Bir mesele

Bende onu anlamiyorum. Bastan herkes her konuda secme hakkina sahip. Ama ilk bastan tanisip, kendini sevdirip birden baski kurmak insanliga sigmiyor. O insan bir birey sonucta. Hani biri cidden bu yolda ilerliyor ve gercekten inanip baski kurmadan tesvik etmek ister haydi neyise. Ama burda konunun dinden cok cevreylen alakali bir durum oldugu o kadar belli ki. Adamin kendisinin dinlen alakasi yok henüz. Ama "baslayacakmis". He tabi.
O ayrı dert. Takva sahibiymıs gıbı fetva verirler ama bes vakit namaza usenırler.

Herkes ıstedıgı yle evlenmekte ozgur.
Ama kimseye boyle ol diye dayatamazsın buna boyun egen kimse mutlu degıl.
Bu isler Allah rızası ıcın yapılır kul ıcın degıl.
Bır ay sonra psikolojin bozulur emınım buna.
Neyse ki konu sahıbı akıllı ayrıldı kurtardı kendını.
Yaranmak ıcın adamın dedıgını yapabilirdi.
Sonra gelsın depresyon.

O ayrı dert. Takva sahibiymıs gıbı fetva verirler ama bes vakit namaza usenırler.

Herkes ıstedıgı yle evlenmekte ozgur.
Ama kimseye boyle ol diye dayatamazsın buna boyun egen kimse mutlu degıl.
Bu isler Allah rızası ıcın yapılır kul ıcın degıl.
Bır ay sonra psikolojin bozulur emınım buna.
Neyse ki konu sahıbı akıllı ayrıldı kurtardı kendını.
Yaranmak ıcın adamın dedıgını yapabilirdi.
Sonra gelsın depresyon.
Aaa bide onun beş vakit namazı kılıp ama dedikodu yapıp birde karısını kocasını aldatan, haram yiyen, evladına çektiren versiyonları da var 😬ama hepsi çok dindar. Kapanmak da birinci şart. Eee kimsenin alnında namaz kılar yazmıyor ama kapalı olunca dindar görünüyorsun ya yetiyor. Yine sinirlendim 😂😂

Benim de eski erkek arkadasım bana sürekli kapan derdi. Beni açık gördün açık sevdin dedigimde ben seni kapalı hayal ederek sevdim demişti gerizekalı şimdi o aklıma geldi de sinirlendim:) bu kesinlikle insanın kendi kararı olmalı zorlama kapanan insanları görüyoruz. Kesinlikle içinden geldiği zaman kapan. Ben eşimle evlendikten 1 yıl sonra falan kapandım ama kimsenin baskısıyla değil hatta eşim istemedi bile ben kendi ozgur irademle kapandım

Edepli giyinmek için illa kapanmanız mi gerekiyor?
Dedim ve beğenmediniz. Ara sayfalarda neden beğenmediğinizi sordum,1 kişi bile cevap vermedi.
Edepli giyinmek, normal ,açık saçık, başkalarını rahatsız edecek şekilde giyinmemek demek ,istedim. Tünik gitmek için ,uzun etek giymek için illa başını kapatman gerekmez..
Başını kapatıp, kısa kollu tişortla, dar kotla, kısa bluzla giyinenide gördüm.hatta watsapa açık fotoğrafını koyanı da gördüm.böyle yapılacaksa o zaman ben kapandım demenin mantığı nedir?
Sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır.

Amaan ya ben de ciddi ciddi yorum yazıyorum. Simdi konulara baktım, birkac gün önceki 14 yaş büyük olan adam da değilse masallahi var taliplerin.
Bu yeniymiş. Biraz boş kalıp kafasını dinlendirse doğru düzgün bir tip bulacak ama boş kalamıyor demek ki.

Hayatınızda olan kişi size sürekli kapanmanızı istediğini söylese, siz de beni böyle kabul et deseniz ama birazcık ısrarcı davransa. Birgün beğendiğiniz gelinlik fotoğrafını atsanız o kişi de buna karşılık kapalı bir gelinlik fotoğrafı atsa gücenmez misiniz naparsiniz. Çok gücendim
Vallaha sevgi çok değeeli bi olay .Ama sevgi diretme deildir.Ergenlıkte hak verıofum ama ne hakkı ya canım.Ergenken sevdıgım bırı vardı .Babamla tatıle gıtmıştık.Daha çocugum 15 yaşında gln.Şort askılı badi resmımız vardı gostermıstım.Bana dedıkı senın nasıl baban varkı senı boyle gezdırıyor.Bak bak lafa bak.Kavga etmiştim.Ama o beyınsız gizli şizofrenıyı sevıyodum.İlk aşkımdı.Diretme sevgi deilfir.

Böyle küçük şeylerden dolayı bana sırtını dönme dedi bende senin hayattan beklentilerin farklı ben karşılayamam ben böyle biriyim tarzinda birşeyler dedim bitirdim
Küçük şey mi? Hayatını değiştirecek birşey bu. Buna küçük diyen yarın aile ile birlik yaşamak da ister, onlara maaş bağlamak da ister, seni kaynana evine her hafta temizliğe göndermek de ister. Sen kızıp valizini toplarken de '' Böyle küçük şeylerden yuva mı yıkılır? '' diye bağırınır.

Kapalılık konusu kimsenin haddi değil Allahla kul arasındadır bunun bilincinde olan insanlar çıkar inş karşınıza

Ya ben anlamıyorum.
Madem kapalı beğeniyor gitsin kapalı bulsun. Madem açık beğeniyor açıkla olsun.
Sarışın seven sarışınla olsun. Sonradan değiştirmek neden...
Hiçkimse için kapanmam. Allah ile benim aramda, yoruma kapalı.
Amma çok kapalı kelimesi kullanmışım şu yorumda. 🤣

Edepli giyinmek için illa kapanmanız mi gerekiyor?
Beğenmeyenler neden beğenmediğinizi söylermisiniz?

Konu sahibi ben çok açık giyiniyorum gibi bir bilgi mi vermiş? Hayır öyle bir ek yok siz bunun öyle olduğunu varsaymışsınız. Ayriyeten edepli/edepsiz kelime olarak çok çirkin duruyor. Kimsenin ahlakını giyimle ölçmeye hakkınız yok.

Aaa bide onun beş vakit namazı kılıp ama dedikodu yapıp birde karısını kocasını aldatan, haram yiyen, evladına çektiren versiyonları da var 😬ama hepsi çok dindar. Kapanmak da birinci şart. Eee kimsenin alnında namaz kılar yazmıyor ama kapalı olunca dindar görünüyorsun ya yetiyor. Yine sinirlendim 😂😂
Mesela konu sahibinin sevgilisi konu sahibine kapan baskısı yapıp, kendi namaz bile kılmıyormuş, kavga ettiklerinde kapalı kızları ekleyip göz zinasının da dibine vuruyormuş. 🤭 Muzır neşriyat falan da karıştırıyordur. Ooohhhhh mis gibi kafa var paşamda.

Konu sahibi ben çok açık giyiniyorum gibi bir bilgi mi vermiş? Hayır öyle bir ek yok siz bunun öyle olduğunu varsaymışsınız. Ayriyeten edepli/edepsiz kelime olarak çok çirkin duruyor. Kimsenin ahlakını giyimle ölçmeye hakkınız yok.
Hala anlamamışsın

Hayatınızda olan kişi size sürekli kapanmanızı istediğini söylese, siz de beni böyle kabul et deseniz ama birazcık ısrarcı davransa. Birgün beğendiğiniz gelinlik fotoğrafını atsanız o kişi de buna karşılık kapalı bir gelinlik fotoğrafı atsa gücenmez misiniz naparsiniz. Çok gücendim
beni değiştirmeye çalışan ve bunu dayatan biriyle asla evlenmezdim. Kapanmak kisinin kendi istegiyle yapabilecegi bir sey zorla ve ricayla olmaz. Size saygisi yok. Ayrilin derim.

Siz başka anlamak istiyorsanız ben ne yapayım.en son yazımda yazdım zaten

Her üyenin her mesajını her sayfada yazan her cümleyi okuyamıyoruz. Şimdi siz yazınca aradım buldum ve fikrim değişmedi

Dedim ve beğenmediniz. Ara sayfalarda neden beğenmediğinizi sordum,1 kişi bile cevap vermedi.
Edepli giyinmek, normal ,açık saçık, başkalarını rahatsız edecek şekilde giyinmemek demek ,istedim. Tünik gitmek için ,uzun etek giymek için illa başını kapatman gerekmez..
Başını kapatıp, kısa kollu tişortla, dar kotla, kısa bluzla giyinenide gördüm.hatta watsapa açık fotoğrafını koyanı da gördüm.böyle yapılacaksa o zaman ben kapandım demenin mantığı nedir?
Sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır.

Yine yorumumun arkasındayım. Konu sahibi ben açık saçık giyiniyorum mu yazmış? Sadece sevgilim kapanmamı istiyor yazmış. Siz kendi kendinize çıkarımda bulunup çok alakasız şeyler yazmışsınız. Konudan bağımsız yazınıza yine konudan bağımsız cevap veriyorum o saydıklarınız sizi ilgilendiren bir durum değil kapandım der açık fotoğraf koyar burda sizlik bir mesele yok. Herkes kendi hayatına bakmayı, başkalarını yargılamamayı öğrense keşke. Dini yorum yasak olduğu için uzatmak istemiyorum

Her üyenin her mesajını her sayfada yazan her cümleyi okuyamıyoruz. Şimdi siz yazınca aradım buldum ve fikrim değişmedi

Yine yorumumun arkasındayım. Konu sahibi ben açık saçık giyiniyorum mu yazmış? Sadece sevgilim kapanmamı istiyor yazmış. Siz kendi kendinize çıkarımda bulunup çok alakasız şeyler yazmışsınız. Konudan bağımsız yazınıza yine konudan bağımsız cevap veriyorum o saydıklarınız sizi ilgilendiren bir durum değil kapandım der açık fotoğraf koyar burda sizlik bir mesele yok. Herkes kendi hayatına bakmayı, başkalarını yargılamamayı öğrense keşke. Dini yorum yasak olduğu için uzatmak istemiyorum

Aynen bende sizinle uğraşamayacağım..

Back
X