Bir kayinvalide derdimiz olmasin mi?

Kizlar selam. 7 aylık evliyim, esimin ailesini de severim, sevmek konusunda sıkıntım yok.
Bunlar tüm kardeşler ve anne olarak birbirlerine yakin oturuyorlar surekli beraberler birbirlerinin her gun ne yediklerini bile bilirler bağları kuvvetlinin de ustu kuvvetli oyle söyleyeyim. Zannediyorum benden de bunu bekliyorlar ama karakterler farklı olduğu icin ben bu kadar samimi olamam, olmak da istedigimi düşünmüyorum.
Kayinvalidem düzenli olarak bize kalmaya gelmek istiyor. Buna da okey tamam diyorum gelmek isteyebilir, ama örnek veriyorum bugun salı bu aksam gelecekse beni bugün 12de ariyor aksam kalmaya geleceğim diye 5te bende oluyor. 2 aylık evliydik geldi kaldı, tamam elbet dedigim gibi oğlunun da evi gelebilir ama yeni evliydik sonucta. Hatta bazen şunu bile dusunuyorum; tamam gelsin de illaki burada uyuma isteği neden çok uzak oturmuyoruz neden bu ısrar:)
Ne zaman görüşsek ben de kalmaya geleceğim bu sıralar size diyor ama her seferinde.
Bazen çok sinir oluyorum bazen böyle düşündüğüm için pisman oluyorum. Kendi anneme babama çok yakın oturmama rağmen evime 3 ya da 4 kere annem gelmiştir babam da 2 kez. Annem sürekli yogun çalıştığımız için siz keyfinize bakın dinlenin der gelmez ama kayinvalidem sabah işe gidecegimi bildiği halde gelir uyur sabah bizimle beraber kalkar evine gider.
İlk kaldığında uyandık ben ise gidecektim yine de ayıp olmasın diye kahvalti hazirlayayim dedim acele acele hazırladım hani gelip bir yardım bile etmedi o anda şaşırmıştım mesela.
Kendi kendime konuşur gibi anlattım, bilmiyorum bunlar dert edilecek şeyler mi siz olsaydınız ne düşünür ne yapardınız merak ediyorum ben mi art niyetliyim?
Daha anlatacak çok şey var ama :) şimdilik bu kadar. Az once yine arayip yarin geleceğini söyledi, kuafore gidecektim ama diyemedim kuafore gideceğim baska zaman diye, utandim
Allah yardımcınız olsun 🌸 uzakta olsa sık gelmek istese kalmak istese anlarım. Ki bence onda da ortak karar olmalı, haber verilmeli müsait mi değil mi kadının ailesi de erkeğin ailesi de önce bir danışmalı. Ama aynı şehirde kalmak nedir ya? Siz rahat edebiliyor musunuz? Yani afedersiniz eşiniz sizinle yakınlaşmak istedi mi hiç kayınvalideniz varken yeni evliymişsiniz? Kadın hiç düşünmüyor demek ki.
Ama esas sorun eşinizde. Bence konuşun. Kadına söyleseniz beni istemedi der. Oğlu muhatap olsun. Kavga edecekse oğluyla etsin. Çocuklarına küsseler de barışıyorlar ama gelin a dese yıllarca unutmuyorlar.

Ben peki kayinvalideye bunu söyleyemem hep gelme diye, eşime nasıl açıklayabilirim bunu kırılmaz mı annen sürekli gelmesin desem? Ne şekilde anlatabilirim acaba
Ben ilerde oğlum olsa ve evlense, aynı şehirde yaşasak kalmak istemezdim heralde maşallah annen sık sık başka evde kalabiliyor diyebilirsiniz. Ya da eşinize sorun. Ya babam da böyle gelse sana arkadaşlık etse değil mi deyin. Babanız sık sık kalmak istese ne yapar?

Biz yan yana dairelerde oturuyoruz, sürekli birlikteyiz ama özel zamanlarımiz var..Saygı göstermek önemli iliskilerde. Büyük aileyi hep sevmişimdir, istediğim gibi de oldu. 🥰
Kayınvalidem çok tatlı en güzel insanlardan biri tanıdığım ve çok şanslıyım. Mükemmel anlayışlı, rahatsız ederim diye gelmiyor bize,düşünebiliyor musunuz? 🙈😔
Sevgilerimi iletiyorum🥰
İyi ki varsınız, eşime teşekkür ediyorum😊
Ne güzel valla bize denk gelmedi böylesi 🐣

Back
X