bir kp istegi. sizce ne yapmaliyim ?

Ona neymis ya karismak hakkini.nasil buluyor. Icinize sinen neyse onu yapin. Baska dugunde o elbiseyi giymeye devam edecekseniz tabiki bu dugunde de giyin

yorumlarinizi okuyunca bi seyin farkina daha iyi vardim. evet kp kapanmami istiyor yani bir kadin kapali olmali diyorsa demekki benim de sürekli kapali olmami istiyor ben de hala adami kirmayayim da dügünde daha uygun bi seyler giyeyim diyorum. aslinda sügüne gitmek istemiyorum ama esim israr ediyor sen de gel diye bilemiyorum ama kiyafetimi giyip gidecek gibiyim. sizinde söylediginiz gibi kp re kendimi hazir hissedince kapanirim diyip bu konuyu kapatmam gerekiyor yoksa 3 yildir her karsilastigimizda konu aciliyor bundan sonra da açilir ben onlar burdarken tekrar konuyu açip düsüncemi mi söylesem yoksa kiyafetimi giyip ona sen mesaji almissindir seklinde mi davransam

bi de ne bileyim onlarr söyledikce de sanki. daha da uzaklasiyorum kapanma mevzusundan

Önemli olan once sizin sonrada esinizin düşüncesi o tatlı dil yaptıysa sizde tatlı dille bunun mümkün olamayacağını soyleseydiniz taviz vermeyin bence

Ya gorundugun gibi ol, ya oldugun gibi gorun. Insanlar sana sen oldugun icin saygi duysunlar. Giyecegin kiyafet senin ve esinin zevkine uygun ise, uzerinde abes durmuyorsa neden giymeyesin? Hayatinin merkezine baskalarini ve onlarin isteklerini koyma, hem zamanla kendine saygini, hem de baskalarinin sana olan saygisini yitirirsin. Cig sut emmistir insanoglu, elini versen kolunu ister, kimseyi mutlu edemezsin. Kendi hayatini istedigin gibi yasa, hayat zaten cok kisa.

ben bunun ortama uyum sağlamayla falan ilgisi olduğunu düşünmüyorum çünkü kayınpederinizin söylediği cümleye bakın:"bir kadın kapalı olmalı".bu ne hadsizlik?sadece sizin için değil bi de bütün kadınlar için konuşmuş.ya amca sen kimsin de bütün kadınların nasıl olması gerektiğine karar veriyorsun?taviz tavizi doğurur, sakın unutmayın, ileride sizden başka konularda da değişmenizi istemeyeceği ne malum?ona bu rahatlığı vermeyin.
Taviz tavizindoğurur... Söze bayıldım:KK14:

Ben de kapalıyım ama kimsenin isteğiyle kapanılmıyor kendiniz isterseniz bunu yapmalısınız. Kapanmak demek te yanlış geliyor tesettür diyelim. Zaten Allah rızası için olmalı. Çünkü tesettür bir çok fedakarlık gerektiriyor hele ki bu sıcaklarda. Severek yapmıyorsanız bunlar zor gelebilir. Severek olunca zor gelmiyor.

Once guzellikle deniyorlar sonra zorla kapatmaya çalışacaklar sizi bence sizin kapanmaya gönlünuz varsa kapanabilirsiniz ama hiç böyle bir düşünceniz yoksa elbiseyi giyin öyle düğüne gidin mesajı verirsiniz

Saçma bir istek bence kişinin isteği yoksa konuşsan ne fayda edecek böyle bir konuda.Gönülleri olsun diye kapanmayı düşünmüyorsunuz inşallah?

Kapanma birinin isteği ile olacak mevzu değil.
Sen istiyor musun?
İstemiyorum ve düşünmüyorum diyorsan kırılmasına bakmadan cevabını vermelisin.

Ben henüz böyle bir şeyi düşünmüyorum ve istemiyorum.
Birinin isteği ile olacak iş değil Allah rızası için kendi isteğimle olmalı.
Bu elbiseyi de eşim ve ben uygun gördük deyip giyeceksin.

Bir erkegin, gelininin, yengesinin, baldizinin vs giyim tarzina karismasi kadar itici buldugum baska bir davranis yok.
Nasil bir hadsizlik, terbiyesizliktir.
Acikligimdan rahatsiz oluyorsaniz bakmayin diyin ki biraz utansın.
Elbisenizi de giyin tabi ki, verdiginiz ilk tavizin sonucu size cok agir donecektir.

Sadece ve sadece kendi içinden geliyorsa kapan. Yoksa zaten anlamı yok. Başkasının isteğiyle kapanılmaz. Bu içten gelir.

slm arkadaslar. hizlica konumu anlatayim kp ve kv bizdeler memleketten geldiler yarin dügüne gidecegiz topluca dügün için üzerime tam oturan güzel sade bi sey almistim ancak bu aksam kp benle güzel güzel konustu kapanmam konusunda evlendigimiz ilk günden beri de konusurlar bu konuda ancak bu aksam tam olarak açikça dile getirdi bir kadin kapali olmali diye ve dedigim gibi tatli dille söyledi aslinda bunun üzerine bende bu kadar laftan sonra yarin o kiyafeti giyip nasil giderim diye düsündüm esim evdeki normal uzun kollu kiyafetlerinden birini giy diyor ben de dügüne gitmeyeyim diyorum sizce ne yapsam dügün yari öglen 1 de yeni bi kiyafet alamam muhtemelen
Kesinlikle o kıyafeti giyer giderdim. İstediği kadar güzel dille konuşsun, bırakın kayınpederimi kocam bile bana kapanmamı söyleyemez, aynı açılmamı söyleyemeyecekleri gibi. Tatlı dille yapılan büyük bir terbiyesizlik diyelim biz buna. Dediğim gibi o elbiseyi giyer bir de güzel makyaj yapar, normalde süsleneceğimden daha çok süslenip giderdim. İzin vermeyin sizi etkilemelerine.

Diğer konu kapandıktan sonra eşim benden soğudu.burda kapanmami istiyorlar.:işsiz:
Herkes birbirine saygi duyup olduğu gibi sevse ya..:işsiz:

O elbiseyi giyip gidin. Bu karar biri istiyor diye verilecek bir karar değil. İçinizden gelmeden yaparsanız eğreti durur zaten kendinizi içinde bulunduğunuz kıyafetlere ait hissetmezseniz mutsuz olursunuz. Birde kayın pederinizşn bu kadar önemli ve sadece sizinle ilgilş bir karara karışmaya hakkı yok.

Onemli olan senin ne istedigin.

Kp incelik yapmis guzel dille soylemis.ama 1 kere demesi yeterli.

Istemiyorsan sende guzel bir dille.
Baba sagol tesekur ederim ama ben kapanmayi dusunmuyorum dersin.

Bu yazacaklarima cogunuz kizacaksiniz belki.. Ama ben KP' in istegini yerine getirirdim.. Adam güzel güzel konusmus, kizimizin kalbini kirmadan.. Ne var, bu insanin gönlünü yapsan.. Hem esinde seni zorla carsafa bürüme gibi bir derdi yok gibi.. Senede bir KP, yanina geliyor.. O elbiseyi de kocanla basbasa yemege giderken giyersin olur biter.. Büyüklere saygi, kücüklere sevgi.. Ben böyle yetistim.. Esin Mert bir insansa, kayinpederinin lafini dinlemekten ziyade, kendisine olan sevgini ve sayginin göstergesi oldugunu bilecektir.. Ben denize gidince bikinimi giyiyorum, köye gidince de salvarimi.. Bir yerimden hicbirseyde eksilmiyor.. Ne kendimden kaybim oluyor ne özgürlügümden.. Sen yarin KP' nin istedigi gibi giyinmis olsan o Adam bunu seni birdaha görene kadar unutmayacak ve güzel kizim beni kirmadiyla gecirecek bir yili.. Bilmem bana cok degerli gibi geliyor.. Eger esinle sorun yasarsan ilerde (Allah korusun) ailenden kimin sözü en cok gecer? bence KP.. Bizde öyle KP' nin kalbini kirmam.. Ama oda Baba tot kondurtmaz.. :sampiyon: nazim gecer..
Tesettürlü birine aman ne var denizde giy bikinini bir şey olmaz diyebilir misin peki??

Back
X