Bir iş meselesi

Pestososlumakarnam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
1.548
1.522
83
Aslında iki kişi çalışılması gereken birimde tek kişi çalışıyorum.
Yapılması gereken işleri bir günde bitiriyorum ne kadar kızım kendini zorlama desem de illa ki bekliyorlar.
En başta performansımı bilmeden de olsa gösterdiğim için artık “yetiştiremedim, yapamam, “ gibi bahanelere inanmıyorlar.

Bir iki ay daha da almazlar sanırım.
(Yazın herkes tatile çıkacağı için mecbur alırlar.)
Aklıma rapor almak geldi. Çok şükür sağlığım yerinde ama 3 4 gün orası kapalı kalırsa anında çözüm bulurlar birini alırlar diye düşünüyorum.

Diğer yandan da mübarek Ramazan yalan yere rapor almak beni düşündürüyor.

Kul hakkından ve ilahi adaletten korkarım. Hastayım derim gitmem gerçekten hasta olurum filan.

Kafam çok karışık. Bu karşılaştığım olay bir sınav mı?
6 7 ay sonra kış başı gibi tayinim çıkacak zaten biraz daha mı dişimi sıkayım. Değerli görüşlerinize tecrübelerinize ihtiyacım var.

Bu çok boktan bir ikilem. Ramazan ayında ben de yalan yere belge almak istemezdim ama insanı bazen o kadar bunaltıyorlar ki gerçekten anlıyorum sizi. Rapor falan alma. Işleri gerçekten yetiştirme. Yavaş yavaş yap. Zaten tayinin de çıkacakmış. Inşallah yeni yerde sorun yaşamazsın

Bu çok boktan bir ikilem. Ramazan ayında ben de yalan yere belge almak istemezdim ama insanı bazen o kadar bunaltıyorlar ki gerçekten anlıyorum sizi. Rapor falan alma. Işleri gerçekten yetiştirme. Yavaş yavaş yap. Zaten tayinin de çıkacakmış. Inşallah yeni yerde sorun yaşamazsın

Yetiştirmesem de eninde sonunda yetişiyor yani bugün olmasa yarın. İki kişilik iş yapmak yerine kendi işimi yapıp çekilmek istiyorum.
İçime sinmiyor rapor almak. Boyun düzleşmesi bel fıtığı her şey başladı 😞

Kendi işini yap, 6da çık cano olmaz mı? Belli ki tükenmişsin, rapor alsan da yalan değil bence 2kişilik iş yapıp yorulmuşsun

Kendi işini yap, 6da çık cano olmaz mı? Belli ki tükenmişsin, rapor alsan da yalan değil bence 2kişilik iş yapıp yorulmuşsun

Öyle yapmaya çalışıyorum. Ama o bekleyen iş bar ya kendi işim bitince onu da istiyorlar. El mecbur yapıyorsun. Personel gitmeden önce herkesin yapacağı iş belliydi iyiydi.

Iki kisilik isi tek basiniza her seferinde yetistirirseniz personel almazlar. Nasilsa siz yetiyorsunuz. Bence acik acik konusun, raporunuz bitince isleri bitirmeniz icin yine sıkıştırılacaksınz hatta evden calismaniz icin zorlayabilirler
Evet doğru işi nasıl yetiştiremem onu bilmiyorum yıllar oldu otomatiğe bağlamışım

Evet doğru işi nasıl yetiştiremem onu bilmiyorum yıllar oldu otomatiğe bağlamışım
Yaya yaya yapabilirsiniz ama yine cozum olmayacak. En dogru yol islerin cok yogun oldugu, yetisemediginiz, 2 kisilik isi tek basiniza yaptiginiz icin yanlis yapma ihtimalinizin arttigini soyleyerek personel alinmasini istemek bence

Rapor alıp, almamanızı ramazan ayında oluşumuz mu etkiliyor? Istiyorsaniz alin

Eğer her halükarda iş yetişiyorsa iki kişilik iş değildir.
Ancak biraz iş yavaşlattığınızda mesai sonrasına kalıyorsa yeni biri lazım diye konuşulabilir.
Çok bitkin hissediyorsanız bir iki gün dinlenin tabi. Ama öyle hesap kitapla olacak iş değil.

Bu bahsettiğiniz şey çoğu kurumun sorunu, kalifiye elaman az, aptala yatan çok. İş yaptırabildiğine iş yıkılır. Tayin de alsanız size gene iş yıkılma ihtimali yüksek.

Madem altı yedi ay sonra gideceksin boşver yedi ay daha çalış. Türkiye'de o iş yerinde sırtını verecek kimsen yoksa hicbirsey kar etmez sen uzuldugunle kalırsin. Rapor dönüşü seni daha çok calistirirlar yine işlerini cevirirler onlara birşey olmaz. Ben kurumumla daha önce kanlı bıçaklı oldum ordan biliyorum. Gözüm kara herkesle kötü olurum gerekirse diyorsan yap ama mesajından o imajı almadım ben. Bu insanlar için yalandan rapor almam doğru olur mu diyen biri için ya herro ya merro demek zor olur. Bence bekle. Çünkü ellerini bir kere kirlettin mi devamını getirmen gerekir. Devamını getiremeyecek sen hiç baslama

Sahte rapor almayın
Yetiştirebildiğiniz kadarını yapın
Zaten tayin dediğinize göre kamudasınız
İşler yetişmedi diye sizi atamazlar.

Back
X