Bir kedicik daha hayata doymadan gitti.

monalazo

akşam güneşi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
5.003
4.564
123
59
Az sonra işe gideceğim. İş yerimin kapısı önünde her sabah beni bekleyen, ayağıma mır mır dolanan kedi artık yok. Dün sabah araba çarpmış. Bende öğlene kadar bekledim onu nereye kayboldu diye. Bana öldüğünü söylediler. Hamileydi birde. O kadar üzgünüm ki. Hiç ayağım çekmiyor, nasıl gideceğim, o yok. Neredeyse bir yıldır orada beni bekliyordu her sabah. Poncik bakışları eşliğinde açıyordum dükkanı. İlk işim onun yemeğini vermekti. Çok içim yanıyor. Bütün yollara kedileri ezmeyin diye yazmak istiyorum.

O kadar üzgünüm ki.. anlatamam. Şimdi evdeki kedilerimin mamasından bir kap hazırladım dükkanımın oradaki kedilere vermek için, kalbim acıyor, ayaklarıma dolanırdı mama için ilk o saldırırdı tabağa. Benimle konuşurdu mauv mauv..o kadar tatlıydı ki. Ben onu asla unutamıyacağım. Dükkana her gidişimde gözlerim onu arayacak. O kadar sessizki. Ne insanların ne trafiğin sesini duyamıyorum. Sessizliğe gömülmüş gibi etraf. Pisim hamileydi, ilk bebeklerini doğuracaktı. Çok mu acı çekti, hemen öldü mü soramıyorum korkumdan tanık olanlara, o kadar üzgünüm ki. Şimdi birazdan dükkana gideceğim ayağım çekmiyor. Severek gittiğim iş yerim matem yerim oldu :KK43: çok uzattım biliyorum, hem ağlayıp hem yazıyorum. İçimi dökmeye ihtiyacım var.

O kadar üzgünüm ki.. anlatamam. Şimdi evdeki kedilerimin mamasından bir kap hazırladım dükkanımın oradaki kedilere vermek için, kalbim acıyor, ayaklarıma dolanırdı mama için ilk o saldırırdı tabağa. Benimle konuşurdu mauv mauv..o kadar tatlıydı ki. Ben onu asla unutamıyacağım. Dükkana her gidişimde gözlerim onu arayacak. O kadar sessizki. Ne insanların ne trafiğin sesini duyamıyorum. Sessizliğe gömülmüş gibi etraf. Pisim hamileydi, ilk bebeklerini doğuracaktı. Çok mu acı çekti, hemen öldü mü soramıyorum korkumdan tanık olanlara, o kadar üzgünüm ki. Şimdi birazdan dükkana gideceğim ayağım çekmiyor. Severek gittiğim iş yerim matem yerim oldu :KK43: çok uzattım biliyorum, hem ağlayıp hem yazıyorum. İçimi dökmeye ihtiyacım var.
:KK42::KK42::KK42:

Şu iki ay içinde sokağım da 2 kedinin öldüğünü gördüm :( biz bile arabaya vs binerken altını üstünü içini kontrol ediyoruz yazık gerçekten dikkatsiz insan çok bu dünyada ve onların bedelini masum hayvanlar ödüyor :(

Kedim oleli 1aydan fazla oldu... Hala ağlıyorum. Sana yazarken bile ağlıyorum..kimilerine saçma bana Gore dünya,nefes herşey. Keşke olsaydi da evin içinde kosustursaydi:KK42::KK42:

Dikkatsiz olanlar için birşey diyemem de gece filan aniden araba önüne çıkmış olabilir. Geçenlerde eşim arabayı kullanırken birden kedi atladı önümüze kıl payı sol on tekerlekten kurtardı. Çok hızlı değildik ancak eşim görmedi bile. Ben sağdan görmemle kedinin birden önümüze geçmesi bir oldu. Çok kötü çığlık ayıp gözümü kapattım. Adam da korktu. Ki dediğim gibi görmemiş hicbir şekilde. Çok üzücü tabi ki. Ben de dayanamam duysam, görsem. Başınız sağolsun..:(

Maalesef havyvanlara önem verenler kadar zerre önemsemeyenler var :(

Ben onların vicdanlarından gerçekten şüphe duyuyorum.

Hem de hamile kedi öyle ani hareketler yapamaz genel de yavaş oluyorlar. Nasıl oldu acaba kaza çok üzüldüm. İnşallah can çekişmemiştir :(

Maalesef havyvanlara önem verenler kadar zerre önemsemeyenler var :KK43:

Ben onların vicdanlarından gerçekten şüphe duyuyorum.

Hem de hamile kedi öyle ani hareketler yapamaz genel de yavaş oluyorlar. Nasıl oldu acaba kaza çok üzüldüm. İnşallah can çekişmemiştir :KK43:
İnşaallah çekmemiştir ...
Kedilerin nasıl can çekistigini bizzat kedimde yaşadım..kiyamam onlara yaa..:KK42:

Çok acı gerçekten çok sen ona o sana alışıyor hep bir eksiklik hissediyor insan Melek oldu kurtuldu diye düşün can verirken görmedin dua et

Benim de kapı önün de beslediğim yavru kedilerden birinin patisi kırılmış ve yanlış kaynamıştı. Çok ürken ve hırçın bir kediydi. Bir türlü yakalamadık tedavi için. Son zamanlar da baya bi yaklaşmaya başladı. Artık tamam bunu alır tedaviye götürürüm gelecek hafta derken araba çarpmış ve ölmüş. Çok üzüldüm . Ben onun için ne düşünürken ne oldu. Ama kurtuldu gitti. Zaten çocuklar sokakta rahat vermiyorlar dı. Ne kadar anlatsan da, ailesiyle konuşsan da al ozaman evinde bak laflarına maruz kaldım. Önce aileler çocuklarını iyi yetiştirecek,bu dünya sadece bizim değil mantığı aşılayacak ama nerde. Sevme ama saygı duy, zarar verme mantığın çocuk yaşta beynine aşılayacaklar.

Aslında sokakta beslenen tüm kedileri belediyelere bildirip kısırlaştırmamız gerekiyor. Bunu bizlerin yapması lazım çünkü insanlar hayvan düşmanı, bir kap yemek koymayı geçtim o kapları atmak için hazırda bekliyorlar. Sürekli sürekli doğuruyor bu hayvanlar, bir kısmı da ölüp gidiyor işte böyle.

Altı ay önce bir kedi bırakmışlardı bahçeye. Simsiyah, sincap kuyruklu, yeşil gözlü. Evde neden istemediler bilmiyorum ama çok güzeldi. Ertesi gün gidip alayım diye aradım aradım ölüsünü buldum ne yazık ki. Araba çarpmış geçmiş. Yavrum keçe keçe olmuştu tüyleri, hala canımdan can gidiyor aklıma geldikçe. Küçücük patileri vardı. Altı aylık kadardı sanırım yetişkin kedi değildi.

Şimdi evde beş yavruyla annesi var. Her seferinde bir gebeyi alıp evde doğurup büyütmesine izin veriyoruz. Sonra o yavruları sahiplendirip anneyi de kısırlaştırıyoruz ama bu sefer bu çocuklara daha bir tane ev bulamadım. Ne yapacağım bilmiyorum, daha bir aylık olmadılar, umarım bulurum. Sokakta yaşayamıyorlar işte.

Başınız sağ olsun, çok üzüldüm size de pisiye de.

Kedim oleli 1aydan fazla oldu... Hala ağlıyorum. Sana yazarken bile ağlıyorum..kimilerine saçma bana Gore dünya,nefes herşey. Keşke olsaydi da evin içinde kosustursaydi:KK42::KK42:
Bunu ancak yaşayan anlar. Sizinde başınız sağolsun. Nasıl üzüldüğünüzü anlıyorum. Her kedi apayrı bir dünyadır. O dünya paylaşılmayınca bilinmez. Dışardan bakılınca kedi işte bir sürü var, bana öyle diyorlar. Geçen yıl sokaktaki yavru bir kediyi sahiplenecektim. O da dükkanıma geliyordu. Yemek istemiyordu, tek derdi sevilmek olan bir kediydi. Önce bu şekilde bakarım diye düşündüm. Bir iki ay yemek verdim. Ama çok cana yakındı, dükkanı kapatıp giderken gitmeyeyim diye paçama yapışıyordu. Ben de onu eve almaya karar verdim ama almadan önce iç ve dış parazit ikaçlarını vermek istedim. Eczaneden ilaçları aldım ve o bir daha gelmedi. Aylarca onu bekledim. Gözüm kapılarda kaldı. Onu en son gördüğüm gün ben eve giderken paçama öyle yapışmıştı ki sanki son şansımız olduğunu biliyordu. Öylece arkamdan baktı uzun bir süre. Ona tamam pisicik alacağım seni bir iki gün daha bekle dedim sanki anlayacakmış gibi. Keşke hep parazit olsaydım da alsaydım o gün onu. O kadar üzülüyorum o kadar pişmanım ki, anlatamam. Hala unutamadım onu. İnşallah yaşıyordur, hayattadır. :KK43:

Bunu ancak yaşayan anlar. Sizinde başınız sağolsun. Nasıl üzüldüğünüzü anlıyorum. Her kedi apayrı bir dünyadır. O dünya paylaşılmayınca bilinmez. Dışardan bakılınca kedi işte bir sürü var, bana öyle diyorlar. Geçen yıl sokaktaki yavru bir kediyi sahiplenecektim. O da dükkanıma geliyordu. Yemek istemiyordu, tek derdi sevilmek olan bir kediydi. Önce bu şekilde bakarım diye düşündüm. Bir iki ay yemek verdim. Ama çok cana yakındı, dükkanı kapatıp giderken gitmeyeyim diye paçama yapışıyordu. Ben de onu eve almaya karar verdim ama almadan önce iç ve dış parazit ikaçlarını vermek istedim. Eczaneden ilaçları aldım ve o bir daha gelmedi. Aylarca onu bekledim. Gözüm kapılarda kaldı. Onu en son gördüğüm gün ben eve giderken paçama öyle yapışmıştı ki sanki son şansımız olduğunu biliyordu. Öylece arkamdan baktı uzun bir süre. Ona tamam pisicik alacağım seni bir iki gün daha bekle dedim sanki anlayacakmış gibi. Keşke hep parazit olsaydım da alsaydım o gün onu. O kadar üzülüyorum o kadar pişmanım ki, anlatamam. Hala unutamadım onu. İnşallah yaşıyordur, hayattadır. :KK43:
:KK42:kedi sahiplendikten sonra insanlara zerre sevgim kalmadı...
Bilmiyorum abartiyorum belki ama...
Uffff:KK42:

:KK42:kedi sahiplendikten sonra insanlara zerre sevgim kalmadı...
Bilmiyorum abartiyorum belki ama...
Uffff:KK42:
Öyle düşünme canım ya...inan ki iyi insanlar çok. Kötülerde var, allah inşallah onlara da merhamet duygusu aşılar. Küçük bir kız var mahallemde. Küçücük elleriyle kek yapmış mahalledeki kedilere. Onun özellikle sevdiği bir kedi var. Baktım eliyle yediriyor. Limonlu kek yiyen kedide görmüş oldum böylelikle. Belkide sevmedide kızcağuzın hatırına yedi pisicik. Okuldan geldiğinde kız beslenmesinden bir şeyler çıkartıp veriyor o kediye. Öyle iyi çocuklarda var. Bizim ilerde bir site var. Bir oğlan çocuğu hamile bir kedi için kutu hazırladığını söyledi. Kedide kutuyu benimseyip içine girmiş..öyle tatlı bir çocuktu ki. İçi sevgi dolu çocuklar gerçekten güzel oluyorlar. İnşallah güzel insanlar daha da çoğalır.

Back
X