Bir Komşu Sorunu da Benden

Hayır çocuk annesine demiş zaten vurmadığını. Çünkü annesi diğer öocuklara da sormuş, Kadın benden özür diledi. Okumadınız mı?Ben asla çocuğum yapmaz demem. Asla yalan söylemez demem. Yapmaz diye düşünürm güvenirim. Ama ger zaman da bir pay bırakırım. Çünkü çocuklar insanı çok şaşırtabilir. O nedenle eşim adam sinirle gelince kusura bamayın dedi zaten. Hiç bir konuşma olmadan adam evden çocuğunun anlatımıyla direkt indi bize.
Son paragrafınızdaki gibi anlatıyoruz tabi.
konuda benım cocugum asla vurmaz yapmaz demıstınız ya ona ıstınaden soyledım tamam bu konuda vurmamıstır ıspatlanmıstır ama vurmusta olabılırdı anlamında dedım dogru soyluyorsunuz tabıkı cocuklar ınsanı sasırtabılır

zamanla cocugunuzla ılgılı bazı seylerın yerıne oturacagını dusunuyorum konusuyoruz ılgılenıyoruz dıyorsunuz cunku . cocugunuzunda yası tam rısklı buyume yası en delı fişek oldugu zamanlara gırıs zor yaslar allah yardımcınız olsun cocuk buyutmek zor benımkı 4 yasında gercekten cocuk yetıstırmek zor saglıkla buyusunler

O yaşıtları ile oynuyor. Fakat küçük olan mesela gelip toplarını alıyor. Yada abisinin yanına geliyor.
o zaman küçük çocuğun annesi kollıcak çocuğuna zarar gelmesin diye sonuçta sizinki de çocuk yani 12 yaşında da olsa ,büyük çocuklar oynarken küçüklerin gelip karışmasını oyun bozmasını anlamazlar tepki verirler ,ee küçüklerde oyun oynuyolar bozmayayım diye düşünemez kendince aralarına girip oynamak ister ama burda karşı taraftaki anne dikkat etsin bence yaşıtlarıyla olsun

Şimdi diğer çocuk çok küçük ve sizin oğlunuz ona göre çok büyük. Oğlunuz vurmasa bile sesini yükseltse bile ağlar; çok normal. Sizin oğlunuzda küçük daha ve tam ergenliğe girme yaşları. Aslında kız kendi yaşıtlarıyla oynasa bence her şey çözülecek. 6 yaş ve 12 yaşın anlaşması zaten çok zor, gelişim dönemleri çok farklı.

"Dünden beri, onlar benim hakkımda yalan söyledi. Hem bana müdahale ediyorlar hem şikayet ediyorlar. Siz de neredeyse onlara inanacaktınız "diye üzülüyor. Oğluma kendini kontrol etmediği için haksız duruma düştüğünü anlatamıyorum.

Hanımefendi, evlâdınız yaşı büyüdükçe sonuçlarla karşılaşmaya başlamış ve kendisi üzülüp acı çekiyor.
Bugün komşunun çocuğu, yarın kimbilir ne...
Evlâdınızın önünde ergenlik var. Bu sıkıntısı katlanarak artacak.
Demişsiniz ki "anlatamıyorum", siz artık anlatmaya gayret etmeyin.
Siz bunun sorun olduğunu/olacağını zaten tespit etmişsiniz, sadece çözümde ısrarcı olun.

Çocuğunuz sinirli olabilir bu mesele değil, bu genetik olabilir, bu da mesele değil.
Mesele şu ki, o evlâdım bunu stresli durumlarda kontrol etmeyi bilmiyor, bu inanın öğrenilir bir şey, o yaşlarda daha kolaylıkla hem de.

Bunun öğretilmesi için pedagog, psikolog, çocuk psikiyatristi ne gerekiyorsa lütfen peşine düşün.
Denedik olmadı demişsiniz, bir daha deneyin. Doğru uzmanlar illâki bir yerde var.

Bugün siz ucunu bırakırsanız, o evlâdım yarın tüm yetişkin hayatında sorun çekecek.

İçtenlikle kolaylıklar diliyorum, Allah yardımcınız olsun.

Adı çıkmış dokuza inmez oldu sekize lafı var ya gerçekten doğru. Bir çocuk sinirliyse ya da hareketliyse bütün suçları diğer çocuklar onun üstüne yıkıyorlar. Siz ebeveynleri olarak tabi ki çocuğunuzu dinleyerek çok doğru yapmışsınız. Benim küçük kuzenimde(8 yaşında ) baya hareketli bir çocuk okulda bir kızla bir çocuk kavga ederken ayırmaya çalışmış kız gidip X bana vurdu diyerek çocuğa iftira atmış annesi babası halamlara gelip hesap sormuslar. sonra da kızları X bana vurmadı diye itiraf etmiş. Üzülüyorum böyle durumlara ben de . Size düşen çocuğunuzu kontrol altında tutmak ve sürekli onunla konuşmak çocuğunuza en iyi terapiyi siz verirsiniz eminim

Benim buyuk oglumda boyle kucuklerle anlasamaz kendi kurallari cizgileri var eger onu asan simariklik ve haksizlik yapan cocuk varsa kizar ve uzaklasir yanlarina gitmez tabi cocuklarda durumuna alistigi icin kimse usteleyip kizdirmaz bu cocuklarin arpalarimi fazla geliyo bu sinir asabiyet anlamadim simdi hemen hemen her cocuk boyle ben hatirlamiyorum kucukken birak buyuklere kafa tutmayi kucuklere bile bagirip kavga etmezdik Allah yardimcimiz olsun hepimizin

12 ve 6 yaş, hele de karşıt cinsiyetlerde , pek de bir araya gelmesi gereken yaşlar değil. Siz ne derseniz deyin bu durumda karşı tarafa hak verilir. Ne oluyorsa olsun oğlunuz bu kadar küçük yaştaki bir çocuğa böyle tepkiler vermemeli.
Anladım da o zaman ben mi çocuğumu yaşıtlarının arasından almalıyım yoksa 6 yaşındaki çocuk mu kendi yaşıtları ile olmalı? size katılmıyorum. Sonuçta topunu elinden alan çocuğa bir kere ver der iki kere der içinci de bağırır. Tabi ki gönlüm böylesini istemez ama o da çocuk. Bağırmaması gerektiğini söylesek de bağırabiliyor. 12 yaş da .ok olgun olunan bir yaş değil. O zaman o aile kendi çocuğunu yaşıtları ile tutmalı.

Adı çıkmış dokuza inmez oldu sekize lafı var ya gerçekten doğru. Bir çocuk sinirliyse ya da hareketliyse bütün suçları diğer çocuklar onun üstüne yıkıyorlar. Siz ebeveynleri olarak tabi ki çocuğunuzu dinleyerek çok doğru yapmışsınız. Benim küçük kuzenimde(8 yaşında ) baya hareketli bir çocuk okulda bir kızla bir çocuk kavga ederken ayırmaya çalışmış kız gidip X bana vurdu diyerek çocuğa iftira atmış annesi babası halamlara gelip hesap sormuslar. sonra da kızları X bana vurmadı diye itiraf etmiş. Üzülüyorum böyle durumlara ben de . Size düşen çocuğunuzu kontrol altında tutmak ve sürekli onunla konuşmak çocuğunuza en iyi terapiyi siz verirsiniz eminim
Duygularıma tercüman oldunuz.

12 yas kucuk yas degil..
Ergenlige mi giriyor acaba oglunuz.
Tam anlamadm ama ne alaka 6 yasindaki kiz cocuguna onumden cekil diye mi bagirmis 😦
Ben olsam en azindan ogluma nasil davranmam gerektigi konusunda destek alirdim.
Bu arada bu pek komsu sorunu degil, okulda da olabilirdi,sosyal hayatta da.
Sonucta herkes 6 yasindaki kucuk cocugunu korur, kendisinin yas olarak iki kati buyuk bir cocuktan.
Korumak sadece gelip bağırmakla olmuyor işte. Çocuğunu kendi yaşıtları ile bırakmalı veya gözetiminde tutmalı o zaman. Çünkü vurmamış sonuçta. Ha benim oğlum haksız da olsa bu şekilde bu sinirle gelinince karşıdaki insan da ters olsa kavga çıkmaz mı? Ya da herkes bilinçli değil. Kapısına bu şekilde gelen birinin verdiği öfke ile çocuğuna zarar verebilecek potansiyelde bir çok insan da var.
Bu olay sürekli olsa, gelse konuşsa, biz çözüm aramasak veya terslesek adam sinirlenir anlarım da bu şekilde anlamadan etmeden birinin gelip bağırıp çağırması hoş değil.

Sürekli sinirli değil ama müdahaleye veya haksızlığa tahammülü yok
ahh aynı benim kızım (14 yaşıda)
çok küçüklüğüden beri haksızlık iftira vs gibi şeyler olursa kontrol edemiyor kendisini bağırıyor
ve hep bağırdığı için de suçlu görünüyor
pek arkadaşı da yok o yüzden
sürekli bizde anlatmaya çalışıyoruz kızım öfkeni kontrol etmek zorundasın ama yok yok

bu arada bizde terapiye götürdük 6 ay kadar gidebildi
korona karışınca kaldı bir tık geriledi yine ama çok az

Canım çok sıkkın. Sorun halloldu gibi ama yine de içim sıkılıyor. Dün akşama doğru kapı çaldı. Komşu gelmiş. Yanında 6 yaşında çocuğu. Adam aşırı sinirli, sinirden konuşamıyor neredeyse. Normalde de selamımızın olduğu bir insan. eşimle sohbetleri de var. "Oğlunuz (12 yaşında) kızıma vurmuş. 6 yaşında kıza nasıl vurur. Daha önce tartıştılar büyük olanla sesimi çıkarmadım. Ama onun yaşı kaç küçük kızın yaşı kaç? Nasıl vurur nasıl bağırır?" Eşim alttan aldı. Kusura bakmayın dedi normalde kimseye vurmaz. küçük kız sen de üzülme ben konuşurum dedi.(Oğlum küçüklüğünden beri duygularını çok kontrol edemeyen bir çocuk. Haksızlığa gelemez veya bir tartışma yaşarsa bağırarak konuşur. İtiraz eder oyunlarda. Ama kesinlikle vurma davranışı olmamıştır. Terbiyesizlik etmez. Küfür vs etmez. Büyüklerine asla saygısız davranmaz. Sadece kendince hakkını savunmak ister ve bağırır hırçınlaşır. Biz ne kadar konuşsak da çocuğumuzun yapısı böyle. Kardeşiyle de sürekli kedi köpek gibi. En ufak şeye sinirili tepki verir. Azalsa da geçmedi bu huyu. Bunun dışında farklı ortamlarda büyükleri tarafından hep ne kadar efendi ne kadar edepli diye tarif edilir.)
Ben oğluma sormak ve eve getirmek için yanlarına gittim ve 6 yaşındaki çocuk bağırarak "kimse artık onunla konuşmayacak, o bir daha buraya gelmeyecek" filan diyor. Beni görünce sustu. Oğlum vurdun mu dedim. Çocuk yemin ediyor "vurmadım sadece bağırdım çünkü o benim yürümemem için önüme geçti ve bana bağırdi. Git diyorum gitmiyor ve ben de sonunda dayanamayıp bağırdım."
Diğer çocuklara sordum bağırdı ama vurduğunu görmedik dedi.
Sonra kızın annesiyle konuştum ve adaletli bir insanmış ki o da çocuklara sorup vurmadığını anlamış. Eşi adına özür diledi. Ama bağırdığı için korkmuş vs daha önce de yaptı dedi. Epey konuştuk ve ayrıldık. Sonra ben gün boyu gözlemledim ve küçük çocuğun bunlara müdahale ettğini ve en ufak şeyde ağladığını gördüm.
Şimdi benim oğlum sürekli bağıran çocuk imajı çizdiği için hep böyle hatalı görülüyor. Ona hep anlatıyorum bunu ama fayda etmiyor. Ben de gerçekten hep çocuğunu masum gören bir insan değilim. Ama ezilmesini de istemem. Çocuğumun bu hali beni çok üzüyor. "Dünden beri, onlar benim hakkımda yalan söyledi. Hem bana müdahale ediyorlar hem şikayet ediyorlar. Siz de neredeyse onlara inanacaktınız "diye üzülüyor. Oğluma kendini kontrol etmediği için haksız duruma düştüğünü anlatamıyorum.
Psikolog desteği şart

Back
X