Bir KV sorunu da benden gelsin

Ben laf sokmaktan hiç hoşlanmayan ve zaten beceremeyende biriyim. Zaten ilişkilerimde hep laf söylemektense açık açık konuşmayı tercih ederim. Ama bu ailede işe yaramıyor. Başta konuşmaya çalıştım. Ama sorunu açık açık konuşup ortaya döken suçlu oluyor. Laf sokup dokundurup normalmiş gibi devam eden melek. Ailenin böyle bir sıkıntısı var, kimse kimseyle açıkca konuşamıyor.Dolayısıyla artık bende açıkca konuşmuyorum hem işe yaramıyor hemde daha çok suçlanıyorum.

Yazdıklarınızdan tahmin ettim.Yalnız ilk mesajınızdan algıladığım : eşiniz daha önce bu tarz durumlarda sizi kırıcı veya suçlayıcı davranmazken bu kez farklı bir tutum sergiliyor.

Açık konuşmanızı da bu yüzden önerdim. Sadece kayın valide veya kayın pederiniz için değil eşiniz içinde gerekli bu yüzleşme. Eşinizin sergileyeceği tavır , ilerleyen yıllarınız için size yol göstermiş olur en azından.

Biriktirip biriktirip patlamayın her türlü durumda siz zor durumda kalırsınız.

İlk evvel siz psikolojik olarak çökersiniz.

Rüyalarıma giriyor demişsiniz. Bunu benden iyi kim bilebilir :) derim bende.
Normal konuşmanın işe yaramadığını bilenlerdenim bende. Bu tek kayınvalideye değil normal konuşma biçiminin işe yaramadığı herkese, size nasıl davranıyorlarsa davranın sizde. Herkes bildiği dili anlıyor çünkü.

Sadece alışık bişey olmadığınız için yaparken patlamazsınız umarım.
Annenin geldiğinden haberi varmıydı yokmuydu? bu önemli bir mevzu bir telefon açıp hoşgeldin dedi mi? Bir arkadaşın dediği gibi neden o ilk önce sizi ziyarete gelmedi hoşgeldin dünür diye.
O size laf çakarsa sizde ona laf çakarsınız. -Anne dünürün geldi haberin oldu (eşiniz gittiğinde öğrenmiş olsa bile sonuçta bir şekilde öğrendi) bir arayıp sormadın, bir ziyarete geliyim demedin, üstüne laf mı sokuyorsun haaaa haaa haa de geç.
Ha bunu söylüyorum da ben yapabilirmiyim çok zor. Çünkü kelimeler sona geldikçe alaycı değil kızgınca çıkmaya başlar bende :)

Siz olayı abartmadan "lafa laf, beşte niyaz" şeklinde halledin olayı

ah zaten su sulalede laf sokamayan bir benim. laf sokmayi becerebilseydim suan bu konuyu acmazdim:KK43: valla kursu olsa gitcem o derece he:KK43:
Allah yardimcin olsun canim zaten hep oyledir kendi aralarinda birbirlerine demediklerini birakmazlar , sen 1 kelime soyle hassasim kirildim ayaklarina yatarlar. Sende alisik olmadigin icin laf sokmaya filan, lsf geldiginde kiriliyorsun kaldiramiyorsun ama karsiligini veremiyorsun. Ama bence ufaktan ufaktan basla derim ha yapamiyosan bile asla ayağına gidip de ozur filan dileme. Yoksa dahada ezmeye kalkar.

Esim herzaman derki , Menesa senin konusmana gerek yok sen adami bakislarinlada yerin dibine sokuyosun bazen ..
Ever gerektiginde bakislarimla yerin dibine sokuyorum ..

Sende oyle bir tavir sergileki birdaha cesaret edemezsinler...

agzina geleni sayma, kotu olan sen olursun..
esin destekliyormus seni, sevindim..
birak konussun, abartir da annene laf ederse, net bi iki cumle soyle ve kapat.. ezilip buzulme ama..

Ben bunu anlamiyorum. Annemle yalniz gorusmek konusmak isteyemez miyim belki derdi var sikintisi var baskasi yaninda acmak istemedi ne bileyim annemi cok ozledim belki onla vakit gecirmek istedim..evlilikte kural mi bu kadin annesi ile gorusurken kv cagrilacak diye.
Bizim orfumuz farkli galiba gercekten. Gecenlerde bir konuda okumustum kadinin annesi geliyor ust katta kv cagrilmadigi icin sorun cikiyor vs. Anne ile kv yapisik ikiz gibi surekli beraber mi takilacaklar eve gelip gitmelerde.

Biriktirip biriktirip patlamayın her türlü durumda siz zor durumda kalırsınız.

İlk evvel siz psikolojik olarak çökersiniz.

Rüyalarıma giriyor demişsiniz. Bunu benden iyi kim bilebilir :) derim bende.
Normal konuşmanın işe yaramadığını bilenlerdenim bende. Bu tek kayınvalideye değil normal konuşma biçiminin işe yaramadığı herkese, size nasıl davranıyorlarsa davranın sizde. Herkes bildiği dili anlıyor çünkü.

Sadece alışık bişey olmadığınız için yaparken patlamazsınız umarım.
Annenin geldiğinden haberi varmıydı yokmuydu? bu önemli bir mevzu bir telefon açıp hoşgeldin dedi mi? Bir arkadaşın dediği gibi neden o ilk önce sizi ziyarete gelmedi hoşgeldin dünür diye.
O size laf çakarsa sizde ona laf çakarsınız. -Anne dünürün geldi haberin oldu (eşiniz gittiğinde öğrenmiş olsa bile sonuçta bir şekilde öğrendi) bir arayıp sormadın, bir ziyarete geliyim demedin, üstüne laf mı sokuyorsun haaaa haaa haa de geç.
Ha bunu söylüyorum da ben yapabilirmiyim çok zor. Çünkü kelimeler sona geldikçe alaycı değil kızgınca çıkmaya başlar bende :)

Siz olayı abartmadan "lafa laf, beşte niyaz" şeklinde halledin olayı

haberi vardi olmazmi ama asla oyle cikip gelmez cunku ona arayip annem geldi nolur gel diye yalvarmadim. hususi davetiye bastirmaliyiz hanima ptogramina uyarsa anca tesrif eder agir top cunku. hususi cagirdigim oluyor ay hic canim cekmiyor diyip gelmiyor. ama cagirmayincada cagirmadik diye birbirine katiyor ortaligi. laf sokamiyorum oyle kaliveriyorum kavga etmek de iyi degil. sonuc olarak olan bana oluyor iyi degilim

Esim herzaman derki , Menesa senin konusmana gerek yok sen adami bakislarinlada yerin dibine sokuyosun bazen ..
Ever gerektiginde bakislarimla yerin dibine sokuyorum .

Sende oyle bir tavir sergileki birdaha cesaret edemezsinler...

ah bee senin gibi bi hatun olamadim nerdee. beni hic adamsamiyorlar. iki seneyi gecti evleneli. hala kvalidem mesela bize birsey vericekse atiyrm yogurt mesela. derki ahmetcim yogurt koyuyorum canim. lan sanki yemegi yapan ahmet. beni bi yere cagircaklar oglunu ariyo. muge suraya gelsin diye. beni surekli eziyolar:( bende uni okumus gayette duzgun bi insanim ne zaman nasil bu hale geldim fikrim yok

Ben bunu anlamiyorum. Annemle yalniz gorusmek konusmak isteyemez miyim belki derdi var sikintisi var baskasi yaninda acmak istemedi ne bileyim annemi cok ozledim belki onla vakit gecirmek istedim..evlilikte kural mi bu kadin annesi ile gorusurken kv cagrilacak diye.
Bizim orfumuz farkli galiba gercekten. Gecenlerde bir konuda okumustum kadinin annesi geliyor ust katta kv cagrilmadigi icin sorun cikiyor vs. Anne ile kv yapisik ikiz gibi surekli beraber mi takilacaklar eve gelip gitmelerde.

benim annemler farkli sehirde, kvalidemle ayni sehirdeyiz. yani gelince bizimkiler bende misafir oluyor. gelip gitme olabilir ama zaten bizimkiler bana cok gelmezler ve gelip gittiklerinde bir iki kere cok terbiyesizlik yapti kvalidem annemlere. surat yapti konusmadi. bide onlara gitmistik davet etmislerdi..annemler icerdeyken bana mutfak bagrindi cagrindi
ben ne diye bida annemi onunla gorustureyim ne diye annem geldi diye cagirayim haksizmiyim ama. bizim zaten orfumuzun adetimizin ben edeyim bitarafina:)) gelini uzmek uzere kurulmus sanki hersey

ah bee senin gibi bi hatun olamadim nerdee. beni hic adamsamiyorlar. iki seneyi gecti evleneli. hala kvalidem mesela bize birsey vericekse atiyrm yogurt mesela. derki ahmetcim yogurt koyuyorum canim. lan sanki yemegi yapan ahmet. beni bi yere cagircaklar oglunu ariyo. muge suraya gelsin diye. beni surekli eziyolar:KK43: bende uni okumus gayette duzgun bi insanim ne zaman nasil bu hale geldim fikrim yok

Kaç gün geçti gittiniz mi bilmiyorum.
Ama sonuç olarak herşey mantıksız, daha ötesi bildiğimiz adete örfe aykırı.
Anneniz geldiğinde sizin davet etmeniz değil onun telefon açıp gelmeyi istemesi gerekliydi.

Dediğim gibi arrkadaşım herkes ne dili biliyorsa o dilden konuşmanız gerek
.

Hoşgeldin diye o gelecekti, niye kv denin ayağına gitsinki annen. Sende de ki annemle hoşgeldine bekledik ama hiç çıkıp gelmedin anne illa aramammı gerekir, sen çık çık gel de güzelce şaka ile karışık :KK53:

Back
X