bir kp istegi. sizce ne yapmaliyim ?

arkadaslar bana göre de herkesin inanci kendine baskasinin ne giyimine ne de inancina karisirim ancak saygi duyarim kp konusurken esim de oradaydi ve hiçbir sey demedi sonradan sordugumda ise ben karismam sen bilirsin dedi
Bence yerine göre giyin ben öyle yapıyorum

kiyafetimde ne sirt ne de gögüs dekoltesi var sadece üstüme tam orturan bi kiyafet ona göre genis ve uzun kollu seyler giymem gerekiyor ama ben de oöyle mutsuzum kendim disimda biri olmus olucam

Kötü niyetli değildir ama eşin dururken o neden istiyor bunu evlenirken gündeme geldi mi bu konu hiç.

dininizi nasıl yaşayacağınıza kimse karışamaz, ne kadar tatlı dille de konuşsa kp de..
ben olsam o elbiseyi giyerdim, kp bir şey derse de "fikrinize saygı duyuyorum ama ben bunu uygun gördüm" derdim..

• Beğen
Reactions: anu
Kimse için değişmezdim ben olsam. Kapanacaksam kendim istediğim için kapanırdım...

kiyafetimde ne sirt ne de gögüs dekoltesi var sadece üstüme tam orturan bi kiyafet ona göre genis ve uzun kollu seyler giymem gerekiyor ama ben de oöyle mutsuzum kendim disimda biri olmus olucam
bu tarz seyler istekle olur. öteki türlü hiçbir anlamı yok

Kapanmak istemediğini anladım ilk mesajda..herkesin kendi tercihi..yalnız bide şu var..mesela ben sahil kesimindeyim..rahat giyinebiliyorum..fakat köyüme gitsem o şekil giyinemem.. düğün eşinin tarafının anladığım kadarıyla..tamamen kapanmayacsksin zaten biraz ortama uuyabilirsin.. son karar senin tabi..

aynen katılıyorum
farklı ortamlarda "biraz ortama uymak" taviz vermek değildir bence

aynen katılıyorum
farklı ortamlarda "biraz ortama uymak" taviz vermek değildir bence
Şimdi söz konusu düğün nasıl olacak, oynama vs olmayıp sadece mevlit yapılan düğünlerde var..normal bir dugunse, kendi elbisesini giyebilir arkadaş, ustune güzel bir şal alır..dekolte yokmuş zaten..
Almanyadan kuzenim geldi..anne tarafının düğünü için uzun elbise baktı benden, misal..

B
arkadaslar bana göre de herkesin inanci kendine baskasinin ne giyimine ne de inancina karisirim ancak saygi duyarim kp konusurken esim de oradaydi ve hiçbir sey demedi sonradan sordugumda ise ben karismam sen bilirsin dedi

Ne güzel eşiniz de bi şey dememiş size ki doğru olan da bu. Bence kıyafetinizi giyin gidin kp kim ki eşiniz bile size karışmazken

Bu yazacaklarima cogunuz kizacaksiniz belki.. Ama ben KP' in istegini yerine getirirdim.. Adam güzel güzel konusmus, kizimizin kalbini kirmadan.. Ne var, bu insanin gönlünü yapsan.. Hem esinde seni zorla carsafa bürüme gibi bir derdi yok gibi.. Senede bir KP, yanina geliyor.. O elbiseyi de kocanla basbasa yemege giderken giyersin olur biter.. Büyüklere saygi, kücüklere sevgi.. Ben böyle yetistim.. Esin Mert bir insansa, kayinpederinin lafini dinlemekten ziyade, kendisine olan sevgini ve sayginin göstergesi oldugunu bilecektir.. Ben denize gidince bikinimi giyiyorum, köye gidince de salvarimi.. Bir yerimden hicbirseyde eksilmiyor.. Ne kendimden kaybim oluyor ne özgürlügümden.. Sen yarin KP' nin istedigi gibi giyinmis olsan o Adam bunu seni birdaha görene kadar unutmayacak ve güzel kizim beni kirmadiyla gecirecek bir yili.. Bilmem bana cok degerli gibi geliyor.. Eger esinle sorun yasarsan ilerde (Allah korusun) ailenden kimin sözü en cok gecer? bence KP.. Bizde öyle KP' nin kalbini kirmam.. Ama oda Baba tot kondurtmaz.. :sampiyon: nazim gecer..

Şimdi söz konusu düğün nasıl olacak, oynama vs olmayıp sadece mevlit yapılan düğünlerde var..normal bir dugunse, kendi elbisesini giyebilir arkadaş, ustune güzel bir şal alır..dekolte yokmuş zaten..
Almanyadan kuzenim geldi..anne tarafının düğünü için uzun elbise baktı benden, misal..

çok bilinmeyen var
o yüzden yorum yapmak çok zor
yani mesela benim eşimin ortayaş üstü akrabaları çok açık giyinmez, dekolte kullanmaz
ama görümcem, ben, gelinler, kuzenler vs ne giyersek hiç sorun olmaz
fakat bir akrabaları tamamen kapalı, ortamları da öyle, onların düğününe giderken hiç birimiz dekolte kullanmadık

bu biraz "eş ailesi" ile aranın nasıl olduğuna ve nasıl olmasını istediğine bağlı

Benim kayınpederim de düğün gününde istekte bulunmuştu..gelinligim straplezdi.. askilari vardı ama takmamistim..benim goguslerde büyük olduğundan dusuyordu..usulunce söyledi bende askilari takmistim..

ben bunun ortama uyum sağlamayla falan ilgisi olduğunu düşünmüyorum çünkü kayınpederinizin söylediği cümleye bakın:"bir kadın kapalı olmalı".bu ne hadsizlik?sadece sizin için değil bi de bütün kadınlar için konuşmuş.ya amca sen kimsin de bütün kadınların nasıl olması gerektiğine karar veriyorsun?taviz tavizi doğurur, sakın unutmayın, ileride sizden başka konularda da değişmenizi istemeyeceği ne malum?ona bu rahatlığı vermeyin.

Bu yazacaklarima cogunuz kizacaksiniz belki.. Ama ben KP' in istegini yerine getirirdim.. Adam güzel güzel konusmus, kizimizin kalbini kirmadan.. Ne var, bu insanin gönlünü yapsan.. Hem esinde seni zorla carsafa bürüme gibi bir derdi yok gibi.. Senede bir KP, yanina geliyor.. O elbiseyi de kocanla basbasa yemege giderken giyersin olur biter.. Büyüklere saygi, kücüklere sevgi.. Ben böyle yetistim.. Esin Mert bir insansa, kayinpederinin lafini dinlemekten ziyade, kendisine olan sevgini ve sayginin göstergesi oldugunu bilecektir.. Ben denize gidince bikinimi giyiyorum, köye gidince de salvarimi.. Bir yerimden hicbirseyde eksilmiyor.. Ne kendimden kaybim oluyor ne özgürlügümden.. Sen yarin KP' nin istedigi gibi giyinmis olsan o Adam bunu seni birdaha görene kadar unutmayacak ve güzel kizim beni kirmadiyla gecirecek bir yili.. Bilmem bana cok degerli gibi geliyor.. Eger esinle sorun yasarsan ilerde (Allah korusun) ailenden kimin sözü en cok gecer? bence KP.. Bizde öyle KP' nin kalbini kirmam.. Ama oda Baba tot kondurtmaz.. :sampiyon: nazim gecer..
Yanlız bir seyi gözden kaçırmıssınız durum yarından ibaret değil ki yani yarın giyeceği kıyafet değil söz konusu olan. Adam açık açık kapan demiş bir kadın kapalı olmalı demiş. Konu sahibide bu konuşmanın üstüne giyeceği kıyafeti değiştirmeyi düşünüyor. Adamın derdi elbise değil kökten değişiliklik. Bunu ancak insan isterse yapar bu büyükleri kırmayalım olayını çok çok aşıyor yani.

Evet ben sirf dügüne odaklandim..:halay:

Babacim laf aramizda.. Senin bu oglan varya.. Diye baslardim.. Beni böyle istiyoo.. Ile bitirirdim... Saka bir yana.. O zaman konu sahibimiz.. Babacim.. Benin icin cok degerlisiniz, sizi kirmak niyetim degil diipp.. Kapanmaya düsünmedigini, egerki ilerde insallah icine o istek düserse.. En güzel sekilde kapanacagini.. Fakat bunu sadece Allah askina kul icin olmayacagina güzel bir uslup ile dile getirmesi lazim..

Bu dünyada herkese herseyi söyliyebilirsin.. Kelimelerini secip, kalp kirmadan, karsindakine seni anliyor ve ciddiye aliyorum, sende Beni anlamaya calis lütfen ile.. Söyliyemiyeceginiz hicbir konu yoktur .

Düğünde giyeceğiniz elbisenin üzerine sal alın.
Eşiniz size karışmıyorsa kpnin karışma hakkı bile olmamaz.
Kapanmak Allah ile sizin aranızda olan bir konudur.
Bazı şeyler sırf elalem ne derle yapılmaz.

ben bunun ortama uyum sağlamayla falan ilgisi olduğunu düşünmüyorum çünkü kayınpederinizin söylediği cümleye bakın:"bir kadın kapalı olmalı".bu ne hadsizlik?sadece sizin için değil bi de bütün kadınlar için konuşmuş.ya amca sen kimsin de bütün kadınların nasıl olması gerektiğine karar veriyorsun?taviz tavizi doğurur, sakın unutmayın, ileride sizden başka konularda da değişmenizi istemeyeceği ne malum?ona bu rahatlığı vermeyin.
Muhtemelen yasli ve muhafazakar bir aileden gelme KP' nin gözünde düsüncesinde Kadin öyle olmali.. Sucmu ?adamin görüsü bu... Napsin yanii..

Benim adama sorsan örnegin hepsi sibel can gibi olmali :olamaz:

Muhtemelen yasli ve muhafazakar bir aileden gelme KP' nin gözünde düsüncesinde Kadin öyle olmali.. Sucmu ?adamin görüsü bu... Napsin yanii..

Benim adama sorsan örnegin hepsi sibel can gibi olmali :olamaz:
ciddi değilsiniz değil mi?gerçekten anlamadım da o yüzden soruyorum.

Kp istedi diye kendinden ödün vermeyeceksin değil mi?

Kayınpedere ne nasıl giyindiginden? Ayıp denen birşey var..

Bir de lafa bak kadın dediğin kapalı olur.Peki türbanlı olmayan kadınlar ne oluyor türbanlilar kadınsa..Hangi sınıfa giriyoruz biz sorsaydın,uçan memeli filan mı acaba?

Back
X