Bir insan ne kadar işsiz kalır?

Kardeşim iyi bir bölümden mezun hakketmedigi bir parayla çalışmaya başladı üstelik bi garantiside yok evde oturmaktan iyidir dedi girdi.ben baya bir yere başvurdum elim boş döndüm dün küçük de olsa bir umut doğdu .açıkçası yaşa aranılan işe ve tanıdığının olup olmaması iş bulma sürecini etkiliyor

Yok yav düşünenlere bakma sen,bazı iler var köle arıyor izn yok haftalık,bazısı var 12-16 saat çalışıyosun,bazı yerler dayanamadı battı bi sürü işsiz kaldı.
Heryere üni,avm,yerine fabrika,işyeri açılsaydı ve çalışanların hakkı korunsaydı iş saati,ücreti vs bu şekilde olmazdı.
Hay ağzını opeyim!:KK9::KK9::KK9:

İş arayanın özelliklerine bağlı bu işsizlik süresi. Ben de işsizim ve alan dışı iş önerenlere deli oluyorum. Kendi alanım olan işe asgari ücret verseler sigortam olmasa da girip çalışırım. Önceki çalıştığım yerde günde 11-12 saat çalışıyordum yani çalışma saatleri de sorun değil. Ama işsizim.

O yüzden işsizleri yargılayıp sinirlendirmeyin beni :KK48: Bir yerden sonra insan bu işsizliğe alışıyor. Ne bileyim sanki benim işim cv yollamakmış her yere gibi geliyor artık :KK53:

çalıştığım yerde iflas bayrağını çekecekler bugün netleşti bir ayı bulur bulmaz Allah yardımcımız olsun
Benimde öyle oldu küçülmeye gittiler asgari ücrete gelen zamdan sonra çıkarıldık. Zam olayına sevinemedik bile. Az olsaydıda her ay alsaydık keşke.

İş arayanın özelliklerine bağlı bu işsizlik süresi. Ben de işsizim ve alan dışı iş önerenlere deli oluyorum. Kendi alanım olan işe asgari ücret verseler sigortam olmasa da girip çalışırım. Önceki çalıştığım yerde günde 11-12 saat çalışıyordum yani çalışma saatleri de sorun değil. Ama işsizim.

O yüzden işsizleri yargılayıp sinirlendirmeyin beni :KK48: Bir yerden sonra insan bu işsizliğe alışıyor. Ne bileyim sanki benim işim cv yollamakmış her yere gibi geliyor artık :KK53:
Haklısın ama bende bazen haksızlık yaptığımı düşünüyorum bazende sıradan bir iş bile asgari ücret te olsa bir iş bulabilir diyorum.

Merhaba arkadaşlar ya bir insan ne kadar süre işsiz kalır iş bulamazlum 3 ay 5 ay 2 sene misal yani bu kadarı saçma değilmi ben mi yanlış düşünüyorum ha ahım şahım işler den bahsetmiyorum sıradan ne iş olursa ama yok yada bu kişi için tembel iş seciyodur diye mi düşünürsünüz.

Sekizinci aydan merhaba. Bulunmayinca bulunmuyor.

4 sene boyunca işsiz kaldım Girmediğim sınav mülakat kalmadı Nedense hep mülakatların son aşamasında elendim Sonra bir akrabam işe giriyodu bana da söyledi tesadüfi işe girmiş oldum ama çok kötüydü iş... 4 ay çalıştım iş işteyken bulunur diye bi söz var sonra hemen başka işe geçtim falan o yüzden kötü de olsa bi yerden başlamak lazım diye düşünüyorum...

Mesleği olan zor buluyor, hatta bulamıyor diyeyim. Mesleksiz biri için durumlar daha kötü ülkede. İşsizlik maaşına güvenip yatıyorsa, iş kapıma gelir diyorsa önemsemiyordur. Gider, arar, başvuru yapar. Geri dönüş olmazsa en kötü cebine para girmesi için geçici bir iş yapar.

Back
X