Beraber oturduğun evde sinirlenmen gereksiz. Yatsın ne var.Merhabalar,
Gecenlerde konu acmistim kvdemin yatak odama müdahale etmesinden dolayi. Simdi ise biz evimizde yoktuk gezmelere gitmistik. Dün aksam eve geldik yatagimi bi actim ne göreyim 2 tane tesbih var. Esime sordum senmi koydun diye yok dedi. Sonra dedim allah allah nerden geldi bu demezmi belki annem yatmistir. Kvler yeni yatak odasi aldilar. Hani yataklari gelene kadar yatmis olabilirler dedi. Ay cildirdim dedim sen benle dalgami geciyorsun ya ne sacmaliyorsun. Kizkardeslerinin yatagi var onda yatamazlarmi. Koskoca ev bittide bizim yatakmi kaldi diye baya söylendim. Simdi kvdede burda yok baska sehire gitti görümcemin dügün alisverisinden dolayi. Sormak istiyorum ya telefonda ya mesajda; anne yatagimda tesbihler vardi nereden geldi oraya habrrin varmi? Cocuklar felanmi girdi odamada karistirdi acaba diye msj atasim var. Cünkü ev köyde öyle herkes girer cikar yani. Arkadaslar fikir verin ya cok sinirliyim suanda!
Beraber oturmuyoruz. Izine geldik kvdemde bende. Normalde yurtdisindayiz. Simdilik mecbur onlarla ayni evde kaliyorum cünkü daha ev almaya veya yaptirmaya gücümüz yokBeraber oturduğun evde sinirlenmen gereksiz. Yatsın ne var.
Deminde belirttim izine geldigimiz icin ayni evdeyiz yoksa yurtdisinda kaliyoruz herkesin evi orda ayri yani. Normalde izinlerimizide denk getirmem ama bu sefer böyle olduAyni evde mi oturuyorsunuz?
Eger oyleyse ayni evde oturmak sorun olmuyor da yataginda yatmalari mi sorun oluyor? Degistir carsaflari, tesbih de kullanmiyorsan cope at olsun bitsin nedir yani
Bu kadar hassassaniz otele yerlesin. Baskalarinin evindesiniz sonucta orasi sizin degil dogru mu? Degistirin carsaflari, cope atin tesbihleri tamam. Dert etmeye degmez sacmasapan seyler yaniDeminde belirttim izine geldigimiz icin ayni evdeyiz yoksa yurtdisinda kaliyoruz herkesin evi orda ayri yani. Normalde izinlerimizide denk getirmem ama bu sefer böyle oldu
Ayneeeen ayni düsünüyoruz. Bazi arkadaslar ne var yani abartma ayni evdeyseniz ve ev onunsa yatar dediler. Saygi duyarim ama aslaaaa öyle düsünmüyorum. Yatak odasi demek mahrem alan demek. Münasebetsizlik bana göre, terbiyesizlik.Size ayrılan yatakta - sizin yatağınızda izinsiz bir şekilde nasıl yatabilir? Odanızın kapısını çektikten sonra o odaya bu kadar rahat nasıl girebilir ya? Değil kv, kendi annem olsa ikaz ederim. Arayın sorun "Yatağımdan çıkan tespih size mi ait acaba, onun orada ne işi var?" diye ve uyarın yapmasın böyle.
Sizin eviniz olsun-olmasın, o oda, o yatak size ayrılmışsa tamam bitti, dokunamaz kimse.
Kişinin şahsi alanını çiğnemek, taciz etmek bu.
Don külot prezervatif ne varsa vs dışarıda olsa... Mahrem diye bi şey var ya.
Yatak ne kelime, mecbur kalmadıkça odaya girilmez.
Iyi susmussuz asla göz yummam.ben dört yıllık evliyken,bir kurban bayramın da tatile gitmiştim.benim yokluğumu fırsat bilen üvey kayınvalidem,bütün görümcelerimi,kayınlarımı ve çocuklarını toplayıp,benim evim de kalmışlar, 1 hafta.kendi evi kirlenmesin diye.
kurbanı kesmişler,yemişler içmişler,bana bir lokma et bırakmadan çekip gitmişlerdi.o zaman benim yatağımda,görümcemle ,3 çocuğu yatmıştı da,yine sesimi çıkartmamıştım,ne safmışım ya.
Böyle seylerden hoslanmadigimi ve birdaha tekrarlamamasini söylicembiz bilemeyiz yatmışlar mı yatmamışlar mı?çok kafaya takıyorsanız,sorup öğrenin de,yatmışlarsa ne yapacak sınız,nasıl bir tepki gösterecek siniz?
Ayneeeen ayni düsünüyoruz. Bazi arkadaslar ne var yani abartma ayni evdeyseniz ve ev onunsa yatar dediler. Saygi duyarim ama aslaaaa öyle düsünmüyorum. Yatak odasi demek mahrem alan demek. Münasebetsizlik bana göre, terbiyesizlik.
Evet aynen dediginiz gibi cok fazla laubaliler bu konuda. Biri gsin yatsin neolcak kafasindalar. Ha oglumun ha benim düsüncesindeler. Ama sirf öyleler diye ben saygi duyacak degilim. Onlar öyle bende böyleysem onlarda bana böylr saygi duymasini ögrensin.Öyle düşünenler, aynı şeyi yapabilecek olanlardır muhtemelen. Yani birine ayrılmış odaya rahatlıkla dalabilecek olanların elbette bu bu şekilde sana "Abartma" demesi normal. Ben ailemde böyle bir şey görmedim. Yatılı misafirlerimiz de olurdu günlerce kalan (turistik bir bölgede olduğumuz için yazın çok gelirlerdi), odalarına temiz çarşafları vb. serilir tamam bitti, girilmez bir daha o misafirler gidene kadar o odaya. Annemlerde de kaldığımız oldu, kvde de ve ikisi de "Çocuklar bi odanıza giriyorum müsaitse" diye ikaz ettiler odadan alacağı bir şey varsa.
Ben de bunun doğru olduğunu düşünüyorum ve diğer türlüsünün terbiyesizlik olduğunu. Saygı duyulacak bir davranış da değil ayrıca. İnsanların alanlarına izinsizce dahil olunmasına saygı mı duyulur?
Siz söyleyin, doğrunuzu, doğru bildiğinizi savunun tabi ki, ama sinirlerinizi yıpratmamaya çalışın.
Gıcık olunmayacak gibi de değil gerçi.
Öyle yaptim zaten bide isin en yüzsüz tarafi yatak carsaflarinin degismemis olmasi!Hemen carsaflarini filan degistirseydin en igrendigim sey benim
Ne birinin yattigi yerde yatarim ne yatiririm kendi yatagimda sinirlenmekte haklisinÖyle yaptim zaten bide isin en yüzsüz tarafi yatak carsaflarinin degismemis olmasi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?