• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadın yalnız da mutlu olamaz mı?

dediğim hanım bir gün bana anlattı..birleri onu istemeye gelmişler rüyasında..
ama bu hanımın beklentileri ve kriterleri olduğunda işi zor olmuş hayatta..
Bu tarz hikayelerin altında dramatik bir şeyler vardır bence. Ve bence o kadın pişmandır şimdi.
Vucudu üretmeye müsaitken üretmediği için hem fizyolojik hem de psikolojik olarak bünyesi itiraz ediyordur, buna kızıyordur. Ama yapacak bir şey yok.
Benim de bir tanıdığım var. 45 yaşında öğretmen. bir gün dedi ki: gençken annem hastaydı anneme bakmak içn hep erteledim evliliği, beni isteyenler oldu ama ben istemedim. Şimdi pişman oldum. Ben istiyorum ama artık isteyen yok.

O bazı insanların içini biliyor musunuz cryptic ? İnsanların çalışacak gücü , kuvveti yerinde iken ilerleyen yaşları için bir miktar birikim yapmak istemeleri yanlış değil bence.

Arkadaşınız ruhen ve fikren kendine denk insanı geç bulmuş , erken kaybetmiş sadece.
ya 11 yılda onlarla akraba gibi olmuştum..çok kötü bir tecrübe ama olması gerekliymiş..bence onlarda bana bir şeyler kattı..adam kadına sürekli bağırırdı..kadın sürekli adamdan şikayet ederdi..ama boşanmazlar..hep birbirlerini yediler..adam son 3 senede bunama hastası oldu..bir gün br tabak bir şeyle kapılarına gittim adam açtı kadın yoktu adam bayıldı..kadını aradım..kadın bana diyorki..kötüye bir şey olmazo_O

banada diyorlar ,yazık niye evlenmedim kimse yokmu tüh diye bazen üzücü oluyor bazen gülüp geçiyorum.yalnızım etraftan duyduğum evlilik hayatları beni dahada evlilik kurumundan çok uzaklaştırıyor . şuan yalnızım budurumdan memnunum

ben kadere çok inanan bir insanım.tabiki kariyerini seçip,ummadığı anda evlenen arkadaşlarımda var çevremde.
bişeyleri diretmemek gerekiyo bize yazılan kaderi yaşıyoruz.figuranız biz
ama şunada inanıyorum insanlar büyük konuşmalarının bedelini bir şekilde ödüyorlar bu arkadaşım yada x biri içinde geçerli....
Belki o da kaderin bir parçası....
ya da kader kısmen elimizde..
Burada gizli bir şey var benim de kısmen içinden çıkamadığım.

Bu tarz hikayelerin altında dramatik bir şeyler vardır bence. Ve bence o kadın pişmandır şimdi.
Vucudu üretmeye müsaitken üretmediği için hem fizyolojik hem de psikolojik olarak bünyesi itiraz ediyordur, buna kızıyordur. Ama yapacak bir şey yok.
Benim de bir tanıdığım var. 45 yaşında öğretmen. bir gün dedi ki: gençken annem hastaydı anneme bakmak içn hep erteledim evliliği, beni isteyenler oldu ama ben istemedim. Şimdi pişman oldum. Ben istiyorum ama artık isteyen yok.
böyle çok insanlar var ipek ...

"ben kariyerimi seçtim,sen ev hanımlığını çocuk dogurmayı seçtin...ben 4000liramaaşımla günümü gün ediyorum,sen kendini evine ve çocuguna adadın.hangimiz doğru yaptık yagmur"

Bence eğer cidden bu cümleleri kurdu ise size o hanım bence sizi değil kendini aşağılamış, ben olsam öyle düşünürdüm.
Tatilde 21 yaşında bir kızla tanıştım 36 yaşında çocuksuz olduğumu duyunca " aaa benim annem 38 yaşında ki" dedi.
Bana sen geç kalmışsın demek istedi, bende altta kalmadım tabi.
Erkek arkadaşı" siz sanırım kariyeri seçtiniz " deyince bende " evet kendimi kariyerime verdim dünyayı dolaşıyorum, 17'im de çocuk sahibi olup evde oturmadım ama evlenip 40'ımda da çocuk sahibi olabilirim, olmayabilirim de Allah büyük" dedim. Kıza vereceğim en güzel cevap buydu bence..

Yani her iki taraftan da birbirlerine ders vermeye çalışan densizler oluyor, umursamamak en iyisi.
çok güzel bir cevap olmuş anlayana....

herşey kısmet dediğiniz gibi sizin yerinizde olmak isteyecek insanlar var...keşke evlenmeseydim de kariyer yapsaydım,dünyayı gezseydim diye düşünen...sanırım hep bir şikayet var bulundugumuz hayattan...

banada diyorlar ,yazık niye evlenmedim kimse yokmu tüh diye bazen üzücü oluyor bazen gülüp geçiyorum.yalnızım etraftan duyduğum evlilik hayatları beni dahada evlilik kurumundan çok uzaklaştırıyor . şuan yalnızım budurumdan memnunum
emin ol güzel evliliklerde var..dört dörtlük olmasada..güzel evlilikler..insan hayatı yalnız yada birlikte mükemmel olamaz değilmi..

onla alakası yok bu olay oldugunda 2009du ve ben bebeğime hamileydim yani 23 yaşındaydık ikimizde o 1 sene olmuştu göreve başlayalı ve ben kısa b,r çalışma hayatımdan sonra evlenip hamile kalmıştım.
Yaşlarınız da geçmiş baya yani kız geç kalmış bir yaşta söylememiş bunu. ben de yeni olan bir şey sanmıştım. O zaman bu senin seçiminin doğru olduğunu göstermez ki..
İkiniz de imkanlarınıza göre bir seçim yapmışsınız, onu yaşıyorsunuz. 23 lü yaşlarda çocuk nispeti yapar gibi "ben doğru yaptım benim çocuğum var ama sen bunlardan mahrumsun" gibi bir anlam yüklenmiş gibi. Bilemiyorum bana gereksiz geldi.

Etraftan duyduğum sözler hep birbirine benziyor. "Sen mi körsün, etrafındaki erkekler mi? Niye hala sevgilin yok? Niye hala evlenmedin? Böyle nereye kadar gidecek?"...

Bilmiyorum. Bildiğim tek şey şu, ben sevmeden bir adamın elini bile tutamam!...

İyi bir işim, güzel bir hayatım var. Mutluyum. Sevdiğim ve sevildiğimi hissettiğim bir ilişkimin olmasını elbette istiyorum ama tabir yerindeyse yok diye de "Aranmıyorum". Herkesin sevgilisi mi olmak zorunda? Sevgilisi veya kocası olmayan kadın "Eksik" kadın mı? Şu hayatta nasip, kısmet ve hayırlısı diye bir şey yok mu? Tanıştığım her erkeğe "Müstakbel" gözüyle mi bakmalıyım? Varsayalım ki aradığım gibi birini bulamayıp hiç evlenmezsem, yarın öbür gün illa mutsuz ve yalnız mı öleceğim? Bilmem kaç tane çocuğu olup da, yapayalnız kalan, yaşayan insanlar yok mu? Evlenip de mutsuz olan bu kadar kadın başka bir galaksiden mi? 'Sevebileceğim gibi biri çıkarsa ancak' demek bu kadar mı yanlış? Hayat illa belli formüllerle mi yaşanmalı ve mutluluk illa o formüllere mi bağlı?

Offf diyorum artık sadece. Offf...

Ya toplumun istedikleri ile yaşamak zorunda değilsin..
Ben huzurun insanın klasik yoldan giderek yakalayabileceğine inanmıyorum.Hadi zamanı geldi evleneyeim hadi zamanı geldi çocuğum olsun...Olmadı mı feryat figan oldu mu yine dertler derya...Bu değil hayat....Yaşadığımız anın güzel yönlerini görmek yakalayabilmek:)
Ayrıca özgürlüğümüzün tadını çıkarmak lazım bir gün nasılsa tutsak olacağız:)

suan bunlari tartismak bile anlamsiz...herkesin kendi secimi..kimine gore 3-4 bin lira maas alip gezmek daha onemli...kimine gore cocuk dogurup evinde oturmak...ha bana gore ikisininde arti ve eksi yonleri var...

ben bazen bekar zamanlarimi ozluyorum, ama suan cocugumu dusundugumde inanin ne dunyayi dolasmak ne de saraylarda oturmak isterdim...

herkesin kendi secimi ve dogrulari..

çok güzel bir cevap olmuş anlayana....

herşey kısmet dediğiniz gibi sizin yerinizde olmak isteyecek insanlar var...keşke evlenmeseydim de kariyer yapsaydım,dünyayı gezseydim diye düşünen...sanırım hep bir şikayet var bulundugumuz hayattan...
Bu şekilde düşünüyorsan arkadaşına neden kırıldığını gerçekten anlamadım.

Ya toplumun istedikleri ile yaşamak zorunda değilsin..
Ben huzurun insanın klasik yoldan giderek yakalayabileceğine inanmıyorum.Hadi zamanı geldi evleneyeim hadi zamanı geldi çocuğum olsun...Olmadı mı feryat figan oldu mu yine dertler derya...Bu değil hayat....Yaşadığımız anın güzel yönlerini görmek yakalayabilmek:)
Ayrıca özgürlüğümüzün tadını çıkarmak lazım bir gün nasılsa tutsak olacağız:)
Bu da evlilik esaret gibi olmuş. İmza atınca çağdaş bir köleliğe baş koymuyorsun ki. Doğru insanla evlenirsen evlilik bekarlıktan çok daha güzel bir şey.

Yaşlarınız da geçmiş baya yani kız geç kalmış bir yaşta söylememiş bunu. ben de yeni olan bir şey sanmıştım. O zaman bu senin seçiminin doğru olduğunu göstermez ki..
İkiniz de imkanlarınıza göre bir seçim yapmışsınız, onu yaşıyorsunuz. 23 lü yaşlarda çocuk nispeti yapar gibi "ben doğru yaptım benim çocuğum var ama sen bunlardan mahrumsun" gibi bir anlam yüklenmiş gibi. Bilemiyorum bana gereksiz geldi.
hah bende onu diyorum
o yaşlarda gereksiz bir cümle kurup bıd bıd yok ben mi kazandım sen mi muhabbetine girmesi dogru değildi bence işte
herkez bir seçim yapıyo ve onu yaşıyor kimsenin bunu yargılamaya hakkı yok bence.ukalalıktan başka bişi değil bu.bende aradan geçen 5 yılda ne değiştiğini sölüyorum.o yalnız ve hala kariyer peşinde.beni aşagıladı belki o zman ama şimdi facede yalnızım mutsuzum paramı yiyecek bi dostum bile yok tarzı paylaşımları var.buna kesinlikle sevinmiyorum ama demin de dediğim gibi.büyük konuşmasının yanlışını çekiyor

suan bunlari tartismak bile anlamsiz...herkesin kendi secimi..kimine gore 3-4 bin lira maas alip gezmek daha onemli...kimine gore cocuk dogurup evinde oturmak...ha bana gore ikisininde arti ve eksi yonleri var...

ben bazen bekar zamanlarimi ozluyorum, ama suan cocugumu dusundugumde inanin ne dunyayi dolasmak ne de saraylarda oturmak isterdim...

herkesin kendi secimi ve dogrulari..
aynen öle herkesin kendi hayatı ve seçimi
insanları aşagılamak yanlış sadece

hah bende onu diyorum
o yaşlarda gereksiz bir cümle kurup bıd bıd yok ben mi kazandım sen mi muhabbetine girmesi dogru değildi bence işte
herkez bir seçim yapıyo ve onu yaşıyor kimsenin bunu yargılamaya hakkı yok bence.ukalalıktan başka bişi değil bu.bende aradan geçen 5 yılda ne değiştiğini sölüyorum.o yalnız ve hala kariyer peşinde.beni aşagıladı belki o zman ama şimdi facede yalnızım mutsuzum paramı yiyecek bi dostum bile yok tarzı paylaşımları var.buna kesinlikle sevinmiyorum ama demin de dediğim gibi.büyük konuşmasının yanlışını çekiyor
Hala kariyer peşinde olması çok normal 28 yaşında değil mi?
Sen bir istisna olabilirsin 23 yaşında evlenip da istediğin gibi bir hayatın olabilir ama normal şartlarda 23 çok erken bir yaş evlenmek için. Benim gözlemim okul bitip de 3-5 yıl çalışıp evlenen insanlar hem daha mantıklı evlikler yapıyorlar, hem de daha uzun soluklu.

Bu da evlilik esaret gibi olmuş. İmza atınca çağdaş bir köleliğe baş koymuyorsun ki. Doğru insanla evlenirsen evlilik bekarlıktan çok daha güzel bir şey.
Öyle demek istemedim tabiki ama o doğru insan kaç tane? Bu da bir gerçek Türkiye gerçeği:) Arkadaşım daha nişanlıyken nişanlısı istemiyor diye bir saatlik yoldan gelemedi..Erkekler de bir tuhaf izin verme izin vermeme olayı oldukça çoğu evlilik esaret neyse bu konu dışı ama
diyeceğim şuydu yani: Her anımızın tadını çıkaralım kötüye odaklanırsak zaten herkesin hayatının birbirindn berbat yönü muhakkak var...

emin ol güzel evliliklerde var..dört dörtlük olmasada..güzel evlilikler..insan hayatı yalnız yada birlikte mükemmel olamaz değilmi..

tabiki güzel evlilikler var onlara lafım yok ama sanki annelerimizin zamanında evlilikler daha güzelmiş hani deniyor zamane evlilikleri daha kısa ama bu zamane evliliklerinde bile mükemmel evliliği olanlara rabbim daha da mutlu etsin.fakat illa yaş geldi evlen bak bu beğendi aileden akrabalardan isitiyen var evlen gibi illa evliliğe zorlamak bir şekilde psikolojik baskı yapmak bence doğru değil bana göre evlilik iki kişinin duygularının aynı olmasıyla olur birilerinin demesiyle değil ve insan kendini hazır hissetmeli...sevmeli sevilmeli aynı evi paylaşacağım kişiyle yabancı gibi değil bir bütün olunmalı.

biraz yaşı ilerlemişse evlilik yapmamış sa etraf neler neler diyor kime kulak kapatıyorsun kimine ttınnnn diyorsun ama ve evet sevdiğin biriyle kalan ömrünü paylaşmak çok güzel olsa gerek ama seven sevdiğim biriyle olmalı ..

Öyle demek istemedim tabiki ama o doğru insan kaç tane? Bu da bir gerçek Türkiye gerçeği:) Arkadaşım daha nişanlıyken nişanlısı istemiyor diye bir saatlik yoldan gelemedi..Erkekler de bir tuhaf izin verme izin vermeme olayı oldukça çoğu evlilik esaret neyse bu konu dışı ama
diyeceğim şuydu yani: Her anımızın tadını çıkaralım kötüye odaklanırsak zaten herkesin hayatının birbirindn berbat yönü muhakkak var...
Aslında belki hayatımız boyunca tam anlamıyla 1 kere karşılaşabilme durumumuz var o doğru insanla.

Sen tencereysen kapağın mutlaka var ama karşılaşmamışsındır.

Ben eşimle evlenmeden önce başka insanlarla da çıktım. Ciddi düşündüğüm kişiler de vardı. Ancak eşimle evlendiğim zaman “eğer onunla evleneceğimi bilseydim kimseye yan gözle bile bakmazdım onu beklerdim” diyorum.

Çevredeki kötü örnekler hep bozulan dünyanın eseri. Sen kendini doğru buluyor musun? Cevap muhtemelen “evet” olacaktır. Bu cevabı verecek doğru erkek de var.

Back
X