Bir karar vermeliyim aşk evliliğimi?Mantık evliliği mi?

Leylilez

Mucizeler iyiki varlar..
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2016
1.046
699
53
31
Arkadaşlar Ben biriyle tanistim birbirimizi seviyoruz bana lüks bir hayat sunamıyor ama yoklukta çekmeyiz.Benim bir cok talibim var bana lüks bir yasam sunarlar cok kararsiz kaldım.Aşk karın doyurmuyor.Paraylada mutlulugu huzuru alamiyor insan.tecrubelli arkadaslarimdan fikir almak istiyorum.

Ne guzel walla oh.

Masallah taliplerine.

Luks bir hayattan kastin nedir? Araba, villa, mucevherler felan mi?

Yoksa kaloriferli evle, sobali ev arasi bi luks anlayisi mi?

Bana kalirsa nerde huzuru buluyorsan oraya git. Parasizlik, skinti cekecekseniz, digger o sevdiginle evlilige hazir degilsiniz demektir. Parasizlik aski alir goturur.

Ne guzel walla oh.

Masallah taliplerine.

Luks bir hayattan kastin nedir? Araba, villa, mucevherler felan mi?

Yoksa kaloriferli evle, sobali ev arasi bi luks anlayisi mi?

Bana kalirsa nerde huzuru buluyorsan oraya git. Parasizlik, skinti cekecekseniz, digger o sevdiginle evlilige hazir degilsiniz demektir. Parasizlik aski alir goturur.
Yorumunuz icin tesekkur ederim.
Lüks hayattan kastım evlendikten sonra hersey bana sunulacak Ev,dilediğim kadar altın,araba,dilediğimi alip dilediğimi harcama lüksü.
Nerde huzuru buluyorsan oraya yönelin demissiniz.Ben parayla lüks bir hayatla mutlu olamiyorum kendimi zorluyorum biraz yaparmiyim diye bana cok itici geliyor ailemle bu konuda ayni fikirde degiliz.Ballı talipleri degerlendirmemi istiyorlar ısrarla.
Sevdiğim insan bana bunları sunamaz ama zamanla ikimiz saberederek birşeyler elde edebiliriz diye düşünüyorum haksizmiyim??
Sevdigimle para sıkıntısı çekerim doğru çok düsündüm bu bizim evliligimizi etkiler mi diye?etkiler ama aşk olunca üstesinden gelinir kanaatimdeyim.
Her evlilikte sorunlar çıkar aşk ile yapilan evlilikle,Mantik ile yapilan evlilik hangisinin temeli daha saglam??

kısa zamanda evlenmek zorunda mısınız bu yüzden mi seçim yapmaya çalışıyorsunuz?
birini seviyorum derken kafada soru işaretleri varsa evliliğe gidecek kadar büyük bir sevgi değildir o bana göre.
gerçekten doğru zamanda ve doğru kişide bunu hissedersiniz zaten.
zamana bırakın bence, hazır değil gibisiniz

kısa zamanda evlenmek zorunda mısınız bu yüzden mi seçim yapmaya çalışıyorsunuz?
birini seviyorum derken kafada soru işaretleri varsa evliliğe gidecek kadar büyük bir sevgi değildir o bana göre.
gerçekten doğru zamanda ve doğru kişide bunu hissedersiniz zaten.
zamana bırakın bence, hazır değil gibisiniz
Evet cok doğru anladınız zamanım yok.Sevdiğim insan hayatımdayken taliplerim geliyor.Ailem bana Maddiyat sıkıntısı çekmeyecek bir evlilik kurmam konusunda ısrarcı bu kararsızlığım ailemin beni etkilemesi sonucu oluyor.Sevdiğim insandan çok eminim o olamayacaksa mutlu olamam diye düşünüyorum çünkü o aradığım krıterlerde huyu huyuma boyu boyuma ruh ikizim. Tek sorun Maddiyat maddiyat üzerinden evlilik kurmak ne kadar dogru??

Evet cok doğru anladınız zamanım yok.Sevdiğim insan hayatımdayken taliplerim geliyor.Ailem bana Maddiyat sıkıntısı çekmeyecek bir evlilik kurmam konusunda ısrarcı bu kararsızlığım ailemin beni etkilemesi sonucu oluyor.Sevdiğim insandan çok eminim o olamayacaksa mutlu olamam diye düşünüyorum çünkü o aradığım krıterlerde huyu huyuma boyu boyuma ruh ikizim. Tek sorun Maddiyat maddiyat üzerinden evlilik kurmak ne kadar dogru??

anlayamadığım tek nokta neden zamanınız olmadığı?
evlilik öyle aceleye gelecek bir konu değil. nasip olursa bir ömür paylaşacaksınız ve bu içine sine sine olmalı.
maddi sıkıntılılar her zaman problem yaratır. fakat sorumluluklarının bilincinde bir birey mi, neden maddi sıkıntıları var buda önemli elbette.
sevmediğiniz bir adamla sırf maddi imkanları iyi yatları katları var diye aynı eve, aynı yatağa giremezsiniz. içiniz ısınmıyorsa ısınmamış demektir. zorlamayın kendinizi.sevmediğin biriyle sevişmek eşittir işkence olur bence

anlayamadığım tek nokta neden zamanınız olmadığı?
evlilik öyle aceleye gelecek bir konu değil. nasip olursa bir ömür paylaşacaksınız ve bu içine sine sine olmalı.
maddi sıkıntılılar her zaman problem yaratır. fakat sorumluluklarının bilincinde bir birey mi, neden maddi sıkıntıları var buda önemli elbette.
sevmediğiniz bir adamla sırf maddi imkanları iyi yatları katları var diye aynı eve, aynı yatağa giremezsiniz. içiniz ısınmıyorsa ısınmamış demektir. zorlamayın kendinizi.sevmediğin biriyle sevişmek eşittir işkence olur bence
24 yaşındayım bizim toplumda güzel kiz varsa bu yaşa kadar kalmaz.18 yaşimdan beri talipleri reddede reddede gına geldi.Rahat bırakılmıyorum talip oldukca aile baskısı ailemle bu konuda atişmalarimiz oldu hep direndim erken yasta evlenmek istemiyordum.
Sevdigim insan 28 yaşinda onula birlikteyken bile taliplerim gelince ardi ardina birde ailemin Maddiyata bakis acisi onu korkutuyor beni kaynetme korkusunda bir an once bir isim koymsk istiyor. sorumlu biri işinde gücünde alnının teriyle kazaniyor kişiliği oturmuş sırtımı dayabileceğim biri her konuda.Herkez zengin doğmuyor ki.Maddi sıkıntılardan kastim normal düzeyde bir durumu var ne cok zengin ne cok fakir.
Bende sizin gibi düşünüyorum bir ömür yatip kalkacagim insana icim isinmiyorsa sevmiyorsam bu karsi taraf icinde gecerli sevgin aşkin getirdigi bir tutku yoksa bırakın sevişmeyi sarilip uyumak bile boş.O zaman inceldigi yerden kopmaz mi bu ilişki?

24 yaşındayım bizim toplumda güzel kiz varsa bu yaşa kadar kalmaz.18 yaşimdan beri talipleri reddede reddede gına geldi.Rahat bırakılmıyorum talip oldukca aile baskısı ailemle bu konuda atişmalarimiz oldu hep direndim erken yasta evlenmek istemiyordum.
Sevdigim insan 28 yaşinda onula birlikteyken bile taliplerim gelince ardi ardina birde ailemin Maddiyata bakis acisi onu korkutuyor beni kaynetme korkusunda bir an once bir isim koymsk istiyor. sorumlu biri işinde gücünde alnının teriyle kazaniyor kişiliği oturmuş sırtımı dayabileceğim biri her konuda.Herkez zengin doğmuyor ki.Maddi sıkıntılardan kastim normal düzeyde bir durumu var ne cok zengin ne cok fakir.
Bende sizin gibi düşünüyorum bir ömür yatip kalkacagim insana icim isinmiyorsa sevmiyorsam bu karsi taraf icinde gecerli sevgin aşkin getirdigi bir tutku yoksa bırakın sevişmeyi sarilip uyumak bile boş.O zaman inceldigi yerden kopmaz mi bu ilişki?

eğer duygularınız gibi bir takım şeyler eminseniz elbette kopmaz ilişki.
aslında evlilik için geç kalmış bir yaşta değilsiniz.hatta 2-3 seneniz daha var bile denilebilir.
ama illaki evlenecekseniz erkek arkadaşınız artık bir adım atmalı. tek başınıza göğüslediğiniz şeyleri beraber göğüslemelisiniz. onun bütün bunlardaki fikri nedir?
ilişkiniz ne zamandır devam ediyor.
birde eğer sıkıtı dediğiniz şey standartlarda bir yaşamsa sizde çalışarak bunu bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

eğer duygularınız gibi bir takım şeyler eminseniz elbette kopmaz ilişki.
aslında evlilik için geç kalmış bir yaşta değilsiniz.hatta 2-3 seneniz daha var bile denilebilir.
ama illaki evlenecekseniz erkek arkadaşınız artık bir adım atmalı. tek başınıza göğüslediğiniz şeyleri beraber göğüslemelisiniz. onun bütün bunlardaki fikri nedir?
ilişkiniz ne zamandır devam ediyor.
birde eğer sıkıtı dediğiniz şey standartlarda bir yaşamsa sizde çalışarak bunu bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.
Bende 2,3 sene daha beklemek isterdim ama boyle bir secenek hakkim yok.
Erkek arkadaşım adım atıyor gerekeni yapmakta istekli fakat ailem olumlu bakmadigi icin Ben kendisinden biraz zaman istiyorum ailemi ikna edebilmem icin.Ailem maddiyat sıkıntısı cekmemi istemediginden olumsuz düşünüyor.Kısmet olursa maddi sıkıntıyı aşacağimiza inaniyorum.Sonra ya aşamazzsak inandigim gibi yürümezse diye dusunmeden edemiyorumAma onu herseye ragmen cok seviyorum.

Bence her zaman aşk evliliği yapmak daha iyi. Ve eğer bu Adam bana hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde bakar destek olur her zaman yanımda olur diyorsan Sevdiğin Adamla evlen. Çünkü maddiyat herşey değil. Evet daha iyi bir hayat olabilir ama belki de kocana hiç ısınamayacaksın yanında huzurlu uyuyamadıktan sonra ne yapayım malı mülkü.

Bence her zaman aşk evliliği yapmak daha iyi. Ve eğer bu Adam bana hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde bakar destek olur her zaman yanımda olur diyorsan Sevdiğin Adamla evlen. Çünkü maddiyat herşey değil. Evet daha iyi bir hayat olabilir ama belki de kocana hiç ısınamayacaksın yanında huzurlu uyuyamadıktan sonra ne yapayım malı mülkü.
Bende boyle dusunuyorum ama ailemle ayni dili konusamiyoruz 2 aydir tanidigim insanla ayni dili ayni duygulari yasiyor konusuyorum bir buyuye kapildim ssnki neler oldugunu snlayamiyorum:(

Bende boyle dusunuyorum ama ailemle ayni dili konusamiyoruz 2 aydir tanidigim insanla ayni dili ayni duygulari yasiyor konusuyorum bir buyuye kapildim ssnki neler oldugunu snlayamiyorum:KK43:

Aileni ikna edebilirsin bence Zamanla Seviyorum istiyorum o olmazsa kimseyle evlenmiyorum dersin ama sende tam karar verememişsin gibi geldi bana

Aileni ikna edebilirsin bence Zamanla Seviyorum istiyorum o olmazsa kimseyle evlenmiyorum dersin ama sende tam karar verememişsin gibi geldi bana
Sevdigim insanla bir hayat kurma kararinda kararliyim ama ailemin dusunceleri bende hep daha agir bastigi icin gercekten cikmaza giriyorum ne sevdigimden kopabiliyorum ne ailemi ikna edebiliyorum:(

Arkadaşlar Ben biriyle tanistim birbirimizi seviyoruz bana lüks bir hayat sunamıyor ama yoklukta çekmeyiz.Benim bir cok talibim var bana lüks bir yasam sunarlar cok kararsiz kaldım.Aşk karın doyurmuyor.Paraylada mutlulugu huzuru alamiyor insan.tecrubelli arkadaslarimdan fikir almak istiyorum.

Sevdiğinin insanın senin için doğru insan olduğunu düşünseydin böyle bir kafa karışıklığı yaşamazdın. Seni duygusal anlamda tatmin ediyor mu bir ilişkiden beklentilerini karşılıyor mu bunlar önemli. Maddi beklentilerini karşılaması da önemli ama diğeri kadar önemli olduğunu düşünmüyorum ben. Maddi beklentilerini karşılayan bir insan duygusal olarak sana beklediğini veremeyebilir bu da var.

Sevdiğinin insanın senin için doğru insan olduğunu düşünseydin böyle bir kafa karışıklığı yaşamazdın. Seni duygusal anlamda tatmin ediyor mu bir ilişkiden beklentilerini karşılıyor mu bunlar önemli. Maddi beklentilerini karşılaması da önemli ama diğeri kadar önemli olduğunu düşünmüyorum ben. Maddi beklentilerini karşılayan bir insan duygusal olarak sana beklediğini veremeyebilir bu da
Sevdiğinin insanın senin için doğru insan olduğunu düşünseydin böyle bir kafa karışıklığı yaşamazdın. Seni duygusal anlamda tatmin ediyor mu bir ilişkiden beklentilerini karşılıyor mu bunlar önemli. Maddi beklentilerini karşılaması da önemli ama diğeri kadar önemli olduğunu düşünmüyorum ben. Maddi beklentilerini karşılayan bir insan duygusal olarak sana beklediğini veremeyebilir bu da var.
Maddi yönden sikinti yasasamda umurumda olmaz cunku gercekten sevdigim insan beni duygusal anlamda tatmin edebiliyor bu yuzden onunla evlenebilmek icin caba icerisindeyim ailemi ikna etme direnisini gosteriyorum.Maddiyat uzerinden eşini sevebilecek insanlar var ama ben yapamiyorum.Benim istedigim aşk evliligi

Ne istediğiniz belliyse niye bu karışıklık.
Benimleyken böyle düşünse biri ben şüphe ederdim sevgisinden.

Ne istediğiniz belliyse niye bu karışıklık.
Benimleyken böyle düşünse biri ben şüphe ederdim sevgisinden.
Benim ailem mantik evliligi yapmami istiyor.Bense aradigimi bulmusken ask evliligi yapmak istiyorum butun csbam bunun icin.
Peki Bu sevgi aile sevgisiyle kiyaslanirsada boyle dusunirmusunuz???bir yandan ailemin bana kırılmasi bir yandan sevdigim insan...

sadece körü körüne aşk evliliği yapma bence evlilikte mantıkta çok önemli herşey para değil evet..
Ama biryerde para da hersey iyi düşün..ama.sadece maddiyat olarakta evlilik yapılmaz şahsi fikrim.

Benim ailem mantik evliligi yapmami istiyor.Bense aradigimi bulmusken ask evliligi yapmak istiyorum butun csbam bunun icin.
Peki Bu sevgi aile sevgisiyle kiyaslanirsada boyle dusunirmusunuz???bir yandan ailemin bana kırılmasi bir yandan sevdigim insan...

Mantık evliliği = para değil zaten, o kişinin kişiliği asıl önemli olan bu anlamda kör aşık da olmamalı tabii, mantık önemsiz de değil. Mesela sorumluluk sahibi çalışkan bir insan olması yetebilir.
Bence bunda bu kadar kırılacak bir şey olmamalı, kendinizi siz tanıyorsunuz nasıl mutlu olacağınızı siz biliyorsunuz bu evlilik hayatını siz yaşayacaksınız, bu yüzden sevgiliden ayrılmamalı diye düşünüyorum. Aradığını bulmak hele bu devirde çok zor.

Aski yakalamisken kacirma.. Herkeze nasip olmaz..
Beraber calisir beraber mal mulk sahibi olursunuz, hem oylesi daha tatli oluyor..
Aileni de ikna edebilirsin bence..

Back
X