- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
tüm yorumlar için çok teşekkürler.
Gulcicek_
senin gibi düşünenler çoğunlukta. yani yetişkin bir kızla erkeğin arkadaşlığının nerdeyse imkansız olduğu, bir taraftan diğerinin mutlaka diğerine karşı farklı duygular besleyeceğine inanılır hep. ve kendileri farkında olmasa da birbirlerie karşı cinsel çekim hissettikleri için bir arada bulunmak istedkleri, aslında bir erkeğin eğer fiziksel bir beğenme veya çekim hssetmiyorsa bir kızla arkadaş bile olmak istemeyeceği şeklnde düşüncelere çok sık rastlanıyor.
fakat ben buna inanmak istemiyorum. elbette doğruluğu olabilir, ztn özellkle erkeğin doğası gereği güzel bulunan kızlarla bir arada olmak isteycekleri, kendisi bilinçli olarak farklı duygular beslemese veya sevgili olma amacı gğtmese bile belki de sırf egosundan dolayı böyle bir eğilim içinde olabileceğini ben de düşünüyorm. ama ben bunda zarar olduğunu düşünmüyorum. yani demek istediğim, bilinçli birşey olmadığı, aman ben arkdaş gibi yaklaşayım da sonra sevgli olur muyuz acaba umudu taşımadığı sürece bunda bir art nyet olduğuna inanmıyorum. sonuçta hepimiz insanız. aslında bence kız kıza arkadaşlıklarda bile belli bir seçme durumu var. yani çok güzel ve bakımlı bir kızın son derece paspal ve bakımsız gözüken bir kızla arkadaş olduğunu da görmedim ben. dolayısıyla bahsettiğin şeyin illa da cinsel çekimle alakalı olduğunu düşünmüyorum. bence hepimizde güzele, iyiye bir yönelim oluyor. kendi kafamızda kendmzce bazı değerler belirliyoruz ister istemez. ve ona uygun kişilerle arkadaşlık yapıyornz. cinsiyetle fazla bağdaştırmamak gerek dye dşünüyorum.
bilmiyorum içinde yaşadııımız topluma göre çok mu açık fikirli veya olgun düşünüyorm. ama ben kişiler kendisini ve snırlarını bildikçe, karşısındaki erkek de falso yapmadıı sürece dostluk yapbilirlermş gibi geliyor. ama hassasiyet hçbr zaman kaybolmamalı ve taraflar hep açık olmalı.
Aynı şeyleri söylemişiz...
Olayın çoğu kere bilinçsiz olduğunu, çekimin sadece hissedilip adlandırılamadığını... (Zaten mesajımın sonunda yazdığım üzere görüşme sıklığı ve niteliği ayarlanabilirse ben de dostluk ortamı oluşturulabilir diyenlerdenim...) Bu çekim sadece cinsel manada değil ki... Duymuşsunuzdur, anneler için evlatları vazgeçilmezken daha sevimli, güzel olanına bilinçsizce daha hoşgörülü davranılır, en ayrım yapmayan öğretmen bile daha şirin olan öğrencisine kızarken daha yumuşak davranır...
Şu noktada ayrılıyoruz, kompleksli güzel kızların kendilerini pohpohlasın ya da erkek arkadaşı yan gözle bakmasın diye paspal kızlara sempati beslediğine şahit oldum daha evvel =)
Freuda kadar dayandırılan bir görüşten bahsettim önceki mesajımda... Zaten sizinle de aynı pencereden bakmışız ama ufak bir araştırmayla psikoloji bilimine dayandırılan bir duruma "cehalet" yorumu yapanlar olmuş, kadınla erkeğin arkadaşlık edememesinin neresi cehalet? Olsa olsa bu eğer sırf cinsel anlamdaysa sütü bozuk olma durumudur, hani kavram karmaşası olmasa neyse...
Yukarıda da yazdım "Siz beceremiyorsanız banane" diyenler var diye, yanılmadığımı gördüm, bunun mümkün olmadığını söylemedim ama imkan vermeyen arkadaşlar adına söyleyeceklerim var...Daha evvel bu konuda hayal kırıklığı yaşamış, sadece arkadaş kalmak istedim diye benimle görüşmekten vazgeçen erkek arkadaşlarımın varlığını kendi beceriksizliğime değil, onların tercihlerine bağlıyorum. Neticede bir erkeğin iyi anlaştığı bir kızla hele kızın ilişkisi yoksa sevgili olmayı istemesi ahlaksız bir durum değil hatta gayet doğal, insan sevdiği, anlaştığı biriyle neden beraber olmak istemesin?Öyle ya, nikah düşüyor, arkadaşsınız diye kardeş değilsiniz. Bu talebin gelmesi sorun değil, sorun karşılığının olmaması ve biz bu erkekler böyle düşünsün diye cilve yapmıyoruz, tavlamaya çalışmıyoruz, yanlarında hamburger yiyoruz, tostumuzun kaşarını iki metre uzatıyoruz, bu kendi kendine oluşan bir durum...
Bu konuyu Mehmet Coşkundenizle tartışmıştık... İlişki konusunda gerçekten çok araştırma yapıyor, tek işi köşe yazarlığı ya da sunuculuk değil hele abartılmış bir isim hiç değil, çok mesai harcıyor ilişkiler üzerine... O zamanlar benim de çok samimi bir erkek arkadaşım vardı ama o eninde sonunda arada elektrik oluşacağını söylerdi, yanılmadı... Ayak diretenlere de şunu iletiyor, o samimi erkek arkadaşınıza tek bir gün daha samimi davranın, fırsat kolladığını göreceksiniz. Daha fazlası için kendisine mail telefon yoluyla ulaşabilirsiniz, yardımcı olabilirim, neticede hepimizden daha çok kafa yormuştur tarihin ilk evrelerinden bu yana tartışılan "kadın erkek dostluğuna"...