Bir kaç dert 😔

daha ilk buluşmada dışlandığınızı hissetmişsiniz, yargılanmaktan korkmuşsunuz, üstünlük arayışına girmişsiniz...duygular şelale olmuş 2 saatte, ben sizin yaşadığınız şu yoğunluğu arkadaşlarımla 3-4 yılda anca yaşarım valla, o sofrada ben oturuyor olsaydım "nolcak yaa, yemek yedik kalktık" diye anlatırdım :-)uuuuu beybi saf mıyım neyim?

daha ilk buluşmada dışlandığınızı hissetmişsiniz, yargılamaktan korkmuşsunuz, üstünlük arayışına girmişsiniz...duygular sel olmuş 2 saatte, ben sizin yaşadığınız şu yoğunluğu arkadaşlarımla 3-4 yılda anca yaşarım valla, o sofrada ben oturuyor olsaydım "nolcak yaa, yemek yedik kalktık" diye anlatırdım :-)uuuuu beybi mal mıyım neyim?
valla ben de öyleyim millet 3 günlük tanıdığı insanlara canımmmm hayatımm diye hitap edince tüylerim tiken tiken oluyoyyy :kızgın:

Tecrübeli bir asker eşi olarak size nacizane tavsiyem kurslara yazılmak eger yoksa ehliyet kursuna gitmek hıc bırı olmaz ıse açık öğretim ünv. okumak ve kendinizi gelistırmek. Yasınız küçük cocuk da yok anladıgım kadarıyla ahh öyle güzel zamanlarınız kı. Evet uzaktasınız evet gurbettesınız yalnızsınız sızı cok cok ıyı anlıyorum ama ınanın bana hıc degmıyor en iyi arkasım dedıgnız kişiye bile degmıyor cünkü eşler ast üst ilişkisi icerisinde calısıyorlar ve seffaf ve naturel bır bag kurulamıyor. Tabi ki geliş gidiş olucak ınsanız en nihayetınde sosyallesıcez tabii ama yorulmadan yormadan olmalı bu. Bakın sımdıden bu sorular yormus bıle sızı. Hele kı ınsanları cok önemseyip odagınıza sakın ha almayın kendınıze yapabileceğiniz en buyuk kötülük bu olur.

ast ust ilişkisi dediniz şu fıkra geldi aklıma;

Albayın biri rahmetli olmuş , hoca cenaze namazını kıldıracak , cemaat saf tutmuş ve başlamış cenaze namazına,

Hoca ; "Er kişi niyetine " der demez , cemaatin arkalarından merhum albayın eşi seslenmiş hocaya,
"Hocam hocam benim kocam 'Er değil Albaydı ! "

Z adlı başka bir arkadaş bulun..:ıslık:
Şaka bir yana böyle gruplama olayları anaokulunda kalmıyor mu?

26 yaşında koca koca kadınlarla boşuna uğraşmayın.
Değmez..
Şu pandemi gecsin el işi kurslarına gidersiniz oradan arkadaş edinirsiniz.

Benim merak ettiğim neden kaçarak evlendiniz?

Neden???
Babam asgari ücretle çalışıyor diye eşime değil de öğretmen eşimle evlendirmek istediği için. Zorladığı için. Dayattığı için..
Sevmediğim insanla özellikle de abim gibi olan bir adamla neden evleneyim?
Bende sevdiğim insanla evlendim. Çok şükür.

Fazla takılmayın. Mümkünse öğretmenler, memurlar böyle yerlerde takılır ve arkadaş gurubu oluşturur. Resim kursları vs olur. Buralara gidin. Özel okullarda kütüphane görevlisi vs gibi bir şeye başvurabilirsiniz. Sizin yaşınızda yeni atanan kişilerle görüşür, kendinizi geliştirirsiniz. Okul hayatınızı uzaktan eğitim,- açık öğretim vs devam edin. Yoksa böyle iç sıkıcı, saçma sapan kişilerle kısır döngüye girersiniz.
Zaten mutfaktaki başarımı aşçılığı kazanarak taçlandırdım.Hayırlısı.

ast ust ilişkisi dediniz şu fıkra geldi aklıma;

Albayın biri rahmetli olmuş , hoca cenaze namazını kıldıracak , cemaat saf tutmuş ve başlamış cenaze namazına,

Hoca ; "Er kişi niyetine " der demez , cemaatin arkalarından merhum albayın eşi seslenmiş hocaya,
"Hocam hocam benim kocam 'Er değil Albaydı ! "
Evet cok ıyı bir örnek oldu bu cıdden esler böyle esının rutbesıyle konusur rütbesıyle insan secer cogunun kendı kımlıgı yok gıbıdır eslerının gölgesı altında ahkam keserler. Bu sebeple asla cok önemsememek geregınden fazla dwger vermemek, hep varmış ve hıc bıtmeyecekmıs gıbı anlam yüklememek gerekıyor nihayetinde suni bir ilişki.

Eşyanızın yetersiz olduğu düşüncesi aslında sizi üzüyor gibi hissettim.
3 yıl içinde eşyaları tamamlama fırsatınız olmadı mı?
Kredi filan mi çektiniz ?
Borcunuz mu çok?
Çok gençsiniz eşya biraz içinizde kalmis gibi hissettim.
Eşim asgari ücretle çalışırken pek yeterli olmuyordu kazandığı şimdi de bu mesleğe geçince araba aldık. Yeni yeni alıyorum eşya. İçimde eşyadan çok çekim kaldı. O da önümüzdeki yaza inşallah. Ama eşimle mutluyum çok şükür. Bu her şeyi unutturuyor.

Tecrübeli bir asker eşi olarak size nacizane tavsiyem kurslara yazılmak eger yoksa ehliyet kursuna gitmek hıc bırı olmaz ıse açık öğretim ünv. okumak ve kendinizi gelistırmek. Yasınız küçük cocuk da yok anladıgım kadarıyla ahh öyle güzel zamanlarınız kı. Evet uzaktasınız evet gurbettesınız yalnızsınız sızı cok cok ıyı anlıyorum ama ınanın bana hıc degmıyor en iyi arkasım dedıgnız kişiye bile degmıyor cünkü eşler ast üst ilişkisi icerisinde calısıyorlar ve seffaf ve naturel bır bag kurulamıyor. Tabi ki geliş gidiş olucak ınsanız en nihayetınde sosyallesıcez tabii ama yorulmadan yormadan olmalı bu. Bakın sımdıden bu sorular yormus bıle sızı. Hele kı ınsanları cok önemseyip odagınıza sakın ha almayın kendınıze yapabileceğiniz en buyuk kötülük bu olur.
Bu yıl aşçılığı kazandım. Dışarıdan onu okuyacağım. Aynı zamanda silahlı güvenlik sertifikası almaya uğraşıyorum. Ama bu meslekte bir eşle ömür sürdürmüş bir kadın görmek güzel. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

Nolur büyük düşün .çocuk gbi düşünceler bunlar ☹️

Eşinizin düzenli işi de varmış neden eşya almıyorsunuz borcunuz mu var?
Onlardan ziyade bu duruma siz takılmışsınız. Eşyalara takılan insanlarsa zaten varsın olmasınlar
Eşyaları yeni aldık daha gelmediler henüz. Taşınacağım için yeni ev adresine gelecekler. Çok şükür aldık ama şimdi bu biraz daha eskilerle karşılamak istemiyorum

Zaten mutfaktaki başarımı aşçılığı kazanarak taçlandırdım.Hayırlısı.
Uclu ilişkiler cok zordur muhakkak bır yerde pürüz verir kı sımdıden z sinyal verıyor gıbı. Bu durumda yapmanız gereken sey onların ilişkiyle hıc ılgılenmeyıp sadece y ıle gorusmeler yapmak. Esyaya gelınce sız rahatsız oldugunuzu bellı edersenız onlar sızın bu durumdan sıkıntı duydugnuzu anlarlar buyuk bir ihtimalle de önyargı olustururlar sıze karsı. Hıc kasmayın kendınızı tayıncıyız almadık gıde gele hurda olacagnına 2. dogumuzdan sonra alıcaz deyın cıkın ısınden.Guler yuz sıcak samımı bır ortam en guzel seydır anlayana ha anlamadılar mı o zman görüsmezsınız olır bıter.

Belki yasları daha büyük ve yakın olduğu için daha samimi olmuşlardır.

Böyle grup halinde davranmak çok saçma geliyor.

Onlar seni dışlasa ne olacak ki sende kurslara vs katıl yeni bi çevre edin

Belki yasları daha büyük ve yakın olduğu için daha samimi olmuşlardır.

Böyle grup halinde davranmak çok saçma geliyor.

Onlar seni dışlasa ne olacak ki sende kurslara vs katıl yeni bi çevre edin
Sorun şu ki ben kursa da katıldım her yere gittim. Ama bilmiyorum benim şöyle gerçekten de kaliteli bir arkadaşım olmadı. Çünkü insanlar çok yalaka geliyor. Eşimin mesleğini soruyorlar söyleyince beni adımla değil eşimin mesleği ile anıyorlar.Dahası çpk zengin zanneden var. Bi kız kursta bana gelip ben senden daha güzel yemek yapıyorum demişti.Hiç tanımıyorum. İnsanlar ne istiyor anlamıyorum.

Sorun şu ki ben kursa da katıldım her yere gittim. Ama bilmiyorum benim şöyle gerçekten de kaliteli bir arkadaşım olmadı. Çünkü insanlar çok yalaka geliyor. Eşimin mesleğini soruyorlar söyleyince beni adımla değil eşimin mesleği ile anıyorlar.Dahası çpk zengin zanneden var. Bi kız kursta bana gelip ben senden daha güzel yemek yapıyorum demişti.Hiç tanımıyorum. İnsanlar ne istiyor anlamıyorum.
Boşver ya

Kafa yorma

Kaçarak evlendim demişsin mutlusun inşallah ?

Siirt Pervari de kalmıstık uzuun zman once ne bır market ne kırtasiye hıc bırsey yok. Cıkıp yurumek bıle cesaret ısterdı(simdilerde oyle degıl) gün yapıyordu asker eslerı ben katılmak ıstemedım cunku bılıyordum az cok nasıl tuhaf bir ortam oldugnu. Katılmadıgım ıcın esım uyarı aldı cünkü hanfendının(binbaşının eşine böyle hıtap etmek zoeundaydık) isteğiydi ama ben yıne de gıtmedım ve sonuc olarak dışlandım. Askerler arası hiyerarşinin aile üyelerine olumsuz etkısını de bu sekılde ögrenmıs oldum ama cok da ıyı oldu bu sekılde acıktan da olsa ıkıncı lısans egıtımımı tamamladım ehlıyetımı aldım.

Siirt Pervari de kalmıstık uzuun zman once ne bır market ne kırtasiye hıc bırsey yok. Cıkıp yurumek bıle cesaret ısterdı(simdilerde oyle degıl) gün yapıyordu asker eslerı ben katılmak ıstemedım cunku bılıyordum az cok nasıl tuhaf bir ortam oldugnu. Katılmadıgım ıcın esım uyarı aldı cünkü hanfendının(binbaşının eşine böyle hıtap etmek zoeundaydık) isteğiydi ama ben yıne de gıtmedım ve sonuc olarak dışlandım. Askerler arası hiyerarşinin aile üyelerine olumsuz etkısını de bu sekılde ögrenmıs oldum ama cok da ıyı oldu bu sekılde acıktan da olsa ıkıncı lısans egıtımımı tamamladım ehlıyetımı aldım.
Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın.Ast üst ilişkisi de zor. Bizde öyle bir durum yok hepsi aynı ay, aynı yıl eğitim görüp aynı bölükteler. Sadece diğer iki kadının eşlerinin tatil ve nöbet günleri aynı.

Evınıze kendınıze odaklanın gerısı teferruat.Kalıtelı arkadas olsun ıstıyorsanız zaman gecırmıs olmak ıcın degıl bırbırınıze bırseyler katıp düşündürebilen insanlarla olmanız gerekır.Gurbetteyım dıye kımseye mecbur degılsınız secıcı olun gün bitiminde sayaç sıfırsa ne anladık o arkadaşlıktan.

Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın.Ast üst ilişkisi de zor. Bizde öyle bir durum yok hepsi aynı ay, aynı yıl eğitim görüp aynı bölükteler. Sadece diğer iki kadının eşlerinin tatil ve nöbet günleri aynı.
Eşleriniz uzman er sanırım off işiniz oyle zor kı cok zor.

Back
X