Bir mobing konusu

Ben de bunu onerecektim evlenince bir yil.icinde ciktiginizda tazminatinizi alabilirsiniz diye biliyorum

Bende o yüzden dişimi sıkıyorum birde şef ne zaman izne çıksa müdür çoşuyor baya bu benim canımı daha çok sıkıyor.

Kaç senedir çalışıyorsun orada ?
İnan diğer yerlerde pek farklı değiL
Her işyerinde bir sorun var.
Çok bunalırsan rapor al gitme
Erkek arkadaşınla ilgili soru sorduğunda bu benim özelim de
Hem ezdirme kendini hem de sınırları ayarla.
KPSS asıl ama işten çıkma evlenirsin o zamana kadar tazminatın da artar.
O zaman ayrılır alırsın haklarını

3 sene oldu biliyorum o nedenle çok kastım kendimi ama şu aralar cidden psikolojim kaldırmıyor. Az kaldı Allahtan evlenmeme

elinizde yazılı kanıt varsa (mail, mesaj gibi) bunları düzenleyip ayırın bir kenara. bu verilerle bir avukata danışın.
mobing davalarını %99 işçi kazanır. elbette biraz süre alacaktır ancak sadece kıdem tazminatınızı değil +8 aylık brüt maaşınızı (brüt maaşınızı kesintisiz, net olarak yatırırlar) almış olursunuz.
çevremde böyle örnekler gördüm. hukukçu değilim ama anlatmak istedim.
yalnız yazılı kanıtınız yoksa dava kazanmanız imkansız gibi.

Malesef İK da Genel müdürümüzde müdürlerinin yanında tüm departmanlarında böyle zorbalıklar mevcut çünkü piyasanın altında müdür maaşları ondan eleman bulunurda müdür bulunmaz kafasındalar. 3 seneden beri ordayım müdürümde 1,5 2 seneden beri burda ilk zamanlardan beri böyle yeni bir durum değil malesef
cok uzuldum, Allah yardimciniz olsun; sanirim dugune kadar beklemekten baska cikar yol yok. Cok yazik insanlarin emeklerini boyle somuruyorlar ya cok yazik.

elinizde yazılı kanıt varsa (mail, mesaj gibi) bunları düzenleyip ayırın bir kenara. bu verilerle bir avukata danışın.
mobing davalarını %99 işçi kazanır. elbette biraz süre alacaktır ancak sadece kıdem tazminatınızı değil +8 aylık brüt maaşınızı (brüt maaşınızı kesintisiz, net olarak yatırırlar) almış olursunuz.
çevremde böyle örnekler gördüm. hukukçu değilim ama anlatmak istedim.
yalnız yazılı kanıtınız yoksa dava kazanmanız imkansız gibi.

Malesef yazılı bir kanıtım yok sözlü olarak oldu ben anlatıyorum bir üst yoneticime pek oralı değil gibi ona sabret birkaç yıla çıkar falan diyor sahitte yok malesef

Merhaba Hanımlar,
Canımı sıkan bir derdim var. 3 seneden beri kurumsalcık bir şirkette çalışıyorum. Şuan pandemi nedeniyle evden çalışıyorum. Şuan rahatım ama eylül başında büyük ihtimalle işe dönüş yapacağım ama evden çalışmaya devam etmek istiyorum çünkü başımda bir müdür var kafayı benimle bozdu. Departmanımı bu müdür gelmeden önce çok seviyordum az maaşla kendimi geliştirmeye çalışıyordum. Bu müdür geldi ben işten soğudum tek ben değil şirkette herkes Allah size kolaylık versin demeye başladı. Örnek verecek olursam benim bir erkek arkadaşım olsun sorguya çekiyordu beni ne mezunu bilmem ne diye cevap vermeyince mobing uyguluyordu. Performans görüşmelerinde senin kendini geliştiğiniz tek şey sigarayı bırakman oldu dedi. Artık şirkette yüzüm asık geziyorum. Önceleri haftasonu nöbet usulu şirkete geliyorduk herkes beni bu müdürle başbaşa bıraktı. Adam beni darladıkça darlıyordu bir sürü gereksiz iş yüküde yükledi hergün bir sürü rapor hazırlıyoruz normalde genel müdürün böyle bir talebi yokken herkes beni adamın önüne attı resmen sonra dayanamayanlar çıktı işten bende çıkmak istiyordum ama hem tecrübesizim hemde tazminatım yanmasın diye devam ediyorum taki yan departmandan arkadaşta çıkıp onun işlerininde bana yıkılmasıyla suan departmanda 3 kişi yok arşiv elemanın işinide benle diğer arkadaş yapıyoruz. Çıkan arkadaşlarında işlerini bölüştük yan departmanda çıkan arkadaşın işleride ben yapıyorum ve ben çok daraldım. İşten çıkmak istiyorum ama evlilik hazırlığı hemde aileme bakıyorum bu nedenle cesaret edemedim. Şuan nişanlımla konuştuğumda sen kpssye hazırlan işten çık tazminatını al tazminatını sizinkilere ver maaşım zamlanıncaya kadar çalışıp sonra çıkıyım diyorum. Kendime güvenemiyorum ama büyük çıkmazda hissediyorum kendimi krizde var ben ne yapmalıyım akıl verin lütfen
Sizi ezmesine ve size mobing uygulamasina izin vermeyin. Tamam anliyorum hayat cok zor ama calisabileceginiz tek yer de orasi değil. Ik ya ya da daha ust bir yere gidip sikayetinizi belirtin. Topluca gitseniz daha etkili ve güçlü olur. Korkak olmayin.

Malesef yazılı bir kanıtım yok sözlü olarak oldu ben anlatıyorum bir üst yoneticime pek oralı değil gibi ona sabret birkaç yıla çıkar falan diyor sahitte yok malesef

zaten şahitlik ederim diyene de güvenmeyin. son anda korkarlar, doğal olarak işsizlik ürkütür.
tavsiyem size mobbing sınıfındaki taleplerini mail ile iletmesini sağlayın bir şekilde. kanıt toplamaya çalışın.

Mobingin dibini siyirmis biri olarak ne kadar hayatini,psikolojini etkkledigini iyi bilirim
Isi degistirin. Kurtulun.kus gibi olacaksiniz

Back
X