• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir İnsanın İnadı ile İlgili ? :(

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Arkadaşlar sizden bu konuda fikir alacağım. Neler düşünüyorsunuz merak ediyorum .
Nasıl anlatacagim bilmiyorum...

Simdi benim babam çok aşırı inat bir insandır.
Zaten benim meseleyi bilen bilir o konuda yok deyişine girmiyorum bile.
Ama mesela biseye yok dedi ya o bitmiştir . Bu çok basit bisey de olabiliyor cok hayati bi karar da, mesela benim evlilik mevzum gibi.
Diyelim bi yere gidilecek ; sinirlendi bak sinirlendirme gondermem diyor ya gitmeyeceksin dedi mi bitti artık cumhurbaşkanı gelse gitsin demez. Hevesi kursakda bırakır. Simdi bizde kendi yanında inad olduğunu söylüyoruz bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz. İnanın çok iğrenç bisey . Ota b.ka herşeye yok dedim mi bitti artık . İnat uğruna belki de hayatimizi değiştiriyor.
Napilir bu babaya veya böyle kimseye anlamıorum .
babam yine inad edip kardeşimin arkadaşında kalmasına yok demiş. Annem de bağıra çağıra ;bazilarida anlayacak( ben oluyorum, sevdiğim le evlenme mevzum ile ilgili)babanin inadını . Oda boşa heveslenir. Bunu derken yanındayım ve arkası dönük konuşuyor.
Olay şu, mesela herşey yolundadır iyidir hani kim olsa onaylayacak cinstendir ya iste inat uğruna yok dedi mi babam bitti hayatda bitti gelecek seçimi de bitti , hayaller de bitti.

Uzattım biliyorum ne yapılabilir bundan sonra . ? Ve sizinde başınız da varmı böyleleri. ?

Arkadaşlar sizden bu konuda fikir alacağım. Neler düşünüyorsunuz merak ediyorum .
Nasıl anlatacagim bilmiyorum...

Simdi benim babam çok aşırı inat bir insandır.
Zaten benim meseleyi bilen bilir o konuda yok deyişine girmiyorum bile.
Ama mesela biseye yok dedi ya o bitmiştir . Bu çok basit bisey de olabiliyor cok hayati bi karar da, mesela benim evlilik mevzum gibi.
Diyelim bi yere gidilecek ; sinirlendi bak sinirlendirme gondermem diyor ya gitmeyeceksin dedi mi bitti artık cumhurbaşkanı gelse gitsin demez. Hevesi kursakda bırakır. Simdi bizde kendi yanında inad olduğunu söylüyoruz bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz. İnanın çok iğrenç bisey . Ota b.ka herşeye yok dedim mi bitti artık . İnat uğruna belki de hayatimizi değiştiriyor.
Napilir bu babaya veya böyle kimseye anlamıorum .
babam yine inad edip kardeşimin arkadaşında kalmasına yok demiş. Annem de bağıra çağıra ;bazilarida anlayacak( ben oluyorum, sevdiğim le evlenme mevzum ile ilgili)babanin inadını . Oda boşa heveslenir. Bunu derken yanındayım ve arkası dönük konuşuyor.
Olay şu, mesela herşey yolundadır iyidir hani kim olsa onaylayacak cinstendir ya iste inat uğruna yok dedi mi babam bitti hayatda bitti gelecek seçimi de bitti , hayaller de bitti.

Uzattım biliyorum ne yapılabilir bundan sonra . ? Ve sizinde başınız da varmı böyleleri. ?
babanız ne burcu okuyun üfleyin iyi gelir belki?

Evet bir insan aslında inatçı olmasa bile onu tanıyanlar sürekli o çok inatçıdır derse o da kendini inat sanmaya başlıyor ya da onore oluyor bu şekilde, bir de sanki inatçı olmak sanki çok matah birşeymiş gb bu huylarıyla öne çıkmaya çalışıyorlar. Anlıyorum sizi, bence inatçılığından falan hiç dem vurmayın bundan sonra, ağzınıza almamaya çalışın.

Belliki anneniz de babanızın inatçılığı üzerinden otorite kurmaya çalışıyor

Evet bir insan aslında inatçı olmasa bile onu tanıyanlar sürekli o çok inatçıdır derse o da kendini inat sanmaya başlıyor ya da onore oluyor bu şekilde, bir de sanki inatçı olmak sanki çok matah birşeymiş gb bu huylarıyla öne çıkmaya çalışıyorlar. Anlıyorum sizi, bence inatçılığından falan hiç dem vurmayın bundan sonra, ağzınıza almamaya çalışın.

Belliki anneniz de babanızın inatçılığı üzerinden otorite kurmaya çalışıyor
Diyorum ya bence biraz da biz şımartiyoruz bu konuda.
İnanın zor durumdayım . Zaten meselem sadece babam değil annem ondan hallice . Ama bilmiyorum ya sırf onun inadına bizim duygularımız düşüncelerimiz herşeyimiz yok sayılıyor.

Baban benim baba çeşidim.

Ben oğlak burcuyum. Ağzımdan çıkan kat'i dir.

Çok pişman olsam da, sonradan asla değişmez kararım.

Bana pek katlanan olmuyor. Siz yine iyimişiniz :))

Kolaylık dilerim size

Rahmetli babaannem dedeme ya kebir elini bagla dilini tut diye dua ederdi bazen konuştuğu can sıkıcı oluyor diye işe yarar miydi bilmiyorum

Kolaylık dilerim size
Ama bi bakmışın hayatın elinden kaymış .
Mesela benim babam benim evliligime yok diyor ama bildiği biseyden değil.
Çünkü kimdir necidir bilmez. Sırf ben kendim konuştum diye yok dedi sert bi şekilde.bitti bitti.
Ümidim bitmedi ne kadar imkansız olsa da. Hani Allahu teala vermeyeceği şeyi ümit ettirmez ya benim de ümidim var. Ama olurda babam yüzünden olmazsa hakkım helal değil o zaman.

Ama bi bakmışın hayatın elinden kaymış .
Mesela benim babam benim evliligime yok diyor ama bildiği biseyden değil.
Çünkü kimdir necidir bilmez. Sırf ben kendim konuştum diye yok dedi sert bi şekilde.bitti bitti.
Ümidim bitmedi ne kadar imkansız olsa da. Hani Allahu teala vermeyeceği şeyi ümit ettirmez ya benim de ümidim var. Ama olurda babam yüzünden olmazsa hakkım helal değil o zaman.
Öyle konuşma ama. kısmet der susarım.

Ne imkansız evliliklere tanık oldum.

Kolaylık dilerim size
Benim esim oğlak burcu ayni sizin gibi biseye yok dediyse bitmiştir, dediginiz gibi bazen katlanmak zor oluyor ama yine de seviyorum ben esimi

Back
X