• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıma haksızlık mı ediyorum

Stresini yönetemiyor bundan dolayı da psikolojik olarak kendini hasta ediyor. Is degistirmek yerine bu sorunun üzerine gitmeli bir psikologla falan görüşsün. Nisanlın iyi degil. Sizin desteginizlede bunu atlatamaz. Evliligi ertelemek cok iyi bir karar olmus. Muhtemelen evlendiğinizde ve beraber yasamaya basladiginizda isi birakacak çünkü o bahsetti az para ile geçinme olayını yapacaga benziyor. Bu az parada sizin maaşınız olacak.
Evet yine konusu açıldı senin belli bir alışkanlıkların var dedi lüks bir hayat sunamam vs. Gibisinden zaten öyle birisi değilim ama aza kanaat etmek başka, aza kanaat etmek zorunda bırakmak başka dedim. Tüm imkanlarımız olur zor durumda kaldığımızda idare ederiz dedi. Neredeyse param için mi benimlesin demeye getirecekti sanki benim derdim onun memur olarak kalması. lafı ağzına tıktım sen kendini ne sanıyorsun ki yüksek mühendis, hakim, doktor musun maaşın için olsa seni mi seçerdim dedim. Sorumsuz davranmıyorum istifa etsem, seninle tanışmadan önce ederdim mücadele ediyorum sana hak veriyorum, anlıyorum ama sana yalan söyleyemem böyleyim, destek olmanı isterim ve tekrar yaşanabilir ruh halim inişli çıkışlı biliyorsun dedi

Uyku düzeni çok bozuldu vardiyalı çalışıyor. Geceleri stresten uyumuyor uyayamayınca gün gün uykusuz çalışacak diye daha da stres oluyor tansiyonu çıkıyor iyice deli gibi bir şey oldu. Geçen gece acile gitmiş sakinleştirici vermişler. Az önce konuştuk düz mesaiye geçmek için görüşecekmiş en azında orada masa başında çalışırım yoksa ben dayanamıyorum istifa edeceğim son çare diyor. Uzun bir konuşma yaptık evlilik kararını da gözden geçirmemiz gerektiğini 2 ay sonra evlenmek istemediğimi söyledim. Bana hak veriyor ama benim de yapacak bir şeyim yok gerçekten zorlanıyorum. Sen sabit bir işim olsun istiyorsun yüksek maaş alayım istiyorsun vs bile dedi iyice sinir oldum başından beri biliyorsun böyle kabul ettiğini düşünmüştüm yoksa bu yola girmezdik seni anlıyorum söylediklerin mantıksız da değil ama böyle hassas biriyim elimden geleni yapıyorum sen belki de bana destek olmadığın için iyice bunaldım dedi. Oysaki ben ona bu zamana kadar destek oldum ama ütopik kararlar verilmesini istemedim. Beni ailemizi, çocuk sahibi olursak çocuğumuzu düşünmek zorunda bunu da dile getirdim
Vardiyalı çalışan herkesin uyku sorunu var bunu bahane etmesin herkes gündüzcü değil. Önce iş yerinde birim değişikliğine gitsin, memuriyet içinde alan değişimlerine müracat etsin buralardan denesin tutup yeni macera aramasın, ev geçindirecek bu adam. Böyle az maaşta yeter kafası bana şöyle geliyor evlenince işi bırakırım senin paranda yeter demek bu. 32 yaşında diyosun bunu bıraksa evden çalışsa sonra oda olmasa ne yapacak yaş faktörü iyice ilerlemiş olacak.
Ekonomide kira önemli ama bi onla bitmiyo ki, mesela şuan ne kadar kazanıyor? Arkadaşının işinin maaşı nasıl?
İşi zor ama kendiside çok mantıksız, böyle taşı sıkar suyunu çıkarır bi tip olsa destek verirsin ama öyle bi tip değil anladığım kadarıyla (iş konusunda)
Ben işi ile ilgili hissettiklerinde hak verdim kendisine ama çözüm odaklı olmaması böyle hayalperest takılması hiç güven verici değil

Evet yine konusu açıldı senin belli bir alışkanlıkların var dedi lüks bir hayat sunamam vs. Gibisinden zaten öyle birisi değilim ama aza kanaat etmek başka, aza kanaat etmek zorunda bırakmak başka dedim. Tüm imkanlarımız olur zor durumda kaldığımızda idare ederiz dedi. Neredeyse param için mi benimlesin demeye getirecekti sanki benim derdim onun memur olarak kalması. lafı ağzına tıktım sen kendini ne sanıyorsun ki yüksek mühendis, hakim, doktor musun maaşın için olsa seni mi seçerdim dedim. Sorumsuz davranmıyorum istifa etsem, seninle tanışmadan önce ederdim mücadele ediyorum sana hak veriyorum, anlıyorum ama sana yalan söyleyemem böyleyim, destek olmanı isterim ve tekrar yaşanabilir ruh halim inişli çıkışlı biliyorsun dedi
5 yılını dolduran memur 1 yıla kadar ücretsiz izin alabilir.Nişanlınız bu konuyu araştırsın hemen istifa etmek yerine ilk önce 1 sene ücretsiz izin alsın daha sonra gidişata göre istifa eder

Vardiyalı çalışan herkesin uyku sorunu var bunu bahane etmesin herkes gündüzcü değil. Önce iş yerinde birim değişikliğine gitsin, memuriyet içinde alan değişimlerine müracat etsin buralardan denesin tutup yeni macera aramasın, ev geçindirecek bu adam. Böyle az maaşta yeter kafası bana şöyle geliyor evlenince işi bırakırım senin paranda yeter demek bu. 32 yaşında diyosun bunu bıraksa evden çalışsa sonra oda olmasa ne yapacak yaş faktörü iyice ilerlemiş olacak.
Ekonomide kira önemli ama bi onla bitmiyo ki, mesela şuan ne kadar kazanıyor? Arkadaşının işinin maaşı nasıl?
İşi zor ama kendiside çok mantıksız, böyle taşı sıkar suyunu çıkarır bi tip olsa destek verirsin ama öyle bi tip değil anladığım kadarıyla (iş konusunda)
Ben işi ile ilgili hissettiklerinde hak verdim kendisine ama çözüm odaklı olmaması böyle hayalperest takılması hiç güven verici değil
Kurum içinde birim değiştiriyor hep aynı görevde de olmuyor aslında geçen sene gündüzde idi tanışmadan önce vardiyaya geçmiş
Şimdi çıkmaza girince tekrar değişim isteyecek miş. Sanırım 55 60 bandında maaşı var arkdaşı 40 alıyormuş

Kendimi finanse ettirme ihityacım yok. Kafaya koymadım kafaya koysam ailemin yanına döner yine ders çalışırım. Nişanlım ve ailem en azından bir kez kpssyi denememi istiyor. Kendi kendimi finanse edecek durumum var ailem de maddi destek zaten oluyor kocama güvenerek yapmıyorum
aslinda keske bu sene yeni eve cikip yeni esyalar almak yerine eski eşyalarınızi dagitip aile evine dönüp hazirlansaydiniz kpssye. es adayiniz da istifasini edip o ise girisseydi.
evlilik plani biraz ertelenirdi ama en azindan binlerce soru isaretiyle belirsizlikle baslanmazdi yola.
bir de ogretmenlikte zorunlu dogu gorevi var. e koca kisisi istedigi online iste calismazsa ne olacak yasadigi sehirde mi kalacak, senin şehrine bir hapishaneye mi tayin isteyecek? istese yer var midir bulacak mi, ayri mi yaşayacaksıniz...
bunca soru isaretiyle bilmiyorum evlilik nasil olacak

aslinda keske bu sene yeni eve cikip yeni esyalar almak yerine eski eşyalarınızi dagitip aile evine dönüp hazirlansaydiniz kpssye. es adayiniz da istifasini edip o ise girisseydi.
evlilik plani biraz ertelenirdi ama en azindan binlerce soru isaretiyle belirsizlikle baslanmazdi yola.
bir de ogretmenlikte zorunlu dogu gorevi var. e koca kisisi istedigi online iste calismazsa ne olacak yasadigi sehirde mi kalacak, senin şehrine bir hapishaneye mi tayin isteyecek? istese yer var midir bulacak mi, ayri mi yaşayacaksıniz...
bunca soru isaretiyle bilmiyorum evlilik nasil olacak
Aslında tayin olursak sorun olacak bir durum yoktu şayet ben özel sektördeyken o atansa ben istifa edip onunla gidecektim. Şu an da o kendi işimde devam etti diyelim o benim yanıma eş durumu isteyecekti ebeveynlerimizden dolayı bize çok uzak şeyler değil bunlar. Benim tek endişem istifa edip kötü bir işe girip hem maddi hem manevi yakalarsak diye düşünüyorum. Ama o da hayat bu her şey değişebilir şu an mecvut iş yerimden de başka bir ile sürülebilirim hiçbir şeyin garantisi yok ki böyle bir durumda benim yanımda durmayacak mısın en başından beri istifa etmek istediğimi yollar aradığımı biliyorsun, bunu bilerek benimle bu yola girdiğini düşünüp beni desteklediğini ve diğer şeyleri göze aldığını düşünmüştüm eğer böyle kendini kötü hissedip sana uygun olmadığını söyleseydin baştan bu yola girmezdik. Sen haklı olarak kendini garanti altına almak istiyorsun ama ben iş yerinde çok zorlanıyorum kalmak için elimden geleni yapıyorum, birim değişikliği talep edeceğim bir süre daha beni oyalar ama artık sona geldim, tükendim ben eninde sonunda istifa edeceğim ben hayatımın sonuna kadar bu işi yapmak istemiyorum dedi. En kötü bir markete girip çalışacağım ama bu işi yapmak istemiyorum. Ailelerimiz de emekliliğini istedi başka işlerle uğraşıyor herkes bir şekilde hayatına bakıyor sonuçta
Ben de yaşımın cvmin farkındayım, kendi mesleğimi yapamayacağımı biliyorum ama araştıracağım bir yer bulacağım evimiz, imkanlarımız olduktan sonra para kazandığım yeri o kadar dert etmiyorum bir şekilde geçimimizi sağlarım. Gerekirse kendi işimi kurmayı denerim ama burada yapamıyorum. Başka kpss ile atama da çok zor alım çok az ve lisansım her atamaya müsade etmiyor Başında da konuşmuştuk beni desteklediğini sanmıştım. Sanırım sen memur olmamı istiyorsun eğer bu sana uygun değilse evlilik kararımızı tekrar gözden geçirelim dedi uzun uzun konuştuk ikimiz de kendi açımızdan haklıyız. Ben 2 ay sonra evlenmek istemediğimi söyledim saygı duydu ama ertelemeyelim belki o zamana kadar çözülür dedi. Zaten ben sorumsuz değilim evlenmemiz için gereken birikime ve finansmana sahibim dedi.
Birim ve çalışma saatlerini değiştirecek bu onu bir süre idare edermiş ama sonrasını sana garanti edemiyorum yine çıkmaza girebilirim senin beklediğin olgunlukta değilim belki haklısın ama bunu zaten biliyordun beni kabul ettiğini düşünmüştüm dedi. Gerçekten aklım çok karışık
Adam dört yıldır gardiyan ve ilk işe girdiğinden beri istifa edicem deyip etmiyor , başka işte bulmuyor zorla istemediği bir işte çalışsın demiyoruz neden aksiyon almamış dört yıldır diye soruyorum ben şahsen, evlilik yüzünden istifa edemiyor değil yani.

Son düzenleme:
Doktor musun ne yhau. Bu adam neden sizinle beraber acaba. Şu üslupta birini ozsaygisi olan kimse kendine layık gormemeli

Doktor musun ne yhau. Bu adam neden sizinle beraber acaba. Şu üslupta birini ozsaygisi olan kimse kendine layık gormemeli
Üslubumda ne var anlayamadım? Karşımdaki insan ben memurum diye mi benimle berabersin mantık evliliği mi yapmayı düşünmüştün şu an kafana bu yüzden mi yatmıyorum derse tabii ki de gereken cevap verilir

Üslubumda ne var anlayamadım? Karşımdaki insan ben memurum diye mi benimle berabersin mantık evliliği mi yapmayı düşünmüştün şu an kafana bu yüzden mi yatmıyorum derse tabii ki de gereken cevap verilir
Dememiski diyecekti yazmışsınız. Denen birşey yok. O da size güzel istesem daha güzel birsuru kadın var dese hoş mu yani

Üslubunuz fesat kaba ve kibirli duruyor. Sürekli nisanlinizin karakterine mesleğine hakaret ediyorsunuz ve farkında değilsiniz şaka gibi. Ama evliliğin ilk ayları geçince adamllin kadasina Dank eder işler değişir haberiniz olsun

Üslubunuz fesat kaba ve kibirli duruyor. Sürekli nisanlinizin karakterine mesleğine hakaret ediyorsunuz ve farkında değilsiniz şaka gibi. Ama evliliğin ilk ayları geçince adamllin kadasina Dank eder işler değişir haberiniz olsun
Adamın mesleğine hakaret ettiğim yok onu nereden çıkardınız ya. Çalışmayı o istemiyor ben değil ben de istifa edecekse de geleceğimizi garanti altına alacak seçimler yapmasını, planını benimle paylaşmasını istiyorum. Çünkü nişanlımı tanıyorum öyle her işe boyun eğip, özel sektörde mobbinge katlanabilecek biri değil zaten iş arkadaşları kendisine uygun değil diye istifa etmek istiyor.Farklı ülkelerde yaşıyoruz sanırım sizinle Türkiye gerçeği bu kadar polyanna çalışma sistemini kullanmıyor çünkü. Kendimi, ailemi ve doğacak çocuğumun geleceğinin nasıl olacağını düşünmek zorundayım

Param için mi benimlesin demedi ama yukarı yazdığım memur olduğum için mi mantık evliliği kısmını kullandı.
Yani dışardan öyle duruyor ama açıkçası. Evliliği erteleyin adam iş düzenini kurşun önce psikolojisini düzeltsin yazdı bin kişi. Hala evlenince nasıl geciniriz diye darliyorsunuz EV LEN ME YİN işte. Bekleyin

Yani dışardan öyle duruyor ama açıkçası. Evliliği erteleyin adam iş düzenini kurşun önce psikolojisini düzeltsin yazdı bin kişi. Hala evlenince nasıl geciniriz diye darliyorsunuz EV LEN ME YİN işte. Bekleyin
İyi de anlamadığınız şu adam hemen şimdi istifa edeceğim demiyor. Ben yıllarca ne zaman istifa eder düzen kurar diye mi evlenmeyi bekleyeceğim veya diyelim evlendik 2 yıl sonra istifa etti? Bu adam bir işe girdi 1 yıl iyi gitti biz evlendik sonra yine ben istifa edeceğim yapamıyorum da diyebilir neden asıl güvensizliğimi anlamak yerine işi paraya bağlıyorsunuz. Neyi ne için bekleyeceğimi bilsem zaten beklerim burada da konu açmam. 2 ay sonra evlenmek istemediğimi önce kendisini toparlaması gerektiğini söyledim zaten o da toparlasam bile tekrar modum bu şekilde düşebilir inişlerim çıkışlarım olacak dedi

Bu adamdan ne köy olur ne kasaba. Asla evlenilmez.
Gerçekten iyi bir ilişkiyi sadece bu yüzden sonlandırmayı düşünüyorum. Çünkü benim için güvenli bir yol değil. Neden benim üstüme geliniyor ben onu anlamadım zaten çıkmazdayım ama evlilik sürecinde yaşayacaklarımı da düşünmemin neresi yanlış. Ben memur meraklısı değilim ki adam tutarsız güven vermiyor diye endişe ediyorum hemcinslerim bunu nasıl anlamıyor

İyi de anlamadığınız şu adam hemen şimdi istifa edeceğim demiyor. Ben yıllarca ne zaman istifa eder düzen kurar diye mi evlenmeyi bekleyeceğim veya diyelim evlendik 2 yıl sonra istifa etti? Bu adam bir işe girdi 1 yıl iyi gitti biz evlendik sonra yine ben istifa edeceğim yapamıyorum da diyebilir neden asıl güvensizliğimi anlamak yerine işi paraya bağlıyorsunuz. Neyi ne için bekleyeceğimi bilsem zaten beklerim burada da konu açmam. 2 ay sonra evlenmek istemediğimi önce kendisini toparlaması gerektiğini söyledim zaten o da toparlasam bile tekrar modum bu şekilde düşebilir inişlerim çıkışlarım olacak dedi
Ebtamam bir karara varım o zaman adam güven vermiyorsa ayrılın. Onun meselesi bu istifa olayı. Güven vermiyor madem. Mantıksal olarak haklısınız. O da istifa etmek istemekte haklı. Ama güven vermiyorsa ayrilacaksıniz darlamaniz manasız duymak istediğiniz şeyleri söylese yine guvenemezsinizki ilerde vazgeçtim kodum düştü diyebilir. Zaten nişanlınız kesinlikle evliliğe hazır değil. Meslek psikoloji hayata bakış gibi konularda kafası karışık. Sorumluluk almakta da zorlanacak evlilikte . Ayrılmak da bir seçenek.

Ebtamam bir karara varım o zaman adam güven vermiyorsa ayrılın. Onun meselesi bu istifa olayı. Güven vermiyor madem. Mantıksal olarak haklısınız. O da istifa etmek istemekte haklı. Ama güven vermiyorsa ayrilacaksıniz darlamaniz manasız duymak istediğiniz şeyleri söylese yine guvenemezsinizki ilerde vazgeçtim kodum düştü diyebilir. Zaten nişanlınız kesinlikle evliliğe hazır değil. Meslek psikoloji hayata bakış gibi konularda kafası karışık. Sorumluluk almakta da zorlanacak evlilikte . Ayrılmak da bir seçenek.
Ayrılmadan başka nasıl yoluna girecek ki
20li yaşlarda değiliz adam 32 yaşında. Düzeni nasıl ne zaman oturtacak Bana ayrılmaktan başka bir seçenek kalmıyor ki ona tamamen hak veriyorum gerçekten iş yerinde çok zorlanıyor ama istifa etti ya sonra diye düşünmeden edemiyorum

Güncelleme
Benim tek endişem istifa edip kötü bir işe girdiğinde hem maddi hem manevi olarak çekersek diye düşünüyorum. Ama o da hayat bu her şey değişebilir şu an mecvut iş yerimden de başka bir ile sürülebilirim hiçbir şeyin garantisi yok ki böyle bir durumda benim yanımda durmayacak mısın en başından beri istifa etmek istediğimi yollar aradığımı biliyorsun, bunu bilerek benimle bu yola girdiğini düşünüp beni desteklediğini ve diğer şeyleri göze aldığını düşünmüştüm eğer böyle kendini kötü hissedip sana uygun olmadığını söyleseydin baştan bu yola girmezdik. Sen haklı olarak kendini garanti altına almak istiyorsun ama ben iş yerinde çok zorlanıyorum kalmak için elimden geleni yapıyorum, birim değişikliği talep edeceğim bir süre daha beni oyalar ama artık sona geldim, tükendim ben eninde sonunda istifa edeceğim ben hayatımın sonuna kadar bu işi yapmak istemiyorum dedi. En kötü bir markete girip çalışacağım ama bu işi yapmak istemiyorum
Ben de yaşımın cvmin farkındayım, kendi mesleğimi yapamayacağımı biliyorum ama araştıracağım bir yer bulacağım evimiz, imkanlarımız olduktan sonra para kazandığım yeri o kadar dert etmiyorum bir şekilde geçimimizi sağlarım. Gerekirse kendi işimi kurmayı denerim ama burada yapamıyorum. Başka kpss ile atama da çok zor alım çok az ve lisansım her atamaya müsade etmiyor Başında da konuşmuştuk beni desteklediğini sanmıştım. Sanırım sen memur olmamı istiyorsun eğer bu sana uygun değilse evlilik kararımızı tekrar gözden geçirelim dedi uzun uzun konuştuk ikimiz de kendi açımızdan haklıyız. Ben 2 ay sonra evlenmek istemediğimi söyledim saygı duydu ama ertelemeyelim belki o zamana kadar çözülür dedi. Zaten ben sorumsuz değilim evlenmemiz için gereken birikime ve finansmana sahibim sana çalışmayacağım demiyorum iş bulacağım sorumsuzca hakreet etmiyorum yorulmuş olmama rağmen bak istifa etmiyorum çıkış kapısı arıyorum dedi.
En kötü bir markete girer çalışırım diyor ama öyle her işe katlanabilecek biri de değil. Taşı sıkıp suyunu çıkaracağını bilsem gitsin pazarda limon satsın
Birimini ve çalışma saatlerini değiştirecek
onu bir süre idare edermiş ama sonrasını sana garanti edemiyorum yine çıkmaza girebilirim senin beklediğin olgunlukta değilim belki haklısın ama bunu zaten biliyordun beni kabul ettiğini düşünmüştüm dedi. Gerçekten aklım çok karışık iyi giden bir ilişkiyi bu sebeple sonlandırmak istemiyorum ama ileriki yıllarda yine önümüze çıkacak bir konu o zaman huzurumu nasıl kestirecek bilemiyorum

------------
Nişanlım mühendis olmasına rağmen mezun olduğu sene farklı alanda özel bir yerde çalışmaya başlamış. 1 yıl çalıştıktan sonra iş yerinde bazı, durumlar olmuş bazı arkdaşları vs işten çıkarılmış o da kendini garantiye almak için ailesinin yönlendirmesiyle kpss hazırlanıp başka bir memuriyete atanmış. Yani mesleğini hiç yapmamış.
Tanıştığımızda da iş yerinden hiç memnun olmadığını, mutsuz olduğunu istifa etmek istiyordu. Ama geçiş yapmak istedikleri kendisine uygun alanlar değildi. İnsanlarla iletişimi iyi değil muhatap olmak istemeyen biri öğretmen olayım rahat ederim diye tutturmamalı bence.
Ben de özel sektörde çalışan bir öğretmenim o yüzden onu desteklemekle birlikte seçiminin yanlış olduğunu dönüp dolaşıp yine mutsuz olup istifa edeceğini söyledim. Yine de çalışmadan da olsa sınava girdi. Olmadı da
Kendi evimiz olsun az maaş da olsa zaten geçiniriz ben başka iş de olsa çalışırım eve bakarım ama burası bana göre değil dedi. Ben de onu anladığımı ama sağlıklı kararlar vermesi gerektiğini söyledim. Çünkü asıl sorunu insanlarla iletişim kurmak istememesi. Evet işi zor ama onu zorlayan kısım anlaşamadığı kişilerle muhatap olmak zorunda olması.
Bana sen de ailem gibi memur olayım garanti olsun istiyorsun diyor ama ben onu tanıyorum başka bir şey de seçse yine zorlanacak hangimiz iyi şartlarda çalışıyoruz ki? Asıl zorlandığı çalışma şekli değil çünkü çalışma arkadaşları kurum içinde birim değişikliği yapsa da aynı memnuyetsizlik. Örneğin kitap okuyormuş, gelip kitap niye okuyorsun diyorlarmış muhabbetleri sarmıyor diyor kendini onlardan daha aşağı görüyor ona bozuluyor falan çok hassas.
Arkdaşı evden bilgisayar üzerinden bazı alışveriş sitelerinin yönetimi tarzında bir şey yapıyor. Bir süredir o arkdaşına patronlarıyla konuşmasını istiyor kabul edilirse istifa edecekmiş. Arkdaşı çok rahatmış kimse ile muhatap olmuyormuş mis gibi işmiş. Evi vs olduktan sonra az maaş da önemli değilmiş geçinirmişiz.
Ama artık 30lu yaşlardayız bazı şeyleri daha iyi düşünmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Kimseyle muhatap olmayayım işime bakayım durumu hiçbir sektörde yok ki
Evlenmemize 2 ay kaldı sanırım artık aynı yerde çalışmak zorunda olduğunu düşünüp bu yüzden iyice stres oldu günlerdir uyuyamıyor, ilaç kullanmaya başladı.
Çok üzülüyorum ama hata yapmasını da istemiyorum. Bencillik mi ediyorum
Haksızlık ediyosun evliyim pat diye işsiz kaldım hiç ummadığın şeyler başına gelir insanın ve borc harc bide taşınma telaşın ortasında oldu bu olay. Eşimin tek dediği şey canını sıkma buluruz bi yolunu. Bu böyle olmalı.. nişanlıyken üstüne gitme mutsuz olduğu bi işte calışmasın. Bide sen calışıyomusun bilmiyorum ama evlilikte tek kişinin maaşıyla zor. Ancak el ele verirseniz kendi yağınızda kavrulursunuz. Evliliğe de hazır olmayan kimse evlenmesin bence. Her iki taraf içinde hayal kırıklığı olur. Herkes evliliği kaldıramıyor.

Back
X