Aslında tayin olursak sorun olacak bir durum yoktu şayet ben özel sektördeyken o atansa ben istifa edip onunla gidecektim. Şu an da o kendi işimde devam etti diyelim o benim yanıma eş durumu isteyecekti ebeveynlerimizden dolayı bize çok uzak şeyler değil bunlar. Benim tek endişem istifa edip kötü bir işe girip hem maddi hem manevi yakalarsak diye düşünüyorum. Ama o da hayat bu her şey değişebilir şu an mecvut iş yerimden de başka bir ile sürülebilirim hiçbir şeyin garantisi yok ki böyle bir durumda benim yanımda durmayacak mısın en başından beri istifa etmek istediğimi yollar aradığımı biliyorsun, bunu bilerek benimle bu yola girdiğini düşünüp beni desteklediğini ve diğer şeyleri göze aldığını düşünmüştüm eğer böyle kendini kötü hissedip sana uygun olmadığını söyleseydin baştan bu yola girmezdik. Sen haklı olarak kendini garanti altına almak istiyorsun ama ben iş yerinde çok zorlanıyorum kalmak için elimden geleni yapıyorum, birim değişikliği talep edeceğim bir süre daha beni oyalar ama artık sona geldim, tükendim ben eninde sonunda istifa edeceğim ben hayatımın sonuna kadar bu işi yapmak istemiyorum dedi. En kötü bir markete girip çalışacağım ama bu işi yapmak istemiyorum. Ailelerimiz de emekliliğini istedi başka işlerle uğraşıyor herkes bir şekilde hayatına bakıyor sonuçta
Ben de yaşımın cvmin farkındayım, kendi mesleğimi yapamayacağımı biliyorum ama araştıracağım bir yer bulacağım evimiz, imkanlarımız olduktan sonra para kazandığım yeri o kadar dert etmiyorum bir şekilde geçimimizi sağlarım. Gerekirse kendi işimi kurmayı denerim ama burada yapamıyorum. Başka kpss ile atama da çok zor alım çok az ve lisansım her atamaya müsade etmiyor Başında da konuşmuştuk beni desteklediğini sanmıştım. Sanırım sen memur olmamı istiyorsun eğer bu sana uygun değilse evlilik kararımızı tekrar gözden geçirelim dedi uzun uzun konuştuk ikimiz de kendi açımızdan haklıyız. Ben 2 ay sonra evlenmek istemediğimi söyledim saygı duydu ama ertelemeyelim belki o zamana kadar çözülür dedi. Zaten ben sorumsuz değilim evlenmemiz için gereken birikime ve finansmana sahibim dedi.
Birim ve çalışma saatlerini değiştirecek bu onu bir süre idare edermiş ama sonrasını sana garanti edemiyorum yine çıkmaza girebilirim senin beklediğin olgunlukta değilim belki haklısın ama bunu zaten biliyordun beni kabul ettiğini düşünmüştüm dedi. Gerçekten aklım çok karışık