• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir mesele

Mesela konu sahibinin sevgilisi konu sahibine kapan baskısı yapıp, kendi namaz bile kılmıyormuş, kavga ettiklerinde kapalı kızları ekleyip göz zinasının da dibine vuruyormuş. 🤭 Muzır neşriyat falan da karıştırıyordur. Ooohhhhh mis gibi kafa var paşamda.
Tam bir hınzır 😂😂😂

Dedim ve beğenmediniz. Ara sayfalarda neden beğenmediğinizi sordum,1 kişi bile cevap vermedi.
Edepli giyinmek, normal ,açık saçık, başkalarını rahatsız edecek şekilde giyinmemek demek ,istedim. Tünik gitmek için ,uzun etek giymek için illa başını kapatman gerekmez..
Başını kapatıp, kısa kollu tişortla, dar kotla, kısa bluzla giyinenide gördüm.hatta watsapa açık fotoğrafını koyanı da gördüm.böyle yapılacaksa o zaman ben kapandım demenin mantığı nedir?
Sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır.
Allah Allah yine banlanıcam ama kendimi tutamayıp yazıcam.
Başkalarını rahatsız edecek şekilde nasıl giyiniliyor? Siz hangi hakla bir başkasının giyiminden rahatsız oluyorsunuz ve edepli giyinmek-edepsiz giyinmek diye kategorize etme hakkını kendinizde buluyorsunuz?
Tunik giyince, uzun etek giyince edepli giyiniliyor diğer türlü edepsiz mi olunuyor?
Birinin başını kapatıp kısa kollu tişört, dar kot ya da kısa bluz giymesi, whatsappa açık fotoğraf koymasından size ne? Ne hakla enterese ediyor sizi bu?
Nasıl bu kadar hadsiz olabiliyorsunuz?

Hayatınızda olan kişi size sürekli kapanmanızı istediğini söylese, siz de beni böyle kabul et deseniz ama birazcık ısrarcı davransa. Birgün beğendiğiniz gelinlik fotoğrafını atsanız o kişi de buna karşılık kapalı bir gelinlik fotoğrafı atsa gücenmez misiniz naparsiniz. Çok gücendim
Siz kapali gelinlige gucenmek yerine evlendiginizde bu kisi sizi kapatmak icin mucadele edecek bunu düşünün. Bunlara hazir misiniz? Allah için kapanacak misiniz yoksa esinizin israrlarindan sıkılıp derde mi bogulacaksiniz? Aranizda bu mesele hayatinizdaki insan degismedigi surece ya da siz kapanmayi kabullenmediginiz sürece devam edecek once bunun farkina varin ve halledin sonrasi evlilik planlari yapin derim.

Allah Allah yine banlanıcam ama kendimi tutamayıp yazıcam.
Başkalarını rahatsız edecek şekilde nasıl giyiniliyor? Siz hangi hakla bir başkasının giyiminden rahatsız oluyorsunuz ve edepli giyinmek-edepsiz giyinmek diye kategorize etme hakkını kendinizde buluyorsunuz?
Tunik giyince, uzun etek giyince edepli giyiniliyor diğer türlü edepsiz mi olunuyor?
Birinin başını kapatıp kısa kollu tişört, dar kot ya da kısa bluz giymesi, whatsappa açık fotoğraf koymasından size ne? Ne hakla enterese ediyor sizi bu?
Nasıl bu kadar hadsiz olabiliyorsunuz?
Bu mantıkla bakan konu sahibinin sevgilisi..anlamamışsın sen

kapanabilirsiniz fakat bunu sadece içinizden geldiği için ve inancınız gereği yapmalısınız
istemeden kapanıp sevgilisinden ayrıldıktan sonra tekrar açılanları bile duydum
ayrıca burada size ısrarcı davranması daha pek çok konuda böyle olduğunu düşündürüyor bakın maaş kartı mevzu vardı burada, eşinin kartını alamıyor diye adam boşanmaya kadar vardırdı neredeyse konuyu.
bence ilişkinizi gözden geçirin kimse için üzülmeye değmez

Kapalı giyinen bir kadınla birlikte olmak istiyorsa kapalı giyinen bir kadınla konuşmalı. Çevremde sürekli böyle kişilerle karşılaşıyorum açık giyinen hanımefendileri beğenip konuşmaya başlayıp sonra giyim tarzlarını değiştirmelerini ve daha birçok şey istiyorlar. herkes kendiyle uyumlu kişileri seçse hiç böyle problemler olmayacak. neden insanları kendi kafamızdaki şablona göre yontmaya çalışıyoruz anlayamıyorum

Böyle bir uyumsuzluk varsa aranızda ve sizi değiştirmeye çalışıyorsa ayrılın derim.

Bu yeniymiş. Biraz boş kalıp kafasını dinlendirse doğru düzgün bir tip bulacak ama boş kalamıyor demek ki.
Kuzum bu adam 4-5 aydır var o bahsettiğim 14 yaş büyük kişi aklımı bu süre zarfında çelmeye çalışan biri o konu kapandı engelledim her yerden

Kuzum bu adam 4-5 aydır var o bahsettiğim 14 yaş büyük kişi aklımı bu süre zarfında çelmeye çalışan biri o konu kapandı engelledim her yerden
Bir tanesi vardı hani yeni ayrılmıştınız, hemen sevgili yapmıştı da sosyal medyada kıza övgüler düzüyordu, onla ne zaman çıktınız? 🤔

Ayrılmanız isabet olmuş hem sizden kapanmanızı isteyecek hayır deyince de arka planda yeni kızlarla görüşecek karaktersiz adam iman bunun neresinde

Hayatınızda olan kişi size sürekli kapanmanızı istediğini söylese, siz de beni böyle kabul et deseniz ama birazcık ısrarcı davransa. Birgün beğendiğiniz gelinlik fotoğrafını atsanız o kişi de buna karşılık kapalı bir gelinlik fotoğrafı atsa gücenmez misiniz naparsiniz. Çok gücendim
Gücenmezdim. Kapanmaya niyetim yoksa ayrılırdım. O da gitsin kapalıyla görüşsün.

kocam benimle pazarlık yaparak evlendi/dik. ben böyle böyle bir eş istiyorum. razıysan gel dedi. razı değilsen de gücenmem dedi. ona o kadar güvendim ki, (halende güveniyorum) tamam dedim. yaparım dedim. daha önce alnı secdeye değmemiş olan ben, şu an beş vakit namaz kılıyorum ve de tesettürlüyüm(kapalı ifadesini yanlış buluyorum bu arada)

bu gün ölse, hayat tarzımı değiştirmem. böyle devam ederim. kafamdaki tüm soruları zamanla cevapladı çünkü... beni tam ikna etti...

demek istediğim; ona, kafanıza takılan şeyleri sorun. 'beni ikna et' deyin. hayat tarzında samimi değilse(eşe dosta karşı böyle istiyorsa) ikna edemez.

bakın kapalı olsanız ve açılın dese de olmaz size kapan diyenle de olmaz

bir tanıdığımız boşanıyor

kız açık ve asla kapanmam demiş adam da bunu kabul etmiş ve usturuplu giyineceksin demiş

o da zaten ben ona göre giyiniyorum sorun değil demiş

evlenmişler

adam hani usturuplu giyinecektin demiş o da giyiniyorum ya demiş

topuklu ayakkabı pantolon ve üstünde gömlek vardı ben gördüğümde mesela bana göre usturuplu idi lakin adamın tüm çevresi kapalı pardesülü vs vs yani algılar farklı

bu nedenle bu tarz hususlarda anlaşamadığınız adama ne gelinlik fotosu atın ne de ilişkimiz var deyin

ikiniz de kendinize uygun insanlar ile görüşün yollarınız ayrı ayrı açık olsun

gucenmem,
ben de ona onun tarzi olmayan bir damatlik fotosu atarim,
sen bunu giy, ben de gonderdigini giyeyim derim.

Bir insan karsisindakindan fedakarlik istersen kendi de ayni fedakarligi yapabilmeli degil mi ?

Back
X