Bir kere" Esim ne der ,ne ister "diyemez mi?

esmerkuzum

hamdolsun :)
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
1.060
328
323
Slm kızlar
Ben 1.5 senelik evliyim
Evlendiğimden beri k.validem hergün aramamı bugun aradıysam ertesi gun gitmemi bekledi
İlk zamanlar esimin gönlü olsun diye idare etmeye çalıştım aradım Ettim
Baktım bu seferde bı gun aramasam laf oluyor gene bıraktım dikkat etmemeye çalıştım
Esime de annendir ama dediklerini yaptıkcaa bitmiyor bı kere yapmasak kötü oluyoruz araya mesafe koyalım yani haftada bı gidelim dedim
Yakın yerde oturuyormusuz ole şeyolurmuymus darılıyormuş annesi kiriliyormus laf ediyormuş
arayi iyi tutalimmis
Kor topal devam etti böyle
Ama ben her eşmin gidelim dayatmasında fikrimi almadığı düşüncemi önemsemediği icin sınır krizleri geçirdim resmen
Gecen hafta sonu da koylerine gittik herkes oğlumu merak ediyormuş meyvalarını topladım ayikladim elimden geldiğince
K.validem kalanlar dağıtılacak dedi donduk
Ertesi gun ev temizledim esim anneme gidelim bakalım napiyor dedi iki gun beraberdik gerek yok dedim
İsleri vardır laf etmesin dedi o sırada k.validem aradı gelemediniz bunlar ayiklanacak bana kaldı dedi (dağıtacaktı oysa)
Esimde başladı bı kere de söylenmeden gidelim al iste gene laf ettirdin bilmem ne
Kırılıyor darılıyor söyleniyor diye her istediğinde gidicez arayacaz yedi ömrümü
Hayır dedim sınır krizi geçirdim gene aldı cocuğu gelirsen gelirsin dedi cocuktan sonra bu moda oldu alıp gidio cocuğu
Beni mecbur bırakıyor gittim mecbur ama cok kırıldım
Ben ne isterim ne düşünürüm kırılırım önemli diil
Annesi yada akrabaları laf eder die mahvediyor beni
Konuştum yapma böyle diye anlattım
Arada kırgınlık olmasın laf etmesin başımız ağrımasın Dio
Ne yapabilirim benide önemsesin biraz da esim ne düşünür die hareket edebilsin ?

Son düzenleme:
Başta bu şekilde alıştırman hata olmuş senin. Nasıl alıştırırsan öyle gider işte canm.
Kavgayla gürültüyle surat asmayla şu saatten sonra bu halledilemez bence.
Oturup tatlı dillle konuşup kocanın aklına girmen gerek damarından gir ki karşı çıkmasın. Önce alıştır ki hemen tepki vermesin

Konuştum akşamına ben yıpranıyorum birazda beni dusu diye ya iste laf söyleyip ikimizinde kafamızı yoruyor
Kırılıyor trip yapıyor nolur arayı iyi tutsak diyor
Ben laf etsem de susup dediğini yapıyorum ya önemsemiyor

Çok zor durumunuz valla şu saatten sonra ne yapın ne edin ama değiştirmeye çalışın.
Gerçi huylu huyundan zor vazgeçer ya

Çok zor durumunuz valla şu saatten sonra ne yapın ne edin ama değiştirmeye çalışın.
Gerçi huylu huyundan zor vazgeçer ya

Yoruldum artık ya kısır döngü haline geldi artık k.validem söyleniyor hop esim gidelim gidelim ben sınır nöbeti al cocuğu bende tipis tipis pesinden hep aynı senaryo değişmiyor ömürden gidio kendimi yediğimle kaliorum

çocuğunuzu kullanıyor sizde buna izin veriyorsunuz bırakın gitsin alsın da mecbur geri gelecek... o annense bende hayat arkadaşınım annenin kölesi değil gel derse gel git derse git ayrıca insanoğlu ne yaparsan hep daha fazlasını ister senin yüzünden oluyor bu elinin hamuruyla karışıyorsun işime ya karış arayı bul yada karışma herkes kendi ne hali varsa görsün

Aynen aradaki dengeyi sağlamayı beceremiyor

Onu becerebilmeyi cok isterim adam aldı cocuğu gitti nahos bı durum olmasın diye gittim gelmeseydim napacaktin diorum hastaydi derim Dio ama benim icim oyle de rahat etmio iste öylede olmuo böyle de

benim annemde böyle daha nikah sabahı neden dün geceden beri aramadınız diye bi ton bağırıp çağırmıştı ağlayacak hale gelmiştim.o günden beri mecburen hergün aradık eşimde aradı ama 5 6 ay sonra yeter artık ben kendi annemle bu kadar görüşmüyorum dedi.bende yavaş yavaş kes dedim kırmadan dedim.tamam dedi.şimdi arada bir arıyor haftada 1 kez falan ama ben hergün((bıktım gerçekten.sıkılıyor insan bazen zaten zor nefes alıyorum bir de herkes memnun olsun diye çabala((

benim eşimide annesi yine sürekli zorlamaya başlamış gelmiyosun diye,ki gidiyor dönem dönem, ben karışmıyorum gitmesine vs asla, bizim evimiz semt olarak uzak, ama bizi en çokda beni en başından hiç rahat bırakmadılar,benim aram iyi değil kendisiyle, ailemide küstürdüler,üzdüler,kendilerinden kaynaklı, çok üzdüler benide ailemide,beklentileri ve istekleri bitmedi, arttıkça arttı.
oğullarına olan düşkünlüklerinden,anormal isteklerinden bıktırdılar.Üstüne bi de çirkin laflar sözler ettiler, kendilerini bitirdiler maalesef.
sınavım vardı biteli daha 2 hafta oldu eşim o yuzden gidemedi beni çalıştırıyordu, sınavım bittiğinden beri 2 haftadır zorla çağırıyormuş oğlunu,gitsin gitme diyen yok ki anlamıyorum,
daha iftar yeni başladı,zorla iftara çağırmış, eşim bana danışmadan sormadan tamam demek zorunda kalmış o derece baskı kuruyor üzerinde.
insan demezmi,oğlum eşinede danış, müsaitseniz gelin demezmi, zorlamı çağırılır,herşeyi zorla baskıyla,kendi istedikleri gibi yapmaya kalkıştılar.Bende gitmek istemedim bu şekilde,ama sen gidebilirsin tabiki dedim, zaten kendi gidecekti, annesi yine ne dediyse eşime, beni müthiş zorladı,aramızı bozdu.
Ben hizmetçimiyim, bu evin hanımıyım nereye gidilecekse önce eşine sorulmazmı, müsaitmiyiz diye. Giderim desem bu defa erken gidelim dedi.İnanın bunalıyorum,babası sürekli maç izliyor, kaynanayla konuşulmuyor, diken üstünde gibiyim o yuzden en fazla 2-2,5 saat oturabilirim diye konuşmuştum daha öncede eşimle.
Beni zorla götürmeye kalkıştı,bende konuşmuyorum bugun 3.gün,konuşmayıda düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Kusura bakma arkadaşım anlattıığın bir kaç şeyden bir an kendimi hatırladımda, kendim dertlenmişim
ben artık neyse öyle kabul edicem herşeyi,direndikçe,haklı oldugunu göstermeye çalıştıkça hırpalanıyorsun, takmamaya çalış sende,
herkes naparsa kendine yapar, bu eşin içinde geçerli.Senin ona verdiğin deger,emek,çaba zamanla azalır,ister istemez.Herkes hakettiği neyse bişekilde illaki bulur.Üzülme.

merhaba..ben de 2 aylık evliyim evlenip eşimin yaşadığı şehre geldim ve ailesine yakın bi yerde oturuyoruz..benim de eşimin bu konuda bana baskıları oluyo..git ara ne biliyim çağır falan diyo..sonra ramazandan önce hep gidip geliyodum vakit geçiriyoduk ama ramazan girince araya 3 gün falan gitmedim..dün sahurda olay yaptı bunu..senin annemi hiç arayacağın yok da istemiyosun da falan diye..bende açtım ağzımı artık yeter dedim benim de sınırlarım kişiliğim var sen böyle yapıyosun diye arıcak gidicek değilim ve sen böyle yaptığın için arayıp sormicam gitmicem dedim..ben sana diyomuyum ailemi herzaman arıcaksın diye dedim..yok yakın diye dedim diyo..ben de hiç gelemem baskıya..ozaman sen annnene git ben de anneme gidicem ramazanı orda geçiricem biraz da annemle ilgilenicem dedim..çok üzüldü.bi gün seni eve gelip bulamıcam diye korkuyorum dedi çok kötü oldu..ben mecburmuyum her vakit annesiyle olmaya onla vakit geçirmeye..bir sınırı var herşeyin dedim..aynı durumdaymışız..ama ben tedbirimi almaya çalışıyorum..benim de bir kişiliğim var sonuçta onun her istediğini yapıcak değilim..ne bu ya off..dün gece sahurumuzu berbat etti..bak yine sinirlendim..

Yazıklar olsun böyle insanlara. Bu tavır sen kimsinki oğlumun hakimi benim, sende buna uyacaksın , benim güdümüme girreceksin, kontrol bende manyaklığı resmen.
Ne mutlu olmuşlardır, nede bırakırlar mutlu olasın. Oğlum benden kopmasın, gelinde bana tabi olsun mantığı.

Yüz vermeyin bunlara. Ağaç kovuğundamı buldular sizi. Alıştımayın böyle, hadi alıştırdınız yavaş yavaş geri çekin. Yakın otırmanız hergün görüşeceğiniz anlamına gelmez. Kocanızada işleyin yavaş yavaş, tepki çekmeden. Size laf ederse kocanıza şikayet etmeyin , cevabın verin. Yavaş yavaş sinerler merak etmeyin. Bir taraf sinecek başka yolu yok o siz olmayın kızlar. Tecrübeni sesi ((((

yapmiyorsaniz esiniz ne yapabilirki? cocugu bir alir gider iki alir gider, nereye kadar? sen nasilsa ne yaparsan yap yaranamayacaksin. bu yuzden ugrasma bile, nasilsa bi ise yaramiyor. ne esin iyilik biliyor ne de kayinvaliden.

Kaç yıllık evlisiniz. Onun ailesine gidiyorsan, arıyorsan eşine söyle önce onunkini sonra sizinkileri arasın bir zahmet. Ben öyle yapıyorum. Ne onun ailesi peygamber soyundan mı gelio. Anne kıymeti bu kadar biliorsa senin ailenin de önemli olduğunu anlar herhalde. Babasız mı büyümüş? ailenin tek erkeği mi nedir bu samimiyet?

bir kısmı evliliğin başında bizimde oluyordu. annemi arayıver konuş vs... tamam ararım dedim, ama sende bizimkileri arayacaksın. şimdi canım istediğinde arıyorum. oda öle canı istediğinde arıyor...

gidip gelme konusunda da kendi de gitmek istemiyor, rahat edemiyormuş...

geçenlerde k.valide oyun yaptı. eşimi aramış akşam bize gelin diye. eşimde yorgunum ama bakarız demiş. beni de aramayı unutmuş. sonra k.valide beni aradı. akşam oğlumada dedim bize geliyorsunuz dedi. tabi ben şok oldum. emirvakileri sevmem. ve eşimin danışmasını isterdim. kocama kızdım. meğerse geleceğiz dememiş bizimkisi. k.valide kendisi anlattı onlarda.

eşinize yavaştan yavaştan beynine girin... evin içinde iş bulun. onu o gün yapacağınız tutsun. çocuğu alıp giderse bırak gitsin. nasılsa dönecek

ayyy sinirlendim şimdi..ne bu kaynanalar ve oğulları...Allahtan bnm başımda böyle dertler yok ama okudukça burdan k.waldeme ve eşime daha bi bağlanıyorum,şükrediyorum..kocanızla konuşmayı denemişsinizdir mutlaka ama birde başka türlü deneseniz?? sakin konuştuysanız sinirli konuşun bağırın çağırın...illa hastanelik mi olmanız lazım? sinir krizi geçirmenizimi bekliyorlar?? yahu ne öküzlüktür bu yaa çok afedersiniz çok kızıyorum bu tip karakteri oturmamış koca modellerine...

Wallahi billahi evlenmeden kız kardeş erkek kardeş tekme tokat birbirlerine girerler. Annesinin yanında durmak istemez. Evlendikten sonra Kraliyet ailesi oluyorlar. Waauuw bu nası birşeydir ya! Gitsin anneciğiyle otursun ozaman okadar kıymetliyse, bizim de ailemiz var. Benim ailemde çok kıymetli ben de gidip onlarla oturucam. Zaten şuanda öyle yurt dışında yaşıyorum. Eşimin ailesi maalesef bize 10 dkka mesafede oturuyolar. Onlar gelmiyorlar. Çünkü yanyanayken geçinemiyorlar. O yüzden telefonla arıyorlar. Bir kere görümce aradı eşimin cebinden. Uygunsuz bir anımızda, telefonu açmadık. Sonra hemen evden arıyor. Açmıyorsun tekrar arıyor. Açtım
görümce: bişey mi oldu kardeşime .. arıyorum kardeşim telefonu niye açmıyor
ben: hmmm duymadık. Veriyim mi kardeşini
görümce: yok gerek yok
vs vs vs

kapında kul köle olsanda yine kaynanayla gelin rasında mutlaka kırgınlık olur. eşin imkansız şeylerin peşine düşmüş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…