- Konu Sahibi BalikEsirli
-
Merhaba,çok küçükken ailemden ayrılıp, yurtta kaldığım için aileme hep öfke duydum, hep içten içe kızdım....
parcalanmıs bir ailenin çocuguyum, onlara da bişey deme hakkım yok, durumları oyle gelısmıs bır sey dıyemıyorum....
anne ve babamla dıaloglarıma bakıyorum; neredeyse tek cevaplar verıp cok fazla goz teması kurmuyorum, bazen tersler gıbı konusuyorum, bazen onlar konusuyor ben yuzlerıne bıle bakmadan kafa sallıyorum....
bu ornekler uzayıp gıder.... halbukı bu durumda da kendıme kızıyor ve cok uzuluyorum ama gelin görün ki elimde değil....
evet her kotu gunlerınde yanlarındaydım, bırseye ıhtıyacları oldugunda hep ordaydım maddi manevi ama ıcten ıce hep soylenerek, acaba hiç akıllarına gelmıyor mu benı bırakısları dıye ıcımden soylenıyorum....
evet sevgimi asla gösteremıyorum kımseye karsı ( eşm harıc, eşimi o kadar ıyı tanıyorum ki bir tek ona samımıyım, bir tek ona ıctenım..), ama herkesın bır sorunu olsun herkesten once kosuyorum, merhametım cok fazla fakat sevgı gosteremıyorum.mesela esımden baska kımseye sarılamam, kv bazen sarılır yadırgarım, :noluyo anne yaa tamam derım onada gosteremem sevgımı..
benım tek korkum: ya bır gun cocugum olur da onada sevgımı gosteremezsem?
evet bu aralar en buyuk korkum, eşim çok hazır ve cok ıstıyor, ben evet cok ıstıyorum ama ona sevgı verememekten çok korkuyorum? çocugu olan anneler, size soruyorum?
- Çocuk sevgisi nasıl bir sey?
Birde anne babam için olumsuz yorum olmazsa sevınırım, ben ofkelenıp soylenıyorum fakat; baskası dedıgınde zoruma gıdıyor..
Anlayısınız için teşekkürler, Saygılar..
Merhaba,
Zor günler geçirmişsiniz belliki, icten içe anne babanızdan hırsınızı alıyorsunuz, öfkelenmeniz , soğukluk hissetmeniz çok normal ama çocuğunuz için böyle hissetmezsiniz. Bebekler çok masum,çok korunmasız, çok narin varlıklar. Sizde çok iyi bir anne olursunuz ailenizin yaptığı hataları çocuğunuza yapmazsınız hatta belki çocuğunuz olunca anne babanıza bakış açınız bile değişebilir diye düşünüyorum.
Nasılki eşinizi farklı tutabiliyorsanız ,bu genel durumun dışında bırakabiliyorsanız bebeginiz içinde böyle hissedeceksiniz muhtemelen.
Oyy... mody düşünsene sevdiğin erkekten bir bebek sahibi olmak nasıl bir duygudur.. masum,muhtaç,hiçbirşeyden haberi yok ve tek babasına ve annesine muhtaç.. eskiyi düşünüp kendinde sıkıntı oluşturma olur mu.. Büyük nimet Allah nasib etsin hayrlısıyla.. Hatta bebeğini daha çok seveceksin eşin kıskanacakhepiniz birlikte sarılırsınız.. sımsıkı mutlu bir aile..
çok küçükken ailemden ayrılıp, yurtta kaldığım için aileme hep öfke duydum, hep içten içe kızdım....
parcalanmıs bir ailenin çocuguyum, onlara da bişey deme hakkım yok, durumları oyle gelısmıs bır sey dıyemıyorum....
anne ve babamla dıaloglarıma bakıyorum; neredeyse tek cevaplar verıp cok fazla goz teması kurmuyorum, bazen tersler gıbı konusuyorum, bazen onlar konusuyor ben yuzlerıne bıle bakmadan kafa sallıyorum....
bu ornekler uzayıp gıder.... halbukı bu durumda da kendıme kızıyor ve cok uzuluyorum ama gelin görün ki elimde değil....
evet her kotu gunlerınde yanlarındaydım, bırseye ıhtıyacları oldugunda hep ordaydım maddi manevi ama ıcten ıce hep soylenerek, acaba hiç akıllarına gelmıyor mu benı bırakısları dıye ıcımden soylenıyorum....
evet sevgimi asla gösteremıyorum kımseye karsı ( eşm harıc, eşimi o kadar ıyı tanıyorum ki bir tek ona samımıyım, bir tek ona ıctenım..), ama herkesın bır sorunu olsun herkesten once kosuyorum, merhametım cok fazla fakat sevgı gosteremıyorum.mesela esımden baska kımseye sarılamam, kv bazen sarılır yadırgarım, :noluyo anne yaa tamam derım onada gosteremem sevgımı..
evet bu aralar en buyuk korkum, eşim çok hazır ve cok ıstıyor, ben evet cok ıstıyorum ama ona sevgı verememekten çok korkuyorum? çocugu olan anneler, size soruyorum?
Birde anne babam için olumsuz yorum olmazsa sevınırım, ben ofkelenıp soylenıyorum fakat; baskası dedıgınde zoruma gıdıyor..
çok küçükken ailemden ayrılıp, yurtta kaldığım için aileme hep öfke duydum, hep içten içe kızdım....
canım senınle aynı durumdayız aynı sebelerden bende yurtta kaldım,bende kimsenin bana dokunmasına izin vermem,sarılmalarına falan asla,,babam yanıma geldiği zaman ilk kapıda hoşgeldın merasımı vardırya bizi bir görsen sankı bırbırınden tiksinen iki kişi,babam ben izin vermezzsem sarılamaz bana,ama
evlat varya şu bütün yaşadığımız şeylerin üzerinde bir şey yaa,,sana herşeyi unutturacak tek şey gerçekten.ben hiç hamile kalmak istememiştim acayip korkuyordum,,sonuçta rabbim nasıp etti ve hamile kaldım,,hatta aldırmaya kadar gittim ama kalp atışlarını görünce yapamadım şükürler olsun...hamileliğim devam ederken yeni doğum yapmış komşulara ve arkadaşlara hep şu soruyu soruyordum " çocuğunuz doğduğunda kötü şeyleri unutuuyormusun,herşey dahamı kolay geliyor?" milletde garipsiyordu bu sorumu..sonra kızım doğdu 14.5 saat sancı çektim :) ama onu gördüm ya :124: aynen böyle oldum canım yaa,,hele o büyüdükçe he bide bana anne dediği zaman "len ne gelirse gelsin bundan sonra hepsinin alayanına yeterim ben" diye bir hale girdim.büyük sorumluluk ama beni kızım iyileştirdi...allah yardımcın olsun
bence sen gerçekten iyi bin anne olacaksın bunu laf olsun diye demiyorum çünkü yazının sonunda lütfen anne-babam için kötü birşey yazmayın demişsin.hayırlı evlatlardan iyi anne-babalar olacağını düşünürüm hep.
çocuk sevgisi bambaşka birşey.yani bunu anlatamam sana.eşini çok seviyorsun değil mi? bu sevginin 10 kat daha fazlasını düşün.biri için canını verebilir misin? işte çocuğun için hiç düşünmeden yapabilirsin bunu.
3.bebeğime istemeden hamile kaldım doğal yoldan çocuğum olmuyordu ama Allah bi mucize yolladı bize.ilk çocuklarım tüp bebekti.neyse hamile olduğumu öğrenince çok ağladım şok oldum ama ağlarken bi taraftanda ya bebeğimi strese sokuyorsam diye düşündüm ki daha kan pıhtısı bile değildi o zaman.evlat çok başka birşeymiş Allah tüm isteyenlere nasip etsin İnşallah.
O kadar içten yazmışsınız ki şiir gibi okudum.
bir arkadaş demiş size sevgi öğretilmemiş galiba diye sevgi sonradan öğretilebilen bir şey değil, kaldı ki bence siz anne-babanızı zaten seviyorsunuz fakat geçmişte yaşananlar buna ket vuruyor o sevgiyi göstermenize engel oluyor. Merhametli olup onlara yardımcı olmanız bunu gösteriyor.
Benim henüz çocuğum yok fakat siz evladınıza çok iyi ve hayırlı bir anne olursunuz eminim.Sevginizi de eşinize gösterdiğinizden daha fazla şekilde gösterirsiniz
Rabbinin sana emaneti,eşinin ve senin canından bir can.Bir mucize.
Allah hayırlı zamanda nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?