyde yok gibi.. :(
Elinden tutup zorla da götüremezsin ki..
İşsizlik maaşı alıyorsa ya da başka bir geliriniz varsa; onun rahatlığı da vardır.

Eşimin kardeşinin şuan işsizlik maaşının bitmesine 1 ayı kaldı. Afedersiniz maaşı bitince parasız kalınca mecburen eşşek gibi çalışacak. 29 yaşında kocaman adam. O yüzden şimdilik müdahale etmiyoruz.

Merhaba arkadaşlar ya bir insan ne kadar süre işsiz kalır iş bulamazlum 3 ay 5 ay 2 sene misal yani bu kadarı saçma değilmi ben mi yanlış düşünüyorum ha ahım şahım işler den bahsetmiyorum sıradan ne iş olursa ama yok yada bu kişi için tembel iş seciyodur diye mi düşünürsünüz.
Kendimden örnek veriyim tezgahtarlıkta dahil iş seçmeden başvuru yaptım görüşmeye gittim. İşletme lisans mezunuyum. Sonuç; geri dönüş yapılmadı. Ben artık bu işlerde şans faktörünün önemli olduğunuda düşünüyorum.

Şans tamam bende inanıyorum hep inandım ama kismetsizlikte bu kadar mı olur ama tembel bir insanda değildi yan gelip yatmiyo zaten ama iş bulana kadar pazar açmaya başladı fakat bir işe girip çalışma yok

Peki bu kişi sıradan işlerde çalışmak istemiyor olabilir mi?
Belli bir mesleği olan biri çok zor durumda kalmadığı sürece, gidip kasiyerlik yapmıyor diye tembel olduğunu düşünmem.
Mesleği olsun olmasın iş bulmak zor zaten.

Son mesajı okudum şimdi.
"Pazar açmak" derken pazarda tezgah açıp bir şeyler mi satıyor yani? Öyleyse tembel değil, gerçekten iş bulamıyor demek ki.

Kendimden örnek veriyim tezgahtarlıkta dahil iş seçmeden başvuru yaptım görüşmeye gittim. İşletme lisans mezunuyum. Sonuç; geri dönüş yapılmadı. Ben artık bu işlerde şans faktörünün önemli olduğunuda düşünüyorum.
Valla işsiz o kadar çok ki bide kadın olunca iş arayan tabi patronların bi kısmı artık kendi göz zevkine,ya da daha başka niyetlerle de seçiyo olabilirler ne ilanlar gördüm çünkü adam kendine kadın mı arıyo eleman mı belli değil.

Ben 2 sene işsiz kalmıştım
E tabiki iş seçmiştim
Kendimi yıllarca boşuna yırtmadım okumak için
Ama babama göre tembeldim:deli:
Bakış açısı işte

Okumuş ve vasıflı ise, iş seçiyordur. Ki bence de gayet haklı. Onca sene köle gibi çalışmak için mi okudu. Bir kere olsun tam olsun diye düşünüyordur. Çok zorda kalmadıkça en kötü işlere girmek istemiyordur. Yeteneklerini değerlendirmek istiyordur. Gerçi şu zamanda ne kadar değerlenir kısa süreçte o ayrı bir mevzu.

Back
X