- 26 Şubat 2018
- 753
- 1.970
- 63
Bende tasinirken ihtiyac sahibi birilerine verip sonra da sorarlarsa taşınırken kayboldu demeyi düşündüm simdi. Valla oyle onu gunlendirecek yerimde yok evde koyacak yerimde yok cok yer kapliyor cunku. Yataktan da hergun düzeltmek ölum bana. Belim agriyor duzeltirken
bağışlar mısınız, geri mi verirsiniz bilmiyorum ama sırf kırmamak adına evinizde tutmayın derim ben. son zamanlarda çok takık olduğum bir konu bu zaten. evlerimizi ihtiyaca yönelik değil, başkalarına göre diziyoruz. 2 senelik evliyim. 3+1 evim var 100m2. normal koşullarda 2 kişi için at koşturabilecek genişlikte bir ev. ama ben o kadar eşya doldurmuşum ki evimi hareket edeceğim yer kalmamış. misafirler için yastıklar, yorganlar, gelince yatsınlar diye iki ayrı -yatak olabilen- koltuk takımı, benim örtmem için 4 ayrı yorgan 3 ayrı battaniye (iki yorganı dediğim gibi geri gönderdim çok şükür), asla sevmediğim ama sırf insanlar görsün diye yapılan bir dünya para ödenen dantelli çarşaf takımları..... vs vs. ki hem kv nin hem annemin verdiği bir çok şeyi elden çıkardım. kullanmadığım eşyayı elde tutmanın mantığı nedir yani? annem bana 5 tane yastık yapacakken misafirler için, sırf kvnin gözü doymadığı için 8 yastık yapmış. aşırı gereksiz. resmen misafirler için otel gibi ev diziyoruz. veya dışardan çok fazla yönlendirmeye maruz kalıyoruz. dışarıyı düşünmeyin çok. bu kv de olabilir anneniz de olabilir. ben anneme de kızıyorum şimdi eşyalar alınırken bir akıl vermedin bana diye.