• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kaşık suda boğmak istiyorummm !

Ne kadına ne patrona bir şey söyleyemiyorsun. Bir yerde bir çay içemiyorsun o zaman koy çay suyunu.
Yapacak bir şey kaldı oda cvp vermemek hiç bir şekilde ve ısrarla koymamak.

Sizin konumunuz sanirim biraz daha farkli baştan ses cikartmadiginiz şeyler gorev olmuş
Patronun değil yengesi,feriştahı da olsa gorev kiminse o yapar.
Elzem durumlar olur gec kalma vs .... keyfin yerinde olur sen yapmak istersin cay demlersin ona bir sey diyemem denmez denmemeli de .sonucta senin isini de bu yenge ablasi yapmiyor degil mi :KK14:

Farz et ki işyerinde çaycı yok ve çay işi sana verilmiş ve çay yapmak durumundasın. Herkesin önerilerine olmaz demişsin o zaman boyun eğeceksin hiç olmazsa yemek hazır deyip... el altından da iş aramaya devam...

Siz bu ablayla ilgili daha çookk konu açarsınız :deli: Yani çıkın iş bakın desek iş yok burası küçük yer diyorsunuz,patrona da söyleyemem diyorsunuz e abla zaten halden tavırdan anlayacak olsa konu uzamaz bu kadar.. e bir nevi oranın müdürü hatun. Duruyorsan o çayı koyacaksın kaçışın yok :KK53:

Çay koymak kimin işi peki?
Benim eski işyerimde de yardımcı kadınlar çalışıyordu ama iş tanımlarında çay yapmak yoktu, yine de yaparlardı vakitleri olduğunda, teşekkür ederdik biz de. Ama yapmazlarsa birley de diyemezdik.

Günaydın hanımlar
Aşçı veya temizlikçi yada içişleri müdürü de olabilir... Artık sıfat bulamıyorum kadına işte ben işyerimde ki bu ablayı boğmak istiyorum ya. Kadın beni delirtiyor artık
Sabahları ben köyden geliyorum tek otobüsüm var oda saat 7.50-8.00 arası işyerimde oluyorum
Ama çalışanlar 9 hatta 9 buçuğa doğru geliyorlar.
Bizim aşçı abla da 8 de geliyor bu arada patronun kardeşinin eşi bu kadın.
Ama o kadar takmış ki kafayı bana size burda bi dolu anımızı anlatabilirim ama kafanızı çok şişirmek istemiyorum

Her neyse, sabah ben işyerine geldim saat 8'di sonra kendi odama geçer geçmez zil çaldı daha üstümü değiştirmeden kapıyı açtım , normal de erken geliyorum diye çayı ben koyuyorum istemesem de bizim abla ısrarla söylüyor koy diye koymayınca da niye koymadın diye hesap soruyor tabi patronun akrabası bir şey de diyemiyorum koyuyorum

Biraz öncede su almaya gittim yanımdan geçerken kelebek sen sabah çayı niye koymuyosun dedi
Bende abla senle aynı anda geldik diye dedim olsun koysan ne olur beni mi bekliyosun koymak için diyo
Allah'ım ya sabır dedim şimdi üstüne atlasam ümüğünü sıkıversem ne olur ki dedim içimden
Ben sabah 6 da kalkıyorum 6 buçuk da otobüse biniyorum gelene kadar otobüste donuyorum soğuktan otobüste ki tek hayalim işyerine gider gitmez ayaklarımı peteğe yaslayıp herkes gelene kadar uyumak oluyor.
O yüzden gelir gelmez çay koymak aklıma bile gelmiyor zaten buz tutmuş heryerim bana da yazık ya kendisi 2 dk lık yoldan geliyor kadının tek yaptığı bana iyeşmek
Daha öncede sorunlarımız olmuştu yazmıştım yine buraya ama çözümlenemedi
Sizlere sorum ben bu kadına ne desem ne yapsam da birdaha benden böyle bir şey beklemese ? Patrona söylemek çözüm değil aksine işimden olurum ne yapar ne eder o haklı çıkar

Rica etse zaten kendiliğimden yaparım ama benimle aynı anda gelip de yine de bana koydurması sinirlerimi bozuoyor gerçekten
Gün içerisinde de koymuyoruz diye kızıyo herkese, mal gibi akşama kadar çay içiyolar bir demliği koymuyolar diye bağırıyor patron da ses çıkarmıyor yengesi ya tabii
Ama benm üstüme daha çok geliyor ne yapıcam ben ya

Bu arada işten çıkartılma gibi bi durumum vardı o daha netleşmedi, sanırım diğer abiyi çıkartacak patron çnkü sen onun yaptığı işleri ne kadar sürede öğrenebilirsin diye ağımı aradı

Canım senin o iş yerinde kendini ezdirmediğin kimse kaldı mı?
Önceki konuyu da hatırlıyorum, çalışmayan bir adam vardı ve o iş yapmadı diye sen azar işitiyordun zor durumda kalıp. Bu böyle gitmez ki, dişini göstermezsen ömrü billah başkalarının işini yaparsın. Sen iyi niyet göstermiş, erken gelince çay koymuşsun kadın bunu suistimal ediyor yapacağın şey açık açık konuşmak. Yenge ise yenge sonuçta orada görevi bu işleri yapmak, geldim kendi işimi yapıyorum koymak zorunda değilim diyeceksin olacak bitecek. Aile şirketi gibi küçük ve koyverilmiş bir şirket belli ki. Sen kendini geliştirip koşarak uzaklaş oradan, seni bir yere getirmediği gibi tüm ömrünce iş hayatında ezik bir insan olmana sebep olur orası.

Günaydın hanımlar
Aşçı veya temizlikçi yada içişleri müdürü de olabilir... Artık sıfat bulamıyorum kadına işte ben işyerimde ki bu ablayı boğmak istiyorum ya. Kadın beni delirtiyor artık
Sabahları ben köyden geliyorum tek otobüsüm var oda saat 7.50-8.00 arası işyerimde oluyorum
Ama o kadar takmış ki kafayı bana size burda bi dolu anımızı anlatabilirim ama kafanızı çok şişirmek istemiyorum

Her neyse, sabah ben işyerine geldim saat 8'di sonra kendi odama geçer geçmez zil çaldı daha üstümü değiştirmeden kapıyı açtım , normal de erken geliyorum diye çayı ben koyuyorum istemesem de bizim abla ısrarla söylüyor koy diye koymayınca da niye koymadın diye hesap soruyor tabi patronun akrabası bir şey de diyemiyorum koyuyorum

Biraz öncede su almaya gittim yanımdan geçerken kelebek sen sabah çayı niye koymuyosun dedi
Bende abla senle aynı anda geldik diye dedim olsun koysan ne olur beni mi bekliyosun koymak için diyo
Allah'ım ya sabır dedim şimdi üstüne atlasam ümüğünü sıkıversem ne olur ki dedim içimden
Ben sabah 6 da kalkıyorum 6 buçuk da otobüse biniyorum gelene kadar otobüste donuyorum soğuktan otobüste ki tek hayalim işyerine gider gitmez ayaklarımı peteğe yaslayıp herkes gelene kadar uyumak oluyor.
O yüzden gelir gelmez çay koymak aklıma bile gelmiyor zaten buz tutmuş heryerim bana da yazık ya kendisi 2 dk lık yoldan geliyor kadının tek yaptığı bana iyeşmek
Sizlere sorum ben bu kadına ne desem ne yapsam da birdaha benden böyle bir şey beklemese ? Patrona söylemek çözüm değil aksine işimden olurum ne yapar ne eder o haklı çıkar

Rica etse zaten kendiliğimden yaparım ama benimle aynı anda gelip de yine de bana koydurması sinirlerimi bozuoyor gerçekten
Gün içerisinde de koymuyoruz diye kızıyo herkese, mal gibi akşama kadar çay içiyolar bir demliği koymuyolar diye bağırıyor patron da ses çıkarmıyor yengesi ya tabii

Bu arada işten çıkartılma gibi bi durumum vardı o daha netleşmedi, sanırım diğer abiyi çıkartacak patron çnkü sen onun yaptığı işleri ne kadar sürede öğrenebilirsin diye ağımı aradı

kelebek bu iş ile ilgili açtığın konuları hatırlıyorum seni çıkartacaktı patron çok sevindim kalmana..canım işe nasıl ihtiyacın olduğunu diğer konularında anlatıyordun şimdi ablayı kafaya takıyorsun ..işi öğrenmen için sanırım bu işe ihtiyacın var çokta sıkıntı yapma

Herkes kendi işine baksın senin işinden ben sorumlu değilim diyeceksin zorlayacak hali yok ya. Böyle yapıp ezdirirsen kendini daha çok gelir üzerine.

Patron yengesini oraya ahçımı yapmış enteresan geldi.Ben muhasebeciyim bunun için maaş alıyorum çay görevi benim değil diyebilirsiniz.Birde onunla abla vs. samimi konuşmayın.X Hanım deyin.Mesafe iyidir.

Herkes işini yapsın. Sizin işiniz mi çay koymak.
Bence biraz tepki gösterin benim işim muhasebe cay degil deyiverin.
Erken gidiyorsun diye sen mi yapmak zorundasın.

Eger seni cıkartırlarsa gitmeden kadına haddini bildir

ben koymazdım inadına çay da içmezdim

söylenince de ben çay istemiyorum derdim

aklınca kendi gelince hazır çay içecek hanfendi

aile şirketleriböyle başka bir iş bulma imkanınız yok mu araştırın bir yandan derim

Günaydın hanımlar

Daha onceki konunuda okudum biliyorum mormalde ben insanlara yardimci olmaktan hoslanirim ama birinede gıcık kaparsam olse bir bardak su veresim gelmez o kadar

Ben senin yerinde olsam icmem orda cay yani cay icmeyince kimse olmez onunla muhattap olacagima muhattap olmam gereken tum iliskilerimi keswrim kendi masami kendim temizler copumu kendim atarim ondan en ufak birsey istemeyecek sekilde baglantimi keserim

Niye cay koymuyorsun dersede direk kendimede sıkıntı olmayacak sekilde ben cay icmedigim icin aklima gelmiyor derim

Ben senin yerinde olsam yavas yavas baska nir is arayisina girerim
Yada hakkini korumaya calis patrondan yada kovulmaktan cekindigini fark ederse dahada ustune gelecek ama bi korkunun olmadigini belli et oda ayagini denk alacaktir bence

Isten seni cikarmamalarina sevindim. Bayagi uzuluyordun.

Ablaya gelince cay suyunu koymak benim gorevim degil ben buraya muhasebe yapmak icin geldim cay suyunuda ben koyarsam sen ne ise yarayacaksin de.

Sonra da tavir al. Görme duyma umursama yokmus gibi davran.
Hatta desin ki ben cay temizlik islerinide yapayim ona gore maasimi alayim belki tirsar

Patrona söyle
-yok bi defa söyledim
Başka iş bak
-küçük yer iş yok
Geç git
-gidemem otobüs yok
E çay suyu koy
-ama benim görevim değil
Burda ne yapabiliriz? Topluca duaya falan mı çıkalım?
Önceki 2 konunuz çıkarmasınlar aman aman diyeydi e çıkarmıyorlar ne güzel,söylediklerimizi de siz yapmiyorsunuz,koyun suyu bitsin gitsin uzatmaya gerek yok

Çay koymak kimin işiyse o koysun. Niye dırdırını çekip duruyorsun. Sesini çıkarmadıkça üstüne daha çok gelecek.
Bence kavga etmeden tavrını koy. Kadın size çay koy derse, siz de "Çay koymak sizin işiniz değil miydi, ben buraya muhasebe işi için geldim" deyin. Muhtemelen patron akrabası diye patrona şikayet edecektir, aynı şeyi patrona da söyleyin.

cok laobali olmayın.Hatta hic olmayın.Ne alaka yani.Ayrıca bu hareketleri cok cirkin,seviyesiz,laobalii.Gercekten ne alaka yanii, sıkılıyorsan cık arkadasım caycılıktan,cık yanii.Baskasının ekmegine de mani olma.Hayır,belki acil işlerim var.onun için geldim.Ben senin cayının bekçisimiyim?Sanarsın, herkese can suyu hazırlıyo gibi, alt tarafı bi çay yani.

Kürekle agzının ortasına vurasım geliyo boyle insanlarınEn Büyük KK

Back
X