Bir kv derdi de benden

Ahanda benim kayganadan bi adet daha :)

Benimkide hep ogluyla olsun onunla gezsin muhabbet etsin istior cunku kp'le hep kavgalilar..
Evliligimin ilk yillarini cop yapti o kadin esim de anne anne die gezdi pesinde o kadar ofke kaldi ki icimde simdi esime tahammulum yok her firsatta igneleyip isiriorum buda iyi degil aslinda..

Eslerine asik kadinlarin ogullariyla evlenmeliymisiz ogullarina asiklarla degil..

Eşimin anneside yanlız ve sürekli bir beni bir eşimi arayıp hergün gelmemizi yada gelmek isterdi. Ilk başta kırmak istemedim oģluyla yaşadı sonuçta ve alışmıştır özlüyordur zamanla düzelir dedim olmadı. En sonunda kafam attı eşime oturdum anlattım kibarca. Olması gerektiğinden fazla görüşünce yüz göz olup birbirimize gireriz gerek yok. Tamam hergün ara yanlız ama bu kadar sık gitmeye gelmesine gerek yok yeni evliyiz biz sence mantıklı mı bu durum dedim. Sonra biraz gözlerimi doldurdum ya benim babam sürekli gelip gitse bide ben tek çocuğuyum rahatsız olmayalım diye aramıyor bile dedim ardından timsah göz yaşları baya işe yarıyor tavsiye ederim.

Siz önünü kesmeyip kırmak istemekten kaçınırsanız tepemize çıkıyorlar malesef :)

Arkadaşım kusura bakmayın ama hepimiz geliniz ve çoğumuzun evladı var.Anne o kaynanalar.biz nasıl evlatlarımızı bağrımıza basıyoruz onlarda evlatları canlarından parçaları.evladina aşkım da der anne canım da der.benimde oğlum var aşkım diyorum.yazik ama.ne var anne olarak görsen .çocugununa aşkım dediğin zaman anlarsın.yargılamıyorum kırmak ta istemem ama o bir anne ve yaninda tek evladi var.

Arkadaşım kusura bakmayın ama hepimiz geliniz ve çoğumuzun evladı var.Anne o kaynanalar.biz nasıl evlatlarımızı bağrımıza basıyoruz onlarda evlatları canlarından parçaları.evladina aşkım da der anne canım da der.benimde oğlum var aşkım diyorum.yazik ama.ne var anne olarak görsen .çocugununa aşkım dediğin zaman anlarsın.yargılamıyorum kırmak ta istemem ama o bir anne ve yaninda tek evladi var.
+10000000000 filan yani

Eğer kaynana huzursuzluk yaratıp geline kötü davranıp evliliğe zarar veriyorsa tamam.. Ama sırf kadın oğlunu arıyor diye ve hitabına takılıp trip atmaya gerek yok.. Yahu anne ile evlat arasına soğukluk koymaya çalışmak, mesafeli olmalarını istemek nasıl bir hadsizliktir.. Kaynanadan çok çeken insanları ayrı tutarak söylüyorum bunları.. Oğlum var Allahım bana o günleri gösterirse gelinim olursa bir gün ben şimdi oğlumla konuşabilmek için önce gelinin mi iznini alacağım..?"kızım müsade edersen oğlumu şu gün şu saatte arayacağım. Sana uyar mı?" mı diyeceğim.. Ya da " kızım oğluma nasıl hitap etmemi istersin.. Malum onu bu yaşına ben getirdim.. Ve hep onu annenin karagözlü oğlu ya da aşkım diye çağırırdım. Eğer bu seni rahatsız etmezse ona böyle hitap edebilir miyim? Eğer ediyorsa mühim değil ben onu kuzey bey oğlum diye de çağırırım.. " mı diiyecem.. Hadi be ordan.! Kız olsun erkek olsun.. Anayla evladın arasına kimse giremez... Girdirmezler....!

Merhaba kızlar
Benim derdim kv başlıktan anlayacağınız üzere. Dört ay önce İstanbul'dan küçük bir şehire gelin olarak geldim. Ailem uzakta eşimin ailesiyle çok yakınız aramızda sadece bir sokak var. Kp yıllar önce ölmüş. Kv yıllardır eşimle birlikte yaşıyormuş dolayısıyla ona çok alışmış. Her gün günde birkaç defa eşimi arıyor. Bazen eşim bile çok bunalıyor. Aradığında trip atıyor beni hiç aramıyorsun sormuyorsun artık diyor halbuki en fazla iki üç günde bir görüyoruz kendisini 7/24 birlikte olalım istiyor. Triplerinden tavırlarından gerçekten bıktık. Eşimi gördüğünde aşkım diyo boynuna atlıyor. Beni de başta sık arıyordu ben soğuk davrandım artık bana fazla yanaşmıyor. Ama eşime rahat vermiyor dolayısıyla biz huzursuz oluyoruz. Taşınalım biraz ondan uzağa diyorum eşim yanaşmıyor. Ne yapmalı tecrübeli arkadaşlar bir akıl verin. Kalp kırmak da istemiyorum kesinlikle.

Senin konuşma tarzın o kadar yanlış ki eşinizin annesine o kadın diyorsunuz bir defa siz anne gibi görmemişsiniz benimsememişsiniz bu 1.si
Önyargılısınız belki kadının üslubu öyledir herkes aynı karaktere sahip olmak zorunda değil bu 2.

Aynı evde yaşamıyorsunuz bir şey yapmıyorsunuz eşinizin annesine ikinci sınıf insan muamalesi yapıuorsunuz. Oğlına gayette düşkün olabilir etrafta kıskançlık kokuları seziyorum. Ve Eşiniz mesafeyi kendisi koyabilecek yaştadır eminim siz mudahale ettikçe eşiniz sizi hiç bir zaman haklı bulamayacaktır bu da 3.

Kayınvalide değilim. Ama olsam bile çocuğuma nasıl sesleneceğime kimse karar veremez.
Çocuğuna aşkım diyen bir anne hakkında kim ne düşünürse düşünsün.
Herkes kendinden mesuldür. Ben derim.
Kv gelinin kocasina nasil davranacagina karar veremez, bir sey diyemez!
Gelin kv'nin oglunu gunde kac kez arayacagina ve nasil seslenecegine karar verebilir :)
Bu zihniyetteki arkadaslar abileri annelerine ayni sekilde davrandiklarinda hemen konu acarlar burada. Abim karisinin sozunden cikmiyor annemi uzuyor diye...

Tek tek cevap vermeyeceğim ama beni yargılayanların ya evli bile olmadığını ya da kv ölmüş olduğunu düşünüyorum. Konum sabote edilmeye çalışılıyor. Lütfen kapatır mısınız Mune Mune

Merhaba kızlar
Benim derdim kv başlıktan anlayacağınız üzere. Dört ay önce İstanbul'dan küçük bir şehire gelin olarak geldim. Ailem uzakta eşimin ailesiyle çok yakınız aramızda sadece bir sokak var. Kp yıllar önce ölmüş. Kv yıllardır eşimle birlikte yaşıyormuş dolayısıyla ona çok alışmış. Her gün günde birkaç defa eşimi arıyor. Bazen eşim bile çok bunalıyor. Aradığında trip atıyor beni hiç aramıyorsun sormuyorsun artık diyor halbuki en fazla iki üç günde bir görüyoruz kendisini 7/24 birlikte olalım istiyor. Triplerinden tavırlarından gerçekten bıktık. Eşimi gördüğünde aşkım diyo boynuna atlıyor. Beni de başta sık arıyordu ben soğuk davrandım artık bana fazla yanaşmıyor. Ama eşime rahat vermiyor dolayısıyla biz huzursuz oluyoruz. Taşınalım biraz ondan uzağa diyorum eşim yanaşmıyor. Ne yapmalı tecrübeli arkadaşlar bir akıl verin. Kalp kırmak da istemiyorum kesinlikle.
Benim eski esim gunde 3 kez annesini ariyordu. Ve emin olun esiniz istemese annesi falan arayamaz. Umarim sonunuz bizim ki gibi olmaz. Madem oğullarina bu kadar aşıklar evlendirmesinler , alsinlar kapatsinlar evlerine..
malesef ki ayni durumdaydım .
Tek oğluydu eşi yoktu birlikte yaşamışlardı .
Evlenince yanıbaşındaki binaya taşındım ayrı kalmasınlar dedim .
Annesinin ihtiyaçlarını giderir dedim , 3 Kız kardeş de vardi üni. Mezunu .
Allahın her günü arkadaşın da dediği gibi arasirlardi .eşin istemese zaten bu kadar sık aramaz .
Her gün her şeyi haber verirdi ikisi de birbirine , ben iyi niyetle ay ne kadar birbirlerine bağlılar diye sevinirdim, meğerse adam kendi evini bilememiş .
Ayrı bir evi olduğunu , hayatı olduğunu , eşi olduğunu kavrayamamış , anne de bunsuz o. Vermemiş alttan alttan .
Sonuç boşandık annem olmadan asla , ve annesinin yanina taşındı .
Bense ayrılıp memleketime tayin isteyip ayrı ev kurdum gül gibi yaşıyorum .
Alsın anasını başına çalsin .
Sen de dikkat et taviz verme Sonuç hep aynı oluyor genelde

malesef ki ayni durumdaydım .
Tek oğluydu eşi yoktu birlikte yaşamışlardı .
Evlenince yanıbaşındaki binaya taşındım ayrı kalmasınlar dedim .
Annesinin ihtiyaçlarını giderir dedim , 3 Kız kardeş de vardi üni. Mezunu .
Allahın her günü arkadaşın da dediği gibi arasirlardi .eşin istemese zaten bu kadar sık aramaz .
Her gün her şeyi haber verirdi ikisi de birbirine , ben iyi niyetle ay ne kadar birbirlerine bağlılar diye sevinirdim, meğerse adam kendi evini bilememiş .
Ayrı bir evi olduğunu , hayatı olduğunu , eşi olduğunu kavrayamamış , anne de bunsuz o. Vermemiş alttan alttan .
Sonuç boşandık annem olmadan asla , ve annesinin yanina taşındı .
Bense ayrılıp memleketime tayin isteyip ayrı ev kurdum gül gibi yaşıyorum .
Alsın anasını başına çalsin .
Sen de dikkat et taviz verme Sonuç hep aynı oluyor genelde
Ne kadar vasat erkekler degil mi ? Sizin iyi niyetinizi nasil da suistimal ediyorlar. Benim eski kayinvalidem benim eski esyalarimi cok begeniyordu biz bosaninca direkt benim salon takimimi almis evine koymak icin . Buradan bile anlasiliyor nasil basit ve vasat insanlar olduklari...

Aynı durum bendede var 6 aylık evlıym kacarak evlendım ben ılk 1 ayı aılesyle kaldık sonra ayrıldık aramzdada aynı bı sokak var sadece ben gıder gelırdım hasta olurdu 4 gun kalgımı hatrlarım temzlıgını yemegını yaptım ıste yaranılmıyo bolede sevılmıyo gelın snrasında koylerı vr oraya gıttı kızı okul ıcın gelıyodu buraya ogle arası fln yemege gelıyo yemek hazırlıyodm neyse bole gectı bı gun aradm tabı sen ararmıydın mılletn gelınıne bak benden gelın olmazmıss kurban olsn bana yıne bsy demedım terbıyemı bozmadm ogunden berı ne ararım nede gıderım evlerıne ben hamıleym 1 bucuk ay ne hamılelıgımde aradı dusuk rıskım vr ne onda aradı ısıne gelmıyo benıde kotuluyodur kesınnn emnım . ama arama kaydına bakıyom esımın 3 kez gunde muhakkat arıyo konusuyolr sınırrr oluyom gercektn :\

Uzun yıllar oğluyla yaşamış bir kadın için onun evlenmesine alışmak zaman alacaktır.
Yanında bulunan tek çocuğundan ilgi beklemesi de gayet normal çünkü yalnız bir kadın.
Biraz sabırlı olun ve empati kurmaya çalışın.
Daha evliliğinizin başındasınız,zamanla düzene girecektir bazı şeyler.

Tek tek cevap vermeyeceğim ama beni yargılayanların ya evli bile olmadığını ya da kv ölmüş olduğunu düşünüyorum. Konum sabote edilmeye çalışılıyor. Lütfen kapatır mısınız Mune Mune
Yooo.... 5 yıllık evliyim.. Kayınvalidemle karşılıklı dairelerde oturuyorum.. Bil istedim konu kapanmadan...

Back
X