Güzel kardeşim, hem bebeğini uzunca zaman beklemiş hem de bebeğinin olamayacağını ısrarla söyleyen doktorların da aslında bir yerde ne kadar aciz olduklarını gören bir anne olarak yazıyorum sana bunları ; aslında bebeğim nedeniyle çok vaktim olmamasına rağmen, bu yaşadığın duyguları bir zamanlar ben de yaşadığım için ve ne kadar çok morale ihtiyacım olduğunu hatırladığım için yazıyorum sana... Yorum yapmadan ; gerçekleri yazıcam sadece, sen ordan kendine olanı çek al.. ve mutlu ol, anne ol...
Meryem Suresi /Ayet 8-9 :
-Rabbim, dedi, nasıl benim bir çocuğum olabilir ki karım kısır ben ise son derece yaşlıyım? Sen Allah'ın işine mi şaşırıyorsun, Allah'a bu elbette çok kolaydır.Daha önce, sen hiçbir şey değilken seni de yaratmıştım, buyurdu.
Fatır Suresi/ Ayet 11
Allah, sizi topraktan, sonra spermden yaratmıştır. Sonra sizi çiftler kıldı. Bir dişi Onun haberi olmadan ne gebe kalır, ne de doğurur. Ömrü uzun olanın, ömrünün uzatılması veya ömründen kısatılması ancak bir kitaptadır. Bu Allaha çok kolaydır.
Bakara Suresi / ayet 153
-Ey inananlar, sabır ve namaz/dua ile (Allahtan) yardım dileyin, şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir.
Bakara Suresi / Ayet 186
Kullarım benden sana sorarlarsa; şüphesiz ben yakınım. Bana dua edenin, dua ettiği zaman, duasına karşılık veririm. O halde onlar da benim davetime icabet etsinler ve bana inansınlar ki doğru yolda olsunlar.
Hud Suresi / ayet 11
Güçlüklere göğüs geren, dürüst ve erdemli davranan kimselerın günahlarından ötürü arınma, bağışlanma ve büyük bir mükafat beklemektedir.
Enfal Suresi/ Ayet 67
-Ey Peygamber! Allahın yardımı sana ve sana uyan müminlere yeter.
Lokman Suresi / ayet 34
Kıyamet anının bilgisi Onun katındadır. Yağmuru O yağdırır. Rahimlerde olanı bilir. Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilmez. Hiç kimse hangi yerde öleceğini bilmez. Allah, her şeyi bilen ve haberdar olandır.
Araf Suresi / Ayet 189
Sizi tek bir kişiden yaratan ve kendisiyle huzur bulması için ondan eşini var eden Odur. İnsan, eşini bürüdüğü zaman eşi hamile kalır. Onunla bir süre geçer. Yükü ağırlaşınca Rableri olan Allaha dua ederek: -Eğer bize sağlam bir çocuk verirsen sana şükredenlerden oluruz, derler.
Allah'a dua et, bak sana imkansız denilen şeyleri örnek veren ayetleri yazdım. Bu durumu ben bizzat kendim yaşadım, duymakla görmekle olmuyor o işler biliyorum ; senin yaşadığın duyguların aynısını yaşadım. Sonra umutsuzluğumu söküp atan o ayeti okudum, sen de oku ; Allah'ın rahmetinden ancak kâfirler ümit keserler (Ankebût, 29/23; Yûsuf, 12/87; Hıcr, 15/56) Allaha çok dua et, sabırla namazla dua ile yardım iste...
Allah'ın herşeye gücü yeter. Eğer sen Allah'a çok güvenir isen, onun nasıl da yardım ettiğini göreceksin, daha iyi bileceksin...
Eğer bir şeyler olmuyorsa, sen elinden geleni yapmışsan, Allah'a tevekkülünü edip sabretmişsen ve bebeğin olmuyorsa, yine aynı güvenle Allah'a şükret, belki senin sizin için hayırlı olan bu olacaktır. Asla kendini böyle üzüp, isyan etme, acıtma yüreğini.
Seni de, bizleri de, gönüllerimizde olanları, gizli olan açık olan herşeyi biliyor Rabbim. Seni de bizi de herkesi de duyuyor, dualarımızı dileklerimizi işitiyor... Onun için kendini boşlukta, zorda hissetme, herkesten önce Rabbine dua et...
Allah hayırlı evlatlar, hayırlı ömürler versin ; mutlu ol, anne ol, hadi bakalım : )