Bir KV sorunu da benden gelsin

mugehatun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
2.854
8.285
108
Kızlar afedersiniz daha biraz önce uyandım ve içimde akşama kvalideme gidecek olmamızın sıkıntısı vardı:) Düşünün halimi.. Pskopatlaştım resmen.

İki yıllık evliyim, k validemle büyük olaylarımız olmadı. Düğün zamanı sorunlar yaşadık herkes gibi.Haklı da olsam gidip ben özür dileyip arayı düzellttim. Düğünüm güzel geçsin diye ama başlarken böyle başladık işte. Biraz kibirli bir kadın, egosu fazla, bir çok şeye burun kıvırıp eyvallahı olmayan bir tip. Ayrıca dengesizde. İki gün canım cicim davranıyorsa bir gün yine suratına bakmıyor insanın.Laf sokuyor ve ben hiç hoşlanmıyorum.Bazen benden hiç hoşlanmıyormuş gibi davranıyor, Bunu da gerekli gereksiz hissettirip duruyor. Karşıma geçip "ben kimsenin annesi değilim sadece kendi çocuklarımın annesiyim" demiş bir kadından bahsediyorum...

Ben hem Allah rızası hemde eşimi sevdiğimden şu zamana kadar ağzımı açıp ne ona ne uyuz bir eltisi var - kvalidemden daha fena ve yazın yazlıkta yanyana evleri olduğundan sürekli beraberler- ne de ona tek bir laf etmemişimdir, saygısızlık etmemişimdir. Ama bunlar sürekli laf sokarlar, iğnelerler.

Bende gördüklerimden ve yaşadıklarımdan dolayı samimi olamıyorum çünkü çoğunlukla çıkan sorunlarda susan alttan alan adeta büyüklüğü yapan benim ama her hafta gideriz. Yine de kırmamaya çalışırım.

Geçen hafta annem geldi ve çağırmadım kvalidemi. Çünkü zamanında ailem bana geldiğinde ona misafirliğe gitmiştik- ailem başka şehirde ben kvalidemle yakınım- etmediğini bırakmadı. Annemde hoşlanmıyor tabi ki artık. Ve bende yine öyle kötü davranacak diye gitmek istemedim. Sonuçta annem her zaman gelemiyor geldiğindede napacağı belli olmayan k valideme gitmek gelmek istemedim. Neyse sonuç olarak hafta içi eşim annesine uğramıştı, eve bir geldi burundan soluyor.

Belli ki saymış dökmüş. Eşim asla öyle sinirlenip bana yansıtmazdı çünkü. Neden çağırmamışız diye söylenmiş ama ben huyunu biliyorum ağlayıp zırlayıp abartmıştır.

Bugün mecburen gidicez. Ve ben biliyorum bütün akşam söylenip durcaklar kvalideyle peder. Napmalıyım ya? Ağzıma geleni saymak istiyorum bir yandanda nasıl ezmişsem kendimi yapamayacağımı biliyorum. İnanın rüyamda bütün gece onlarla uğraştım. O kadar yoruldum ki bu ilişkilerden. Bıkmış durumdayım :(

Her şeyi bırakıp bir dağda yaşamak istiyorum! :(

Velhasıl uzun oldu ama az çok derdimi anlatabildim sanırım. Sizce napmalıyım? Yine susup geçmelimiyim? Yoksa "anne sen zaten annemden hoşlanmıyorsun " mu demeliyim? Yoksa ağzıma geleni sayıp rahatlamalımıyım :) Napmalıyım ya..

Kızlar afedersiniz daha biraz önce uyandım ve içimde akşama kvalideme gidecek olmamızın sıkıntısı vardı:) Düşünün halimi.. Pskopatlaştım resmen.

İki yıllık evliyim, k validemle büyük olaylarımız olmadı. Düğün zamanı sorunlar yaşadık herkes gibi.Haklı da olsam gidip ben özür dileyip arayı düzellttim. Düğünüm güzel geçsin diye ama başlarken böyle başladık işte. Biraz kibirli bir kadın, egosu fazla, bir çok şeye burun kıvırıp eyvallahı olmayan bir tip. Ayrıca dengesizde. İki gün canım cicim davranıyorsa bir gün yine suratına bakmıyor insanın.Laf sokuyor ve ben hiç hoşlanmıyorum.Bazen benden hiç hoşlanmıyormuş gibi davranıyor, Bunu da gerekli gereksiz hissettirip duruyor. Karşıma geçip "ben kimsenin annesi değilim sadece kendi çocuklarımın annesiyim" demiş bir kadından bahsediyorum...

Ben hem Allah rızası hemde eşimi sevdiğimden şu zamana kadar ağzımı açıp ne ona ne uyuz bir eltisi var - kvalidemden daha fena ve yazın yazlıkta yanyana evleri olduğundan sürekli beraberler- ne de ona tek bir laf etmemişimdir, saygısızlık etmemişimdir. Ama bunlar sürekli laf sokarlar, iğnelerler.

Bende gördüklerimden ve yaşadıklarımdan dolayı samimi olamıyorum çünkü çoğunlukla çıkan sorunlarda susan alttan alan adeta büyüklüğü yapan benim ama her hafta gideriz. Yine de kırmamaya çalışırım.

Geçen hafta annem geldi ve çağırmadım kvalidemi. Çünkü zamanında ailem bana geldiğinde ona misafirliğe gitmiştik- ailem başka şehirde ben kvalidemle yakınım- etmediğini bırakmadı. Annemde hoşlanmıyor tabi ki artık. Ve bende yine öyle kötü davranacak diye gitmek istemedim. Sonuçta annem her zaman gelemiyor geldiğindede napacağı belli olmayan k valideme gitmek gelmek istemedim. Neyse sonuç olarak hafta içi eşim annesine uğramıştı, eve bir geldi burundan soluyor.

Belli ki saymış dökmüş. Eşim asla öyle sinirlenip bana yansıtmazdı çünkü. Neden çağırmamışız diye söylenmiş ama ben huyunu biliyorum ağlayıp zırlayıp abartmıştır.

Bugün mecburen gidicez. Ve ben biliyorum bütün akşam söylenip durcaklar kvalideyle peder. Napmalıyım ya? Ağzıma geleni saymak istiyorum bir yandanda nasıl ezmişsem kendimi yapamayacağımı biliyorum. İnanın rüyamda bütün gece onlarla uğraştım. O kadar yoruldum ki bu ilişkilerden. Bıkmış durumdayım :KK43:

Her şeyi bırakıp bir dağda yaşamak istiyorum! :KK43:

Velhasıl uzun oldu ama az çok derdimi anlatabildim sanırım. Sizce napmalıyım? Yine susup geçmelimiyim? Yoksa "anne sen zaten annemden hoşlanmıyorsun " mu demeliyim? Yoksa ağzıma geleni sayıp rahatlamalımıyım :) Napmalıyım ya..
Canım bence saygından ödün vermeden, haklıyken haksız duruma düşmeyeceğin şekilde, bütün aklındakileri söyle... Çünkü bu kadın senin eşinin annesi... An gelecek çocuğunuz olacak o zaman da fazlaca görmek ve her hareketine katlanmak zorunda kalacaksın.... Olmaz! Unutma sen de bir bireysin, sen ona saygı gösteriyorsan o da sana göstermek zorunda! Kocan senin elinde sonuçta, bunu bilsin ayağını denk alsın... Haa söylemeden geçemiycem ilk başta haklı olmana rağmen özür dilmişsin işte o bu kadını bu hale getirmiş....

Sen davet etseydin dersin ben davet etmeni bekledim falan de çok üstüne gelirse gerçeği söylersin

Canım bence saygından ödün vermeden, haklıyken haksız duruma düşmeyeceğin şekilde, bütün aklındakileri söyle... Çünkü bu kadın senin eşinin annesi... An gelecek çocuğunuz olacak o zaman da fazlaca görmek ve her hareketine katlanmak zorunda kalacaksın.... Olmaz! Unutma sen de bir bireysin, sen ona saygı gösteriyorsan o da sana göstermek zorunda! Kocan senin elinde sonuçta, bunu bilsin ayağını denk alsın... Haa söylemeden geçemiycem ilk başta haklı olmana rağmen özür dilmişsin işte o bu kadını bu hale getirmiş....

bende oyle dusundugumden hep susuyorum ama abartiyorlar. eminim bir gunde dememistir bu kiz hic saygisizlik yapmiyor ne istiyorum ondan:)

Akşam ise eve girince çok güleryüzlü ama başın dimdik gir eve bak çok ciddiyim:cool: sana bir laf sokacaklar, bir döneceksin böyle, sen ne saçmalıyorsun ne zamana kadar böyle saçmalıycaksn der gibi:cool: bu bakışların çalışmasını yap hadi git ayna karşısına:KK59:

haha:) tamam deneyecegimde onlari bakis keser mi bilemiyorum:)

Vallaha ben de bi ara sizin gibiydim. Hakli oldugum halde özür dilerdim. Laf sokmalarina karsilik vermezdim. Ama benim bir huyum vardir biriktirip oyle patlarim.

Bir gun anneme gittigim halde onu cagirmamama esimin yaninda trip atti. Ben de ben daha cocuk sayilirim sana kiyasla. Senin benden fazla yasamisligin var. Boyle yapilmasi gerekiyor madem ama benim aklima gelmemis dusunememisim sen deseydin ya dur kizim ben de geleyim seninle diye. Aklima gelmemis olabilir dusunememis olabilirim bunu niye o anda soylemiyorsun da simdi soyluyorsun? Ayrica yegenlerime karsi hic sicak degilsiniz sevmediginizi dusunuyorum bu da beni rahatsiz ediyor sizin rahatsiz olmamaniz icin genellikle aileme giderken cagirmiyorum dedim. Baska zamanlar gene esimin yaninda baska konularda trip atmisti. O zamanlar da ''anne bak. Benim yapimda bu yoktur. Bir seye sinirlenip bozuluyorsam o anda soylerim kisinin yuzune. Bekletip biriktirip trip atarak daha sonradan acmam konuyu. Lutfen benimle bir sorunun varsa laf carpmadan acik acik o anda yuzume soyle.' Dedim. Her iki konusma esimin yaninda oldu ve esim gikini cikarmadi. Cunku esinin yaninda bile duzgun bir dille karsi cikiyosan hakli oldugunu dusunup susabiliyor.

Baktim ben sesimi cikardikca beni artik ezemiyor eskisi gibi. Gerci genel anlamda da cok kotu bir kadin degil. Hatta burdaki kvleri gorunce dua eder oldum. Ufak tefek hatalari oldu oyle. Zamaninda cok ezmeye kalkti ama ben sesimi cikarinca yapamiyor artik cevap alinca ve haksizligi ortaya cikinca cesaret edemiyor pek. O yuzden sen de sessiz sakin mantikli ve saygili cikislarinla cevap verebilirsin bence.

ah zaten su sulalede laf sokamayan bir benim. laf sokmayi becerebilseydim suan bu konuyu acmazdim:KK43: valla kursu olsa gitcem o derece he:KK43:

Merhaba ,

Laf sokma ve imalarla hiçbir sorunu çözemezsiniz. Açık bir dille konuşun ve anlatın. Anlamazlar vs demeden önce deneyin.
Eşiniz sizi susturmak ister ise ; şu an konuşalım ki bunlar aramızda sorun yaratmasın , konuşarak birbirimizi anlayalım dersiniz.

İlerleyen yıllarda bu gerilimlerin artmasındansa bir defa tatlı dil ve güzel üslupla durumu konuşmak daha iyidir.

Neden ezdiriyorsun kendini, anlamadim? Sen 'eksik' bir kisi misin? Bir hatan olduda kendini onca zamamdir affettirmeye calistirigindanmi boyle susuyorsun?
Hic gerek hok. Sen ezilmek icin evlenmedin, ogluyla mutlu olmak icin bir yuva kurup coluk cocuk sahibi olmak icin evlendin.
Kaynana konuyu acacaktir, 'annemi cok ozlemisim, onunla yanliz vakit gecirmek istedim, bol bol sohbet muhabbet ettik, bidahaki sefere cagiririm seni artik' de kapat konuyu. Suclar sekilde 'ama sen gecen defa boyle yapmistin' dersen konu kavgaya doner. Eger dedigim seyleri soylersen, azcikta umursamaz bi tavir ve edayla soylersen kadin sanirim sinirden catlar. Sende zevkten dortkose olursun.
İnan hic kv lere kotu davranilmasindan yana degilimdir, ama bazilari ogullarini kiskanirya, o yuzden gelini ezer istemezlerya, sinir olurum sinir.

laf sokmak ne ya?
kv iliskisinden anlamam ama zorla iliski kurmak ve duzenli araliklarla gorusmek sizin tercihiniz...
ya suya sabuna dokunmayan yuvarlak yanitlar verin,
ya hoslanmadigniz saniyordum o yuzden sizi zor durumda birakmak istemedim vb kibarca gercegi soyleyin,
ya da gozunuzu karartip konusun ama yarini ve esinizle iliskinizi nasil etkileyecegini dusunmeyi ihmal etmeyin.

Merhaba ,

Laf sokma ve imalarla hiçbir sorunu çözemezsiniz. Açık bir dille konuşun ve anlatın. Anlamazlar vs demeden önce deneyin.
Eşiniz sizi susturmak ister ise ; şu an konuşalım ki bunlar aramızda sorun yaratmasın , konuşarak birbirimizi anlayalım dersiniz.

İlerleyen yıllarda bu gerilimlerin artmasındansa bir defa tatlı dil ve güzel üslupla durumu konuşmak daha iyidir.

Ben laf sokmaktan hiç hoşlanmayan ve zaten beceremeyende biriyim. Zaten ilişkilerimde hep laf söylemektense açık açık konuşmayı tercih ederim. Ama bu ailede işe yaramıyor. Başta konuşmaya çalıştım. Ama sorunu açık açık konuşup ortaya döken suçlu oluyor. Laf sokup dokundurup normalmiş gibi devam eden melek. Ailenin böyle bir sıkıntısı var, kimse kimseyle açıkca konuşamıyor.Dolayısıyla artık bende açıkca konuşmuyorum hem işe yaramıyor hemde daha çok suçlanıyorum.

Neden ezdiriyorsun kendini, anlamadim? Sen 'eksik' bir kisi misin? Bir hatan olduda kendini onca zamamdir affettirmeye calistirigindanmi boyle susuyorsun?
Hic gerek hok. Sen ezilmek icin evlenmedin, ogluyla mutlu olmak icin bir yuva kurup coluk cocuk sahibi olmak icin evlendin.
Kaynana konuyu acacaktir, 'annemi cok ozlemisim, onunla yanliz vakit gecirmek istedim, bol bol sohbet muhabbet ettik, bidahaki sefere cagiririm seni artik' de kapat konuyu. Suclar sekilde 'ama sen gecen defa boyle yapmistin' dersen konu kavgaya doner. Eger dedigim seyleri soylersen, azcikta umursamaz bi tavir ve edayla soylersen kadin sanirim sinirden catlar. Sende zevkten dortkose olursun.
İnan hic kv lere kotu davranilmasindan yana degilimdir, ama bazilari ogullarini kiskanirya, o yuzden gelini ezer istemezlerya, sinir olurum sinir.

Sanırım umursamaz olmak daha mantıklı haklısın arkadaşım. Ben de kendimi anlamıyorum, öyle bir pskolojiye girmişim ki afedersin batakhanegülüydüm sanki benimle oğulları evlendi diye ne derse evet demek zorundayım gibi.
Sürekli çünkü kadın trip modunda ve insanların üzerinde değişik bir baskı kuruyorlar. Gitmesen ayrı bir dert veriyorlar gitsen ayrı. Napıcam bilmiyorum pskolojim bozuldu cidden

sakin bisey söyleme bence.. ne gerek var.. susan cogu zaman suclu gibi olsada susmak en iyisidir bende öyle yapiyorum.. evet haklisiniz annecigim diyip susuyorum.. eger esin annesine cok düskünse sen kötü bisey söylemesen bile esin annesinin tarafinda olacaktir...

Neden anneniz gidiyorki. Benim bildiğim anneniz misafir ve kv nin bulunduğu şehirdesiniz hoşgeldin demek için kv nin gelmesi gerekir ilk olarak. Geldiğinde can sıkıcı bir hal hareket göstermez ise anneniz ve siz iade ziyareti yaparsınız.

Bugün mecburen gidicez. Ve ben biliyorum bütün akşam söylenip durcaklar kvalideyle peder. Napmalıyım ya? Ağzıma geleni saymak istiyorum bir yandanda nasıl ezmişsem kendimi yapamayacağımı biliyorum. İnanın rüyamda bütün gece onlarla uğraştım. O kadar yoruldum ki bu ilişkilerden. Bıkmış durumdayım :KK43:

Her şeyi bırakıp bir dağda yaşamak istiyorum! :KK43:

Back
X