- Konu Sahibi esmerkuzum
-
aynen bunları yeni evlendiğimde bende yaşadım..benzerlerini daha doğrusu...
tabi ozamanlar daha hanım hanımcık daha efendiydiydim daha uysaldım
he diyip geçiyordum herşeye..sonra ne oldu ? ben yaptıkça fazlası istendi..daha fazlası daha fazlasıı...
aaaaaaa yeter beee deyip kırdım kabuklarımı..ama sabrım filan taşmıştı artık..kararmıştı gözüm..ne eş ne evlilik hiçbiri umurumda değildi..
ne hanımefendili kaldı ne uysallık...
yani o noktaya getirdiler beni...fenamı oldu ..iyikide oldu..
şimdi ben ne dersem o oluyor...
yani şunu söylemek istiyorum canım,
fazla alttan almak, düşünüldüğü gibi iyi sonuçlar getirmez..tam aksine tepene bindikçe binerler...olan sana olur oturduğun yerde kendi kendine sayar durursun kudurur durursun..kimin umurunda..
bence sesini çıkartmak yerine çünkü bu fayda etmemiş..uygulamaya geçsen daha yararına olur..sen gitmicem diyip gidiyorsun..gitmicem de gitme...
tantana yaparsa da işine gelirse de..yeter artık istemiyorsan boşa beni...napıyım yani anneni mutlu etmek için gelmedim ben bu dünyaya ya..çok istiyorsan git sen mutlu et de..
aynen öyle canım ,beni zorla götürmeye çalıştı gitmedim,kapıları yumrukladı gitmedim, götüremedi,3 gündürde konuşmuyorum,git mahkemeye ver istersen dedim.
bana ailesi neler yaptı, buna ragmen elimden geleni yaptım ama ayaklarım bazen gitmiyor hele ki böyle emri vakilere zorlamalara hiç gelemiyorum,çok yıpranıyorum
Onu becerebilmeyi cok isterim adam aldı cocuğu gitti nahos bı durum olmasın diye gittim gelmeseydim napacaktin diorum hastaydi derim Dio ama benim icim oyle de rahat etmio iste öylede olmuo böyle de
Kusura bakma arkadaşım anlattıığın bir kaç şeyden bir an kendimi hatırladımda, kendim dertlenmişim
ben artık neyse öyle kabul edicem herşeyi,direndikçe,haklı oldugunu göstermeye çalıştıkça hırpalanıyorsun, takmamaya çalış sende,
herkes naparsa kendine yapar, bu eşin içinde geçerli.Senin ona verdiğin deger,emek,çaba zamanla azalır,ister istemez.Herkes hakettiği neyse bişekilde illaki bulur.Üzülme.
merhaba..ben de 2 aylık evliyim evlenip eşimin yaşadığı şehre geldim ve ailesine yakın bi yerde oturuyoruz..benim de eşimin bu konuda bana baskıları oluyo..git ara ne biliyim çağır falan diyo..sonra ramazandan önce hep gidip geliyodum vakit geçiriyoduk ama ramazan girince araya 3 gün falan gitmedim..dün sahurda olay yaptı bunu..senin annemi hiç arayacağın yok da istemiyosun da falan diye..bende açtım ağzımı artık yeter dedim benim de sınırlarım kişiliğim var sen böyle yapıyosun diye arıcak gidicek değilim ve sen böyle yaptığın için arayıp sormicam gitmicem dedim..ben sana diyomuyum ailemi herzaman arıcaksın diye dedim..yok yakın diye dedim diyo..ben de hiç gelemem baskıya..ozaman sen annnene git ben de anneme gidicem ramazanı orda geçiricem biraz da annemle ilgilenicem dedim..çok üzüldü.bi gün seni eve gelip bulamıcam diye korkuyorum dedi çok kötü oldu..ben mecburmuyum her vakit annesiyle olmaya onla vakit geçirmeye..bir sınırı var herşeyin dedim..aynı durumdaymışız..ama ben tedbirimi almaya çalışıyorum..benim de bir kişiliğim var sonuçta onun her istediğini yapıcak değilim..ne bu ya off..dün gece sahurumuzu berbat etti..bak yine sinirlendim..
Yazıklar olsun böyle insanlara. Bu tavır sen kimsinki oğlumun hakimi benim, sende buna uyacaksın , benim güdümüme girreceksin, kontrol bende manyaklığı resmen.
Ne mutlu olmuşlardır, nede bırakırlar mutlu olasın. Oğlum benden kopmasın, gelinde bana tabi olsun mantığı.
Yüz vermeyin bunlara. Ağaç kovuğundamı buldular sizi. Alıştımayın böyle, hadi alıştırdınız yavaş yavaş geri çekin. Yakın otırmanız hergün görüşeceğiniz anlamına gelmez. Kocanızada işleyin yavaş yavaş, tepki çekmeden. Size laf ederse kocanıza şikayet etmeyin , cevabın verin. Yavaş yavaş sinerler merak etmeyin. Bir taraf sinecek başka yolu yok o siz olmayın kızlar. Tecrübeni sesi((((
Kaç yıllık evlisiniz. Onun ailesine gidiyorsan, arıyorsan eşine söyle önce onunkini sonra sizinkileri arasın bir zahmet. Ben öyle yapıyorum. Ne onun ailesi peygamber soyundan mı gelio. Anne kıymeti bu kadar biliorsa senin ailenin de önemli olduğunu anlar herhalde. Babasız mı büyümüş? ailenin tek erkeği mi nedir bu samimiyet?
bir kısmı evliliğin başında bizimde oluyordu. annemi arayıver konuş vs... tamam ararım dedim, ama sende bizimkileri arayacaksın. şimdi canım istediğinde arıyorum. oda öle canı istediğinde arıyor...
gidip gelme konusunda da kendi de gitmek istemiyor, rahat edemiyormuş...
geçenlerde k.valide oyun yaptı. eşimi aramış akşam bize gelin diye. eşimde yorgunum ama bakarız demiş. beni de aramayı unutmuş. sonra k.valide beni aradı. akşam oğlumada dedim bize geliyorsunuz dedi. tabi ben şok oldum. emirvakileri sevmem. ve eşimin danışmasını isterdim. kocama kızdım. meğerse geleceğiz dememiş bizimkisi. k.valide kendisi anlattı onlarda.
eşinize yavaştan yavaştan beynine girin... evin içinde iş bulun. onu o gün yapacağınız tutsun. çocuğu alıp giderse bırak gitsin. nasılsa dönecek
benim annemde böyle daha nikah sabahı neden dün geceden beri aramadınız diye bi ton bağırıp çağırmıştı ağlayacak hale gelmiştim.o günden beri mecburen hergün aradık eşimde aradı ama 5 6 ay sonra yeter artık ben kendi annemle bu kadar görüşmüyorum dedi.bende yavaş yavaş kes dedim kırmadan dedim.tamam dedi.şimdi arada bir arıyor haftada 1 kez falan ama ben hergün((bıktım gerçekten.sıkılıyor insan bazen zaten zor nefes alıyorum bir de herkes memnun olsun diye çabala ((
ayyy sinirlendim şimdi..ne bu kaynanalar ve oğulları...Allahtan bnm başımda böyle dertler yok ama okudukça burdan k.waldeme ve eşime daha bi bağlanıyorum,şükrediyorum..kocanızla konuşmayı denemişsinizdir mutlaka ama birde başka türlü deneseniz?? sakin konuştuysanız sinirli konuşun bağırın çağırın...illa hastanelik mi olmanız lazım? sinir krizi geçirmenizimi bekliyorlar?? yahu ne öküzlüktür bu yaa çok afedersiniz çok kızıyorum bu tip karakteri oturmamış koca modellerine...
Wallahi billahi evlenmeden kız kardeş erkek kardeş tekme tokat birbirlerine girerler. Annesinin yanında durmak istemez. Evlendikten sonra Kraliyet ailesi oluyorlar. Waauuw bu nası birşeydir ya! Gitsin anneciğiyle otursun ozaman okadar kıymetliyse, bizim de ailemiz var. Benim ailemde çok kıymetli ben de gidip onlarla oturucam. Zaten şuanda öyle yurt dışında yaşıyorum. Eşimin ailesi maalesef bize 10 dkka mesafede oturuyolar. Onlar gelmiyorlar. Çünkü yanyanayken geçinemiyorlar. O yüzden telefonla arıyorlar. Bir kere görümce aradı eşimin cebinden. Uygunsuz bir anımızda, telefonu açmadık. Sonra hemen evden arıyor. Açmıyorsun tekrar arıyor. Açtım
görümce: bişey mi oldu kardeşime .. arıyorum kardeşim telefonu niye açmıyor
ben: hmmm duymadık. Veriyim mi kardeşini
görümce: yok gerek yok
vs vs vs
kapında kul köle olsanda yine kaynanayla gelin rasında mutlaka kırgınlık olur. eşin imkansız şeylerin peşine düşmüş..
aynen bunları yeni evlendiğimde bende yaşadım..benzerlerini daha doğrusu...
tabi ozamanlar daha hanım hanımcık daha efendiydiydim daha uysaldım
he diyip geçiyordum herşeye..sonra ne oldu ? ben yaptıkça fazlası istendi..daha fazlası daha fazlasıı...
aaaaaaa yeter beee deyip kırdım kabuklarımı..ama sabrım filan taşmıştı artık..kararmıştı gözüm..ne eş ne evlilik hiçbiri umurumda değildi..
ne hanımefendili kaldı ne uysallık...
yani o noktaya getirdiler beni...fenamı oldu ..iyikide oldu..
şimdi ben ne dersem o oluyor...
Guzellikle dün konuştum bugun gene anneme uğrayalım dedi patladım bağırıp çağır olan bana oluoo benden gidioo boğazlarım acioo
Adam biraz susunca ben gelip yilisio sırıtıyor iyice deliriorum
yani şunu söylemek istiyorum canım,
fazla alttan almak, düşünüldüğü gibi iyi sonuçlar getirmez..tam aksine tepene bindikçe binerler...olan sana olur oturduğun yerde kendi kendine sayar durursun kudurur durursun..kimin umurunda..
bence sesini çıkartmak yerine çünkü bu fayda etmemiş..uygulamaya geçsen daha yararına olur..sen gitmicem diyip gidiyorsun..gitmicem de gitme...
tantana yaparsa da işine gelirse de..yeter artık istemiyorsan boşa beni...napıyım yani anneni mutlu etmek için gelmedim ben bu dünyaya ya..çok istiyorsan git sen mutlu et de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?