Tuvalet Eğitimi Bir küçük çiş mevzusu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Ben boş bir kavanoz cikarmistim ogullarima alıştırma yapmak için şarkılarla türkülerle yapiyoduk oda onların ilgisini çekiyor ve yapiolardi ama eğer soylemiyorsa fazlada ustune gitme canım vakti gelince kendi bile soler fazla zorlama :)

Beş sn bile dursun da dursun en azından diyorum yavaş yavaş. Bizimki bir de inatçı. Çok fena. İstemediği bir şeyi hayatta yapmaz. Parmağında oynatıyor ona ayak uyduruyoruz mecbur. Ama kavanoz mantıklıymis en azından çiş yaptığını görüp tanisin.

Ay gozumde buyudu gercekten cok korkuyorum bu isin altindan kalkamam diye Allah yardimcimiz olsun

Ben büyük oğluma tam 25 aylıkken öğrettim. Bi kere bezi çıkarınca bi daha hiç takmamak lazım. Gece gündüz bez olayı bitmesi gerekiyor.
Eğer çocuğunuzun hazır olduğunu düşünüyorsanız. İlk önce her saat başı tuvalete götürün o söylemeyi bilmez veya unutur. Her tuvalete girdiğinde yapana kadar bekleyin. Biz çiş şarkısı uydurmuştuk onu söylüyorduk çok sevdiği oyuncağı varsa onunda çişi gelmiş diye götürebilirsiniz. Çişini yapınca alkış kıyamet sevinç gösterisi yapıyoduk
Bazen sıkıldığını görünce yaptıktan sonra bişey veriyordum küçük bi stiker, minik bi araba bazen eline yıldız falan çiziyodum. Böyle böyle 3 günün sonunda söyledi öğrenmiş oldu.
Avmlerde böyle esk usul elimde çiş tutuyordum. Bazen peçete falan seriyorum öyle idare ediyoruz.

Mesela ben bu yöntemi uygulayamadım.
Çünkü korktular,kesinlikle yapmadılar,boşlukta oldukları için,güvenemediler sanırım.

En güzeli bu aslında
Evde alıştırma yapın. En temizi böyle. Küçücukler daha. Biz de böyle hallettik mecbur kaldıkça. İlk ogrettigim zamanlarda çok dışarı çıkamadık tabi. Erkek çocuğu olanlar şanslı. Pet şişe.

Boyle yaptiginiz zaman klozete cis gelmiyor mu? Gozumde canlandiramadim bahsettiginiz pozisyonu sanirim

Geldiğinden eminim, çünkü o klozetlerde çok çiş gördüm ben, ya ayakta işeyenler yapıyorlar ya da böyle yapanlar. Ama bazıları o kadar temiz ki ! geri dönüp orayı silmeyi düşünmüyorlar, toplu yaşama saygı sıfır.

Ilk ogretim zamanı ben de dusunmuyorum cok zor olur benim icin surekki tuvalet ara bul temiz mi degil mi buyuk sorun :/

Ben dışarı giderken çantama dezenfekte spray kyuyorum, önce siliyorum sonra spray sonrada peçete. Ama mümkünse havada tutuyorum

Peki çocuğun tuvalet alışkanlığı kazanmaya hazır olduğu nasıl anlaşılır?

Uzmanlara göre her çocuk aynı zamanda öğrenmez. Biri 1 yaşında bile söylerken diğeri 3 yaşına kadar söylemez. Zorlamak yanlış zamanı beklenmeli.
İyi de zamanı nasıl anlaşılıyor?

Oğlum 20 aylık. Temmuz'da 24 olacak ve ben hava sıcakken öğrensin istiyorum ama büyük tuvaletini yaparken saklanması dışında rahatsızlık hissettiği yok..

evden çıkmadan mutlaka tuvalete götürüyorum kızımı en azından biraz daha uzun süre çiş molası vermemiş oluyoruz ama ilk zamanlar daha çok gidiyorlar tuvalete zaman geçtikçe tutmasını öğreniyorlar ıslak mendille silip kuruladıktan sonra oturtuyorum doğruyu söylemek gerekirse ben çok fazla kasmıyorum tekli paketlerde klozet örtüleri de satılıyor onlardan alabilirsiniz

Bende o yuzden sordum philly
Bende cok sahit oluyorum

ben 9 aylıkken öğrenmişim tuvaleti
kızım 4 aylık siz 30kusur ay diyince nasıl büyüdü gözümde anlatamam kızımdanda aynı performansı beklıyorum artık

Benim kizim su an cok hevesli :) alistirma tuvaleti yerine direkt klozete oturtacagim. Evde alaturka tuvalet var onada alistiracagim. Yani dedigin dogru cocugu psikolojik olarak alistirmadan bu ise kalkismamak lazim kizmadan uzmeden sinirlenmeden rahat rahat sure taniyarak. Isimiz tabi ki zor ama illa ki ogrenecekler er yada gec :)

ben 9 aylıkken öğrenmişim tuvaleti
kızım 4 aylık siz 30kusur ay diyince nasıl büyüdü gözümde anlatamam kızımdanda aynı performansı beklıyorum artık
Kizimi izledim canim hazir anini kolladim su an tam zamani cunku cok hevesli. Sizin de belki 9 aylik ogrenir annesine cektiyse niye olmasin :)

Boyle yaptiginiz zaman klozete cis gelmiyor mu? Gozumde canlandiramadim bahsettiginiz pozisyonu sanirim
Ben hiç klozette o şekilde yaptirmadim. İllaki gelir doğru. Alaturkada yaptiriyordum hep.
Bir de burada okumuştum. Arabanız varsa ya da uzun yolculuklarda uygun olur tabi bu. Mini lazimlik üzerine geçirilen poşetleri oluyormuş. Yaptıktan sonra poşeti bağlayıp atıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…