• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadın yalnız da mutlu olamaz mı?

Etraftan duyduğum sözler hep birbirine benziyor. "Sen mi körsün, etrafındaki erkekler mi? Niye hala sevgilin yok? Niye hala evlenmedin? Böyle nereye kadar gidecek?"...

Bilmiyorum. Bildiğim tek şey şu, ben sevmeden bir adamın elini bile tutamam!...

İyi bir işim, güzel bir hayatım var. Mutluyum. Sevdiğim ve sevildiğimi hissettiğim bir ilişkimin olmasını elbette istiyorum ama tabir yerindeyse yok diye de "Aranmıyorum". Herkesin sevgilisi mi olmak zorunda? Sevgilisi veya kocası olmayan kadın "Eksik" kadın mı? Şu hayatta nasip, kısmet ve hayırlısı diye bir şey yok mu? Tanıştığım her erkeğe "Müstakbel" gözüyle mi bakmalıyım? Varsayalım ki aradığım gibi birini bulamayıp hiç evlenmezsem, yarın öbür gün illa mutsuz ve yalnız mı öleceğim? Bilmem kaç tane çocuğu olup da, yapayalnız kalan, yaşayan insanlar yok mu? Evlenip de mutsuz olan bu kadar kadın başka bir galaksiden mi? 'Sevebileceğim gibi biri çıkarsa ancak' demek bu kadar mı yanlış? Hayat illa belli formüllerle mi yaşanmalı ve mutluluk illa o formüllere mi bağlı?

Offf diyorum artık sadece. Offf...
Aslında genelde bu tür yazılarda gizli bir evlenme isteği yansırdı. Senin yazında tam bunu alamadım. O yüzden soruyorum “sen evlenmek istiyor musun gerçekten?”

Evlenmek Türk kadınları için pembe panjurlu ev, mahalle dedikodusundan kaçmak gibi görünse de özünde doğru insanla mükemmel bir şey. Hele bir çocuk dünyaya getirmek tek kelime Allah’ın mucizesi ve lütfu.

Evlenmek için evlenme tabi ama mantık+aşk karmanı yapmaya çalış. Evlendikten sonra iyi ya da kötü sürprizler mutlaka olacaktır ama herkesin hayatının evlendikten sonra karardığını, mutsuzlaştığını düşünmek yanlış.

Ben 24-25 yaşındayken iş nedeniyle bir fuara gitmiştim ve sürekli görüştüğümüz birisi vardı iş bağlantılı. Kadın inanılmaz güzel, bakımlı, eğitimli ve Dubai’de yaşıyor , orada şirket kurmuş falan 45 li yaşlardaydı o zaman.

Bana dediği şey “ben çok pişmanım bir evlilik yapmadığım için, gençken hırslarım vardı hep es geçtim, şimdi her şeyim var ama eve gidince evim boş, çocuğum yok. Evlilik yapmak için geç kalma.” Kadın bir noktada mutsuz yani. Doğanın dengesi bu, olmuyorsa yapacak bir şey yok ama oluyorsa da zorlaştırmamak lazım.

Kedigen arkadaşım, insanlar konuşmaya karışmaya bayılıyor ve aşırı meraklılar. Dolayısıyla klişe bir söz olacak ama, bekarsan evlen, evliysen doğur, sonra ikinci çocuk ne zaman şeklinde konuşurlar. Ben de onlara diyorum ki, konuşmayla bir şey olmayacağına göre konuşabilirsiniz, bu benim hayatımı değiştirmez :)
Sen de hayatına, hayattan beklentilerine uygun, seninle bu yolda el ele yürüyecek birini bulursan bulursun, e kafana göre ve beklentilerine uyan birini bulamazsan da nasip kısmet. Hakkında hayırlısı olsun, Allah her şekilde mutlu etsin, önemli olan bu. Evli ve mutlu, keyifli insanlar da tanıyorum, evli ve mutsuz da. Bekar ve mutlu insanlar da tanıyorum, bekar ama mutsuz da. Bu tamamen insanın kendi algısıyla alakalı.

Mutlu olabilir elbette neden olmasın da ben o guruhtan değilim sanırım Allah'ın beni sinayacagi en önemli şey yalnızlık.
Bozuk saat gibi babam arada dogruları söyler; kimse tek basına yaratılmamış, herkesin bir eşi var

Olursunda kala kala boşanmışlar ve karektersizler kalıyor, iyiler seçiliyor ve evleniyor, yaşlanmak kadına artı getirmiyor zaman alehimize işliyor çocuk doğurmanın dahi vakti önemli 35 sonra riskli kala kala bozuk yumurtalar kalıyor , çocuk içinde kaliteli yumurtaya ihtiyaç var,birde boşanmış çocuğu olan adamla evlilik zor zaten hayatın kendisi zor ,boşanmış bir adamla evlenmekse evde kalmak daha hayırlı çekemem onun çocuğunu eski eşini her zaman ilk olmak OlursundOlursunda kala kala boşanmışlar ve karektersizler kalıyor, iyiler seçiliyor ve evleniyor, yaşlanmak kadına artı getirmiyor zaman alehimize işliyor çocuk doğurmanın dahi vakti önemli 35 sonra riskli kala kala bozuk yumurtalar kalıyor , çocuk içinde kaliteli yumurtaya ihtiyaç var,birde boşanmış çocuğu olan adamla evlilik zor zaten hayatın kendisi zor ,boşanmış bir adamla evlenmekse evde kalmak daha hayırlı çekemem onun çocuğunu eski eşini her zaman ilk olmak Olursunda kal
yaşamış ve tecrübe etmiş birisi olarak bu cümlenin altına imzamı atıyorum. aynen eski karısı, çocuğu bilmemnesi bisürü ıvırzıvır kuyruğu.. hergün sinir krizleri geçirmektense sıcak baba evimde huzurla oturur işime gelir giderim...

hıhııı erkeksiz kendini değersiz gören zihniyetten gelip ben de kariyerliyim havası basmandan belli çok zekisin öyle ki sevgilisi olmayan kıza sende sorun var demeye getiriyorsun erkeksiz hayat daha güzeldir emin olun ama senin gibiler bilmez tabii birey olamamış erkeğe sırt dayamaya alışmış olduğunuz için..

Kendi düşüncelerinizi genele empoze etmeye çalışmazsanız iyi olur burada polemik yaratmaya gerek yok.. Siz kariyer sahibi olmak isterseniz, evlenme düşünceniz yoktur, erkeksiz hayat daha güzeldir dersin ama bu bir genelleme olamaz bu sadece sizin görüşünüz başka insanlar çalışmak istemiyor, evde oturup evinin işini yapıp, çocuğuna bakmak istiyor diye de hakaret edemezsiniz. Ne demek erkeksiz hayat güzeldir ama senin gibiler bilemez bence insana bir can yoldaşı hayat arkadaşı lazım kaireyer, para nereye kadar söyler misiniz arkadaş çevreniz evlenecek, çocukları olacak ayrı dünyaları olacak. Aileniz acı ama gerçek göç edecekler bu dünyadan bir yaşta sonra da çalışamayacaksınız bir çift ele, iki tatlı muhabbete ihtiyacınız olmayacak mı tamam olmasın ama böyle düşünenlere de saygınız olsun genelleme yapmayın kendi salt düşüncelerinizi. Erkeğe sırt dayayabilir güveniyorsa o insan da evde çocukların büyütüyor, evi idare ediyor ev hanımlarını rahatça evde yatan insanlar olarak boş insanlar olarak değerlendirmekten vazgeçin. Bence tamamen kıskançlığınızdan yapıyorsunuz. Bir konu açmışsınız yeni senden küçük kardeşine görücü gelmiş çocukla tanışmaları için başlamışsın kötülemeye, feminist düşüncelerini o insana da söylemişsin yok iyiyse o yaşına kadar çocuk neden evlenmedi yok ailesine düşkünmüş sorun olur bana kalırsa burada ki sözlerinden sonra kardeşinin senden önce evlenebilecek olmasına içerlemişsin belli oldu haa şimdi sen beni ev hanımı sanarsın işim mesleğim var çalışıyorum ama asla kariyer sahibiyim filan diye hava atmam evliyim de 7 senedir harika uyumlu bir evliliğimiz var.

Demin dedin ya kiskaniyorsun diye ben simdi beni seven esimin yanina gidip huzurla sarilip yatip uyuyacagim kariyerin kirli dusuncelerin ve yikilmis yuvan paran senin olsun :) yeterlimi ....
Tartışma nereden nasıl çıktı bilmiyorum ama bu yorum öyle çirkin ki .dua edin başınıza gelmesin insanlar acimasiz biri de ileride size böyle bir şey soyleyip hadsizlik yapabilir

ahaha bi kariyer kıskancı kadın daha korkma güzelim zeka olsaydı sende okurdun düzgün yazamıyorum demiyorda gelmiş saydırıyor. ben ne okuduğumu gayet iyi gördüm resmen konu sahibine hep suç karşıdamı diyerek sanki ondan bi sıkıntı varmış demeye getirdin hiç eveleyip geveleme. senin gibi çifkef kadınlardan korkarım ben aman aman düşman başına.

Off.. Makul bir yoruma verdiğiniz cevap bu mu? Bu ifadenize en nazik tabirle, ayıp denir.
Verdiğiniz örnekler de bana pek sağlıklı gelmedi. "Forumda iki saat geçiren biri kadınların ne kadar mutsuz olduğunu anlar." ne demek ki? Burası zaten insanların sıkıntılarını paylaştığını bir ortam, adı üstünde "Bir derdim var!". Hastanede iki saat zaman geçiren biri tüm insanların hasta olduğunu, dünyada sağlıklı insan kalmadığını mı düşünmeli? Ya da bir aile mahkemesi hakimi tüm evliliklerin kötü bittiğine mi kanaat getirmeli?
Kendi tecrübelerinizden ve dar örnekleminizden yola çıkıp olur olmaz hakaret etmek "kariyerli", "İngilizce bilen", "zekalı" bir insana pek yakışmamış. Ya da.. yakışmış. Bilemiyorum.
Bir de sormuşsunuz, eşinizden şiddet görmeyeceğinizi garanti ediyor musunuz diye. Ben kendi adıma ediyorum. Ayrıca, eşime şiddet uygulamayacağım da kesin. Evliliğe aşkla karar verirseniz, makul, olgun ve ilkeliyseniz, eşiniz de öyleyse, sizin de şiddet görmeyeceğiniz garanti olur.

Bu biraz hayat standartiyla alakali sanırım .ben yalnız mutlu olamıyorum ve sizin gibi kadınlara öyle ozeniyorum ki. Siz mutluluğu başkası olmadan kesfedebilen tek kişilik mutluluklar da olduğunu gören bir kadinsiniz. Keşke sizin gibi olsam .mükemmel erkek karşınıza çıkana kadar sakin bozmayin durusunuzu. O erkekler de var eminim sadece daha az bulunuyor :)

eğer işe girdiğinde taciz edilirsen hakkın var savunursun gaspta da öyle çocuğuna kötü bakarsan devlet alır ama kocan bir an bıçağı karnına saplarsa ne gidecek yerin ne de savunacak durumun kalmaz. paranoyak olmam takip edilmediğim anlamına gelmez.

senin o kadından ne farkın vardı twe?

Ben sana katılıyorum.
Evliliğin yürümemiş boşanma aşamasına geldin diye seni "başarısız" addeden hemcinslerimi gördükçe cidden utandım.
Sen erkek düşmanı olalım demiyorsun ki, sadece illa da olsun diye evliliklere karşı olduğunu söylemişsin.
Bir arkadaşta elim sevdiğimin elinde gün batımı vs diye romantik hayaller kurarak evliliği, birlikteliği renkli hülyalara boyamış.
İşin aslı öyle değil işte hanımlar.
Evlenmeden ne mal olduklarını aynı çatı altına girmeden de bilemiyorsunuz.
Bir genlerden filan da bahsetmiş, evlenirken sağlık raporu istiyorlar ama ben dna testi istendiğini de görmedim.
Benim eski eşim bana deli gibi aşıktı evlenirken, ailesine bile arkasını döndü benim için ama 2,5 yıl sonra aynı ailesi için bana bıçakla saldırdı, zor kurtuldum elinden..
Hani anlaşılıyordu psikopat olduğu ? O zaman ben aptaldım anlamadım !

Duygusal kadın zaten yalnız olamaz o kariyer yapmış kadınlar
şeytanın feleğinden geçmiş duygusuz ve sinsi ,olmak zorunda
o işe talip olan çok erkek var tutup sinirini gösteremez,ağlayamaz sinirleri gerginllklerini çok iyi idare etmek zorunda ki buda bunu farkında e yalnız becere biliyorsa bir erkeğin omzunda güç bulması veya güçlü olması için evlenmez ben diyorum ki yanında çalışan kadınlara hiç değilse acımasız olmasın çocuğu hastalanıyorsa anlayış göstersin acımasız ve katı yürekli olmasın , izin vermeye gelen kadını yok veremem diye üzmesin çünkü erkek yöneticiler şaşırtıcı derecedee kadın yöneticiden daha anlayışlı olabiliyor bazen,

tabiiki mutlu olabilirsin...ama..insan yaninda birini ister...cok insanca birsey..buarada genclikte kosturmadan aramayabilirsin belki ama ilerde ararsin sanki..cunku genclik kosturmayla dolu..ha birde coluk cocuk istiyorsan bir erkege tabiiki ihtiyacin var...Rabbim kadini erkek icin, erkegide kadin icin yaratmis..

hiç kıskanmam hatta gel ev hediyesi vereyim sana senin gibi pasif kadınların övünecek başka şeyleri yok ki yazık ayy huzurlu yuvam ayarında takılırsın burada boşanan kadınlara da öylemi diyorsunuz al yıkılmış yuvan senin olsun diye gözümde böcek kadar değeriniz yok sizin gibilerin yazık şu yazdığını eşinden şiddet ya da hakaret görüp boşanma aşamasında olan biri okusa ne kadar üzülür ben evlilik bana göre değilmiş deyip boşanmak istedim ama onlar? zekasızlığınız düşüncesizliğiniz buradan belli. insanları kırarım üzerim demeden dangıl dungul konuşuyorsunuz.
Klavye başından eğitimliyim,kariyerliyim diye sallamak kolayda,gerçekten eğitimli bir kadın hele hele de kariyer sahibi olacak,şu kurduğunuz cümlelerin hiçbirini kurmaz.
İlkokul çocukları gibisiniz aynı :KK53:
-gözümde böcek kadar değeriniz yok.
-zekasızsınız
-pasif kadın.
Bu cümleleri 10 yaşındaki veletler birbirine söylüyor kavge ederken:KK53:Ha onlar birde ''Ezik '' diyorlar sıkça,eminim sizde kullanıyorsunuzdur.:KK59:

Duygusal kadın zaten yalnız olamaz o kariyer yapmış kadınlar
şeytanın feleğinden geçmiş duygusuz ve sinsi ,olmak zorunda
o işe talip olan çok erkek var tutup sinirini gösteremez,ağlayamaz sinirleri gerginllklerini çok iyi idare etmek zorunda ki buda bunu farkında e yalnız becere biliyorsa bir erkeğin omzunda güç bulması veya güçlü olması için evlenmez ben diyorum ki yanında çalışan kadınlara hiç değilse acımasız olmasın çocuğu hastalanıyorsa anlayış göstersin acımasız ve katı yürekli olmasın , izin vermeye gelen kadını yok veremem diye üzmesin çünkü erkek yöneticiler şaşırtıcı derecedee kadın yöneticiden daha anlayışlı olabiliyor bazen,

Duygusal kadin zaten yalniz olamaz:

Hayatimda bu kadar katilmadigim bir cumle daha olamaz, aksine duygusal kadinlar yalniz oluyor, ben de onlardan biriyim. Sevmedigim, bir sey hissetmedegim biriyle olmaktansa, alelade sirf yalniz kalmamak icin bir iliski yasamaktansa yalniz olmayi tercih ediyorum. Duygusallikla alakasi olmayan insanlar, ille de ask olsun cekim olsun demeyen insanlar daha kolay sevgili buluyor.

Kariyerli kadin , duygusuz kadin demek degildir hanimefendi. Ben muhendisim, yakinda doktora mezunu olucam, simdi bunlar benim duygusal olmama, aska ozlem duymama engel mi? Egitimle ask hayati arasinda hicbir iliski yok, insanin kariyeri baska, ozel hayati baska. Kimse sevgilisine isyerindeki arkadaslarina davrandigi gibi davranmaz zaten. Insanin hem guzel bir isi, hem de guzel bir duygusal hayati olmali bence, ikisi birbirine engel degildir. Onemli olan aradaki dengeyi kurmak. Hem basarili, hem mutlu olalim istiyoruz, coskulu, guzel bir hayat yasamak istiyoruz, bunda ne kotuluk var? Hayat denen dans, birey olmakla ait olmanin dengesi bence, burdaki kilit kelime denge. Insani kimseye ait olmamak, cok ozgur olmak da uzer; cok ait olup, birey olamamak da hiclestirir, kimliksizlestirir.

Kadinin kadina yaptigini kimse kimseye yapmiyor maalesef. Su cumlenize bakin:

çünkü erkek yöneticiler şaşırtıcı derecedee kadın yöneticiden daha anlayışlı olabiliyor bazen

Bunu kadin yonetci altinda calismak istemeyen, b.k atan bir erkek calisan yazsa bir noktaya kadar anlayabilriim ama baska bir kadin yazinca gercekten uzuldum, kendiniz calismaktan hazzetmiyor olabilirsiniz ama binbir emekle olduklari yere gelen insanlari bu kadar cabuk karalamayin lutfen. Bir yonetici kotu bir yoneticiyse , kimse cikip hakkinda "erkek iste, yonetmeyi bilmez" demiyor, ama bir kadin basarisiz olunca "kadin iste cuvalladi" demek icin herkes one atiliyor. Daha once kotu kadin yoneticiniz olmus olabilir, ama etrafiniza bakin, hic mi cuvallayan, proje batiran, holding batiran erkek yonetici yok, onlar hakkinda da boyle seyler yaziyor musunuz?

Yazdiklariniz nefret dolu mu desem, onyargili mi desem, cahilce mi desem bilemedim, dusuncelerinize uygun sifat su anda bulamadim. Tanimadiginiz, hayatlarini bilmediginiz insanlar hakkinda bu kadar keskin yargilarda bulunmanizi cok garip buldum.

Son düzenleme:
Dün gece canım baya sıkkınken, kendi kendime kurarken sığındım hanımlar size... Yazdıktan sonra biraz daha oturup gittim, yattım. Ben yokken konum baya ilerlemiş. Henüz yorumlarınızı okumadan önce gelip "merhaba, buradayım" diyeyim istedim. Tek tek hepsini okuyacağım tabii ama şimdiden hepinize teşekkür ederim olumlu-olumsuz bütün görüşleriniz için...

Benim derdim şuydu; yaşam mücadelelerimiz zaten zor ve ne yazık ki hayal ettiğimiz, planladığımız gibi gitmiyor her zaman. Hani bir söz var ya, "Hayat sana limon veriyorsa, limonata yapmayı öğren" diye. Ben de bunun için gayret ediyorum. Olanla mutlu olmaya çalışıyorum ve çoğunlukla başarıyorum. Ancak bu yeni hayaller kurmamı da engellemiyor elbette.

Bir kadının kendi iç dengelerini koruyabilmesi zaman zaman çok zor. Biz hassas ve duygusal varlıklarız. Bir tarafım eninde sonunda aradığım kişiyi bulacağımı söylüyor, diğer tarafım bulamazsam da güzel bir hayat yaşamak için elimden geleni yapabileceğimi. Mutluluğu illa belli kalıplara bağlamalarına kızıyorum. Çünkü bu telkinler içime korku dolmasına neden oluyor. Varsayalım ki hiç evlenmedim? İlla ve mutlaka yalnız, mutsuz ve problemli bir insan olarak, ruhsal acılar çekerek mi yaşlanacağım anlamına geliyor? Hayatın bin türlü hali var. Genelde böyle şeylere pek papuç bırakmıyorum ama işte bazen gardınızın düştüğü, karamsarlığın gelip üzerinize çöktüğü oluyor...

Klavye başından eğitimliyim,kariyerliyim diye sallamak kolayda,gerçekten eğitimli bir kadın hele hele de kariyer sahibi olacak,şu kurduğunuz cümlelerin hiçbirini kurmaz.
İlkokul çocukları gibisiniz aynı :KK53:
-gözümde böcek kadar değeriniz yok.
-zekasızsınız
-pasif kadın.
Bu cümleleri 10 yaşındaki veletler birbirine söylüyor kavge ederken:KK53:Ha onlar birde ''Ezik '' diyorlar sıkça,eminim sizde kullanıyorsunuzdur.:KK59:

Aynen bunları düşündürdü bana da. =)

Duygusal kadin zaten yalniz olamaz:

Hayatimda bu kadar katilmadigim bir cumle daha olamaz, aksine duygusal kadinlar yalniz oluyor, ben de onlardan biriyim. Sevmedigim, bir sey hissetmedegim biriyle olmaktansa, alelade sirf yalniz kalmamak icin bir iliski yasamaktansa yalniz olmayi tercih ediyorum. Duygusallikla alakasi olmayan insanlar, ille de ask olsun cekim olsun demeyen insanlar daha kolay sevgili buluyor.

Kariyerli kadin , duygusuz kadin demek degildir hanimefendi. Ben muhendisim, yakinda doktora mezunu olucam, simdi bunlar benim duygusal olmama, aska ozlem duymama engel mi? Egitimle ask hayati arasinda hicbir iliski yok, insanin kariyeri baska, ozel hayati baska. Kimse sevgilisine isyerindeki arkadaslarina davrandigi gibi davranmaz zaten. Insanin hem guzel bir isi, hem de guzel bir duygusal hayati olmali bence, ikisi birbirine engel degildir. Onemli olan aradaki dengeyi kurmak. Hem basarili, hem mutlu olalim istiyoruz, coskulu, guzel bir hayat yasamak istiyoruz, bunda ne kotuluk var? Hayat denen dans, birey olmakla ait olmanin dengesi bence, burdaki kilit kelime denge. Insani kimseye ait olmamak, cok ozgur olmak da uzer; cok ait olup, birey olamamak da hiclestirir, kimliksizlestirir.

Kadinin kadina yaptigini kimse kimseye yapmiyor maalesef. Su cumlenize bakin:

çünkü erkek yöneticiler şaşırtıcı derecedee kadın yöneticiden daha anlayışlı olabiliyor bazen

Bunu kadin yonetci altinda calismak istemeyen, b.k atan bir erkek calisan yazsa bir noktaya kadar anlayabilriim ama baska bir kadin yazinca gercekten uzuldum, kendiniz calismaktan hazzetmiyor olabilirsiniz ama binbir emekle olduklari yere gelen insanlari bu kadar cabuk karalamayin lutfen. Bir yonetici kotu bir yoneticiyse , kimse cikip hakkinda "erkek iste, yonetmeyi bilmez" demiyor, ama bir kadin basarisiz olunca "kadin iste cuvalladi" demek icin herkes one atiliyor. Daha once kotu kadin yoneticiniz olmus olabilir, ama etrafiniza bakin, hic mi cuvallayan, proje batiran, holding batiran erkek yonetici yok, onlar hakkinda da boyle seyler yaziyor musunuz?

Yazdiklariniz nefret dolu mu desem, onyargili mi desem, cahilce mi desem bilemedim, dusuncelerinize uygun sifat su anda bulamadim.
o mesaja yazayım dedimki siz yazmışsınız.
tamda bütün düşündüklerimi ..
kaleminize sağlık:KK9::KK9:

Dün gece canım baya sıkkınken, kendi kendime kurarken sığındım hanımlar size... Yazdıktan sonra biraz daha oturup gittim, yattım. Ben yokken konum baya ilerlemiş. Henüz yorumlarınızı okumadan önce gelip "merhaba, buradayım" diyeyim istedim. Tek tek hepsini okuyacağım tabii ama şimdiden hepinize teşekkür ederim olumlu-olumsuz bütün görüşleriniz için...

Benim derdim şuydu; yaşam mücadelelerimiz zaten zor ve ne yazık ki hayal ettiğimiz, planladığımız gibi gitmiyor her zaman. Hani bir söz var ya, "Hayat sana limon veriyorsa, limonata yapmayı öğren" diye. Ben de bunun için gayret ediyorum. Olanla mutlu olmaya çalışıyorum ve çoğunlukla başarıyorum. Ancak bu yeni hayaller kurmamı da engellemiyor elbette.

Bir kadının kendi iç dengelerini koruyabilmesi zaman zaman çok zor. Biz hassas ve duygusal varlıklarız. Bir tarafım eninde sonunda aradığım kişiyi bulacağımı söylüyor, diğer tarafım bulamazsam da güzel bir hayat yaşamak için elimden geleni yapabileceğimi. Mutluluğu illa belli kalıplara bağlamalarına kızıyorum. Çünkü bu telkinler içime korku dolmasına neden oluyor. Varsayalım ki hiç evlenmedim? İlla ve mutlaka yalnız, mutsuz ve problemli bir insan olarak, ruhsal acılar çekerek mi yaşlanacağım anlamına geliyor? Hayatın bin türlü hali var. Genelde böyle şeylere pek papuç bırakmıyorum ama işte bazen gardınızın düştüğü, karamsarlığın gelip üzerinize çöktüğü oluyor...

Bazen insanın gardı düşer evet ama erkekler de yaşıyor bunu, hayatın olumsuzluklarını kocalar gidermiyor maalesef
35 yaşıma kadar yalnız ve kedilerimle yaşadım
Yapılan yorumların en başında koca bulamıyor kedilere sardı gelir :)
Çalıştım, malımı mülkümü aldım, yaşadım, tat aldım hayattan. Zor zamanlarımda oldu tek başıma aştım, kedilerimden başka kimseye ağlamadım.
Evlendim, herkesin dediği gibi ; bir hayat arkadaşım olsun, yanımda biri olsun, sıcak bir el olsun. Sevdim de mantık üzere evlenmedim, bu yaşta hala dizleri titreyebiliyor insanın ancak şimdi sorsalar yapmazdım ve bu düşünceme 1 yılda eriştim
Yalnızken daha güçlüydüm, daha mutluymuşum, 13 kedi ile bir yatakta keyif yaparken daha gamsızmış hayat
Çok fırtınalı, zor bir hayatım oldu, 6 yaşımdan beri hep ayaklarımın üzerinde kaldım, evde bir erkeği en çok tadilat zamanlarında aradım:) Bir akşam iş dönüşü kalebodur kutularını 5. kata taşırken ; Yarabbi halimi görüyorsun dediğim olmuştur ama kutularda yerde kalmamıştır:) İş hayatında zorlandım, mücadele ettim hala da ediyorum, bundan şikayetçi değilim çünkü çektiğim sıkıntı boşa olmadı hiç bir zaman, bir akşam lisesi mezunu olarak ticaret yapanlardan çok daha başarılı yatırımlarım oldu, hamdolsun. Hayvanları sevdim, insanları sevdim ; gücüm yettiğince hep sevgi üzerine şeyler yaşadım, yardımlaştım, kocaman bir kütüphanem var, kendimi geliştirmek için çok fırsatım oldu. Çok uzattım ama yalnızlık o kadar da kötü bir şey değil, kötü bir evlilikten iyidir her zaman. Konuda çok şey yazılmış, evlenenler, ayrılanlar, bir başkasını beğenmeyenler hiç kimse ile aynı fikirde değilim. Hayatta önce var olmak ve varlığını sürdürmek esas olan ama evli ama bekar, kendin olabiliyorsan yaşayabiliyorsun. Hiç dert etme o yüzden, bu toplum ne derse ne desin, nasıl düşünürse düşünürsün sen kendini bil ve kendine ona göre davran yeter. Sevgiler :)

Back
X