Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
güzel bir soru aslında ve biraz kültürel bir soru.kızlar bir şey soracağım size..Türkiyede genelde erkek yada akadın özgür olmak içinde evlenmiyormu![]()
Hala kariyer peşinde olması çok normal 28 yaşında değil mi?
Sen bir istisna olabilirsin 23 yaşında evlenip da istediğin gibi bir hayatın olabilir ama normal şartlarda 23 çok erken bir yaş evlenmek için. Benim gözlemim okul bitip de 3-5 yıl çalışıp evlenen insanlar hem daha mantıklı evlikler yapıyorlar, hem de daha uzun soluklu.
evet ben erken evlendim bu konuda hemfikiriz.Hala kariyer peşinde olması çok normal 28 yaşında değil mi?
Sen bir istisna olabilirsin 23 yaşında evlenip da istediğin gibi bir hayatın olabilir ama normal şartlarda 23 çok erken bir yaş evlenmek için. Benim gözlemim okul bitip de 3-5 yıl çalışıp evlenen insanlar hem daha mantıklı evlikler yapıyorlar, hem de daha uzun soluklu.
benim çıktıklarımın hepsi iyi insanlardı..evlenmek için şaartları müsait değildi?Aslında belki hayatımız boyunca tam anlamıyla 1 kere karşılaşabilme durumumuz var o doğru insanla.
Sen tencereysen kapağın mutlaka var ama karşılaşmamışsındır.
Ben eşimle evlenmeden önce başka insanlarla da çıktım. Ciddi düşündüğüm kişiler de vardı. Ancak eşimle evlendiğim zaman “eğer onunla evleneceğimi bilseydim kimseye yan gözle bile bakmazdım onu beklerdim” diyorum.
Çevredeki kötü örnekler hep bozulan dünyanın eseri. Sen kendini doğru buluyor musun? Cevap muhtemelen “evet” olacaktır. Bu cevabı verecek doğru erkek de var.
kızkardeşim eşi için söylemişti tv bile izlemeye fırsat bulamazmış kalabalık olduklarından evlenince rahat etti diye..erkeklerde çıkamıyorki çoğu zaman..güzel bir soru aslında ve biraz kültürel bir soru.
baba evindeki huzursuzluk ya da yoksulluktan kaçıp koca evine sığınmak bir evlenme nedeni. Hatta baba evinde kapalı olup da ileride kocası açarsa açsın o zaman o adama geçiyor hakkı diyen bir sürü eğitimsiz baba var. şöyle bir ailden çıkan kız için evlilik özgürlük.
Ben de yeni mezun olmuşken okuldan bir sevgilim vardı onunla evlenmek istemiştim. Ben çalışmaya başlamıştım o mezun olamamıştı henüz. Askerliği, iş bulma detayları falan kanımın ışık hızıyla aktığı zamanlarda önemli ayrıntılar değildi. Nasıl olsa hallolur. Sonra babam izin vermedi okul bitsin öyle nişan vs hele sen biraz çalış bakarız dedi.bende isterdim biraz daha erken evlenip erken anne olmayi...haa bunu ne zaman farkettim evlenip hele birde anne olunca...tuh dedim keske daha once evlenseydimde daha cok tadini cikarsaydim..benim yasimda olup boyu kadar cocugu olanlar var..ozeniyorum onlara Allah gonlumu biliyor...Rabbim kismet ettiyse gene olur tabii, biraz gec olur o baska..gec olsun guc olmasin diyelim...ama dedigin gibi bende once okul sonra is dedim...yoksa ayiptir soylemesi ilk gorucum 13 yasinda gelmis...halbuki yasimi oldugumdan bile kucuk gosteririm...20 li yaslarimdada geldi okula yeni basladigim zamanlar...evlenip cocugum olabilirdi belki...ama es konusunda dogru secim yapmis olurmuydum bilmiyorum onuda...kisaca bazi seyler kismet...
Canım sen zaten tehlikeli zamanları atlatmışsın. Herkes için de kısa soluklu olacak diye bir şey yok zaten.evet ben erken evlendim bu konuda hemfikiriz.
çalışma hayatımda olmadı evlenmeden önce
umarım kısa soluklu olmaz evliliğim senin dediğin gibi
tabii bu da önemli bir sebep evlenmektekızlar bir şey soracağım size..Türkiyede genelde erkek yada akadın özgür olmak içinde evlenmiyormu![]()
Ben de yeni mezun olmuşken okuldan bir sevgilim vardı onunla evlenmek istemiştim. Ben çalışmaya başlamıştım o mezun olamamıştı henüz. Askerliği, iş bulma detayları falan kanımın ışık hızıyla aktığı zamanlarda önemli ayrıntılar değildi. Nasıl olsa hallolur. Sonra babam izin vermedi okul bitsin öyle nişan vs hele sen biraz çalış bakarız dedi.
Ben çalışma hayatına başlayınca görüşlerim, ufkum genişledi. Sonra yavaş yavaş koptuk. Ve o zaman o kadar basit mevzulardan dolayı tartışıyormuşuz ki.. Hasbel kader o zaman evlenmiş olsaydım diyorum boşanmış mıydım acaba?
Ben 27 yaşımda evlendim, şu an 34 yaşındayım, o hala bekar.
Eşimle evlenirken beynim oturmuştu, iş hayatım dahil tüm ayrıntılar artık tamamdı benim için. Beyin olarak bunu hissediyorsun zaten. O yüzden 23 bana erken geldi. Ama ben de diyorum keşke kızımı daha erken doğursaydım da 2. Çocuk istediğim şu zamanları doğurganlığımın son demlerine bırakmasaydım.
34 yaşındayım ve hiçbir zaman ikinci çocuğu düşünmedim. Allah’a hep hayırlısı ise gönlüme düşür diye dua ettim sadece. Toplumda hep tek çocuğa karşı baskı var biliyorsun.benim annem 17 yasinda evlenmis...simdi bana diyor..cok sanslisiniz...ayaklariniz yere basiyor..hic birsey dusunmeden evlendik bizler...sonra kv kp gorumce...bilirsin iste klasik seyler...halbuki farkli sartlarda olsaydi annem o kadar uzulur yipranirmiydi bilmiyorum. bende sakasina takiliyorum..bos ver anne ne guzel birsey dusunmemissiniz..bizler yok gecim derdi yok cocuklari nasil yetistircez..sonra birde cocuk olmuyor doktor doktor geziyoruz...omrumuzden omur gidiyor diyorum..tabii bu isin sakasi...herkesin pismanliklari vardir...erken evlenseydin suanki gibi mutlu olur muydun? onuda Allah bilir tabii...dedigim gibi kismet nasib...
ama su dedigine katiliyorum..insan sadece anneligi erken tatmadigina pisman oluyor...ama soyle dusun..erken vakit evlenseydin o adamla...ondan cocugun olsaydi ve bosanmis olsaydin...olan cocuga olacakti bu seferde...bunlar tabiiki varsayim...
buarada neden dogurganligimin son demi diyorsun. henuz cok gencsin canim, Rabbim ol desin yeterki...nasibi kismeti varsa olur insaAllah...Rabbim saglikli hayirli evlatlar versin yeterki. gercekten nasib kismet bazi seyler
34 yaşındayım ve hiçbir zaman ikinci çocuğu düşünmedim. Allah’a hep hayırlısı ise gönlüme düşür diye dua ettim sadece. Toplumda hep tek çocuğa karşı baskı var biliyorsun.
Şimdi eşim de ben de istiyoruz. Bunun içinde babamı kaybetmemin payı da var. Kardeşlerimle destek olduk birbirimize. Kuzenler vs bunlar geçici paylaşıyor acıları. Ama gecenin 2 sinde kardeşim beni arayıp da “babamı rüyamda gördüm gerçek gibiydi sarıldım ona” diye ağladığı zaman “hadi be nereden çıktın şimdi demiyorsun. “hadi anlat nasıl gördün” diyorsun. Bir iki karşılıklı ağlıyorsunuz… Bilirsin işte…
Sonra kızım yalnız kalmasın dedim. Allah nasip ederse bu sene içinde olursa istiyorum. Olmazsa artık düşünmeyeceğim sanırım. Birkaç yıl önce sabrettiğim şeyler şimdi fazla geliyor. Bir de çocuğun sağlık durumlarını ele alırsak hani kesin öyle olur diyemeyiz ama ya olursa insanın içinde hep bir azap kalır.
banada ikinci çocuk ço söylendi..evet yaş ilerledikçe çocuğa yetişememe,jenerasyon farkı.yetememe korkusu var bende..onedenle düşünmüyorum.34 yaşındayım ve hiçbir zaman ikinci çocuğu düşünmedim. Allah’a hep hayırlısı ise gönlüme düşür diye dua ettim sadece. Toplumda hep tek çocuğa karşı baskı var biliyorsun.
Şimdi eşim de ben de istiyoruz. Bunun içinde babamı kaybetmemin payı da var. Kardeşlerimle destek olduk birbirimize. Kuzenler vs bunlar geçici paylaşıyor acıları. Ama gecenin 2 sinde kardeşim beni arayıp da “babamı rüyamda gördüm gerçek gibiydi sarıldım ona” diye ağladığı zaman “hadi be nereden çıktın şimdi demiyorsun. “hadi anlat nasıl gördün” diyorsun. Bir iki karşılıklı ağlıyorsunuz… Bilirsin işte…
Sonra kızım yalnız kalmasın dedim. Allah nasip ederse bu sene içinde olursa istiyorum. Olmazsa artık düşünmeyeceğim sanırım. Birkaç yıl önce sabrettiğim şeyler şimdi fazla geliyor. Bir de çocuğun sağlık durumlarını ele alırsak hani kesin öyle olur diyemeyiz ama ya olursa insanın içinde hep bir azap kalır.
Canım 3,5 ay oldu babamı kaybedeli.basin sag olsun, cok uzuldum...Rabbim onun omrunu sizlere versin...
haklisin, ama o zaman tedavi yoluna gidebilirsin hani illa bu sene olmasini istiyorsan..belkide hemen ilk bir kac aydan hamile kalirsin...ilk cocugun kolay mi oldu bilmiyorum...ama dedigin gibi kardes baska oluyor, kardes gibisi yok...hani zit orneklerde var ama..kotuleri dusunursek evin yolunu bulamayiz...hani insan uzuluyor cocuguna dusundugu zaman..sanki ondan bu hakki esirgiyormus gibi...Rabbim buyuk, yeterki ol desin...bize dusen dua edip hayirlisini istemek...
ben oglumu yanliz evde oynarken gordugumde uzuluyordum...diyordum bi tanede kardesi olsa birlikte oynarlar..ilerde destek olurlar birbirlerine...halbuki sorsan durumumuz tam musait degil bile 2. cocuk icin...Rabbimden hayirlisini istedim hep...Allah gonlumu biliyor, cok dua ettim...cok sukur Rabbim nasib etti..ins. saglicakla kucagimizada aliriz...
ins. sende en kisa surede hamile kalirsin ve burda bizlere mujdeni verirsin canim.
Düşünceler değişebilir crytic. Ben de düşünmüyordum asla. Zaten düşünseydim hiç bu kadar beklemezdim. Eşime diyorum keşke geçen sene deneysemişiz ama hayırlısı böyleymiş.banada ikinci çocuk ço söylendi..evet yaş ilerledikçe çocuğa yetişememe,jenerasyon farkı.yetememe korkusu var bende..onedenle düşünmüyorum.
tekrar basin sag olsun canim...anliyorum boyle bir acin varken...cocuk dusunmezsin hemen...Canım 3,5 ay oldu babamı kaybedeli.
İlk kez bu ay korunmadım.
Kızıma ilk korunmadığım ay hamile kaldım. Ama tesadüf müydü bünyem mi müsait onu hiç bilmiyorum.
Bu ayın 26 sında regl olmam lazım. Ama babamı kaybettiğimden beri hep düzensiz. İleri atıyor yani, şu anda da hiç belirti yok zaten regl olacakmışım gibi, tatlı krizim dışında. Aralığa kadar deneyeceğim. Allah kısmet ettiyse zaten korunsan bile olur. O’na sığınmak ve güvenmek insana o kadar güven veriyor ki. Zaten hayırlı değilse olmasın..
Senin oğlun kaç yaşında? Kreşe falan versen çok faydasını görürsün. Allah sana da sağlıkla doğurmayı nasip etsin.
geç anne olmanın avantajlarıda var dez avantaşlarıda..bağırıp çağırmıyorum..sabırlı ve özverili olmaya çalışıyorum..tabiiki daha çocuğun olunca daha genç olsaydım diyebiliyor insan..ama hayatın getirdiği şekilde çokda elde olan bir şey değil..ben evlendiğim zaman istememe rağmen 7 sene sonra nasib oldu mesela..Düşünceler değişebilir crytic. Ben de düşünmüyordum asla. Zaten düşünseydim hiç bu kadar beklemezdim. Eşime diyorum keşke geçen sene deneysemişiz ama hayırlısı böyleymiş.
Senin de hiç belli olmaz, kesin konuşma.
Anladım canım. ne olursa olsun hayırlısı olsun.. doğanlar için de öyle önce kendine hayırlı bir çocuk olsun. Acılarını yaşamayalım yeter.geç anne olmanın avantajlarıda var dez avantaşlarıda..bağırıp çağırmıyorum..sabırlı ve özverili olmaya çalışıyorum..tabiiki daha çocuğun olunca daha genç olsaydım diyebiliyor insan..ama hayatın getirdiği şekilde çokda elde olan bir şey değil..ben evlendiğim zaman istememe rağmen 7 sene sonra nasib oldu mesela..